• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah'a havale ettim, insanlıktan çıktım.

oho kızım hep şikayet sende malatyalıyla evlenmeseydin veya onların adetini öğrenseydin bu kadar kırlgan olursan o evliliği nasıl yürüteceksin

Canım cemiyet esnasındaki tavırların doğru değil bak haksızsın demiyorum sana ama politik davranıp raconuna uyman lazımdı.

Eğer eşinin ailesinin imkanı olduğu halde sana eltine kıyasla daha az yaptılarsa kızmakta haklısın bende benzer şeyleri hissediyorum anlıyorum seni ama bunun acısını eltinden çıkartma kızın suçu yok ki...

Bence eltinle aranı açma, kaynananın garezi varsa sana bu durumu fırsat bilebilir. Eltinle bir olup daha çok sinir ederler seni.

Velhasıl eşini, seviyor ve evliliğinin devamını istiyor musun?

O zaman eşinin ailesine karşı ya mesafeli ol yada görüşmemek için fırsat kolla. Eşin sana karşı iyiyse şayet devam et. Yok o da odunsa bilemiyorum.

Üzülme, sıkma canını. Böyle olur olmaz tepkiler verme sonra haklı olduğun halde sana haksız muamelesi yaparlar...

Dert etme bunlari beterin beteri var..
Bak benim kaynim 6 aydir bir kizla tanisiyor ve kiz 4 aylik hamile.. Bende 5 aylik hamileyim ve esimle 8 senedir beraberiz, 5 senedir evliyiz.. Elimizden geldigince ev esyamizi almyaya calistik bu gune kada, bebek gelincede evi yaptirmaya karar verdik pencere yer banyo mutfak fln cok kotu, bize kimse yardimci olmadi ama onlar ev yaptirmaya kalkistilar 2 ay once herkes butun akrabalar fln erafinda pervane herkes gelir calisir dayi gelir catisini yapar babasi tesisati yok kuzeni gecek fayas icin fln benim esimde sagolsun hep alisiyor onlar icin kardesi dogum gunu kutlamasi yaparen benim adam cati tamirindeydi..
Kaynanam fln aman torunumuz olcak havalarinda her yerde kizdan bahseder, ki ben yabanciyim burda benim ne anam ve kardesim var onlar benim ailem olucak umuduyla geldim hicbir zaman noellerde ozel gunlerde hediyelerini aksatmadim gucuun yettigince en iyisini almaya calistim, ama yok goruyorum iste ben karnimda tas tasiyorum 3 gunluk kiz evli bile degil torun..

Kendini bos seyler icin uzme esin sana evine bagli olsun benimki gibi ama ailem deyip surekli kendini kullandirmiyorsa sen yuvanda esinle mutluysan bosver gerisini, ilahi adalet elbet birgun yerini bulur ..

yazdıklarını okudum diğer konularını bilmiyorum ama
kaynananla aran iyi olmadığı için yapılan her hareket sana ağır gelmiş
bana göre sıradan şeyler, siz elti olarak misafir gibi durmamalıydınız
kınayı taşımak, kuru pasta ikram etmek, kalkıp oynamak bunlar zaten olması gerekenler
eğer yapmasaydınız anormal karşılanırdı.
benim elitiminde kaynanamla arası iyi değil ve aynen senin gibi misafir gibi durdu,
nişanda,kınada,düğünde el gibi oturdu benimde zoruma gitti ama keyfime baktım
sonuçta benimle ilgili bir durum değil,eminim eltimde benden gıcık almıştır.

kusura bakma ama sen resmen kıskançlıktan çatlamışsın
yazdıklarını hepsini okudum
hepsi olağan şeyler anormal hiçbirşey yok :51:

tek ben kendimi böyle herşeyi takan zannederdim ama sen benden bin kat betersin . arkadaşlar sölenecek herşeyi sölemişler çoğununda dediği gibi sadece takı konusunda haklısın bana da aynısını yaptılar bana takılmadan direkt masa kuruldu orada topladılar eşim istediğinde de kayınbabam ben taktım bu takıları bunlar bana geldi dedi ve hiçbirşey vermedi. ne düğünde ne eşyalarda ne de alışverişte 1 gr da yardımları olmadı ama diğer konuları abartmışsın güzelim değmez emin ol.

