Allah beni affetsin

kimimiz işin sosyal boyutunu kimimiz ahlaki ve dini boyutunu ele aldık..hepımızın haklı oldugu mılyon tane nokta var.. fakat anası babası uyusturucu da kullansa kadın hamıleyken aldıramaz,.... yada yada yada ne ornek verırsenız verın cocugun sakat oldugu durumlar da bıle kürtaj hakkı verılmez allah tarafından anneye ve babaya.bu benım sahsı kanaatım degıl,oylekı ben keske bır yolu olsada boyle sıkıntılı evlılıklerde kı bebekler dogmasa ve allah buna belırlı bır kota koysa.. su su olursa kurtaj olabılır dese ama yok...
işin sosyal boyutuna bakarsak o cocugu o kadın tek mı büyütecek?kadın bebegı aldırınca adamla rahat mutlu yasamaya devam mı edecek?adam bugun boyle yapıyor dıye ya yarın duzelırse o zaman o gıden bebeklerın vebalını kım odeyecek ?zerre kadar da mı vıcdanınız sızlamayacak?el ınsaf..bunların hepsı allahın taktırındekı seylerdır.. arkadas benım kocam dun boyleydı sonra geldı boyle oldu sımdı boyle ben bebegımı aldırıyorum dıye haber verıyor kısmen ..
cogumuz hamılelıgımız sırasında esımızle sorunlar yasadık kı kımımızın kı ne sorunlar dı hem de..hepımız cocuklarımızdan mı vazgectık..yapacagımız ıse kapak uydurmaktan baska bısey degıl.. kısacası kürtajın gecerlı bır bahanesı yokkkkk...ne taraftan bakarsanız bakın yok...adama guvenmıyorduysa hıc beraber olmayacaktı(ertesı gun hapı aldım dıyo o bebek aldırmaktan farklımı..ıllakı bıcak altına mı yatmak lazım cınayet ıslemek ıcın.. bırı bıcakla bırı hapla)cok ıyımserız kendımıze karsı cokkk..

O ev lanetli mi anlamadım neden gitmek istemiyorsunuz, eşinizin ailesiyle birlikte mi yaşıyordunuz o evde. Öyleyse gitmemekte haklısınız, çünkü şartlar düzelmeden ilişkinizi düzeltemezsiniz. Ama sizin kendi evinizse sırf eski yaşadıklarınızı hatırlamamak için gitmiyorsanız, eşinizle aranız da düzelmişse bu bir bebeği aldırma nedeni olamaz bence.
Herkes yorum yapmış ama konu sahibi ortada yok, önceden de kürtaj olmuş eski yorumları okuyan arkadaşlar bilgilendirdi sağolsunlar. Yani biz ne dersek diyelim aldırmayı kafaya koymuşsa aldırır.

benim bildiğim ertesi gün hapı oluşan bebeği düşürmez, sadece bebeğin oluşmasını engeller.
tecavüz vakalarında kullanılır özellikle. 13 yaşında tecavüze uğrayan bi kıza da bırakın da o hapı versinler artık.

her konuda olduğu gibi bu konuda da yorum yapmak oldukça kolay,herkes de yapmış zaten.anladığım kadarıyla çalışıyosun;yalnız bi anne olabilmeyi göze alıyosan ve ayrı olmanıza rağmen babasıyla sağlıklı bi ilişki yürütebileceğine inanıyosan bebeğinden vazgeçme bence.
ama eşine güvenemiyosan ( ki bence güvenmemelisin,başka bir eve taşınmak bu kadar zor olmasa gerek,ilk zorlukta sana sırtını dönmüş) hiç düşünme.dünyada yeterince mutsuz çocuk var,eğer sana hesap sorulacaksa neden bir cana kıydın diye,emin ol neden mutsuz olacağını bile bile dünyaya getirdin diye de sorulacaktır ki bence bunun hesabı diğerinden daha ağırdır...
hayatının öznesi sensin,herşeyden önce kendini düşünmelisin...

