Allah Rızası İçin Her Önünd Gelen Anne Baba Olmasin

Olakimefta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2017
1.034
1.809
48
36
Merhaba hanimlar iki gune bir konu acan uye olarak yine konustun gerci akraba tanidik gorur kaygisiyla uyelik degistirdim kendime herhalde bes milyon kez falan buraya konu acmiycam dedim ama eminim yazmasam catlayacaktim oncelikli ricam nolur taniyan olursa eski uyelik adimi zikretmemesi ve rahatsizlik duyup sikayet edecdklerin okumamasi

Biktim yemin ediyorum ki biktim artik sorumsuz anne babanin evladi olmaktan keyfi dogurulmus cocuklardan biri olmaktan anne babalik vazifesinin yerine getirilmemesinden her firsatta siz olmasaydiniz ben coktan bosanmistim ben sizin icin onca seyi cektim denmesinden ama ona ragmen ilk yildan sorunlu bi evlilige bilmem kacinci cocugu dogurmaktan cekinmeyen anne babanin cocugu olmaktan

Evine evlatlarina bakmayi yuk gibi goren babadan kavga kiyamet bi evde geceleri kavga sesine uyanan bi cocuk olarak buyuyup buyudukten sonradan evden ciktiginda acaba birbirilerine birsey yaparlar mi korkusuyla yasamaktan biktim tukendim

Kiz cocugu okumaz diye okuldan alinan ben okumadigim icin kendidinden utanilan yine ben belki bi hayrini gorurum diye 10 yildan fazladir o sinav senin bu sinav benim kosusturup arpa tanesi boyu yol almayan işe yaramaz zat yine ben

Yemin ederim hangi birini yazayim bilmiyorum sabahtan beri elimden mendil salya sümük ağlıyorum maddi sıkintilar yuzunden nefes bile almak istemiyorum artik
Kapinin onune cikmak para arkadas sahibi olmak para sosyallesmek para

Bunlarin hicbirini yapmayip psikolojiyi bozmak sonrada bozulan psokolojiyide duzeltmek para

Allah rizasi icin bakamayacaginiz cocugu dogurupta dunyanin yukunu yuklemryin sirtina hele hele mecburen devam ettiginiz şiddet gordugunuz evliliginixi zorla surdurupte sonra kakmayin onun basina

Bircok annenin konusunu okuyorum evliligimi cocuklarim icin surduruyorum diye evet sevginin bittigi bi evlilik cocuklar icin surrurulebilir ama icindr siddet olan bir evlilik cocuklar icin surdurulmesin bugun size elini kaldiran yarin cocugunuza el kaldiracak sizden yiyeceği giyecegi esirgeyen ozellikle sizden esirgedigini baskalarina sacip savuranla cebinde akrep olanla bi evliligi devam ettirmeyin zor olan yokluk degil varlik icinde yokluk cekmek yarin birgun sizin cektiginizi evladiniz misliyle cekecek yokluktan hayatinin her aninda sıkınti cekecek

Aslinda yazacak soyleyecdk o kadar sey var ki yazilmiyor ama nolur sadece cocuk sevmek istediginiz icin evlat sahibi olmayi dusunmeyin kendinizi annelige hazir hissedebilirsiniz ama esinizin baba olacak potansiyelde olup olmadigindan emin olun lutfen

Yaşadıklarına çok üzüldüm canm.Allah yardımcın olsun.kac yaşındasın calışıyormusun

Siddet konusunda haklisiniz,burada da dayagi yiyip yiyip gece olunca kocisine sarilan kadinlar var.
Ama okumak konusunda haksizsiniz. Isteseydiniz okulunuza devam edebilirdiniz. 13 yasinda evden okutmuyorlar beni diye kacan cocuklar taniyorum. Onlar yapabildiyse herkes yapabilir. Ama bizde agirlikli olarak kocaya kacanlar var okumaya degil. Malesef

Gecinemeyen, sevmeyen herhangi bir bahane ile evli kalmasin. Sevmedigin bir insanla ayni cati altinda yasamak cok sacma. Gecinemedegi halde elalem ne der ya bir daha sevemezsem vs diye illa evlenenlere de akil diliyorum.

Yaşadiklarinizi bende yaşadim aile yapimiz tamamiyle ayniymiş şu an evliyim bi mesleğim var çok şükür umarim sizde biran önce iş bulur kendi ayaklarinizin uzerinde durup bu durumdan kurtulursunuz...

Okumayınca tek çözümü kocada aramak nasıl bir hastalık bilmiyorum. Sonra "ben dışardan okurum" derken kendileri çocuk doğurup o okullu oluyor.

