- 18 Mart 2011
- 4.329
- 2.889
- 248
- Konu Sahibi eskidenolsa
-
Yanlış anlaşılmadan önce belirteyim: kürtaj taraftarı falan değilim, normal gördüğüm ya da insanları kürtaja yönlendirdiğim falan da yok, ama 10 haftaya kadar kürtaj kadına tanınmış yasal bir hak tır ve kullanması onu katil yapmaz. Her kadının anne olma kadar olmamaya da hakkı vardır ve yasal olarak istenmeyen gebeliği sonlandırabilir (işin dini boyutu ona kalmış, Allah'la kul arasına girmenin ne büyük günah olduğunu bildiğim için bu konuda yorum yapmayacağım) bir kadının İSTEMEDİĞİ bir çocuğu dünyaya getirmesi mi daha büyük kötülüktür, aldırması mı? Hem kendisinin, hem çocuğunun hayatını mahvetmesindense, o çocuğu hiç dünyaya getirmemesi daha iyi değil midir? Çok büyük bir hata yapmış evet, ama bunun bedelini kendiyle birlikte çocuğa da ödetmesi doğru mu? iyi o zaman doğursun gitsin cami avlusuna bıraksın, aldırmasın cinayet olur.
Bir de “ana rahmine düşmüş bir bebeğin, doğmuş bir çocuktan farkı yok bana göre” şeklinde yorumlar olmuş yapmayın Allah aşkına, atıyorum 6 haftalık düşük yapmakla, (3-5-15 yaşında farketmez) çocuğunun ölmesi aynı şey mi? Size göre aynı şey yani, bu durumda yas tutun ey kadınlar çünkü ilk gebeliklerin neredeyse %50 si regl döneminde düşükle sonlanıyor. Eğer embriyoyla çocuk aynı şeyse burada 5 haftalıkken düşük yaptım tekrar deniyorum diyenlere, 5 yaşındaki kızım öldü yenisini yapacağım diyormuş muamelesi yapalım.
Yanlış anlaşılmadan önce belirteyim: kürtaj taraftarı falan değilim, normal gördüğüm ya da insanları kürtaja yönlendirdiğim falan da yok, ama 10 haftaya kadar kürtaj kadına tanınmış yasal bir hak tır ve kullanması onu katil yapmaz. Her kadının anne olma kadar olmamaya da hakkı vardır ve yasal olarak istenmeyen gebeliği sonlandırabilir (işin dini boyutu ona kalmış, Allah'la kul arasına girmenin ne büyük günah olduğunu bildiğim için bu konuda yorum yapmayacağım) bir kadının İSTEMEDİĞİ bir çocuğu dünyaya getirmesi mi daha büyük kötülüktür, aldırması mı? Hem kendisinin, hem çocuğunun hayatını mahvetmesindense, o çocuğu hiç dünyaya getirmemesi daha iyi değil midir? Çok büyük bir hata yapmış evet, ama bunun bedelini kendiyle birlikte çocuğa da ödetmesi doğru mu? iyi o zaman doğursun gitsin cami avlusuna bıraksın, aldırmasın cinayet olur.
Bir de “ana rahmine düşmüş bir bebeğin, doğmuş bir çocuktan farkı yok bana göre” şeklinde yorumlar olmuş yapmayın Allah aşkına, atıyorum 6 haftalık düşük yapmakla, (3-5-15 yaşında farketmez) çocuğunun ölmesi aynı şey mi? Size göre aynı şey yani, bu durumda yas tutun ey kadınlar çünkü ilk gebeliklerin neredeyse %50 si regl döneminde düşükle sonlanıyor. Eğer embriyoyla çocuk aynı şeyse burada 5 haftalıkken düşük yaptım tekrar deniyorum diyenlere, 5 yaşındaki kızım öldü yenisini yapacağım diyormuş muamelesi yapalım.
Yazdıklarınız çok taraflı olmuş sanki..
Yani yasalar 10 haftaya kadar kadına bu hakkı veriyor diye herkes bu hakkını kullansın öyle mi? içerdeki zavalı meleğe kimse soramaz nasılsa dünyaya gelmek istermisin yoksa seni oradan parça parça çıkartalım mı diye.. Kadın versin kararı ohh ne alaa..
Bu çocuk ileride bana ayak bağı olur diye düşünen her kadın gidip bu yasal hakkını kullanmaktan hiç çekinmesin..
Olayın ne hukuksal ne de dini boyutundayım olayın vicdani boyutundayım. Evet bana göre doğmuş çocuktan hiç bir farkı yok eğer o çocuk 6. haftayı geçmişse kalbi atan bir canlıdır artık ve hergün olduğunun 2 katı boyuta ulaşır kolları bacakları belirmiştir.İnsan sonuçta yaa..
Düşük ile kıyaslamanız çok yanlış düşük doğal bir olaydır ve bunun kararına ne anne ne baba ne kanun ne başka bişe varır eğer embryo da genetik bir sorun var ise yada anne rahminde bebeğin yerleşmesi için uygun ortam oluşmamışsa gebelik kendiliğinden sonlanır yani kimse bebeği oradan canlı haliyle parça parça söküp çıkarmaz. Doğa kendi yöntemiyle bu olayı bitirir karar doğanındır. Şimdi bu durumda düşük yapmak ile kürtajı sakın karşılaştırmayın lütfenn..
Ayrıca karnınızdaki yavruya iyi gelecek veremeyeceğinizden korkuyorsanız o çocuğu yapma girişiminde bulunmayın sonuçta cinsel ilişkiye girmeden de yaşanabilir değilmi ? yada ne biliyim sayısız korunma metodu var bunları kullanın ki bu durumda ne cami avlusuna bırakmanız gerekir ne çöpe atmanız.Bunu yapan insanlarada burda haklılık noktası vermeyin böyle yazılar yazarak lütfen..
Eğer bir bebeğiniz olacaksa ve onun canına kıyma düşüncesine girmişseniz.Büyük bir sorun var demektir ve bu sorunu o bebeği aldırmak çözmez. Bebeğin doğmasına 7 ay daha var ve bu sürede ya bu ilişki düzeltilir yada bu ilişki biter..
Bu bayanda ya yoluna bebeği ile devam eder yada eşi ve bebeği ile ama bebek mutsuz olacak diye öldürmek ne kolay bir çözüm.. Başka çözüm kalmamış gibi..
Asıl siz yapmayın lütfen bu durumda aldır o bebeği bu hayat senin vs. gibi bir çok teşvik edici cümle görüyorum. Elbetteki hayat kendi hayatı kimseye karışmak düşmez konu sahibi arkadaş ne yapmak isterse yapar kimse ona karışamaz ama bunu toplumda normalleştirmek neyin nesi..
Sen kalk hata yap bedelini sen ödeme minicik bebek canı ile ödesin..Sonra hayat senin hayatın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?