Yanlış anlaşılmadan önce belirteyim: kürtaj taraftarı falan değilim, normal gördüğüm ya da insanları kürtaja yönlendirdiğim falan da yok, ama 10 haftaya kadar kürtaj kadına tanınmış yasal bir hak tır ve kullanması onu katil yapmaz. Her kadının anne olma kadar olmamaya da hakkı vardır ve yasal olarak istenmeyen gebeliği sonlandırabilir (işin dini boyutu ona kalmış, Allah'la kul arasına girmenin ne büyük günah olduğunu bildiğim için bu konuda yorum yapmayacağım) bir kadının İSTEMEDİĞİ bir çocuğu dünyaya getirmesi mi daha büyük kötülüktür, aldırması mı? Hem kendisinin, hem çocuğunun hayatını mahvetmesindense, o çocuğu hiç dünyaya getirmemesi daha iyi değil midir? Çok büyük bir hata yapmış evet, ama bunun bedelini kendiyle birlikte çocuğa da ödetmesi doğru mu? iyi o zaman doğursun gitsin cami avlusuna bıraksın, aldırmasın cinayet olur.
Bir de “ana rahmine düşmüş bir bebeğin, doğmuş bir çocuktan farkı yok bana göre” şeklinde yorumlar olmuş yapmayın Allah aşkına, atıyorum 6 haftalık düşük yapmakla, (3-5-15 yaşında farketmez) çocuğunun ölmesi aynı şey mi? Size göre aynı şey yani, bu durumda yas tutun ey kadınlar çünkü ilk gebeliklerin neredeyse %50 si regl döneminde düşükle sonlanıyor. Eğer embriyoyla çocuk aynı şeyse burada 5 haftalıkken düşük yaptım tekrar deniyorum diyenlere, 5 yaşındaki kızım öldü yenisini yapacağım diyormuş muamelesi yapalım.

Son düzenleme:
Bence eşiniz kadar sizde suçlusunuz. Ben önceki yazılarınızı okumadım arkadaşların dediğine göre sorunlu bir evliliğiniz varsa ve daha öncede bir bebek aldırmışsanız ikinci kez aynı hataya düşmemeniz gerekirdi. Demekki önceki aldırmanızdan ders cıkartamamışsınız ve pişman olmadığınız bişey içinde Allah affetsin demeniz yersiz cünkü madur falan değilsiniz. Üç kişilik bir olayda neden en masum olanının gitmesi ve bunun cözüm olarak görülmesi normal sayılıyor? Belkide ücüncü bir şansı eşinizle birbirinize bebeğiniz için vermelisiniz.
Eşiniz verdiği sözleri tutacağına inandığı için size söyledi o an inandı tutarım sandı ama zaman içinde bazı şartları kabul etmek istemedi olabilir belki onada mantıksız gelen seyler oldu. Adam sizinle barışmak istedi diye sizin her isteğinizi arzunuzu koşulsuz yerine getirmek zorunda değilki. O size iki adım atacak ama sizinde ona bir adım yaklasmanız gerekir bunlar karşılıklı olması gerekenlerdir.

üzgünüm ama yazdıklarına katılamıyacağım.
1-Kürtajın yasal bir hak olması sürekli hata yapıp bebek aldırmasını gerektirmez.
2-Her kadının anne olmak kadar olmamakta hakkıdır ama anne olmak istemiyorsa önlemini almalıdır.Bu yüzden bence bi kadının istemediği bir cocuğu dünyaya getirmesi değil aldırması yanlıştır. Çünkü kendi düşüncesizliği ve biranlık zevki icin, bencillik yaptığı için dünyaya gelecek bir bebeği aldırmak bana doğru gelmiyor.
3-10 haftalık bebeğini düşüren bir kadın kendi yaşadığını bilip yorum yapar, 5 yaşında cocuğunu kaybeden kadın kendi yaşadığını bilir ona göre yorum yazar her ikiside cok cok acı olaylardır yaşamayan anlayamaz.
4-Ayrıca bu bayanın doğurduğu bebeği cami avlusuna bırakması gerekmiyor, Aldırmasın diyenler doğurda cami avlusuna bırak demiyor. bebeği doğur gerekiyorsa eşinle ayrıl deniliyor.

belikde bu sizin için bir şanstır yüce rabbim o bebeği aranız iyi olsun diye vermiş bence kıyma ona herşey düzelir inşalhh

forumda sadece binlerce arkadaş görüyorum çocuk diye mahvolan siz ise korumayıp birde aldırmaya gidiyosunuz çok yazık lütfen bir anlık zevk için bunları yapmayın doğurun demiyom babasız çocuk çok zor ama lütfen kendinize sahip çıksaydınız yazık çok yazık...