Okumayınca tek çözümü kocada aramak nasıl bir hastalık bilmiyorum. Sonra "ben dışardan okurum" derken kendileri çocuk doğurup o okullu oluyor.
Cok goruyorum, kadin gelmis diyor ki ayyy bizi okutmadilar. Sen kendin okuyacaktin kardesim, kimse sana hadi oku demez. Bana demediler, ben okudum.

Kocaya kacmaya gucleri yetiyor ama okumaya kacmaya yetmiyor. Ona kiziyorum. Okutmadilar beni diye bir bahane olamaz

Okumanın önünde hiçbir engel yok bu devirde artık. Online bile ders veriyorlar ücretsiz. Bir lisenin müdürü, yardımcısı ile konuşsanız, durumunuzu anlatsanız, sizde o şevki görenler yardım kapılarını açıyorlar.

Herkesin kendine göre bir derdi olur illa, ama bu dertleri ah vah ile daha da büyütüp kendini harcayan da olur, derdini kamçı sayarak "Kaderim bu değil, ben bu hayatı baştan yazarım be!" diyen de olur, ne kadar savaşçı ruha sahip olduğunuz ile alakalı bu.

Ve birkaç konudaki yorumlarınızı biliyorum, dertle dertlenip kendinizde olmayanı yermek yerine, dertle demlenip harekete geçmenizi, olmayanı oldurup bunun gururuna erișmenizi tavsiye eder ve dilerim.

Lafla yürümüyor peynir gemileri.

Maalesef hayat erkesin penceresinden goruldugu gibi olmuyor belki sizi okukdan cikarsalar siz sesonizi yukseltip hakkini savunabilirdiniz ama 11-12 yasinda zaten siddet gorerek buyumus bi cocuk oyle sizin zannettiginiz gibi cesur olamiyor

Ha sobrasini derseniz evet elimden geleni yaptim cabaladim okudum ama koyden bi tık ileri bi yerde is imkanida mucize gibi bisey

Heğ bu yuzden universitelilere bu kadar salliyordunuz obur konuda

Etek giyip not aliyorlarmis, kayirma varmis falan

Tahmin etmistim gerci

Neyse bence her yasta okumaya geri donulebilir

Umarim siz de doner ve cok mutlu olursunuz

Yazmis oldugum tum yorumlari tekrar gorme sansiniz var isterseniz tek tek bir bakin universitelilere saldirdigin kayirma var etek giyip not alma gibi bi dyrumdan soz ettim mi

O konuda dediklerimi soyleyeuim universiteyi orgun okuyanlar daha sansli zaten orgun gordukleri dersi daha iyi anladiklarindan dusuncem

Orgun okunak daha kolay birde bazi hocalar ogrencinin calisipta gecemedigini gorunce insiyatif kullanip o dersten gecirebiliyor

Kiz ve erkek bu sekilde gecen arkadaslarim var yani etek msvzudu tek bir kere cikmadi agzimdan hatta bulursaniz isterseniz alintilayin gosterin

Hatta benzer durumu yasadigimi kazandigim bolune gidemedigimden dokayi devamsizligimin cok oldugunu ve hicbir derse girmedigim halde hocalarla konusunca hepsi sen vizelere gir finalkerede iyi calisip elinden geleni yap bizde yardinci olmaya calisiriz dediklerini belirtmistim

Iyi dilekleriniz icinde tesekkur ederim

Yaşadiklarinizi bende yaşadim aile yapimiz tamamiyle ayniymiş şu an evliyim bi mesleğim var çok şükür umarim sizde biran önce iş bulur kendi ayaklarinizin uzerinde durup bu durumdan kurtulursunuz...
Bende sizin konularinizi biraz biliyorum insallah banada sizin gibi ayaklarimin ustunde durmak nasip olur

Varlık içinde yokluk çekmek... O kadar güzel ifade etmişsiniz ki kendinizi çok haklısınız.

Ha birde soyle bir ornek vermek isterim

Benim gibi ilkokuldan sonra okutulmayan arkadaslarimda vardi ben cesaret edememistim ama bi aekadasim ailesini karsisina almisti kac kere kacarak okula gitmisti evleride ojuldan baya uzakti hergun yuruye yuruye gelip gidiyormus okulda durumu olmayan ogrencilere o zamsn kirtasiye yardimi yapilacakmis bu ogrencide ogretnenine efer yardimdan alabilirse okula devam edecdgini soylemis cunku babasi defter kalem dahi almamus

Kietadite yardimi alacagi gun mudur herkesin icinde senin ailen neredeyse bu memleketin sahibi utanmiyormusun yardim istemeye deyio kizi onca insanin icinde rencide edince kizda bi daha gitmemus okula

Yani cebinizde 1 lira harcliginjzin olmadigini ustunuze babanizdan korksn biri oldugunuzu 11 yasinda oldugunuzu dusunun hangi parayla hangi cesaretle gideceksiniz okula

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…