Allahaşkina akil verin nolcak bu halim

Başka bir eve kiraya çıkın.
3000 TL maaşla nasıl geçineceğiz?

Sen de çalış.
Çalışamam, kocam izin vermiyor.

Bunca olumsuzluğa bir de bebek geliyor ki bu tip konuların olmazsa olmazıdır.

Ne gibi bir çözüm üretelim bu durumda?
Kvnin üst katına razı olacaksınız.

Kusura bakmayın ama ayranınız yok içmeye, tahtırevan peşindesiniz...

Alıntıyı yanlış yaptığınız için cevaplayamıyorum. İlk yorumumda da belirttim eşiniz babanız için çektiği krediyi öderken ve maddi durumunuz belliyken kusura bakmayın ama yaptığınız şımarıklık. Bunları çok önceden düşünmeniz gerekirdi.

Asgari ücretle çalışan ve sizin çalışmanızı istemeyen biriyle evlenirken ve bebek yaparken hiçbir şeyi önceden hesaplamamışsınız belli ki. Seçim şansınız da yok yani şu durumda. Taşınmak zorundasınız. Altınlarınızı bozdurmayın sakın. Bebeğinizin masraflarında kullanırsınız. Çocuk doğunca kendi başına büyümüyor çünkü. Maması, bezi, kıyafeti bir sürü masrafı var. Yarınınızı düşünün biraz lütfen.

Dayiya kira verin ve o evde oturun başka care yok gibi.
Belki akraba olduğunuz için daha cüzi bir miktar ister dayı.
Bu sekilde başınıza kakma durumu olmaz en azindan rahat edersiniz

Başka seçenek yoksa ben olsam kaynanayı seçerim. Kaynana hiç yoktan, kocayı doğuran kadın. Çekeceksem ondan çekeyim. Kaynanadan çektim derim. Eşin yengeleri ne abi ya, insan dert yanarken utanır.
Tabii ki kaynana yanı daha çekilir. Evlenip başkasının evinde sürekli laf yiyip bedava yaşamak alternatifler arasında bile olmamalı. :işsiz:

Bu yorumu arıyodum.
Neden? 3 bin lirayla geçinmek hoşuna mı gidiyor eşinin? Neden müsade etmiyor gerçekten meraktan soruyorum. Çocuk olunca imkansız o parayla geçinmek daha bunun okulu eğitimi var
Evet bende bunu anlamıyorum, 3000 TL ile insan ne yer, ne içer? Bazı insanların sefalet hoşuna gidiyor, bundan eminim artık. En kötüsü kendi tercihlerine birde günahsız çocukları alet ediyorlar.:kızgın::kızgın:

Evet bende bunu anlamıyorum, 3000 TL ile insan ne yer, ne içer? Bazı insanların sefalet hoşuna gidiyor, bundan eminim artık. En kötüsü kendi tercihlerine birde günahsız çocukları alet ediyorlar.:kızgın::kızgın:
Ben de buna çok üzülüyorum. Mesela biz de çok kardeşiz ama babamın iyi kazandığı zamanlar da olmuş durumumuzun kötü olduğu zamanlar da. Ablamlar iyi dönemlerden pek bahsetmezler ama zorluk yaşadıkları zamanlar için hep babamı suçlarlar. Ben de öyle yapıyorum yani. Belli şartlara sahip değilse insanlar çocuk yapmamalı.

Dünyaya getirdiğiniz çocuk kendine bakabilecek yaşa gelene kadar temel ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamakla yükümlüsünüz. Temel ihtiyaç da sadece karın doyması demek değil. Bu ülkede kimse açlıktan ölmüyor zaten.

Zaten çıldırdığım nokta o. Sırf kendileri anne babalığı tadacak diye çocuk yapıyorlar. Bu çocuk taş mı yiyecek? İyi bir eğitim alabilecek mi? İstediği hayatı yaşayabilecek mi? Bir insan dünyaya getirilirken bunları düşünülmez mi yahu. Çalışmasına izin vermiyormuş bir de kafaya bak.

Zaten çıldırdığım nokta o. Sırf kendileri anne babalığı tadacak diye çocuk yapıyorlar. Bu çocuk taş mı yiyecek? İyi bir eğitim alabilecek mi? İstediği hayatı yaşayabilecek mi? Bir insan dünyaya getirilirken bunları düşünülmez mi yahu. Çalışmasına izin vermiyormuş bir de kafaya bak.
O kafada insanların tam tersi ürememesi lazım ama işte...

Bazı kadınlar “çalışmaya izin vermiyor eşim “ lafını aslında kocalarının kendilerini ne kadar çok sevdiğini , kıyamadığını vs anlatmak için yazıyor .
Benim çoookk akıllı bir öğrencim var , kızcağız sürekli külotlu çorabını çekip duruyor , bir baktım göz ucuyla çorap kalçaya çıkmıyor bile . Yarın bunu giyme tamam mı dedim . Ama başka yok ki dedi . Eve gelirken 3 tane çorap aldım , okulda değişti hemen ve Ceylan gibi seke seke oynadı bahçede . Baba çalışıyor sadece 3 çocuk var evde ve annenin çalışmasına izin yok . Neden kıskanıyormuş ve yorulursa diye üzülüyormuş :ukala:

Bazı kadınlar “çalışmaya izin vermiyor eşim “ lafını aslında kocalarının kendilerini ne kadar çok sevdiğini , kıyamadığını vs anlatmak için yazıyor .
Benim çoookk akıllı bir öğrencim var , kızcağız sürekli külotlu çorabını çekip duruyor , bir baktım göz ucuyla çorap kalçaya çıkmıyor bile . Yarın bunu giyme tamam mı dedim . Ama başka yok ki dedi . Eve gelirken 3 tane çorap aldım , okulda değişti hemen ve Ceylan gibi seke seke oynadı bahçede . Baba çalışıyor sadece 3 çocuk var evde ve annenin çalışmasına izin yok . Neden kıskanıyormuş ve yorulursa diye üzülüyormuş :ukala:
Resmen true love.

Siz ne yapın biliyor musunuz, o eve taşının, 3 bin lira ile kiraya çıkılmaz taş mı yiyeceksiniz? eve avlu dışında bi yerden giriş yaptırın avludan olan girişi kapattırın. şu an için başka çözüm yok çünkü alternatif üretiyor arkadaşlar ama hepsine olmaz demişsiniz, yani ya çadırda yatıp kalkacaksınız ya da o eve geçeceksiniz başka çaresi yok gerçekçi olun illa kiraya çıkalım diye adamın başının etini yemeyin çıkılmaz o kuş kadar maaşla.

Psikolojiniz, ekonominizden daha önemli emin olun. Asla gitmeyin.

Back
X