Allah kimseyi evladıyla sınamasın...

zerya271210

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2014
2.686
8.231
158
İstanbul
iyi akşamlar hanımlar.

10 aylık bir bebeğim var. İki hafta önce rutin bir kan tahlili yaptıralım diye düşünüp hastaneye gittik. Herhangi bir sorunu yok çocuğumun gayet sağlıklı, amacım vitaminlerini vs baktırmaktı herhangi bir eksiklik var mı diye.

Kan sayımında lenfosit değerleri çok yüksek çıktı.. doktor ben bu hastaneye yeni geldim belki laboratuarda yanlışlık olmuştur başka bir yerde daha yaptırın dedi.

Başka bir hastaneye gittik , daha önce de çocuğumun devamlı muayene olduğu doktora. Tekrar aynı test yapıldı değer yine yüksek çıktı.

Bu arada fiziki muayenesinde hiçbir sorun yok, boyu kilosu, lenf bezleri , dalağı, böbrekleri, herşeyi normal..

Doktor bir hafta sonra tekrar yapalım dedi belki viral enfeksiyondur geçici bir durumdur diyerek.

Bir hafta sonra tekrar gittik bu sefer hem tam kan sayımı hem de periferik yayma testi yapıldı.

Sonucu bütün diğer değerler normal, lenfositler yüksek ve parçalı diye geçen hücreler çok düşük.

Doktor şunu söyledi; yetişkin biri olsaydı bu değerler aşırı yüksek diyemezdik çok önemsemezdik, ama çocuk 10 aylık olduğu için bu değerler yüksek kalıyor, bir hematoloğa götürün bir de o incelesin..

bu arada çocuğum şuan hala gayet sağlıklı görünüyor, hastalık belirtisi yok, gayet hareketli aktif. İştahı yerinde kilosu vs çok iyi.

Lenfosit yüksekliği birçok sebepten olabiliyor bunların içinde en kötüsü lenf ve kan kanseri gibi durumlar.

Çıldırmak üzereyim internetten araştırmadığım site kalmadı... kanserin ihtimali bile beni mahvetmeye yetti benim yavrum daha 10 aylık. Ve tabi ki bu hafta içi hemen tekrar götüreceğim iyi bir çocuk hematoloğu arıyorum.

Başına böyle birşey gelen var mı ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum zira kafayı yemek üzereyim...

Gecmis olsun.
Lutfen internette arastirma yapmayin.
Ufak bir bas agrisi icin arastirsaniz beyin kanamasi geciriyorsunuz diye cikar onunuze.
Ben bir sey cikacagini sanmiyorum.
İlla ki vucudunda bir belirti olurdu.
İcinizi ferah tutun.

Evet haklısınız. Normalde asla internetten sağlıkla ilgili birşeye bakmam ama söz konusu evlat olunca ve bir belirsizlik olunca insan kendini tutamıyor. İnşallah güzel çıkar sonuçları sağolun

Doktorlar tüm olası durumları söylüyor. Benim kalbinde ufurum olan oğluma kalbimde delik var, iki yaşında iki kelime konuşamayan kızıma otistik olabilir demislikleri var. Arkadaşıma da yıllarca down olabilir diye test yaptılar. Hiçbirinden birşey çıkmadı.

Lütfen internetten araştırıp çocuğunuza teşhis koymayin.Birakin bunu işin uzmanlari yapsın.Gecmis olsun

Teşhis koymuyorum zaten, internetteki bilgilere güvenilmeyeceğini de çok iyi biliyorum. İnsanın evladı söz konusu olunca açıp bakıyor araştırma gereği duyuyor. Buraya da böyle bir tecrübe yaşayan var mı diye sorup fikir edinmek için konu açtım.

Teşhisi tabi ki uzman yapacak. Teşekkürler

Doktorlar tüm olası durumları söylüyor. Benim kalbinde ufurum olan oğluma kalbimde delik var, iki yaşında iki kelime konuşamayan kızıma otistik olabilir demislikleri var. Arkadaşıma da yıllarca down olabilir diye test yaptılar. Hiçbirinden birşey çıkmadı.

Evet haklısınız tüm ihtimalleri değerlendirmek zorundalar onların da işi bu. Dilerim bizimki de basitçe tedavi edilebilir bir durumdur . Teşekkürler yorumunuz için

Gecmis olsun oncelikle. Dr a goturceksiniz zaten.
Bende surekli takip ettigim ve herkese tavsiye ettim dr u tavsiye edecegim.
İnternetten bilgi veriyor. Ben bilgilerinin coguna guveniyorum. Buyuk kizim 2 yasindayken kesfettim, her hastalikta hem dr a gotururum. Hem bu dr a danisirim. Yani 6 yildir takipteyim.

Dr kadir tugcu. Uye olup soru sorabiliyorsun. Simdi sorsan gece veya sabaha cevap verir.

Back
X