Allah Rızası İçin Her Önünd Gelen Anne Baba Olmasin

+1 uzun değil, konunun tam manasıyla özeti bu.

Mesela kendimden söyleyeyim ben de, aile olarak şanslı bir insanım, okuma konusunda önüme çıkan pek çok engeli onlarin desteğiyle aşmışımdır inkar edemem. Ve şunu da söylerim, ben aynı anda okuyup çalışamazdım, bunun gücünü bulamazdım kendimde. İş basa düşmediği için bu konuda, bu açıdan gelmedigi için hayat bana, bu yönü olan canla başla uğraşan insanlara çok ayrı bir saygıyla bakıyorum. Konu sahibi, başka yorumlarında herkese verip veristirmemis olsaydı, yorumlarım daha farklı gelebilirdi.

Ha ama dediğim gibi herkesin kendi derdi var hayat herkese bir yerden geliyor, ben de illet bir hastalıkla savaştım, savaşıyorum. Eğer "Yapamıyorum" deseydim, şu an şu konumda olamazdım. Çok gördüm aynı hastalık yüzünden ölümü şansa bırakmayıp intihar edenleri. Ama oturup da "Ah vah" etmedim, ben bu kapıyı kırar miyim diye zorladım ve evelallah başardım da.

İyi hayatları yergiyle olmuyor işte, aman kardeş sen üzülme kader demekle de olmuyor. İnadına asılmak lazım ucundan.

'Kırmak için iki de omut atmanız lazım' bu lafı alkışlarım gerçekten çok güzel ifade ettiniz. Umarım başkalarına da ilham olur,bana olduğu gibi.

Kavga sesine uyandığım günler çok oldu...

Kocaya kacarken kullanilan cesaretle gitsinler. 14unde kosa kosa evlenmeye gideceklerine. Sizin anlattiginiz bir ani var benim gordugum yuzlerce hikaye. Bundan 20-25 yil oncesine kadar koylerde ogretmenler bangir bangir cocuklari okumaya tesvik ederlerdi, kapi kapi dolasip cocuklari toplar okula gotururlerdi,hicbir baba karsi duramadi onlarin onunde. Yani babadan korkan cocuk falan hikaye

Konu sahibimiz çabalamış o sınav senin şu sınav benim ama sanırım başaramamış yani öyle okudum ben.

Konu sahibimiz çabalamış o sınav senin şu sınav benim ama sanırım başaramamış yani öyle okudum ben.
Konu sahibi cabalayip basaramamis olabilir. Ben beceremedim desin, anne baba olmasin herkes demekten cok daha uygun olur. Anne babayi kimse secemiyor,kac kisinin dort dortluk ailesi var? Ama basarisizligimiza bahane olarak olmayan aile duzenimizi getirmemiz de anlamsiz. Burayi okuyan pek cok insan var,olmasi gerekeni ,yapilmasi gerekeni ogrensinler diye duzgun sekilde elestirmeye calisiyorum konu sahibi ve benzer hayatlar yasayan arkadaslarimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…