Allah aşkına bir göz atın(kayınvalideli bi konu)

ayy canım ya senin kayın validenin yaptığı tarzda şeyler benim de kayınpederim yapıo evet yanlış duymadın kayınpederim ve eşime söylesem asla arkamda durmaz, ben de hiçbirşeye sesimi çıkaramıyorum çünkü eşim burnumdan getirir biliyorum bi de neymiş 5-6 yaşına gelince çocuğu bizden alacakmış falan, zır cahil adam ya, bence eşin seni anlıyosa boşver

hiç abartmıyorsun ınsan nasıl faydalı olurum nasıl en ıyı şekilde yetiştirirm derken annne babadan sonra en yakınlarından olan babanne senın kurduğun butun duzenın içine edıyor afedersınız ama aynen böyle benımde 11 aylık bır oğlum var daha bır suru vuakatı var kadının ama en son olarak oğluma tukurmeyı öğretıyoo surklı ama çünkü ilk seferınde alışmasın mılletın içinde yapar utanırız dedım işte kadın bunu duydu artık çocuğu gördüğü anda başlıyo tukur demeye allahtan yavrum yapmayo ama ilerde koruyamıycam mutlaka böyle saçma hareketlere alıştırcak geçen mısafır geldi yemek koyduk mısafırler yemek yıyor oda çocuğu tuyor başladı tukur demeye bıde ses çıkarıyo benım içim kalktı o ınsanlar nasıl yedıler bılmıyorum oderece dengesızce davranıyo yaşıda genç hadı bunasa tmmda sırf ınattan tukurmenın çocuğun gelişimene eğitimine ne faydası olacak ama bölyleler işte allah sabır versın bu durumda olanlara

Abartmıyorsun tabiki. Fakat, o söyledikleri seni kızdırmak için denilen söZler, yani cocuğun kulağı alışsın değil,
seninle küçük küçük oynuyor. Boş ver!

Belki gülerek babannesi yaramazlık öğretirmiş benim bebişime, oy oy,
Anne annesinde kulağına dualar, guzel şeyler fisildar, amanda aman! Ne guzel:d

o fitirir:d ama bence hiç uğraşma, zararlı çıka bilirsin!

bu arada bebek doğduğunda cogu gelinler barışıyor,neden?

Canım endişen de çok haklısın önüne geçebildiğin kadar geç. Tepkinden fark ettiğim sen belli ki ahlaki değerlere önem veren birisin ve çocuğu büyüten sensin çocuktur arada sapmalar illaki yaşar bu bazen babaanne, dedeler ve arkadaş v.b olur ama sonunda çocuk illa ki özüne döner. Bana öyle geliyor ki sen öyle hassasiyetle büyütükçe çocuğunu senin ve eşinin ahlak değerlerini taşıyacaktır özünde... hem eşini de düşünebilirsin annesi o olmasına rağmen benzememiş...

Abartmıyorsun tabiki. Fakat, o söyledikleri seni kızdırmak için denilen söZler, yani cocuğun kulağı alışsın değil,
seninle küçük küçük oynuyor. Boş ver!

Belki gülerek babannesi yaramazlık öğretirmiş benim bebişime, oy oy,
Anne annesinde kulağına dualar, guzel şeyler fisildar, amanda aman! Ne guzel:d

o fitirir:d ama bence hiç uğraşma, zararlı çıka bilirsin!

bu arada bebek doğduğunda cogu gelinler barışıyor,neden?

Geçmiş olsuna geldikleri için,iadei ziyaret yapmamız gerekiyordu.
Geçmiş olsunada, eşim onlara bayram ziyaretine gidince kendi davet etmiş diye geldiler.
Geldiler diye bi ısınma oldu,ama kafa aynı kafa.
Hiç ders çıkarılmamış olanlardan,torunun yüzü suyu hürmetine susulmuyor..Birşeylerden çekinilmiyor,ama eminim,içinde torun sevgisi gırnata olsaydı,böyle olmazdı.

tut saçlarından sürükle o kaynanayı ya
çok sinirlendim:20::20:

Canım endişen de çok haklısın önüne geçebildiğin kadar geç. Tepkinden fark ettiğim sen belli ki ahlaki değerlere önem veren birisin ve çocuğu büyüten sensin çocuktur arada sapmalar illaki yaşar bu bazen babaanne, dedeler ve arkadaş v.b olur ama sonunda çocuk illa ki özüne döner. Bana öyle geliyor ki sen öyle hassasiyetle büyütükçe çocuğunu senin ve eşinin ahlak değerlerini taşıyacaktır özünde... hem eşini de düşünebilirsin annesi o olmasına rağmen benzememiş...

