Kabahatler Kanunu'nun gürültü başlıklı 36. maddesine göre; Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, ..idari para cezası verilir. Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir."
Türk Ceza Kanunu'nun 'Kişilerin huzur ve sükununu bozma' başlıklı 123. maddesine göre; "Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir."
Türk Ceza Kanunu'nun 'Gürültüye neden olma' başlıklı 183. maddesine göre; "İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır
Uğraşır mısınız bilmem ama yapacağınız çok basit adlında.
Önce gürültü olduğu zaman kamera ile gğrültüyü kaydedin.(kamerayı gürültünün geldiği yöne tutun,duvara dayayın )sonra zabıtayı arayın zabıta geldiğinde gürültü yoksa 10-15 dk beklemelerini rica edin.beklerken görüntüleri izletin.zabıtalar gürültüyü duydukları zaman tutanak tutup gideceklerdir.bu tutanak neticesinde para cezası çıkar.
sonra bu üst komşuya ihtar çekin.daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulunun.zabıtanın tutanağını,ihtarnamenizi de ekleyin uğraşsın dursun üst komşu.ayrıca bu hakaret küfürleri için de şikayette bulunabilirsiniz.tanıkla ispatlarsanız olur.
Sağol canım zaten dün polisi 2 defa aramamıza gelmedıler şu an bunlari yapmaya enerjimizde kalmadı ama bir daha bu durum tekrarlarsa sesli kayıt yapıp hakaret davası açmayı düşünüyoruz.Dünkü yaptıklarını diger sakinler duydu ama o kadar korkak ınsanlar varki binada bana dokunmayan yılan bın yasasın düsüncesınde olan var.inanır mısın kımse kapısını açıpta ne oluyor demdi oysakı hanım teyzemiz bayağı coşmuştuKabahatler Kanunu'nun gürültü başlıklı 36. maddesine göre; Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, ..idari para cezası verilir. Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir."
Türk Ceza Kanunu'nun 'Kişilerin huzur ve sükununu bozma' başlıklı 123. maddesine göre; "Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir."
Türk Ceza Kanunu'nun 'Gürültüye neden olma' başlıklı 183. maddesine göre; "İlgili kanunlarla belirlenen yükümlülüklere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır
Uğraşır mısınız bilmem ama yapacağınız çok basit adlında.
Önce gürültü olduğu zaman kamera ile gğrültüyü kaydedin.(kamerayı gürültünün geldiği yöne tutun,duvara dayayın )sonra zabıtayı arayın zabıta geldiğinde gürültü yoksa 10-15 dk beklemelerini rica edin.beklerken görüntüleri izletin.zabıtalar gürültüyü duydukları zaman tutanak tutup gideceklerdir.bu tutanak neticesinde para cezası çıkar.
sonra bu üst komşuya ihtar çekin.daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulunun.zabıtanın tutanağını,ihtarnamenizi de ekleyin uğraşsın dursun üst komşu.ayrıca bu hakaret küfürleri için de şikayette bulunabilirsiniz.tanıkla ispatlarsanız olur.
Ah canım Allah yardımcınız olsun.Bizim bina Allaha emanet ayrıca bu binada birçoğu birbirinden rahatsız birbirinin balkonuna sofra çırparlar,çamaşırlarına kül dökerler, asansöre binerken gece kaç olursa olsun çocukları ile bağıra çığıra binerler ,merdivenlerden inerken sanki özellikle bir genç kız var çoğunlukla o yapar sabah 6 da işe giderken inmiyorda sanki tepiniyor yani kısaca balık baştan kokuyor:)Ayy herkeste var demekki bizim üst komşu da haftasonu haftaiçi demeden sbh 6da topuk sesiyle uyandırıyor biziya nasıl bir terlik anlamadım sanki at koşuyo evde cidden sinir hastası olcam bu evde :/ daha önce de gürültü yüzünden kavga etmiştik yönetici de çok pasif bişey yapmıyor bir uyarı yazısını zor astırdık.
Dün kavgadan hemen sonra aradım gelmediler 2 saat sonra tekrar aradım yine gelmediler herhalde komşu kavgalarına karışmak istemiyorlar. Hanım abla dün coşmuştu bugün arasam ne fayda..Gerçi bu akşamda bile bile yere vurup tepiniyor artık Allah akıl fikir versinBen polisi ne zaman arasam geldi. Arayin bence.
