Allah beni affetsin

Uyuşturucu kullanan anne babanın doğunca ortada kalacak bebeği ile, kocası ile yaşayan ancak ev konusunda sorunu olan karı kocayı nasıl aynı sepete koymuşsunuz..
Elma ile armut..
"Masum zavallının çekeceği eziyetleri" korunmasız ilişki yaşarken düşünecek sevgili kadınlar bir zahmet..
"Masum zavallı" ana rahmine düştükten sonra değil..
Kocanı affet, yeniden aynı çatı altında yaşa, seviş, hepsi normal..
Aa ama hamile mi kaldın, e onun da kolayı var, kazıt gitsin..
Mağazadan bluz alıp, parasını ödeyip, sonra üzerime yakışmıyor diye iade etmek kadar kolay..
Evet, aynen bu..
Hakikaten anlamıyorum..
Ana rahminde bir canlı o, Allahın bir kulu..
Tecavüze uğramamışsın, seviştiğin adam kocan..
Korunmamışsın, geri çekileydi o zaman, ha ama yeterince zevk alınamazdı belki..
Ne haddinize ya bir canlı için "Çekeceği eziyet düşünülerek hamileliğe son verilebilir." diye hükmetmek?

Kimsiniz ya siz??

Son düzenleme:
canım sakın aldırma lütfen,emin ol vardır her işte bir hayır,belki hayata sımsıkı tutunmana
bir vesile olacak ve emin ol gün gelecek iyiki de aldırmamışım diyeceksin.
bu büyük pişmanlığa düşme SAKIN

kendine ait bi ev acabildiğine göre çalışan bi bayansın ve bence doğurduğun çocuğada bakabilirsin. Sonuçta sen evlisin ve evli olduğun adamdan hamile kaldın bu bebek ikinizin bebeği ve onun için her ikinizde fedakarlık yapmak zorundasınız. bence ikinizinde evinde değil farklı bi semtte ve ikinizinde beğendiği bir evde yaşamalısınız. Aldır diyen arkadaşa katılmıyorum ben cünkü bebeğin mutlu olması icin onun anne ve babasıyla aynı evde olması gerekkmiyor bebeğin annesiyle ve babasıyla güzel vakit geçirmesi ayrı ayrıda olsa ona yeter diye düşünüyorum. He belki babası hic ilgilenmiyecek ama annesi ona o eksikliği hissettirmeyecek. nasılki huzursuz bir aile ortamındansa ayrılmış ailenin cocuğu olmak daha iyi bebek açısından bence bu durumda aynı. Doğru kararı sen verebilirsin cünkü biz esini ve seni tanımıyoruz ama ikinizinde inat yaptığı belli. Bebeğin için eşinle otur ve sakin sakin konuş ortak kararlar alın ve buna uyun. Eşinle bebeğinizi görmeye gidin ve onun o güzel kalp atışlarını duyunca zaten ikinizinde kötü duygularınız akıp gidecektir. Öyle muhtesem bi duyguki etkilenmeyen insan yoktur diye düsünüyorum.

Ben de aldırmamanız taraftarıyım. Hani gerçekten bi umut, yeni bi başlangıç olabilir bu diye düşünüuorum. Benim annem ve babam da gençlerken ve ben varken defalarca ayrılmaya karar verdiler, benim olmam dolayısıyla vazgeçtiler ve zaman geçtikçe ikisinin de inadı törpülendi, berbaber yaşamaya alıştılar, hayatı paylaşabildiler birbirlerine zamanla uyum sağlayarak. ve şimdi ikisi de "çok şükür kazasız belasız atlatabilmişiz o günleri" diyorlar ve mutlular, birbirlerine sarılıyorlar. benim varlığım yüzünden bitiremediler evliliklerini ve zamanla yaşamayı öğrendiler birlikte. Siz de bunu deneyebilirsiniz. Bi şans daha vermelisiz bence, zamanla herkes değişip birbirine uyum sağlıyor evliliğinizde şiddet aldatma vs. yoksa bende bi şans daha verebilirsiniz hem kendinize, hem eşinize hem de çoçuğunuza.

