Allah beni affetsin

Arkadaşlar konu sahibi arkadaşımızın geçmiş konularına bir göz gezdirdim..

Eşinden şiddet görmüş ve daha önce defalarca ayrılma eşiğine gelmiş evet bir kadın için çok ama çok zor bir durum ama.. işin birde şu yanı var..
Arkadaşımız eşini tüm bunlara rağmen defalrca affetmiş ve geçmişte bir bebek daha aldırmış zaten..
Bu dakikadan sonra ne kadar aldırma deseniz boş kısacası..
Bu işten benim anladığım eşinle kavga et ayrıl sonra barış, seviş çocuk olsun aldır. Sonra yine kavga et yine barış yine...
Diyecek fazlaca birşey bulamıyorum.. Keşke en başta boşanmış olsaydınız kocanızı hiç ama hiç affetmeseydiniz. Öldürdüğünüz o zavallı yavrunuz şimdi 1 yaşında olacaktı.. Karınınızdaki zavallıya kıymayın bari yazık yaa ..Zaten siz eşinizle ne ayrılmayı başarabiliyorsunuz ne geçinmeyi arada olan o zavallı meleklere oluyor bari bu aldırırsanız gidip tek celsede boşanın ve bir daha doğru insandan çocuk yapma kararı verene kadarda spiral falan taktırın ertesi gün hapı olmuyor yani..

İçinizden kaçınız boşanmış bir kadın olarak tek başına "babasız" bir çocuk büyüttünüz merak ediyorum.
Ne kadar kolay geliyor kimilerine...

o zaman korunacaktı arkadasım
madem adama güveni yok hiç mi aklına gelmmedi bebek olma ihtimali
korundumda hamile kaldım ben aslında istemiyorum demekte cok saçma

İçinizden kaçınız boşanmış bir kadın olarak tek başına "babasız" bir çocuk büyüttünüz merak ediyorum.
Ne kadar kolay geliyor kimilerine...

gururla söylüyorumki ben..eşimden ayrıldığımda büyük kızım 16 küçüğüm 8 yasındaydı
rabbime çok hiç kimseye muhtaç etmedim onları babalarından bir çöp bile görmediler..

canım bende okudum konularını ama daha önce çocuk aldırdığını göremedim linkini bi atarmısın bakmak istiyorum bi

Burada herkes fikrini beyan ediyor ;ancak konu sahibimiz çevirim dışı görünüyor...
Eski mesajlarına bakılırsa bu ilk boşanma kararı değil...
Evliliği süresince birçok kez bu kararı alıp affetmiş eşini
Eşinden şiddet de görmüş, hastanelik olacak kadar değil ;ama sarstı, tartakladı diye belirtmiş.
Daha önce bir kürtajı daha olmuş...
Kafası gerçekten çok karışık ve sağlam bir desteğe, akıl verilmeye ihtiyacı var.
Ne aldır, ne aldırma diyebilirim ;ancak bu kararlar kolay verilmiyor...
Sonrasını, yaşayacaklarını, pişmanlık ihtimallerini düşünün derim.

gururla söylüyorumki ben..eşimden ayrıldığımda büyük kızım 16 küçüğüm 8 yasındaydı
rabbime çok hiç kimseye muhtaç etmedim onları babalarından bir çöp bile görmediler..

Tebrik ederim sizi, ben de aynı durumdayım.
Çocuk varsa zaten yapacak bir şey yok, o yükün altına girmek lazım.
Ama bu durumda... çok zor... ben de olsam aldırırdım.

Arkadaşlar yanıldığınız nokta buradaki kişinin eşi madem bu kadar kötü biri o da ayrılacak e o zaman hemen gidip sevişmeyecek.bırak önce bir adam sana kendini ispatlasın.sözlerini tutsun yeni ev açsın bir güvenini kazansın değiştiğini ispatlasın ondan sonra ne yaparsan yap.ama hiç biri yok sadece lafa bakıp beraber oluyor,sonra da aldırıyor.e daha önce de yapmış bunu.