Ev kadını . Üstüne üstlük o komşuları ayaklandırdı yok kapısına gelmişizde şikayet ediyormuşuz.Vallahi bunun yüzünden evimden çıkıp kiraya gideceğim.ama Allaha havale ediyorum
Kesinlikle hasta çünkü kadın konuşmuyor adeta sinir krizi geçiriyor kızı var yanında o annesini zor tutuyor eşi var oğlu var ama evdeki erkekler ve kızı etkisiz eleman teyzem pek coşkulu kimse tutamıyor.Kadın hasta olabilir. Yalnız mı yaşıyor?
Dün kavgadan hemen sonra aradım gelmediler 2 saat sonra tekrar aradım yine gelmediler herhalde komşu kavgalarına karışmak istemiyorlar. Hanım abla dün coşmuştu bugün arasam ne fayda..Gerçi bu akşamda bile bile yere vurup tepiniyor artık Allah akıl fikir versin
Ben olsam böyle bi kadına haneye tecavüz olmaması adına elimi içeri uzatıp saçından tuttuğum gibi apartmana çıkarır bir temiz pataklar sonra polis çağırır karakola gider şikayetçi olurdum.Neden dövdün diye soranada sizi çağırdım gelmediniz bende kendim hallediyim dedim dersiniz.Zaten bu tür kavgaların sonunda mahkeme filan bişey çıkmıyo he he diyip gönderiyolar.üstelik ettiği küfürleride tahrik sayarım. Yediği dayaktan sonra o pamuk gibi olur ben evde sakinlikte pamuk gibi olurum.Yemin ediyorum söylediklerimden bir dal eksiğini yapmam.Allah şahit.Mutlaka işe yaricaktır.Ama daha o kadar zıvanadan çıkmadınız demekki.Başka zaman artık.
Canım Allah sizleri iyi insanlarla karşılaştırsın inş.Terbiyesiz ve görgü yoksunu insanlara söz geçmez.Bunlar sanki hayatlarında ilk defa aparmanda topluluk içinde yaşamıslar,sanki ilk defa insan görüyorlar çok acıyorum böyle insanlara ve onlarla aynı ortamda yaşamak zorunda olanlara...Bende aynı durumdayım, benim üstümdekiler de kiracı, biz ev sahibiyiz. Laf anlatamadım bunlara, bir de ev sahipleri de onlardan yana çıktı hiç ummadığım bir şekilde. Tamam dedim bende kendi kendime, madem ben durduk yere sorun yaratıyorum, anormal davranan, büyüten benim, kiraya verip evimizi başka yere çıkalım, kurtulsunlar bizden. Yerimize gelenler benim kadar anlayışlı olacaklar mı bakalım. İnşaallah bizi mumla ararlar.
Ki benim altımda oturanlar hiç rahatsız olmadılar bizden, yıllarca apartmanda yaşadık, apartman adabını çok iyi bilir, ona göre davranırım, kendime yapılmasını istemediğim hiç bir şeyi başkasına yapmadım.
Canım Allah sizleri iyi insanlarla karşılaştırsın inş.Terbiyesiz ve görgü yoksunu insanlara söz geçmez.Bunlar sanki hayatlarında ilk defa aparmanda topluluk içinde yaşamıslar,sanki ilk defa insan görüyorlar çok acıyorum böyle insanlara ve onlarla aynı ortamda yaşamak zorunda olanlara...
Akrabanız kiracısını elinden kaçırmak istemiyor ama sizin gibi düzgùn bir akrabasını kaybetti umarım onun içi acı bir tecrübe olmaz.Amin ve teşekkür ederim. Benim en çok üzüldüğüm, bu kişilerin ev sahibi bizim akrabamız, onların haksız olduğunu bile bile beni haksız çıkardı onların yanında hem de, o böyle yaptıktan sonra kiracıları beni bundan sonra takarlar mı, ya akrabamla kötü olacağım, kiracılarından şikayetçi olup, ya da gideceğim. Ben akrabam benim lehime bile araya girsin hiç istemedim, hiç şikayet etmedim ona, aramızda halledelim onlarla istedim ama çook yanlış davranmışım, büyütüyor oldum, problem çıkaran oldum. Şimdi tamam diyorum ben haksızım, ayrılayım burdan da problemsiz insanlarla mutlu mesut yaşasınlar.
İnşaallah gideceğimiz yerde de bu sorunlarla karşılaşmayız, bizim gibi insanlar çıkar karşımıza, huzursuzluk çok kötü.
Akrabanız kiracısını elinden kaçırmak istemiyor ama sizin gibi düzgùn bir akrabasını kaybetti umarım onun içi acı bir tecrübe olmaz.
Amin inşallahTeşekkür ederim. Yok kaybetmedi, bu sebepten küsecek değilim ama çok kırıldım sadece. Umarım siz de biz de hakettiğimiz insanlarla, hayırlı insanlarla karşılaşırız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?