Allah aşkına yardim

Ic
3.yakalaysimda yapayım bunu ben çünkü bana yemin etti icmeyecem artık dedi... 1 paketi hepsini üst üste mi icireyim ?
icmesini soyleyin ama icemeyecek zaten sigarayi sondurdugunde digerini yaktirin en fazla 3 tane icebilir ztn yada 4 ama bi sigara bitti on dak sonra ikinci sigara degil bittigi gbi digerini yakacak gor bak abla yeter icmicem dicek :)

Ic

icmesini soyleyin ama icemeyecek zaten sigarayi sondurdugunde digerini yaktirin en fazla 3 tane icebilir ztn yada 4 ama bi sigara bitti on dak sonra ikinci sigara degil bittigi gbi digerini yakacak gor bak abla yeter icmicem dicek :)
İns yaa mutlaka deneyecegim allah razi olsun cnm

Kızlar çok kötüyüm 16 yasında erkek kardeşim 6 aydir sigara iciyormus az önce öğrendim hamileyim o kadar uzuldum ki agliyirum yemin etti bir daha eline almayacağına dair ama üzüntüden kahroluyorum bana bi akıl verin nasıl emin olabilirim ?
Keşke aileler iş işten geçtikten sonra bıraktırmaya çalışana kadar öncesinde bu çocuğu sigaraya başlamaya iten şeyler ne onları farkedip önlemeye çalışsalar. Bu yaşlarda sigaraya başlamanın en büyük nedeni arkadaş etkisidir. Bir özentiyle denenir sonrasında bağımlılık haline gelir. 6 aydır içiyormuş aileniz hiç mi farketmemiş kimlerle arkadaşlık ettiğini, nerelerde vakit geçirdiğini, harcamalarındaki artışı vs. Çok üzgünüm ama bu noktadan sonra kendi istemedikten sonra kızarak, duygu sömürüsü yaparak vs bıraktırmanız çok zor. Çocuk değil karşınızdaki. Son bi kere karşınıza alıp birlikte sigaranın zararları üzerine tartışın, bundan sonra içim içmemek senin tercihin, ben senin kendin için en doğru kararı vereceğinden eminim deyin. Sigarayı hatırlatan ortamlardan uzak tutmaya çalışın, bi spora vs yönlendirin, doğru kişilerle kurduğu arkadaşlıklarını teşvik edin onlarla kaliteli eğlenceli zaman geçirmesi için ortamlar yaratın. Kızmak, korkutmak, tiksindirmek filan bence o yaştaki bir genci çok aşağılayıcı yöntemler ve muhtemelen ters tepecektir.

Bir arkadasimin babasi da arkadasimi (daha hic sigara icmemisken ama ergenlik donemine girince) hastanenin akciger kanseri hastalarinin oldugu bolume goturmus ve sigara icmekten hasta olanlari gostermis. Bu goruntu arkadasima yetmis, hayatinda hic sigara ictigini gormedim. Suan kendisi 35 yasinda.
Yani bu tur sok etkisi yaratacak ornekler gostermek lazim.
Tum paketi icirtme taktigi de mantikli geldi bana.
Karar sizin tabi..

Back
X