• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

allah başka dert vermesin ama....

ihlamur1317

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
17
4
6
35
merhabalar
4 yaşında bir kızım var doğumdan önce çevremden ve eşimden gelen yorumlardan etkilenerek bir isime karar verdim çok yaygın olan bir isimdi kızım 1 yaşına geldiğinde mahkemeye giderek ikinci bir isim eklettim şimdi eşimin ailesi ilk ismiyle seslenirken kendi ailem sonradan eklediğim isimle sesleniyor anlayacağınız iyimi ettim kötümü ettim anlamadım hangisine pişmanlık duysam baştan yanlış karar alıp pişman olduğum bir isim koymuş olmamamı sonradan gidip ikinci ama sevdiğim bir isim koyarak kızımın isimini çorbaya çevirdiğime mi

beğenmediğiniz ismi neden sildirmediniz?

ikisini de seviyorsanız ikisiyle seslenin. ya da herkese kullandığınız ismi söyleyin onlarda öyle seslensin. kafaya takılacak bir durum değil bana göre.

Bi şey olmaz yav; bizim sülale çift isim kaynıyor ve herkes kafasına göre sesleniyor birbirine :)
Kardeşim iki isimli, ben Ş... derim, annem ile babam R... Annemin arkadaşları Ş... R... der, annem tarafı Ş... der, babam tarafı R... der. Normal kızcağız işte, hiçbir karışıklık da olmadı. Çocuk kendi adını benimseyip sevdikten, anlamı da güzel olduktan sonra gerisi mühim değil.

Benim de 3 adım var; biri sonradan eklenmiş, biri göbek adı, biri nüfusta baştan yazan...
Annem tarafı ilk adımla çağırır, arkadaşlarım-eşim diğer adımla, annem arada göbek adımla çağırır.
Hepsine dönüp bakıyorum :))
Biraz daha zorlasalar kızılderili adına dönecekmiş ama 3 isimle kurtarmışım buna da şükür tabi.

Şimdi benim oğlanın da çift adı var, ağzımıza kolay geleni söylüyoruz; akrabalar iki isimle çağırıyor bazı bazı, biz ikinci ismini bile unutuyoruz bazen. Ama yedekte dursun, çocuk hangisini daha çok beğenir benimserse kullansın işte. Sizinki de öyle olur, sorun değil bunlar. :)

Son düzenleme:
benim de iki ismim var, annemler 2. adımı kullanıyor, ben okulda işte ilk adımı tercih ediyorum. çocuğum olursa da iki isim düşünüyorum. sorun olmaz endişe etmeyin, ileride kendisi seçer zaten.

Bi şey olmaz yav; bizim sülale çift isim kaynıyor ve herkes kafasına göre sesleniyor birbirine :)
Kardeşim iki isimli, ben Ş... derim, annem ile babam R... Annemin arkadaşları Ş... R... der, annem tarafı Ş... der, babam tarafı R... der. Normal kızcağız işte, hiçbir karışıklık da olmadı. Çocuk kendi adını benimseyip sevdikten, anlamı da güzel olduktan sonra gerisi mühim değil.

Benim de 3 adım var; biri sonradan eklenmiş, biri göbek adı, biri nüfusta baştan yazan...
Annem tarafı ilk adımla çağırır, arkadaşlarım-eşim diğer adımla, annem arada göbek adımla çağırır.
Hepsine dönüp bakıyorum :))

Şimdi benim oğlanın da çift adı var, ağzımıza kolay geleni söylüyoruz; akrabalar iki isimle çağırıyor bazı bazı, biz ikinci ismini bile unutuyoruz bazen. Ama yedekte dursun, çocuk hangisini daha çok beğenir benimserse kullansın işte. Sizinki de öyle olur, sorun değil bunlar. :)
bu durumu yaşayan biri olarak bana çok iyi geldiniz yorumunuzla bende kızım acaba etkileniyormudur ki hiç etkilendiğini hissetmedim ama kendi kendime evham yapıyorum işte

bu durumu yaşayan biri olarak bana çok iyi geldiniz yorumunuzla bende kızım acaba etkileniyormudur ki hiç etkilendiğini hissetmedim ama kendi kendime evham yapıyorum işte

Hiç takılmayın, kendisi, sevdiği ismini seçer kullanır en nihayetinde.

sıkıntı yapma kızın hangısını begenırse onu kullanır ,
kuzenın ismi aile ilk ismi ablası 2, ismi arkadaşları ikisinide kullanır ,

Bu kadar dert yapmayın .Oğlum da çift isimli . 2.ismini kullanırız. İlerde kendi tercihi hangisini isterse onu kullansın.

Ne isim koydunuz da bu kadar üzüldünüz paylaşmanız mümkün müdür ?

hiç üzülmeyin.aynen benim kızımda çift isimli.ilkini babası ikinci ismini ben koyfum.herkes ikinci ismiyle sesleniyor.sadece dedsi ikisini birden kullanıyor.siz ne derseniz deyin buyuyup okula başladıginda kendisi hangisini begeniyorsa onu kullanır zaten.birde ben zaten niyeyse dönem dönem moda olup o yılki tum cocuklarda olan isimleri sevemiyorum.çoğu aileninde modası geçince pişman olduğu isimlere şahit oldum.

Bu kadar dert yapmayın .Oğlum da çift isimli . 2.ismini kullanırız. İlerde kendi tercihi hangisini isterse onu kullansın.

Ne isim koydunuz da bu kadar üzüldünüz paylaşmanız mümkün müdür ?

saçma sapan bi isim değil kuranda geçiyor diye tercih etmiştim ismi güzel fakat bu ismin yanına ikinci ismi en başta eşim koydurmamıştı koysaydık ikinci ismini tek kullanmayı tercih ederdim şimdiki üzüntüm acaba doğrumu yaptım isteyen istediği ismiyle çağrıyor kişilik sorunu oluşturumu gibi şeyler getiriyor aklıma özelden mesaj atarsanız cevaplayabilirim sorunuzu

2 ismim var ikisinde babacığım koymuş. Annemler ve akrabalarım 2. İsimle eşim ve ailesi 1. İsinle sesleniyor. kına günü eşim beni kuaför için almaya geldiğinde teyzeme x i çağırır mısın teyze geç kaldık demiş. Teyzem içeri girdi. Damat x diye birini arıyor sabahtan beri kim bu hiç bi yerde Yok dddi :-) o x benim dedim akrabalar şok oldu :-)

Sonradan isim ekletiliyor mu ya çok şaşırdım. Şimdi ben gidip bi isim ekletebilir miyim mesela

Back
X