Teşbihte hata olmaz mesala öyle bir geçer zamanki dizisindeki cemile karakteri gibi bir durum yaşasa e o zaman mağdur,aldırmak zorunda diyebiliriz.ama burada ayrılacağı adamla gidip keyfi sevişme var.ikilem de kalmış mağdur kadınlarla konu sahibinin durumu çook farklı bence.

evet gördüm şimdi eşinden şiddet görmesi kabul edilebilir birşey değil, daha önce çocuk aldırması da evet kötü olmuş ama şu durumda ne denir bilemiyorum ki, duygusal düşünemiyorum ben böyle konularda mantığım devreye giriyor, açıkçası eskidenolsa şuan zaten psikolojik olarak kötü bir dönemden geçiyor yanlış bir karar da verebilir ama diğer konularında okuduğum kadarıyla kocası güvenilipte yola çıkılacak bi adam değil

o zaman korunacaktı arkadasım
madem adama güveni yok hiç mi aklına gelmmedi bebek olma ihtimali
korundumda hamile kaldım ben aslında istemiyorum demekte cok saçma

Evet korunması gerektiği kısmına kesinlikle katılıyorum... hele ki öğrendik işte daha önce de bi sürü olay yaşamış, uyanık davranmalıydı. Büyük hata ve eğer doğurursa bu hatanın bedelini de babasız ve hep bi yanı eksik kalacak o zavallı bebecik ödeyecek... yazık yazık, çok yazık.

Ayrıca şunu belirtmeliyimki medeni kanuna göre eşin imzalı rızası olmadan bebeği aldıramazsınız aksi taktirde hapis cezası var bunları araştırabilirsiniz.BU SİZİN TEK BAŞINIZA VERECEĞİNİZ BİR KARAR DEĞİL...

Son düzenleme:
her zaman soyluyorum
korunmaya ragmen o kucucuk can rahme dusduyse vardir bir hikmeti.
hatalar bir kere yapilir,ders cikarilir ve bir daha tekrarlanmaz.
esiniz ayriliktan sonra yaptiginiz anlasmaya ragmen sozlerinde durmuyor ve sizi psikolojik olarak yipratiyorsa once esinizden kurtulmaya bakin derim.
size aldir yada aldirma deme hakkina sahip degilim
ancak eski ev,yeni ev,sozunde durmayan es durumlarindan kurtulmak icin bi cana kiymak bana mantikli gelmiyor!!!!!

en temelden güzel olmalı bence ilişkiler... bu kadar üzmek, sonra barışmak,tekrar yıpratmak... hiçbir anlamı kalmıyor ki... ne güven ne istek... ve insanlar bunlara razı olmuş artık.. kötüyü kabulleniyorlar.. sırf alışkanlık oldu diye beraber yaşayacaksan bence hiç değmez.. sorunlarını bilmiyorum ama ileride benzer şeyler yaşanabilir.. en başından saygılı olmak gerekiyordu bence.. çok iyi düşün. bebek için de önemli olan doğması değil sonrasında mutlu ve faydalı bi insan olması. bu ortam sağlanamayacaksa hiç gerek yok bence. herkes doğuruyor da ne oluyor...kim mutlu

bazen düşünüyorum aynı evin içinde şiddetle büyüyen çocuk mu iyi olur, yoksa babadan ayrı büyümesimi diye iki tarafı da sorunlu bu konunun ben bu arkadaşın kocasının bi şekilde kendini affettireceğini bu ilişkinin bi ayrı bi birlikte şeklinde süreceğini düşünüyorum böylesi daha kötü olmayacak mı bebek için, bir şekilde çözüm bulmalı konu sahibi bu duruma

eşinden şiddet görmüş olmasa diyeceğim bi şekilde ev işini halledersiniz diye ama yok yani, şiddet var. söz bitmiş. hala da anlaşmazlıklar var aralarında. aldır aldırma demek bizim haddimize bile değil bence, allahın verdiği can. evlilik içi ve yetişkin insanların rızalarıyla gerçekleşmiş bir ilişkiden oluşmuş bir çocuk.
bence evinizde oturmaya devam edin ama o adamdan da ayrılın, madem şiddet görerek ayrıldınız bi kere ve kendi ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsunuz. bir daha istemediğiniz bi adamla beraber olmayın derim ben sadece.

