Allahim atanamayan mezunlara yardim et ne olursun

beyazbegonvil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
1.588
331
163
Ankara
Arasira bahsediyorum

Yegenim atanamiyor 4yildir

Oyle uzuluyoruzki sulalecek

Hep mutluydu hep umutlydu

Ama artik gun ve gun solmaya basladi

Hayalleri kalmadi

Bugun bir bankadan tanitim amacli kredi karti geldi

Kapattiricam hemen dedi.

Olurmu lazim olur dursun dedim

Yok teyze benim neyime kart ben kimimki dedi

Ben kahroldum kahretsin ya

Gencleri solduran bu duzenden nefret ediyorum

Gecen hafta yen emekli muhendis komsumuz 2.ye is bulmus

Yuksek maasla yine. Neden ya almayin emeklileri alin gencleri

Adam zaten almis yazligini kisligini

Nasil yetisecek yeni nesiller

Cok uzuluyorum ya icim aciyor

atanamayanların durumu gerçekten üzücü ama ortadaki gerçeği bile bile halen gidip neden öyle bölümlerde okurlar onu da anlamıyorum. bu dünkü mesele değil ki yıllardır var e bunu bile bile gidip mezun olduysan katlanacaksın. devlete sırtını dayamak isteyen ne çok kişi var geride kalanlar ne yapsınlar? onları düşünen yok tabii.

Rabbim yardım etsin, çok zor gerçekten çok iyi anlıyorum onu bende 2 sene boş bekledim bu sene nasip oldu canım nasipte varsa düzen falan dinlemiyor sen üzülme bol bol dua edin. ben her sabah ezanında dua ettim 1 yıl istisnasız sabah ezanında edilen dualar kabul olurmuş diye duymuştum

Atanmayı beklemeyip özel sektörde işe başlamalı. Ben mezun olalı 3,5 yıl oldu.
Mezun olduktan tam 1 ay sonra iş seçmeden ve mesleğimle alakası olmayan,
çok yorucu bir işe başladım. Çalıştığım yerle sözleşme sürem dolunca, oradaki
patronum bana şu an çalıştığım işi bulup referans oldu. Şu an fevkalade şartlarda
çalışmıyorum ama en azından 'işsiz' olarak hesaplanan yüzde içinde değilim
ve çalışma hayatındaki en önemli şeye 'deneyim'e sahip olmaya çalışıyorum.

Bu ülkede sistem böyle ilerliyor ne yazık ama illaki memur olmak da gerekmiyor.
Ben de arada atanamadığım için isyan noktasına geliyorum ama nedeni tamamen
mesleğimin özelde istihdamının '0' a yakın olması. Tek istediğim mesleğimi yapmak,
gelir benim için 2. planda bile değil...

atanamayanların durumu gerçekten üzücü ama ortadaki gerçeği bile bile halen gidip neden öyle bölümlerde okurlar onu da anlamıyorum. bu dünkü mesele değil ki yıllardır var e bunu bile bile gidip mezun olduysan katlanacaksın. devlete sırtını dayamak isteyen ne çok kişi var geride kalanlar ne yapsınlar? onları düşünen yok tabii.

ÖYLE UZAKTAN KONUŞMASI NE KADAR KOLAY DİMİ
birincisi bizler okurken atama sorunu yoktu
mezun olduktan sonra bu devlet politikaları bizi bitirdi
madem atamayacaksın
kapat ozaman bölümü
öğrencide tercih etmesin
bunu demek zor tabi
en kolayı
herkes atanmak zorundamı
herkes atanamaz zaten
ama 14 bin mezundan yılda 300 kişi atanıyorsa
burda bir sorun yokmu
biraz empati yapın
doktora gidip pazarda limon sattıramazsınız dimi
öğretmene,kamucuya da aynı mantıkla yaklaşsınız
ölürsünüz ülke olarak....

kimse 4 yıl boşu boşuna okumayı istemez , maddi manevi emek veriyorsun karşılığını almayı istemekten daha normal bir şey yok. Ben sınıf öğretmenliği son sınıf öğrencisiyyim kazandığım sene dahil bölümümüzden çok fazla öğretmen alınıyordu geçen sene değişen sistemle 300 küsür kişi alındı, bu sene yine öyle olursa atanamayacağım ve bunun sorumlusu ben miyim şimdi? pardon da bazı insanların hurra sistem değiştirmelerini hesap edecek ileri görüşlülüğe (!) sahip değilim atayamayacağın öğretmen adayını üniversiteye de alma o zaman...