şimdi ne olacak biliyor musun sen böyle yaptıkça o yeni gelen bakacak ki sen sıkıntılar yaşıyorsun o iyi gelin olacak sen kötü

benim tam 4 tane eltim var. 1 tanesi kv deyle beraber oturuyor eltime o kadar değer veriyor o kadar değer veriyor ki herkes ölüyorlar onun için . ne yapıyor biliyor musun ?

aynı evde oturmuyorlar evleri ayrı ama kaynanam evinde oturmuyor onun evinde oturuyor 1 GÜN ŞİKAYET ETMİYOR !!!
kaynım var diğeri evli 4 çocuğu var sabah akşam ordalar yer içer evlerine giderler her iş ona kalır 1 GÜN ŞİKAYET ETMİYOR!!!
görümcem var gelir 3 çocuğuyla 1 hafta ya da daha fazla kalır 1 GÜN ŞİKAYET ETMİYOR!!!
diğer görümcem gelir 1 çocuğuyla sabahtan akşama kadar kalır yaptığı yemekten hergün ona gönderirler 1 GÜN ŞİKAYET ETMİYOR!!!
ve kaynanama anne anne diye kbya baba baba diye deli olur kv allah ömrümden alsın ömrüne koysun der

ama benim gibi gurbette olan eltime gittim geçen aylarda bana ne diyor biliyor musun o 4 çocuğu olan eltim ona demiş ki ben bu gelin kadar 2 yüzlü insan görmediim diye yaka silkiyormuş . bizzat bana da söyledi artık eltimin çocuklarına yüzvermiyorum görümüme yüzvermiyorum diyor ama bu kimsenin gücüne gitmiyorlar beklemiyorlar çünkü ondan . bu kışa kalmaz giderim burdan yeter artık diyor

annem bana hep usta olamadınız onlar kadar der biz olamayız anam usta elalem ne dolaplar çeviriyor olan sen ben gibilere oluyor. ömrüne koydurduğu gelin arkasından neler diyor.

diyeceğim o ki şimdi o gelen eltim gibi olacak sende benim gibi dışlanacaksın yol yakınken aklını balşına topla aranı düzelt. gene ben sene de 1 defa gidiyorum ii kötü geçinip gidiyoruz sen yakın mısın bilmiyorum ama olsun o geline koz verme

yoksa hep böle devam eder

Son düzenleme:
bende görmedim açıkçası burda bi sorun altın falan bole seyler gecici seyler mutli gün van sonra onlar buluk huzur olduktuktan sonra bi gün var bi gün yok
benim ablam diş hekimi eniştemde diş hekimi yane gayet iyi kazanıyorlar ama eniştemin ailesi hiç birikim yapmamış oğulları evlenecek die onlarında kazancları iyi diye bütün düğün masraflarını kendileri karsıladılar ve düğünde ablama takılan bilezikler eniştemin kuzeninin karısının bilezikleriydi çünkü altın alacak paraları yoktu ve bunu sadece ben biliorum bizim taraftan ama ne ablam ne ben hiç sorun etmedik aaa bılezıklerı bıle düğünden sonra aldılar die nolcak şimdi gayet mutlu mesut geziolarda yasolarda sorun aramamak lazım

Bende arkadasi haksiz bulmustum cok abartiyor diye dusundum ama ilk konusunu okursaniz biraz hak verirsiniz belki...

konu sahibi bence sende ele karsi kaynanana iyi davran cunku,
yasananlar sizin evinizin icinde olmus elalem nerden bilecek sorunlarinizi ?

