• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

allah başka dert vermesin ama....

2 ismim var ikisinde babacığım koymuş. Annemler ve akrabalarım 2. İsimle eşim ve ailesi 1. İsinle sesleniyor. kına günü eşim beni kuaför için almaya geldiğinde teyzeme x i çağırır mısın teyze geç kaldık demiş. Teyzem içeri girdi. Damat x diye birini arıyor sabahtan beri kim bu hiç bi yerde Yok dddi :-) o x benim dedim akrabalar şok oldu :-)

:))

merhabalar
4 yaşında bir kızım var doğumdan önce çevremden ve eşimden gelen yorumlardan etkilenerek bir isime karar verdim çok yaygın olan bir isimdi kızım 1 yaşına geldiğinde mahkemeye giderek ikinci bir isim eklettim şimdi eşimin ailesi ilk ismiyle seslenirken kendi ailem sonradan eklediğim isimle sesleniyor anlayacağınız iyimi ettim kötümü ettim anlamadım hangisine pişmanlık duysam baştan yanlış karar alıp pişman olduğum bir isim koymuş olmamamı sonradan gidip ikinci ama sevdiğim bir isim koyarak kızımın isimini çorbaya çevirdiğime mi
Bence bu dert degil hangisini istese onu kullanir dusunup uzulmeyin

Benim de iki adım var. Annemler, akrabalar, eski tanıdıklar ikinci adımı kullanır. Eşim, eşimin ailesi, arkadaşlarım vs ise ilk adımı. İkisini de garipsemiyorum hiç.

merhabalar
4 yaşında bir kızım var doğumdan önce çevremden ve eşimden gelen yorumlardan etkilenerek bir isime karar verdim çok yaygın olan bir isimdi kızım 1 yaşına geldiğinde mahkemeye giderek ikinci bir isim eklettim şimdi eşimin ailesi ilk ismiyle seslenirken kendi ailem sonradan eklediğim isimle sesleniyor anlayacağınız iyimi ettim kötümü ettim anlamadım hangisine pişmanlık duysam baştan yanlış karar alıp pişman olduğum bir isim koymuş olmamamı sonradan gidip ikinci ama sevdiğim bir isim koyarak kızımın isimini çorbaya çevirdiğime mi
Bence bu dert degil hangisini istese onu kullanir dusunup uzulmeyin

merhabalar

ben hala acaba diyorum çocuk ortaokula gidiyo :D :D
hatta geçen sene ekletsem mi dedim diğer aklımda kalan ismi, oğlum ben kendimi x gibi hissediyorum başka isim istemiyorum dedi, ismini sevmesi içimi rahatlattı tabii:KK53:

Eşiminde iki adı var
Ben ve benim tarafım ilk adıyla sesleniyoruz
Diğer herkes ikinci adını söylüyor
Birşey olmaz
Büyüyünce hangisini isterse o seçer
Adlarıyla yaşasın :)

3 kardeşiz hepimuz cift isimliyiz his sıkıntı yasamadik isteyen istediğini soyler. 3 yasina girecek kizim herkes simdilik ilk ismini kullanir ama diger ismini bilir. Sıkıntı yapacak birsey yok ki bunda

merhabalar

İleride kızınız kendi karar verir hangisini kullanacağına üzülmeyin hiç

Bunlar sıkça rastlanan olaylar, yiğenimin 2 ismi var. Bazen ilkini söylerim bazen 2 sini birden o an ağzımıza ne gelirse. Kızınız büyüyünce seçim yapsın ne güzel seçme şansı var birde o yönünü düşünün

benimde kızıma eşim tarafı ilk ismiyle annem tarafı 2. ismiyle sesleniyor. bende dedim acaba tek isim mi tercih etseydim diye. ben ismini seçince eşim bende bir isim seçmek istiyorum deyince böyle oldu :)
büyüyünce kendi karar verir artık hangisini kullanmak istediğine.

Bence daha iyi ileride kendisi hangisini beğenirse onu kullanır dert değil. :KK66: İsimleri çok merak ettim ama paylaşmanız mümkün müdür?

Back
X