Erkek kısmı hiç değişmez kadının değişmesini ister, en iyi becerileride kadını kandırmak ne karar alırsan al mutlu olmana yönelik olsun!

allah herkesi bir imtahanla sınar. kimini malla, kimini hastalıkla,kimini daha başka şeylerle fakirlikle, bitmeyen dinmeyen sızılarla..
kimini de varlıkla.. şükür edip benim verdiğimle başkalarına yardımda bulunuyor mu diye..

ayrılırken hamile kalmış olmak da sizin imtihanınınız..
umarım bu imtihandan alnınızın akıyla çıkarsınız..
allah sizi sınıyor,hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım

Son düzenleyen: Moderatör:
isin diini ve vicdan boyutu konu sahibine kalmis
bu kadar ustune gitmeye hakkimiz yok diyorum!
yasal aldirmasi aldirmak istiyorsa aldirir
guvenmiyorsa kendisine "anne" olamam diyorsa
kadinin hakkidir dogurup dogurmamak!
sadece iyi dusun!
yurekli ol!
pisman olma ihtimalin buyuk!
istesen anne olmayi basarabilirsin kocan bile olmasa basinda!
diyebilirim ben ancak

tek diyecegim ve kizarsam kizacagim nokta su
aldiracaksan bebegini ikinci kez olacak sanirim
bir kere kaza diyelim
ikinci kez sorumsuzluk degilmi?

Yazdıklarınız çok taraflı olmuş sanki..
Yani yasalar 10 haftaya kadar kadına bu hakkı veriyor diye herkes bu hakkını kullansın öyle mi? içerdeki zavalı meleğe kimse soramaz nasılsa dünyaya gelmek istermisin yoksa seni oradan parça parça çıkartalım mı diye.. Kadın versin kararı ohh ne alaa..
Bu çocuk ileride bana ayak bağı olur diye düşünen her kadın gidip bu yasal hakkını kullanmaktan hiç çekinmesin..
Olayın ne hukuksal ne de dini boyutundayım olayın vicdani boyutundayım. Evet bana göre doğmuş çocuktan hiç bir farkı yok eğer o çocuk 6. haftayı geçmişse kalbi atan bir canlıdır artık ve hergün olduğunun 2 katı boyuta ulaşır kolları bacakları belirmiştir.İnsan sonuçta yaa..
Düşük ile kıyaslamanız çok yanlış düşük doğal bir olaydır ve bunun kararına ne anne ne baba ne kanun ne başka bişe varır eğer embryo da genetik bir sorun var ise yada anne rahminde bebeğin yerleşmesi için uygun ortam oluşmamışsa gebelik kendiliğinden sonlanır yani kimse bebeği oradan canlı haliyle parça parça söküp çıkarmaz. Doğa kendi yöntemiyle bu olayı bitirir karar doğanındır. Şimdi bu durumda düşük yapmak ile kürtajı sakın karşılaştırmayın lütfenn..
Ayrıca karnınızdaki yavruya iyi gelecek veremeyeceğinizden korkuyorsanız o çocuğu yapma girişiminde bulunmayın sonuçta cinsel ilişkiye girmeden de yaşanabilir değilmi ? yada ne biliyim sayısız korunma metodu var bunları kullanın ki bu durumda ne cami avlusuna bırakmanız gerekir ne çöpe atmanız.Bunu yapan insanlarada burda haklılık noktası vermeyin böyle yazılar yazarak lütfen..
Eğer bir bebeğiniz olacaksa ve onun canına kıyma düşüncesine girmişseniz.Büyük bir sorun var demektir ve bu sorunu o bebeği aldırmak çözmez. Bebeğin doğmasına 7 ay daha var ve bu sürede ya bu ilişki düzeltilir yada bu ilişki biter..
Bu bayanda ya yoluna bebeği ile devam eder yada eşi ve bebeği ile ama bebek mutsuz olacak diye öldürmek ne kolay bir çözüm.. Başka çözüm kalmamış gibi..
Asıl siz yapmayın lütfen bu durumda aldır o bebeği bu hayat senin vs. gibi bir çok teşvik edici cümle görüyorum. Elbetteki hayat kendi hayatı kimseye karışmak düşmez konu sahibi arkadaş ne yapmak isterse yapar kimse ona karışamaz ama bunu toplumda normalleştirmek neyin nesi..
Sen kalk hata yap bedelini sen ödeme minicik bebek canı ile ödesin..Sonra hayat senin hayatın..