senin kv ile sorunların olmuş.
olabilir dönem dönem herkesin oluyor
ama düğündü kınaydı derken gerim gerim gerilmişsin ve ortada
gerilecek hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç bişey yokken.
sen zaten oraya önyargı ile gitmişsin
bir tek takı konusunda haklı gördüm seni.

bana 2 bilezik takıldı eltime 10 bilezik takıldı diyelim, bu durumu yaratan eşimin ailesi ise eşim tavır koysun neticede evlat ayrımı yapılıyosa ötelenen evlat o, o tavır yapmıyosa ben ne yapsam görmez ki adam, ailem der geçer, kayınvalidem bana da eltime de 2 bilezik taktı,eşim ondan hariç 3 bilezik daha aldı bana, kv eltime demiş onları biz almadık diye

Yani tabi ayıp etmişler sana ilgilenmemişler pek hani ama olgunda davranıp durumu idare edebilirdiniz.
Evlilik gerçekten sorumluluk isteyen bir olaydır..
Daha fazla huzurunuzu kaçırmayın bence bu yaşananlarında üzerini kapatın,evlilikte herşeyi sorun ederseniz gerçekten sağlıklı bir şekilde yürümez ve biz gene sabredebiliyoruz da erkekler böyle değil çok sıkılıyorlar ve sorunu sorun yapıp soğuyorlar
Herşey gönlünüzce olsun:kkk:

ben de sana düğüne git demiştim.
sevgilimelek sen neye kızdın ben hiç anlamadım doğrusu. sen zaten baştan demedin mi gidesim yok hiç iyi olmayacak ama EŞİMİ tek bırakmak istemiyorum??? sen orada süper ağırlanmyacağını da biliyordun. herşeyi biliyordun. sen oraya eşin için gittin sadece unuttun mu? he he diyeceksin. geçeceksin. çok abarttın kendini harap ettin. umarım eşine yansıtmamaışsındır barı gittiğin bir işe yarar

Konuyu büyütmeye ve uzatmaya gerek yok bencede ama burdaki çoğu arkadaşlar ortada hiiiçç bişey yok sen abartmışsın falan demiş özellikle esram85 miydi o arkadaş sanki kayınvalidesiymiş gbi konuşmuş bayanın daha çok üstüne gitmiş burda ona tabiki doğruyu yanlışı göstermek için varız ama bu kadar da bariz üstüne gidilez ki o kadına normalde farklı bir muamele yapılıp düğün ortamında ikili oynanıyorsa ve de altın konusunda o kadar ayrımcılık yapılıyorsa kusura bakmayın ama az bile yapmış..
kına gecesinde gelin tarafının hizmet etmesi gerekir özellikle saygı cercevesinde hersey gelişir ama tutup pastayı ona taşıttırıyorlar tamam hadi bunlar küçük şeyler ama ya şu oynama konusunda ona önceden açıklama yapılabilirdi kadınların ağzı cuval gibi kimbilir arkadan neler konuşmuşlardır emin olun özellikle esram85 siz o durumda olmayı istemezdiniz konu sahibi de bigünlüğüne şu bayanı düğüne götürsün anlaşılan herşeye gayet kayınvalideniz tarafından bakıyor..

konu sahibine gelince sizinde elbetteki haksızlıklarınız var orda oynanması gerekiyorsa bilmiyorum denilebilirdi yada fotograf cekilince hatır için ve düğünün sahibi oldugunzdan dolayı bile cekinebilirdiniz..son olarak şu gelin tarafı başınızı çok ağrıtcaga benziyor bu kadar saygısızlık olmaz allah kolaylık versin..