Eğer bu adamla bir gelecek kesin olarka düşünmüyorsan,sevmiyorsan,katlanamıyorsan.O bebeği dünyaya getirme derim..Her işte bir hayır vardır,Aldırmak öledir böledir ,bebek şans getirir vs..vs..bunlar hep boş laflar...
Arkadaşım çocuk büyütmek şu dünyadaki en zor ve en çok sabır isteyen mesleklerden birtanesi..Hayatın boyunca acaba hasta mı,acaba neyi var,rahat mı,huzurlu mu diye kaygoılarla geçiriyorsun..Psikolojik olarak hazır değilim diyorsun..Bu durum her bakımdan sağlam bir bünye istiyor..
Babasız büyüyen çocuk yok mu?? var tabiki...Fakat sen baştan herşeyi çok iyi düşünceksin..yok ben Maddi ve manevi açıdan kendimi hazır hissediyorum diyorsan tamam...Tek başıma bakarım bebeğime herşeyin üstesinden gelirim yavrumla diyorsan ona da tamam..
Allah yardımcın olsun...

burda olay sadece ev meselesi değil ki arkadaşın eşinin verdiği sözlerin hiçbirini tutmaması ayrıca korunmasız da ilişkiye girmemiş ertesi gün hapı aldım diyor mesajında bence eşi tarafından çok üstüne gidilmiş, yalnız başına çocuk büyütmek kolay değil bunun sorumluluğunu alabiliyorsa evet aldırmasın ayrıca yalnız büyütmesinide geçtim ömür boyu kocasıyla ortak bir paydada buluşmak zorunda kalacak çocuk için bunu kaldırabilecek mi çok iyi düşünüp karar alınması gereken bir konu bu

Son düzenleme:

Öncelikle arkadaşımız buraya konu açıp ben doğurduğum bebeğimi öldürmek istiyorum demiş olsaydı da herkes öldürme yapma günah derdi emin ol o yüzden insanların bu şekilde yorum yapmaları çoık doğal bu bir konu sahibi buraya konu açmakla hata yapmamış arkadaşım.
İkinci olarak ertesi gün hapı bir korunma yöntemi değil doğum kontrol hapı bir korunma yöntemidir. Arkadaşımız yaptığı hatayı telafi etmeye çalışmış bu bir korunma yöntemi bir önlem değil. Prezervatif yada doğum kontrol hapı önlemdir. Birde demekki o çocuğun doğması gerekiyor ki ertesi gün hapı etki etmemiş ve bebek anne rahmine düşmüş ve hala yaşıyor 8 haftalık eli kolu olan herşeyden önemlisi kalbi ve beyni olan bir varlık artık o bir insan..
Tabiki kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.Arkdaşımızın yaşadığı sorun ne boyutta hiç birimiz bilemeyiz ama başka çözüm yolları varken tek çaresi o bebeğin bedenini parça parça etmekmi? Bu normal mi ya...
Yapmayın allah aşkına yaa bunu buraya yazıpta bu katliamı normalleştirmeyin lütfen. Madem olmuş bu bebek doğmalı. Geleceğinde ne olacağını kimse şimdiden bilemez..
Ki gayet normal ve uzlaşabilen bir anne babanın çocuğu olacak doğduğunda.Eğer uzlaşılmazsa annesi onun için herşeyi yapacaktır..
Şimdi sizin anne babanız anlaşamasaydı ve anneniz şuçlu siz değilken sizin ölmenize karar verseydi bu durumda anneniz haklı mı olacak tı? Ne münasebet..

vallahı sasırdım kaldım ya
bır ev ıcın kı o sızın eskı evınız ıcın minicik
masum bır bebegı olduruceksınız yanı
alalhım ınanamıyorum

sen butun herseyı goze al ayrıldıgın yada kustugun esınle tekrar bırles sevıs hamıle kal ıstemesende!
ama gunahı o mınıcık bebege yukle

sevısmeyın ozaman esınızle arkadasım
yada korunun ne var bunda

yazık ya o bebege...
cok yazık
allah sıze akıl fıkır vermelıymıs bence bebekten once ama
allahım tovbe tovbe ya...

Son düzenleme:
Hiç birimizin çocuklu ya da çocuksuz mahkemeye düşüp düşmeyeceğimizin garantisi yok tabiki hayatta hiç bir şeyin garantisinin olmadığı gibi.alt tarafı bir ev. Ne kadar kötü şeyler de yaşasanız bu o evin suçu değil ve aynı ortamdasınız diye aynı şeyler olmayacak.katil olacak kadar o evden nefret etme sebebiniz nedir?eşiniz sizi mutlu etmeye söz verdi diye her dediğinizi yapacak belki ona göre saçma isteklerinizi bile koşulsuz kabul edecek diye bir şey yok.adam özür diledi diye bundan sonra kraliçe olmuş olmuyorsunuz.ortak hayat devam ediyor.yaptığınız bana göre bencillik aman bugün iyiyim beraber olayım,bak eski eve dönelim diyooo olmadı şimdi hadi aldırayım,bak bugün çiçek getirdi yine yatalım olmadı aldırırım.bu mudur yani ya düzgünce bir karar alıp sonuna kadar arkasında durun.kesin eve dönüp yola devam kararı almadan da allah affetsinlere sığınıp öz çocuğunuzun katili olmayın.

