• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah kimseyi evladıyla sınamasın...

Eğer Allah korusun kanser gibi bir hastalık olsa başka bir çok değeri de kötü çıkardı diye biliyorum.
Anne olarak endişeniz çok normal.Yinede içiniz belki ferahlar.Dediğim gibi ciddi bir durum olsa başka değerlerinde de bozulmalar olurdu.
Çok geçmiş olsun:anne: :KK200:

iyi akşamlar hanımlar.

10 aylık bir bebeğim var. İki hafta önce rutin bir kan tahlili yaptıralım diye düşünüp hastaneye gittik. Herhangi bir sorunu yok çocuğumun gayet sağlıklı, amacım vitaminlerini vs baktırmaktı herhangi bir eksiklik var mı diye.

Kan sayımında lenfosit değerleri çok yüksek çıktı.. doktor ben bu hastaneye yeni geldim belki laboratuarda yanlışlık olmuştur başka bir yerde daha yaptırın dedi.

Başka bir hastaneye gittik , daha önce de çocuğumun devamlı muayene olduğu doktora. Tekrar aynı test yapıldı değer yine yüksek çıktı.

Bu arada fiziki muayenesinde hiçbir sorun yok, boyu kilosu, lenf bezleri , dalağı, böbrekleri, herşeyi normal..

Doktor bir hafta sonra tekrar yapalım dedi belki viral enfeksiyondur geçici bir durumdur diyerek.

Bir hafta sonra tekrar gittik bu sefer hem tam kan sayımı hem de periferik yayma testi yapıldı.

Sonucu bütün diğer değerler normal, lenfositler yüksek ve parçalı diye geçen hücreler çok düşük.

Doktor şunu söyledi; yetişkin biri olsaydı bu değerler aşırı yüksek diyemezdik çok önemsemezdik, ama çocuk 10 aylık olduğu için bu değerler yüksek kalıyor, bir hematoloğa götürün bir de o incelesin..

bu arada çocuğum şuan hala gayet sağlıklı görünüyor, hastalık belirtisi yok, gayet hareketli aktif. İştahı yerinde kilosu vs çok iyi.

Lenfosit yüksekliği birçok sebepten olabiliyor bunların içinde en kötüsü lenf ve kan kanseri gibi durumlar.

Çıldırmak üzereyim internetten araştırmadığım site kalmadı... kanserin ihtimali bile beni mahvetmeye yetti benim yavrum daha 10 aylık. Ve tabi ki bu hafta içi hemen tekrar götüreceğim iyi bir çocuk hematoloğu arıyorum.

Başına böyle birşey gelen var mı ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum zira kafayı yemek üzereyim...
Hemen kötüyü düşünmeyin.ins cocugunz sağlıklıdır.bi arkadadasimin cocugu da geçen yıl ayni durumu yaşadı sonra sorun olnadigi ortaya çıktı.tam ayrıntısını bilmiyorum ama onlarda tahlilde aşırı yüksek deger ve aynı rahatszlk olma ihtimali cok cok yüksek dediler.ama simdi bi sorun yok .cocuk bu sene 5.sinifa gidiyor

iyi akşamlar hanımlar.

10 aylık bir bebeğim var. İki hafta önce rutin bir kan tahlili yaptıralım diye düşünüp hastaneye gittik. Herhangi bir sorunu yok çocuğumun gayet sağlıklı, amacım vitaminlerini vs baktırmaktı herhangi bir eksiklik var mı diye.

Kan sayımında lenfosit değerleri çok yüksek çıktı.. doktor ben bu hastaneye yeni geldim belki laboratuarda yanlışlık olmuştur başka bir yerde daha yaptırın dedi.

Başka bir hastaneye gittik , daha önce de çocuğumun devamlı muayene olduğu doktora. Tekrar aynı test yapıldı değer yine yüksek çıktı.

Bu arada fiziki muayenesinde hiçbir sorun yok, boyu kilosu, lenf bezleri , dalağı, böbrekleri, herşeyi normal..

Doktor bir hafta sonra tekrar yapalım dedi belki viral enfeksiyondur geçici bir durumdur diyerek.

Bir hafta sonra tekrar gittik bu sefer hem tam kan sayımı hem de periferik yayma testi yapıldı.

Sonucu bütün diğer değerler normal, lenfositler yüksek ve parçalı diye geçen hücreler çok düşük.

Doktor şunu söyledi; yetişkin biri olsaydı bu değerler aşırı yüksek diyemezdik çok önemsemezdik, ama çocuk 10 aylık olduğu için bu değerler yüksek kalıyor, bir hematoloğa götürün bir de o incelesin..

bu arada çocuğum şuan hala gayet sağlıklı görünüyor, hastalık belirtisi yok, gayet hareketli aktif. İştahı yerinde kilosu vs çok iyi.

Lenfosit yüksekliği birçok sebepten olabiliyor bunların içinde en kötüsü lenf ve kan kanseri gibi durumlar.

Çıldırmak üzereyim internetten araştırmadığım site kalmadı... kanserin ihtimali bile beni mahvetmeye yetti benim yavrum daha 10 aylık. Ve tabi ki bu hafta içi hemen tekrar götüreceğim iyi bir çocuk hematoloğu arıyorum.

Başına böyle birşey gelen var mı ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum zira kafayı yemek üzereyim...
Allahım size bagıslasın inşallah kotu bir şey yoktur canı gonulden dua edicem size

iyi akşamlar hanımlar.

İnşallah sonuçları iyi çıkar kuzunun.