Kardeşin gidecekti bir de o ne oldu?
Vallahi önceki konunu da biliyorum aşırı abartmışsın, millet işini gücünü bıraksın senle ilgilensin istemişsin. Oturup ben misafirim demişsin, pasta dağıtmışsın küçük düştüm demişsin ne varsa bunda küçük düşecek, düğün sahibisin sen eltisin misafir değil.
(ben köye eşimin kuzeninin düğününe gittim bulaşık yıkadım kimse ne söyledi, ne yap dedi, ben kendimi misafir değil ev sahibi görmüştüm herkes de k.valideme maşallah senin geline dedi ben gurur duydum)
Kaynanan kötülük etti , haksızlık etti diye neden böyle olmak zorunda hissediyorsun kendini anlamadım!! Böyle kocanın yanında olcaksan, herşeye muhalefet, kıskanç, triplerde.. Hiç olma bence. Gitmesen daha iiydi. Kimse sana demiyor git kaynananın boynuna atla diye. O politik olup iyi davranıyorsa sende politik ol.. Bırak seni iyi bilsinler..Herkes biliyor dedin ya şimdi k.validene hak verecekler inanki bu geline herşey müstehak derler.
sen ye bitir kendini şekerim seviyorsun anlaşılan bu durumu.
Yaşanılan herşeyi bu kadar aklında tutarak yaşama unut birazcık geçmişi günün tadını çıkar..

Evet takı. Düğünümüzde evet düğünümüzde takılarını kendileri masa masa dolaşıp topladılar eşime sadece arkadaşları taktı kınayı hiç demiyorum bile:((((((( kıza 10 bilezik taktılar kınada. Bugün düğünde ne olcak bilmiyom. Bana nişanımda 2 bilezik taktılar sadece! Tüm akrabalarda taktı kıza bi biz enayiymişiz ya! Kayınbabam eşime çektirdiği yetmiyomouş gibi düğünü ben yapptım takıları ben topluycam benim hakkım eşinininkinide annesigiğl toplasın demişti! Yemin ederim elim titriyo saçını başını yolcam hepsinin! Kayınmın herşeyini yaptılar hcebişnden bi kuruş çıkmaduı takılarıda aldılar ohhh ohhh! Bize düğünde hiç bişey takmatyan 3 yakın akarabası bilezik taktı kıza!!!!!!!!! Ben özürlü salak bi insanmıyım ya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eğer 3-5 takı için bu lafı kullanıyorsanız yuh diyorum. hakikaten yuh.

ya işte böyle devam ETTİ ROL YAPTIM... HUZUR KAÇIRMADIM . OYNADIM BİLE:(( ÇÜNKÜ ÖYLE DENDİ KOLUMDAN SÜRÜKLÜYE SÜRÜKLÜYE ATTILAR PİSTİN ORTASINA:((( KAYNANAMLA AYRI OTURMAYA ÇALIŞTIM. YANIMA GELDİ ARADA GELİYO BENİ ÖPÜYO, GÜZEL LAFLAR SÖYLÜYO:((( HİÇ GÖRMEDİĞİM MUAMELEYİ GÖRDÜM. 9 AY BOYUNCA. ÖYLE İŞTE DAHA YAZACAK ÇOK ŞEYİM VAR AMA BU KADAR YAZIYIM ŞİMDİLİK:(((
DÜĞÜN VAR ÖĞLEN! HİÇ BİRİYLE KONUŞMUYCAM MUHATTAP OLMUYCAM ALLAH BELALARINI VERSİN HEPSİNİNDE BEN BÖYLE OYUNLARA İKİ YÜZLÜLÜĞE DALAVEREYE GELEMEM!

gelip burada bunu yapmanız da bir nevi ikiyüzlülük madem o kadar gözü kararttınız geçip karşılarına hemen söyleseydiniz.

ben olaya farklı bi noktadan bakıcam.belki de sorunları sizle değil de eşinizle olamaz mı?belki kaynınızı eşinizden daha çok seviyorlar, onların o altınlara daha fazla ihtiyacı olduğunu düşündüler.açıkçası böyle muameleler yapılırken ben anne babanın doğrudan kendi evlatlarını kayırdıklarını düşünüyorum, 2 günlük geline göre muamele yapılmıyor bence.

