Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar 40 günlük bir bebeğim var ilk 15 gün gayet güzel emdi ama noldysa 15. Günden sonra bebeğim ne meme alıyor ne mama yiyor. İkisinide reddediyor mamayı deneme amaçlı verdim.
Doktora gittik tüm tetkikler çok şükür temiz çıktı. Napacagimi bilmiyorum canım çıkıyor savaşarak zorla az az vermeye çalışıyor bir şekilde niye olabilir varmıydi aranızda boyle olan?? ilk defa böyle bir bebek görüyorum meme almazsan mama alırsın demi yok ikisinde basıyor çığlığı bu arada gaz pamukçuk demeyin Hepsi kontrolden geçti gaz sorunumuz var ama beslenmesine engel olacak değil lütfen birşey söyleyin bana
Kızlar 40 günlük bir bebeğim var ilk 15 gün gayet güzel emdi ama noldysa 15. Günden sonra bebeğim ne meme alıyor ne mama yiyor. İkisinide reddediyor mamayı deneme amaçlı verdim.
Doktora gittik tüm tetkikler çok şükür temiz çıktı. Napacagimi bilmiyorum canım çıkıyor savaşarak zorla az az vermeye çalışıyor bir şekilde niye olabilir varmıydi aranızda boyle olan?? ilk defa böyle bir bebek görüyorum meme almazsan mama alırsın demi yok ikisinde basıyor çığlığı bu arada gaz pamukçuk demeyin Hepsi kontrolden geçti gaz sorunumuz var ama beslenmesine engel olacak değil lütfen birşey söyleyin bana
Canim bebeğim 3.5 aylık aynısını yaşadım çocuk Dr u anlamadı hastaneye gönderdi ve hastanedeki Dr baktı ki ağzında mantar olmuş
Üst damaginin boşluğuna bak orası beyaz mı ve genel olarak ağzının içine komple bak ve varsa hemen eczaneye git ve mantar kremi al kulak çöpüyle her mamadan sonra su ver ağzı temizlensin ve kremi sür.
Anne sütü içen bebeğe şu verilmez derler ama belkide içi yanıyordur su ver biraz veya çay ver benim kızımın içi çok yanıyor şu içmeyi çok seviyor
Kakasını düzenli yapmıyorsa o zamanda emmez seni yada mama içmez Kakasını hergün yapsın mümkünse öyle 3 gün 10 gün diyenlere bakma çok huzursuz ediyo kaka yapamamak
Canım suda veriyorum kakasinida cok sık yapıyor. Doktorda ağzına baktı;

Geçmiş olsun öncelikle, oglum iki aylıkken aynı sorunu ben de yaşadım. Kaç kez tahlil yaptılar bişey çıkmadı. En son idrar kültür testi yaptırdık çok yoğun enfeksiyon çıktı. Enfeksiyon tedavisinden sonra emmeye basladi. Bazen normal idrar testinde enfeksiyon çıkmıyor ama idrar kültüründe çıkıyor isterseniz bir de idrar kültürü baktirin.
canim kizim. tek gercegim
Kayıtlı Üye
Tatlim biraz gogsunun. Ucuna tatli bisey sur ver bakalim. Mamaya vermeye calisma. Annnesutu daha iyidir bmhepimizin bildigi gibi
...önce sağlık
Kayıtlı Üye
Canım bebeğin daha çok küçük bence sakın annesütü dışında birşey vermemelisin.ona faydadan çok zararı olabilir.eğer bi sağlık poblemi yoksa çok sorun yapma.emzik falan verdiysen eğer o da memeyi bıraktırıyor. Kullandığın pardümün deterjanın kokusunu değiştirdiysen o da olumsuz etkiliyor.Bir de çok sık kaka yapıyorsa bence yeterince yediğini gösterir.her bebek aynı değildir kimisi doymaz kimisi çok az sütle mamayla doyar.bebekler yavaş yavaş büyüdükçe daha az emer ilk doğduğu andaki gibi sürekli emmez.sen sürekli emsin diye zorlamamalısın çünkü bende aynı şeyi yaptım şu an oğlum üç yaşında ve hala yesin diye peşinden koşuyorum.umarım aynı hatayı yapıp pişman olmazsın.
...önce sağlık
Kayıtlı Üye
Bir de bebekler bu dönemde günde ortalama 20-25 gram kilo alırlar.eğer kilosunda da bi sıkıntı yoksa üzülme