- Konu Sahibi eskidenolsa
-
Arkadaşım bu konuyu buraya açmakla hata etmişsin çünkü buradaki insanlar bu konuda çok hassas ve sen ne yaşarsan yaşa umurlarında olmayacak ve illa ki aldırma diyecekler..
Şahsi görüşüm doğru bir karar verdiğin yönünde. Önlemini almışsın,hap kullanmışsın ama ne hikmet ki maalesef olmuş işte. Bir bebeği öldürmekle aynı değerde tutmuyorum ben bunu asla.. Eğer korunmamış olsaydın doğur, kolaya kaçma derdim ama senin durumun böyle değil..
Neler yaşadın bilmiyorum ama belli ki karşında hala güvenmediğin bir adam var. Ki zorlukları görünce sözünden caydığı belli.. Bu durumda bir can dünyaya getirip ona kötü bir aile vermektense asıl bu dünyada yaşayacaklarının sorumluluğuna girmeyip baştan önlemini almak daha sorumluluk sahibi bir davranış olur.
Bir arkadaş biz eşlerimize ne kadar güveniyoruz ki çocuk yaparken demiş..Bu kadar basit mi yani
Benim arkadaşım ilk çocuğunu aldırdı, sonra da çocuğu da oldu..Yani kesin çocuğun olmaz gibi bir durum yok..
Kürtaj kesinlikle yasak öyle mi..Peki mesela düşünün anne baba uyuşturucu kullanıyor ve sorumsuzun teki ikisi de. Ve kadın ahmile kalıyor..Şimdi bu insana da madem yaptın doğuracaksın diyebilir misiniz o çocuğun yaşayacaklarını bile bile
Bazı durumlarda masum bir zavallının çekeceği eziyetler düşünülerek hamileliğe son verilebilir..Çok günah dediğiniz suçu asıl o canı dünyaya getirerek işliyor olabilirsiniz..
Arkadaşım bu konuyu buraya açmakla hata etmişsin çünkü buradaki insanlar bu konuda çok hassas ve sen ne yaşarsan yaşa umurlarında olmayacak ve illa ki aldırma diyecekler..
Şahsi görüşüm doğru bir karar verdiğin yönünde. Önlemini almışsın,hap kullanmışsın ama ne hikmet ki maalesef olmuş işte. Bir bebeği öldürmekle aynı değerde tutmuyorum ben bunu asla.. Eğer korunmamış olsaydın doğur, kolaya kaçma derdim ama senin durumun böyle değil..
Neler yaşadın bilmiyorum ama belli ki karşında hala güvenmediğin bir adam var. Ki zorlukları görünce sözünden caydığı belli.. Bu durumda bir can dünyaya getirip ona kötü bir aile vermektense asıl bu dünyada yaşayacaklarının sorumluluğuna girmeyip baştan önlemini almak daha sorumluluk sahibi bir davranış olur.
Bir arkadaş biz eşlerimize ne kadar güveniyoruz ki çocuk yaparken demiş..Bu kadar basit mi yani
Benim arkadaşım ilk çocuğunu aldırdı, sonra da çocuğu da oldu..Yani kesin çocuğun olmaz gibi bir durum yok..
Kürtaj kesinlikle yasak öyle mi..Peki mesela düşünün anne baba uyuşturucu kullanıyor ve sorumsuzun teki ikisi de. Ve kadın ahmile kalıyor..Şimdi bu insana da madem yaptın doğuracaksın diyebilir misiniz o çocuğun yaşayacaklarını bile bile
Bazı durumlarda masum bir zavallının çekeceği eziyetler düşünülerek hamileliğe son verilebilir..Çok günah dediğiniz suçu asıl o canı dünyaya getirerek işliyor olabilirsiniz..
burda olay sadece ev meselesi değil ki arkadaşın eşinin verdiği sözlerin hiçbirini tutmaması ayrıca korunmasız da ilişkiye girmemiş ertesi gün hapı aldım diyor mesajında bence eşi tarafından çok üstüne gidilmiş, yalnız başına çocuk büyütmek kolay değil bunun sorumluluğunu alabiliyorsa evet aldırmasın ayrıca yalnız büyütmesinide geçtim ömür boyu kocasıyla ortak bir paydada buluşmak zorunda kalacak çocuk için bunu kaldırabilecek mi çok iyi düşünüp karar alınması gereken bir konu bu
Öncelikle arkadaşımız buraya konu açıp ben doğurduğum bebeğimi öldürmek istiyorum demiş olsaydı da herkes öldürme yapma günah derdi emin ol o yüzden insanların bu şekilde yorum yapmaları çoık doğal bu bir konu sahibi buraya konu açmakla hata yapmamış arkadaşım.
İkinci olarak ertesi gün hapı bir korunma yöntemi değil doğum kontrol hapı bir korunma yöntemidir. Arkadaşımız yaptığı hatayı telafi etmeye çalışmış bu bir korunma yöntemi bir önlem değil. Prezervatif yada doğum kontrol hapı önlemdir. Birde demekki o çocuğun doğması gerekiyor ki ertesi gün hapı etki etmemiş ve bebek anne rahmine düşmüş ve hala yaşıyor 8 haftalık eli kolu olan herşeyden önemlisi kalbi ve beyni olan bir varlık artık o bir insan..
Tabiki kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.Arkdaşımızın yaşadığı sorun ne boyutta hiç birimiz bilemeyiz ama başka çözüm yolları varken tek çaresi o bebeğin bedenini parça parça etmekmi? Bu normal mi ya...
Yapmayın allah aşkına yaa bunu buraya yazıpta bu katliamı normalleştirmeyin lütfen. Madem olmuş bu bebek doğmalı. Geleceğinde ne olacağını kimse şimdiden bilemez..
Ki gayet normal ve uzlaşabilen bir anne babanın çocuğu olacak doğduğunda.Eğer uzlaşılmazsa annesi onun için herşeyi yapacaktır..
Şimdi sizin anne babanız anlaşamasaydı ve anneniz şuçlu siz değilken sizin ölmenize karar verseydi bu durumda anneniz haklı mı olacak tı? Ne münasebet..
Tatlım "ertesi gün hapı" korunmak değil ki..
Eğer korunmasız olarak ilişki yaşamışsan, ilişkiden sonraki 72 saat içinde kullandığında döllenmeyi ve rahime tutunmayı etkileme şansı olan bir hap..
Katılıyorum ve bir ilavem olacak..
Bu yorumu yazan arkadaşa değil, onun gibi düşünen herkese sormak istiyorum.Hakikaten kendinizi nerede görüyorsunuz, nasıl bir karar mevkii olarak görüyorsunuz kendinizi?
Sonsuz evrende bir noktadan, bir hiçlikten başka bişey değiliz hiç birimiz..
Bir toz zerreyiz sadece, aklımız, beynimiz, düşünce kapasitemiz ve gelecek ile iligl öngörülerimiz öyle kısıtlı ki, hiç düzeyinde, sıfır mertebesinde..
Biz kimiz, ana rahmindeki bebek için "bu koşullarda doğmaması daha mantıklı" demek kim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?