altın dışındaki konulara gelince de madem aranız bu kadar kötüydü madem hep dışlandınız daha ne demeye çıkıp o düğüne gidiyosunuz? orda elti olarak siz bile kendiniz misafir görüyosanız ordaki hizmeti gerekenleri kim yapacak?bence kv çok akıllıca davranmış.kendi gayet düzgün davranmış ama sen soğuk durarak kendini herkesin gözünde geçimsiz durumuna düşürmüşsün.milletin ağzına laf vermişsin.

onlarla bu kavgayı sürdürmen seni biyerlere getirecek sanma.istediğine ulaşacaksın sanma.bigün bi bakacaksın ki evinde beş kuruş huzurun kalmamış herkes kendi dalgasında..kaybeden sen olucaksın..kolay gelsin..

Konuyu büyütmeye ve uzatmaya gerek yok bencede ama burdaki çoğu arkadaşlar ortada hiiiçç bişey yok sen abartmışsın falan demiş özellikle esram85 miydi o arkadaş sanki kayınvalidesiymiş gbi konuşmuş bayanın daha çok üstüne gitmiş burda ona tabiki doğruyu yanlışı göstermek için varız ama bu kadar da bariz üstüne gidilez ki o kadına normalde farklı bir muamele yapılıp düğün ortamında ikili oynanıyorsa ve de altın konusunda o kadar ayrımcılık yapılıyorsa kusura bakmayın ama az bile yapmış..
kına gecesinde gelin tarafının hizmet etmesi gerekir özellikle saygı cercevesinde hersey gelişir ama tutup pastayı ona taşıttırıyorlar tamam hadi bunlar küçük şeyler ama ya şu oynama konusunda ona önceden açıklama yapılabilirdi kadınların ağzı cuval gibi kimbilir arkadan neler konuşmuşlardır emin olun özellikle esram85 siz o durumda olmayı istemezdiniz konu sahibi de bigünlüğüne şu bayanı düğüne götürsün anlaşılan herşeye gayet kayınvalideniz tarafından bakıyor..

konu sahibine gelince sizinde elbetteki haksızlıklarınız var orda oynanması gerekiyorsa bilmiyorum denilebilirdi yada fotograf cekilince hatır için ve düğünün sahibi oldugunzdan dolayı bile cekinebilirdiniz..son olarak şu gelin tarafı başınızı çok ağrıtcaga benziyor bu kadar saygısızlık olmaz allah kolaylık versin..

ben kayınvalide gibi davranmışsam sen de konu sahibi gibisin maaşallah..
1-inan bana düğün gecemi bana zehir eden sonraki bir yılı bana zemberek etmewye çalışan bir kayınvalideye sahibim..konu sahibinin anlattıkları ne ki..neler yaşadım...AMA ASLA İNSANLARA ALLAH SİZİN BELANIZI VERSİN GİBİ ALTINDAN KALKAMAYACAĞIM BEDDUALAR ETMEDİM..kaldı ki bu benim konum değil..
2-Siz ve konu sahibi,demek ki aile içinde herhangi bir problem olduğunda millete bakın bakın ben ne kadar masumum ne kadar meleğim tüm suçlu o,gibi bir savunma savunma bile değil bence iğrençlik içerisine girmeyi çok doğal buluyorsunuz..BU SİZİN TERCİHİNİZDİR..BEN ASLA AMA ASLA AİLE İÇİ MESELELERİ İNSAN İÇİNE DÖKÜP KENDİMİ MALZEME YAPMAM..BU DA BENİM TERCİHİMDİR..
3-Yeni gelinin hiç problemli bir şeyini okumadık..yapması gerekeni yapmış kız...konu sahibi o kadar misafircilik oynamış ki havadan nem kapmış..EL GİBİ DAVRANDIĞI İÇİN EL MUAMELESİ GÖRMÜŞ O KADAR..
4-SON OLARAK BU SİTE GERÇEKTEN MUCİZELERLE DOLU..HAYATIMIN EN BÜYÜK SORUNUNUYAŞADIĞIMDA BURAYI KEŞFETTTİM VE BANA BURASI İLAÇ OLDU ...HEM DE TÜRLÜ SERT CEVAPLARLA..BEN HİÇ ALINMADIM..NEDEN ÇÜNKÜ KENDİ HATAMLA YÜZLEŞİP DERSLERİMİ ALDIM..ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ VE ÇOKKKKKKK MUTLUYUM.
.ÖNEMLİ OLAN BEN HAKLIYIM DEMEK DEĞİL HATALARDAN DERS ÇIKARMAK..