madem atamayacaksın
kapat ozaman bölümü
öğrencide tercih etmesin
bunu demek zor tabi
en kolayı
herkes atanmak zorundamı
herkes atanamaz zaten
burda bir sorun yokmu
biraz empati yapın
ar
arkadaş okumayın evde oturun demek istiyor galiba ... inşş atanırsınız bir an önce ...
hiç atanmasanız bile zaten üniversite mezunu olmak her zaman bir ayrıcalıktır ..her kadın üniveriste okumalı .ama çalışır ama çalışmaz .... herkes okumalı ....
öyle atanamam nasılsa diye üniversiteye gitmesin mi insanlar ne saçma ...

ar
arkadaş okumayın evde oturun demek istiyor galiba ... inşş atanırsınız bir an önce ...
hiç atanmasanız bile zaten üniversite mezunu olmak her zaman bir ayrıcalıktır ..her kadın üniveriste okumalı .ama çalışır ama çalışmaz .... herkes okumalı ....
öyle atanamam nasılsa diye üniversiteye gitmesin mi insanlar ne saçma ...

insan bazen sırf sevdiği için
sonunu göremediği yola girer
bilimin değerini anlamayanlar bunu bilemezler zaten
bilimin kıymetini bilse zaten bu işin de çözümsüz olmadığını bilir
ben sadece üniversite değil
sırf sevdiğim için öğrenmek için yüksek lisansı kazandım
bu durumda her yüksek lisansı yapan üniversitede görevli mi olmak istiyor hayır
olmakda istemiyorum, sevdiğim için okuyorum
bu yetmez mi

öğretmenlik ise bir AŞKtır
çocukluğundan yerleşir, kalbine, beynine
sen dişinle tırnağınla mücadele edersin
idealine kavuşmak için
ama elin adamı gelir
tırnağının bir çiziğiyle herşeyi berbat eder
işte en güzel örneği de sınıf öğretmenleri
heryıl 5000 alınırken, bu yıl 300 aldılar
suçlusu okuyanlar mı

bilmeden konuşmak en güzelidir her zaman
malum
"boş teneke çok tıngırdar"

Kusura bakmayın ama haksız olduğunuzu belirtmek zorundayım. Şu anda neredeyse bölümlerin %90 ı atanma sorunu yaşıyor. E onu okuma bunu okuma ne okuyacağız? Özel sektör de kollarını açmış beklemiyor. Durum böyleyse ben okumayım evde oturayım mı demeliyiz?

insan bazen sırf sevdiği için
sonunu göremediği yola girer
bilimin değerini anlamayanlar bunu bilemezler zaten
bilimin kıymetini bilse zaten bu işin de çözümsüz olmadığını bilir
ben sadece üniversite değil
sırf sevdiğim için öğrenmek için yüksek lisansı kazandım
bu durumda her yüksek lisansı yapan üniversitede görevli mi olmak istiyor hayır
olmakda istemiyorum, sevdiğim için okuyorum
bu yetmez mi

öğretmenlik ise bir AŞKtır
çocukluğundan yerleşir, kalbine, beynine
sen dişinle tırnağınla mücadele edersin
idealine kavuşmak için
ama elin adamı gelir
tırnağının bir çiziğiyle herşeyi berbat eder
işte en güzel örneği de sınıf öğretmenleri
heryıl 5000 alınırken, bu yıl 300 aldılar
suçlusu okuyanlar mı

bilmeden konuşmak en güzelidir her zaman
malum
"boş teneke çok tıngırdar"

kesinlikle katılıyorum ..bide bazı arkadaşlar sırf sinir bozmak için yorum yapıyor ...
dünyanın hiç bir yerinde eğitimsizlik savunulamaz .en dandik denilen bölümlerde bile okumalı insanlar .sonuçta her doktor mühendis olamıyor olmakda zorunda değil ....
şu bölüm dandik bu bölüm bilmem ne deyip okumayanlar sonradan okuyanları kıskanmaya başlıyor .a
benim kuzenim mesela okumadı liseyi bitirdi benim okuduğum bölüme laf atar hep ... sen neden okudun falan diyor .bunların hepsi kıskançlık ... bende ona dedim sen burayıda okuyamadın ya .. yani meslek sahibi olamıyorsanız okumayın demek çok saçma ..insan kültür seviyesini yükseltmek içinde okuyabilir ... evde mi otursun yanii ..
helede kızsa ..okusun eğitimli olsun lisan bilsin kötü birşey mi ?
lise mezunu olup orda burda mı çalışsın bu mu mantıklı olan ...
bu tarz yorumları okuyamayan tipler yapar aldırmayın .benim çevremdede var bu tipler ....üniveriste mezunu bir insan halinden anlar zaten .neden okudun demez .. çünkü okumanın nedeni niçini yoktur ... yüksekte yaparım doktorada kime ne ki değil mi...