Yazdıklarımı dikkatle okursanız düşükle kürtajı değil çocuğunun ölmesini kıyasladım, 8 haftalık embriyonun düşüğüyle, 8 yaşında çocuğun ölmesi nasıl aynı şey değilse, 8 haftalık kürtajla, 8 yaşında çocuğun anne tarafından öldürülmesi de aynı şey değildir. (Aynı demeyin ne olur, bir yakınım 12 yaşındaki oğlunu trafik kazasında kaybetti, üzüntüden düşük yaptı, sizce hangisi için daha çok üzülmüştür?)
Kürtaj cinayettir, kürtajla çocuk öldürmek aynı şeydir diyenleri zerre anlamıyorum. Konu sahibini tamamen ayrı tutarak örneklendireceğim tuvaletlerde doğum yapıp bebeğin üstüne sifon çekerek, başını taşla ezerek öldüren kadınlarla, bebeğine iyi bakamayacağını bildiği için kürtaj olan kadını aynı kefeye koymayı benim vicdanım kabul etmiyor.
Eğer konu sahibi, o bebek doğduğunda çok kötü şeyler yaşayacağına, bakamayacağına eminse aldırması belki de daha iyidir diyorum.

ya ben çok üzüldüm şimdiiii...ama ertesi gün hapını içmene rağmen hamile olman devam ettiyse bunda da bir sır hikmet var diye düşünüyorum o yüzden bunun kıymetini bil belkide bu senin dönüm noktan..artık bu bebeğinden dolayı eşinle iyi geçineceksin tabiki oda senle benle kırgınlıklarınız son bulacak..haaa belkilerle hareket etmem diyorsan eğer o zaman bu bebek benim karım deyip kendini teselli edeceksin..o bebeğin tüyüne hasret olanlar var.iyi düşün

Gene kurduğun düzende otur hamileliğin ilerledikçe eşinizde en azından evi taşıyabilir bebeğinize kıymayın bu hayatta size en kıymet verecek sevecek canlı o...Eşinizde bana kötü biri gibi gelmedi sanki biraz gaza gelen biri birileri dolduruyor...Bence boşansanızda boşanmasanızda o bebek doğmalı netice de eşiniz bebeği görmye sevmeye gelecektir

canım seni çok iyi anlıyorum ama daha evliliğinin 2.yılındasın ve taşlar daha yerine oturmammış o kadar her evlillikte böyle sarsılmalar yaşanır önemli olan kadının dik durup sabretmesi (şiddet,küfür,vs.yoksa)onun dışındakiler gelip geçici şeyler yuvayı ayakta tutan kadındır ...sen istersen devam eder sen istersen biter ....yukarda saydığım kötü davranışları yoksa eğer orta yolu bulmaya çalışın o evi istemiyorsan kızarak değilde iyilikle söyle anlıyorum seni o evde yaşadığın kötü anıların yakanı bırakmayacağını düşünüyorsun :26:...bunu ona iyilikle nasıl derler eşref saatini bul söyle sen şimdi hamilesin ve sert çıkışlar yapabilirsin kendine hakim olup iyilikle konuş tatlım ...sakın bebeğide aldırma ilişkinizde kötü bişey yok anladığım kadarıyla sadece taşlar yerine oturmamış o kadar sen ılımlı olursan ilerde çok mutlu olursunuz sen eşin ve bebişin ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…