bütün yorumları okudum daha önceki konunu da okumuştum. git demiştim bende.

ama burda hatalısın. hiç kusura bakma.arkadaşlar doğru söylüyor. bende sorunluyum görüşmüyorum. ama düğünde cenazede bir arada oluyoruz mecburen. ve kimse o zaman bizim küs olup konuşmadığımızı anlamaz. mecbursunuz huzurlu, mutlu olmak istiyorsanız böyle yapacaksınız oynayacaksınız.

birkaç arkadaş demiş sen kendini kötü gelin gibi göstermişsin diye çok haklılar. kv ne yaparsa yapsın sen orda güler yüzlü olup üzerine düşenleri yapsaydın insanlar bak ne kadar güzel elti hiç misafir gibi durmuyor, her şeyi yapıyor ne güzel gelin falan derdi ve sen kendini yüceltirdin orda. ama sen kendi kendi kötülemişsin.

takı konusunda bir şey demiyorum. yapmamış olabilirler. ama akrabalar laf etmeye hakkın yok. ne yani ablamın düğünün de bilezik takanlar bana küçük altın taktılar diye küseyim mi beddua mı edeyim yoksa ne kadar özürlü salak bir insanım mı diyeyim??? ne kadar ayıp. hiç bir bayana yakışmıyor bu sözler.

SORUN 1- malatyaya geldik kayınım karşılamaya gelmedi. kınaya giitk bi yere kız tarafından kimse yok bizi bi yere aldılar. annesi karşıladıktan hemen sonra misafirim var dedi gitti. herkes şok oldu biz misafir değilmiyiz diye. babası oturdu masanın başına surat 5 karış kimse yoktu biz haricinde . 2 saat bekledi. herlkes bi yerlere dağıldı. tabi kayınım gene yok ortalıkta. sonra kaynanam yaptı çirkefliğini o kadar kullanılmış hissediyorum ki keşke elbise falanda aldırmasaydım. sonra tutmuş kaynanamın teyzesinin kızı erkeler falan masada hadi kalkalım şurda foto çekinelim diye. yok sonra çekiniriz dedim. sonra kaynanama sordu gel çekinelim diye anne daha sonra çekiniriz daha kına başlasın dedim suratını asa asa gitti bi ara eşimle oturuk dedim yanlış mı yaptım diye yok dedi. sonra akrabaların yanına gittim herkes kaynananla iyi geçin muhabbetine girdi herkesin içinde kalk kaynanaı öp falan dediler. SIRF EŞİM İÇİN GENE HAYIR DEMEYİM DİYE TATSIZLIK ÇIKMASIN Bİ LAF DEMESİNLER DİYE GİTTİM ÖPTÜM FALAN. KAYNANAM MELEK GİBİ DAVRANIYODU. ALLAHIM İKİ YÜZLÜ İNSANLARDAN Allaha sığınırım. her giitiğimde bana gelmiyosunuz diye bağıran çağıran kadın, eşimle aramı bozan kadın gitmişti oynuyodu resmen millete....!

başka sorun var mı bilmiyorum diğerlerini okumaya sabrım kalmadı bu bile yeter. ama kendin etmiş kendin bulmuşsun. o kadar insanın içinde el öpme olayı bana ters şahsen. kim ne derse deseydi. yaşlı ve cahil cevaplarını verebilirdin adabıyla. tavizlerin yüzünden olmuş bence ne olduysa.

Back
X