Allah razı olsun..Zaten kendisinin ağzı bozuk.
Normal bi konuşmada,hiç sinir kat sayısı yükselmeden bile,argo konuşup,hafiften küfür eder kendisi.
Buna kızdığımı biliyordu,'çocuk benim,istediğimi söylerim' diyormuş..Şimdi görüşmediğim için duymuyorum,çok az görüştüğümüz için pek denkte gelmiyor..ama benim gözümün bebeğini,prensesimi 'çingeneye bak çingeneye,sen onların saçını başını yol' diyerek sevdiğinde şok oldum.
Tepkim büyük olacak!

Geçmiş olsuna geldikleri için,iadei ziyaret yapmamız gerekiyordu.
Geçmiş olsunada, eşim onlara bayram ziyaretine gidince kendi davet etmiş diye geldiler.
Geldiler diye bi ısınma oldu,ama kafa aynı kafa.
Hiç ders çıkarılmamış olanlardan,torunun yüzü suyu hürmetine susulmuyor..Birşeylerden çekinilmiyor,ama eminim,içinde torun sevgisi gırnata olsaydı,böyle olmazdı.
Eksik kalsın ziyaretleri!
Cokmu meraklısıyiz?

Helle hellee:27:

bana bu bahaneyle asla gelemezler:ssz:

Eksik kalsın ziyaretleri!
Cokmu meraklısıyiz?

Helle hellee:27:

bana bu bahaneyle asla gelemezler:ssz:

Meraklısı değilim ama ne bileyim,belki torun sevmeleri hakları,kimsenin bu hakkını elinden almayayım dedim.
Çok hesabını yaptım kafamda...ama çekinme duygusu pek yok.Karşılıklı çatışıyoruz bu yüzden.
Anladım ki,bizden akrabalık olmaz..

kayınvalidenizin öğrettiklerinin ne kadar yanlış oludu zaten aşikar da ben farklı bir perspektiften bakmak istiyorum mevzuya; bebek üzerinde hiç bir emeği olmadığından 9 ay boyunca bir çorbasını içmediğinizden bahsetmişsiniz, çocuğunuzu sevmesi çocuğuuzun üzerinde hak iddia etmesi için size hamileliğinizde hizmet etmesi gerekli midir acaba ?
9 ay bana bakmadı şimdi hazır bebeğe onu kondurtmam zihniyeti bana çok acayip geldi ...

kayınvalidenizin öğrettiklerinin ne kadar yanlış oludu zaten aşikar da ben farklı bir perspektiften bakmak istiyorum mevzuya; bebek üzerinde hiç bir emeği olmadığından 9 ay boyunca bir çorbasını içmediğinizden bahsetmişsiniz, çocuğunuzu sevmesi çocuğuuzun üzerinde hak iddia etmesi için size hamileliğinizde hizmet etmesi gerekli midir acaba ?
9 ay bana bakmadı şimdi hazır bebeğe onu kondurtmam zihniyeti bana çok acayip geldi ...

Hayır asla.
Ben aynı sizin gibi karşı çıkarım böyle düşünenlere zaten.
İnsan kendi başının çaresine bakamıyorsa,çocuk falan yapmamalı.
Ben çorbadan yemekten bahsederken,gavur değilim değil mi?Ne olur el kızına,sırf torunun hatırı için bir lokma birşey getirse.
Tekrar söylüyorum,sadece incelikten,gönül almak için.
Müslümanlıkta hediyeleşmek sünnettir diye biliyorum.
Bir hamilenin en büyük hediyeside,bebeğine gidecek ve vitamin olacak bir yiyecektir bana göre.

Tekrar belirteyim,zaten bir kez böyle bi güzellik yapsaydı,ben 2.sini asla ve asla istemezdim.
Ben kendi annemi bile bir kez olsun ' temizlik yapmam lazım,yardım et' deyip çağırmadım.
Allahım ve meleklerim şahit,bir kez bile çağırmadım,her zaman kendi başımızın çaresine bakacağız dedim eşime.

Meraklısı değilim ama ne bileyim,belki torun sevmeleri hakları,kimsenin bu hakkını elinden almayayım dedim.
Çok hesabını yaptım kafamda...ama çekinme duygusu pek yok.Karşılıklı çatışıyoruz bu yüzden.
Anladım ki,bizden akrabalık olmaz..
Torun sevgisinden önce kendi cocuğuna biraz sevgi duysaydı,
onun sevdiği kadına genel olarak hayatı cehenneme dönüşdüruyorlar,
oglum üzülmesin, dikat edeyim demiyorlar, şimdi kendi oğullarına sevgi veremezken, torununami verecek? Onlar vişdansizken, şimdi bizmi vişdan yapmamız gerekiyor?