Hemotoloji için araştırma hastanesine gitmeni tavsiye ederim nacizane, özellerde bebişler cok uğraştılıyormuş kan vs cok sık alınıyormus ben ümraniye eğitim araştırmaya götüreceğim

Teşekkür ederim ben de hastane doktor arayışındayım, dediğiniz gibi devlete gitmek daha iyi sanırım

Yıllar önce arkadaşımın kızında değerleri öyle yüksek çıktı baya araştırdılar ve öpücük hastalığı çıktı basit bir tedavi ile düzeldi şimdi kocaman kız oldu başka durumlarda da değerler oynuyor yani

Yıllar önce arkadaşımın kızında değerleri öyle yüksek çıktı baya araştırdılar ve öpücük hastalığı çıktı basit bir tedavi ile düzeldi şimdi kocaman kız oldu başka durumlarda da değerler oynuyor yani

Evet birçok sebepten değerler oynayabiliyormuş, dilerim bizimki de basit tedavi ile düzelebilecek birşeydir. Teşekkür ederim ilginize

Cnm korkma bu değer çok yüksek değil.Benim oğlumda da 10 aylıkken 78 çıkmıştı.Kızamık aşısına tepki vermiş ve viral enfeksiyon geçirdi.Alerjik bebeklerde de yüksek çıkabiliyor.Kontrollerini yaptır tabii ama kalbini ferah tut

Çocuğun genel sağlığında bir sorun yoksa bence birşeyler için acele etmeyin derim. Ama bunu demek bana kolay. Yine de ben birşey çıkacağıni sanmıyorum . Allah yardımcınız olsun.

Bir arkadaş daha yazmış, Dr lar her ihtimali degerlendiriyor.Bunu kendimde de çocuklarında da defalarca tecrübe ettim.trombosit sayım düşüktü, aids bile bahsi oldu.Kizim ateşli havale geçirdi uzun sürdü diye epilepsi, tümör hep bakıldı.

Bebeklerimden biri çok küçüktü karnında.drlar pek iyi şeyler demiyordu.Cunku kan akımı çok azdı.Zehir gibi bir çocuk oldu

Üstelik yakın zamanda bir arkadaşımin oğlunun da bir değeri yüksekti.kanser ihtimalini dr soyledi.Uc defa yapıldı tahlil hep yüksekti.Sonradan da boğaz enfeksiyonu geçirdiği anlaşıldi. o yuzden yüksek çıkıyormuş

Diyeceğim o ki hemen kötü düşünmeyin.Sizi.anliyorum.Biz anneler tırnağına taş değsin istemiyoruz.hemen telaşlaniyoruz.insallah bir şey olmaz.gonlunuzu ferah tutun..

Şu mesajınız öyle iyi geldi ki, sağolun.

Elbette birçok sebebi olabilir çok basitçe bir durum da çıkabilir. Doktorumuz birden hematolojiye yönlendirince panik yaptım aslında. Hematoloji çok iyi şeyler çağrıştırmıyor bende. Bir ds çocukta hiç hastalık enfeksiyon belirtisi olmadığı için iyice telaş yaptım sinsice ilerleyen bir hastalık mı diye.

Umarım geçici bir durumdur. İlginize teşekkür ederim

Çocuğun genel sağlığında bir sorun yoksa bence birşeyler için acele etmeyin derim. Ama bunu demek bana kolay. Yine de ben birşey çıkacağıni sanmıyorum . Allah yardımcınız olsun.

Evet genel sağlığında bir sorun yok hatta çok iştahlı çok hareketli bir çocuk. Yine de insan telaş yapıyor hematoloğa yönlendirilince. Teşekkür ederim sağolun

Kalbim sizinle... umarım bir şeyi yoktur.

İstanbuldayız.. buradan bir sonuç alamazsam ankaraya da giderim çocuğum için hiç sorun değil.. teşekkür ederim
İstanbulun neresindesiniz bilmiyorum ama Kanuni Sultan Süleyman E.A. Hastanesine götürmenizi tavsiye ediyorum. Doktor Zafer Bey var hematolog. Dalında çok iyi bir doktor kendisi.

Bizimde ust sinir 40 bizim 58 cikmis kan verdigimiz gun hapsurmaya basladi ertesi gun yani bugun burun akintisi falan basladi acaba diyorum bagisikligi dustugu icin mi oyle cikti.Allah korusun yavrularimizi insallah hicbir sey cikmaz sizde de hepimizin cocuklarinda sadece sonuclari ogrenen kadar biraz sabretmemiz gerekiyor sanirim :KK43:

Evet sizin zaten hapşırık burun akıntısı vs varsa grip virüsünden dolayı öyle çıkmıştır o değer. Ama bizim hiç hastalık belirtimiz yok görünürde, o yüzden endişe ediyorum sinsice yayılan bir durum mudur diye. İnşallah temiz çıkar sizin sonuçlar da. Allah evlatlarımızı bağışlasın

İstanbulun neresindesiniz bilmiyorum ama Kanuni Sultan Süleyman E.A. Hastanesine götürmenizi tavsiye ediyorum. Doktor Zafer Bey var hematolog. Dalında çok iyi bir doktor kendisi.

Anadolu yakasındayız, götürebilirim. Araştıracağım çok sağolun... çocuk hematoloğu mu acaba Zafer bey ? Bizimki 10 aylık olduğu için çocuk hematolojiye gitmesi gerekiyor

Cok gecmis olsun..Insallah hayirli haberler alacaksiniz..O tarz hastaliklarda belli bi rakam oluyor yani yuksek cikmasi demek kotu anlama gelmez..bence bi enfeksiyon gecirmistir böyle dusunun..hayirli sonuclar olsun

İnşallah korkulacak birşey değildir. Allahım yavrunuzu ve tüm evlatlarımızı esirgesin. Ne olur ne olmaz siz yinede fazla zaman kaybetmeden çocuk hemotolojiye götürün bir an önce. İstanbulda muhakkak bu alanın en iyi doktorları vardır.

Back
X