Tatlım "ertesi gün hapı" korunmak değil ki..
Eğer korunmasız olarak ilişki yaşamışsan, ilişkiden sonraki 72 saat içinde kullandığında döllenmeyi ve rahime tutunmayı etkileme şansı olan bir hap..

Evet arkadaşlar yorumlarınız lütfen sert,kırıcı ve hakaret içerikli olmasın.
Kimseyi yargılamak ve itham etmek haddimiz değil,bu bilinçle yorumlarımıza devam edelim lütfen.

bir cana kıymak bu kadar kolay olmamalı
gerçekten içim acıyor bu tür olayları okuyunca
yazık gerçekten yazık

Katılıyorum ve bir ilavem olacak..
Bu yorumu yazan arkadaşa değil, onun gibi düşünen herkese sormak istiyorum.Hakikaten kendinizi nerede görüyorsunuz, nasıl bir karar mevkii olarak görüyorsunuz kendinizi?
Sonsuz evrende bir noktadan, bir hiçlikten başka bişey değiliz hiç birimiz..
Bir toz zerreyiz sadece, aklımız, beynimiz, düşünce kapasitemiz ve gelecek ile iligl öngörülerimiz öyle kısıtlı ki, hiç düzeyinde, sıfır mertebesinde..
Biz kimiz, ana rahmindeki bebek için "bu koşullarda doğmaması daha mantıklı" demek kim..

Karşıt fikirlere saygısızlık edildiği bi platformda nasıl yapıcı olunacak merak ediyorum.. Arkadaşım konuyu sen buraya açmıssın ama ne şimdiye kadar eşinle yaşadıklarını doğru dürüst biliyoruz ne aileni ne de ekonomik durumunu.. Hariçten gazel okumak kolay millete.. Bu kadar önemli ve büyük bi kararı ailenle vermen en doğrusu.

ama %98 oranında etkili olan bir hap :) %2'lik şans bu bebek kısacası bence arkadaşın anlatmadığı çok şey var zor şartlar altında çıktığım eve geri dönmek istemiyorum diyor, belki hakaret işitti belki şiddet gördü bilemeyiz ki

Ayaklarınızın üzerinde durabildiğinizi görüyorum.Bir bebeği tek başına büyütmek elbette kolay değildir.Ama şunun farkına varamadınız mı?Neden bu zamanda geldi bu bebek.Ben ilahi işaretlere çok inanırım.Bu zamanda ertesi gün hapı da içmenize rağmen o bebek rahminize düşmüşse bence ona kıymayın.
Sırf bebek olduğu için eşiniz sizin ona boyun eğeceğinizi düşünüyor.Siz de eğmeyeceğinizi gösterin.Eminim sizin istediğiniz yerde düzen kurmanıza razı olacaktır.

birde şu var arkadaşın eşi bebeği koz olarak kullanıyor eğer hamilelik olayını öğrenmeden önce eski eve gidicez deseydi tamam derdim ama zaten bebek 8 haftalık yani 2 ay yaşadı bu adam orda 2 ay sonra tutturuyorsa eski eve geçicez diye bu düpedüz koz kullanmaktır psikolojik baskı yapmaktır

KArar mevkii olarak elbette görmüyoruz İpektuncer .Kendi adıma konusuyorum sadece empati yapıyorum ben..Arkadaşın yaşadıgı çok zor bir durum..Bir bebeğin alınması taraftarı hiçbir zaman olmadım olmam da ama bazen mevcut gerçekllerr tokat gibi vurur insanın yüzüne..
Bir oğlum var ve onun büyüme sürecini ,şu sağlam bünyemle hem maddi hem de manevi açıdan uygun yaşam şartlarımla değerlendiriyorum olayı..
Bir bebek dünyanın en zor ve en muhteşem olayı..
Bebek dünyaya geldikten sonra zaten o kadar zavallı ve muhtaç oluyorlar ki...onun bakımı alakası vs..çok zor gerçekten, çok zor ve iyi düşünülmesi gerekn bir konu..

Hiçbirimiz konun ayrıntılarını bilemeyiz ama özellikle tvlerde izlediğimiz bebeğini ,evladını öldüren cinnet geçiren ailelleri gördükten sonra bakamayacaksan ya koruncaksın sıkı sıkı ya da dünyaya getirmeyeceksin demekten insan kendini alamıyor..

İçinizden kaçınız boşanmış bir kadın olarak tek başına "babasız" bir çocuk büyüttünüz merak ediyorum.
Ne kadar kolay geliyor kimilerine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…