Ben kararlıyim, zaten ilk bir kac aylık evli iken eşimi uyardım. Bozuldu ama kiki çıkmadı...
Bende üzüldüm bu duruma, ama kendi secimleriydi..

inşallah eşinle ilişkin hiç bir zaman bozulmaz ve eşin herzaman zor zamanlarda elini tutar canım!

canim bende kvdeyle birlikte oturuyorum ve dedigin gibi seyler oluyo malesef cevap vermen gerekiyo benim kizim 1bucuk yasinda ve ne duysa soyluyo ve yapiyo malesef mesela benim kvde kizim dustugunde ah caninimi yakti vur oraya derdi kizimda ogrendi habire biyere carpinca onlari suclu gorup vuruyodu bende anne yapma Boyle bak oyuzden hep vuruyo dedim tabi kucuk bi kiyamet koptu ama oda birakti demeyi tabi benim kizim unutmadi simdi bile her onune gelene vuruyo malesef kizinca tepkisini hep vurarak gosteriyo nacizane tavsiye engel olabilirsen engel ol tabiki torununu gorcek ama egitimine karisicak derecede olmasin

arkadaşlar demişler zaten sık görüşmeyin,ama illa ki görecektir babaannesi sonuçta,ama öyle olursa daha az görür,sizin gözetiminizde olursa yanlışı dzeltme imkanı ya da uyarma imkanı olacaktır.şimdiden çok büyük dertler etmeyin çok ince düşünmeyin,keyfini çıkarın bugünlerin.ben eşimle ayrıyım ve eşimin ailesi ile tarzlarımız çok farklı,ama haftada bir gün gidiyor,çok seviyorlar,benim görsem rahatsız olacağım şeyler olacaktır biliyorum ama neyaparsın.artık olumsuz bişey farkedersem eski eşimi bu konuda uyarırım diye düşünüyorum.ben doğumdan sonra ciddi ameliyat geçirdiğim için olaya biraz daha farklı bakıyorum,çocuğun yakınlarıyla bağı olmalı,Allah göstermesin bizlere bişey olsa ya da bakamayacak durumda olsak ele mi teslim edeceğiz.mümkün olduğunca yapıcı olmakta fayda var.

Evliliğin ilk aylarında daha bir yıl bile dolmamışken, oğlunu arayıp gelinimi ver telefona diyerekten, daha "nasılsınız?" demeye fırsat vermeden, "hamile değil misin hala?" gibi sorular sormayı ihmal etmeyenleri de mevcuttur bu türlerin.
İlk bir kaç yıl çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz denir bu sorusuna karşılık, 8.kez..Ama anlamaz.Gelecek ay yeniden sormak üzere "e hayde o zaman iyi akşamlar" der ve kapar.
Zaten çocuk isteyen eşinizi zor ikna etmişsinizdir bir kaç yıl beklemeye, bir de annesinin fişeklemeleriyle evde soğuk rüzgarlar eser, sayesinde.
Yani yüzlerce kilometre öteden bile gazabını eksik etmez evliliğin üzerinden.
Ve fakat gülü seven dikenine katlanırmış a dostlar, katlanıyoruz.

demişsiniz, çocuğunuzu sevmesi çocuğuuzun üzerinde hak iddia etmesi için size hamileliğinizde hizmet etmesi gerekli midir acaba ?

Ben asla 'bana bakmadı' demedim ayrıca.
9 ay boyunca bir çorbasını,yemeğini yemedim dedim.
Bunuda 1 defaya mahsus olarak söylüyorum.
Torunu için insan zevkle yapar zaten,bu geline bakmak mıdır?
Zaten bunun hesabını yapıyorsak,o zaman sorun var demektir birşeylerde.
Karşılıksız sevgi,sadece anne ve çocuk arasındadır.
Hayatta herşey,sev beni,seveyim senidir.
Ayrıca bana bakabilirdide.Bakmak zorunda mı?Hayır..Allah korusun,asla eline bakmak istemem kayınvalidenin.Allah zor durumda bırakmasın ama,hayatta en son isteyeceğim,hatta istemeyeceğim şey.

Doğum olduktan sonra içlerine bi torun aşkı düşüyorsa,hamileyken eğer gelin muhtaçsa,o geline bakmak zorunda diye düşünmekte genede hiç uzak değil ayrıca.
Torun olduktan sonra sahiplenmek nasıl normalse,evet,torunlarının annesinede hamileyken muhtaçsa ,bakmak zorunda.

Zorunda değilim diyen,hiç bir şekilde yanaşmayacak o çocuğa.

Konuda bu değildi zaten.

Son düzenleme:
Back
X