Tek sorun eşinin seni eski eve götürmek istemesi mi?
Başka sorunlarınız da yoksa bence şu an bunları düşünme.Çok karamsar düşünceler içindesin,belki hamilelikten belki yaşadığın psikolojik travmadan dolayı..bilemedim
Ama aşılmayacak sorunlarınız yoksa,bebeği de istiyorsan aldırma bence

Arkadaşlar biz hala olayın gelecek kısmındayız..
Farz edelim ki bu çocuğu öldürmeye karar verdiniz.. (Aldırmak değildir bana göre öldürmektir.)
sonra ne olacak.. eşiniz ile tatlı tatlı yaşamaya devam mı edeceksiniz. Hımm sonra ne olacak.. baktınız adam düzeldi sizin istediğiniz kriterlere geldi..Aaa o zaman hadi çocuk yapalım dediniz o çocuğu kendi istediğiniz ile doğurdunuz.Ama baktınız bir müddet sonra eşiniz yine eskiye döndü.. Aaa ee bu çocuk doğdu napalım öldürelim o zaman aa olurmu cinayete girer öldürülür mi hiç doğmuş çocuk sonra kanun bizi napar içeri atar aaa olmaz..
Ama eğer ki bu bebeğide öldürdükten sonra kesin ve net olarak boşanıp eşinizi bir daha hiç bir koşulda affetmeyecek ve bir daha aynı duruma gelmeyecekseniz ne ala.. Öldrün çocuğunuzu günahı sizin nasıl olsa...

Ama ikinci şeçenek bu çocuğu doğurursanız eşinizin düzelmediği ve değişmediği noktada hemen resti çeker boşanır çocuğunuzuda paşa paşa büyütürsünüz..O kadar çok babasız büyüyen anne babası ayrılmış çocuk varki ona travma yaşatıp yaşatmamak sizin elinizde.. Ayrıca bilmiyorsunuz gelecekte ne olacağını belki eşiniz bebekten sonra bambaşka bir insan olacak ihtimali küçük bile olsa..
Benim eşimde sizin eşiniz gibi çok sinirlidir.Her konuda bana patlar bana direk fiziksel siddet uygulamasada eşyaları kırar döker. Kimsenin kocası süt dökmüş kedi değil. Bende çok düşündüm boşanmayı zamanında ama şimdi oğlum var be eşim oğlum doğduktan sonra çok değişti.. Bana bağıracaksa bir kez daha durup düşünüyor..
En zor zamanlarda psikoloğa gittim sizde gidin hatta eşiniz ile beraber bir evlilik terapistine gidin..
O kadar çok çözüm varken bebeği öldürmek neden? Ona iyi gelecek veremem babasız büyür korkusuna mı?

Babasız bir çocuk büyütmek tabi ki kolay değildir ama ana rahmine düşmüş bir bebeğin, doğmuş bir çocuktan farkı yok bana göre. İnsan nasıl dünyaya getirdiği yavrusuna kıyamazken, bırakın kıymayı kılına zarar gelecek diye korkarken, aynı haklara karnınızda olan bu bebeğin de hakkı var bence.
Eşiniz biraz çabuk dönmüş verdiği sözlerden ama hala beraber olduğunuza göre çok büyük sıkıntılar yok şuan da. Böyle sıkıntılar olmadığına göre de, bu bebeği aldırmanız için bana göre neden yok. Gerekirse eski eve de geçilir, bebeğinizden daha önemli değil bence.

Bu kadar şiddet üstüne ve sıkıntılar üstüne defalarca eşinizi affettiyseniz, bir kere çocuk aldırdıysanız, bunun üstüne 2. defa aynı şeyi yapmaya kalkıyorsanız, cidden üzücü. Çünkü aynı şeyi 2. defa tekrarlıyor, önlemini almıyorsanız, bu bebeklerin günahları ne acaba? Bu durumda suçlu siz oluyorsunuz...

Şimdi arkadaşların yazdıklarını okudum da sanırım eşinle büyük sorunlar yaşanmış.

Eğer o çocuğu aldıracaksan boşanmayı kafana koymuşsun demektir.
Boşanmayacaksan boşu boşuna aldırma.
Kendine yazık edersin

Yaşanılanların sebepsiz olmadığını düşünüyorum ben. Rabbim sana o bebeği verdiyse vardır bir hikmeti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…