iyi akşamlar hanımlar.
10 aylık bir bebeğim var. İki hafta önce rutin bir kan tahlili yaptıralım diye düşünüp hastaneye gittik. Herhangi bir sorunu yok çocuğumun gayet sağlıklı, amacım vitaminlerini vs baktırmaktı herhangi bir eksiklik var mı diye.
Kan sayımında lenfosit değerleri çok yüksek çıktı.. doktor ben bu hastaneye yeni geldim belki laboratuarda yanlışlık olmuştur başka bir yerde daha yaptırın dedi.
Başka bir hastaneye gittik , daha önce de çocuğumun devamlı muayene olduğu doktora. Tekrar aynı test yapıldı değer yine yüksek çıktı.
Bu arada fiziki muayenesinde hiçbir sorun yok, boyu kilosu, lenf bezleri , dalağı, böbrekleri, herşeyi normal..
Doktor bir hafta sonra tekrar yapalım dedi belki viral enfeksiyondur geçici bir durumdur diyerek.
Bir hafta sonra tekrar gittik bu sefer hem tam kan sayımı hem de periferik yayma testi yapıldı.
Sonucu bütün diğer değerler normal, lenfositler yüksek ve parçalı diye geçen hücreler çok düşük.
Doktor şunu söyledi; yetişkin biri olsaydı bu değerler aşırı yüksek diyemezdik çok önemsemezdik, ama çocuk 10 aylık olduğu için bu değerler yüksek kalıyor, bir hematoloğa götürün bir de o incelesin..
bu arada çocuğum şuan hala gayet sağlıklı görünüyor, hastalık belirtisi yok, gayet hareketli aktif. İştahı yerinde kilosu vs çok iyi.
Lenfosit yüksekliği birçok sebepten olabiliyor bunların içinde en kötüsü lenf ve kan kanseri gibi durumlar.
Çıldırmak üzereyim internetten araştırmadığım site kalmadı... kanserin ihtimali bile beni mahvetmeye yetti benim yavrum daha 10 aylık. Ve tabi ki bu hafta içi hemen tekrar götüreceğim iyi bir çocuk hematoloğu arıyorum.
Başına böyle birşey gelen var mı ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum zira kafayı yemek üzereyim...