ya öyle öğretmenler var ki Allah onları çocuklardan uzak etsin kpss den iyi puan alması yeterli değilki bir öğretmenin, sapığı var şiddet uygulayanı var (sözlü bazen fiziksel) , okula gelip ders anlatacağına anneler gününde altın takılsın diye para toplayan, zengin velilerle altın günü yapan, gene zengin velilerin çocuklarına özel ders veren ve beni öğretmenlerden tiksindiren tipler var ve bu insanlar sırtımı devlete dayadım bana kimse bir şey yapamaz zihniyetindeler işin komik tarafı da bu, benim ilköğretimdeki hocam çok çok iyiydi fakat bu saydığım tiplerden o kadar çok var ki, iyi ve kendini öğrencilerine adayan öğretmenlere nadiren rastlıyor çocuklar ve hayatta başarılı olma şansları da aslında hayatlarının bu ilk senelerinde onlara aile ve okulda öğretilenler yaklaşımlar, okulu sevmek yada nefret ettirmek bu öğretmenlerin elinde. Benim fikrime göre kpss öğretmen atamak için yeterli bir sınav değil, psikolojik sınavlara da girmeli öğretmenler birde şu var emekli olan öğretmenlerin çalışmasına da izin verilmemeli 70 yaşında kulağı duymayan adamlar hala 2 kuruş kazanmak için çocukların geleceğini çalıyor bu konuda çok önemli bunlar zaten emekli olsa öğretmen atamaları da hızlanır genç ve dinamik insanlar evde oturacağına emekliler otursun derim.

devlet bi üni.de bölüm açmışsa kontenjanı da 100 ise kimse bu bölümü tercih edip okudu işsiz kalmayı hakketmez. bu mesele hassas bi mesele. daha dikkatli yorumlar yapmanızı tavsiye ederim.

ben muhasebe ve işletme mezunuyum
eğitim fakultesini bitiren genç atanamadığı için
benim çalışmam gereken memur kadrolarına 4001 le işe giriyor
ya da dışarıdan atamayla kadro alıyor sydv gibi devlet kurumlarında
düz memur olarak çalışan bir sürü eğitim fakulteli var
ne biçim iş bu....!!!!!!!!!!

amiiiinnnnn.. Allah herkese yardım etsin.. 3 senedir bende atama bekliyorum..artık yoruldum.. çook zor gerçekten :14: Allah yiğeninizede yerdım etsin..tez zamanda atanır inşallah

Ne kadar boş konuşuyorsunuz. Bence bilmediğiniz konular hakkında hiç yorum yapmayın.

Yillardir derken??

Bu sorun yillardir yok son yillarda var

Nasil bir mantik bu

İyi bir is bulamam zaten diye okumasin mi insanlar

Tabiki dayiyacaklar sirtlarini devlete

En guzel yillarini ders calisarak gecirdi bu gencler

Univ. Sinavini kazanmak icin ayri yiprandilar okulu bitirmek icin ayri

Calisip devlete hizmet verecekler

Off bende aciklama yapiyorum kime neyi yaziyorumki.....

Atanmayı beklemeyip özel sektörde işe başlamalı. Ben mezun olalı 3,5 yıl oldu.
Mezun olduktan tam 1 ay sonra iş seçmeden ve mesleğimle alakası olmayan,
çok yorucu bir işe başladım. Çalıştığım yerle sözleşme sürem dolunca, oradaki
patronum bana şu an çalıştığım işi bulup referans oldu. Şu an fevkalade şartlarda
çalışmıyorum ama en azından 'işsiz' olarak hesaplanan yüzde içinde değilim
ve çalışma hayatındaki en önemli şeye 'deneyim'e sahip olmaya çalışıyorum.

Bu ülkede sistem böyle ilerliyor ne yazık ama illaki memur olmak da gerekmiyor.
Ben de arada atanamadığım için isyan noktasına geliyorum ama nedeni tamamen
mesleğimin özelde istihdamının '0' a yakın olması. Tek istediğim mesleğimi yapmak,
gelir benim için 2. planda bile değil...

Ozelde calisti

Ama o kendi meslegini yapmak istiyor

İnsallah atanir her isteyen

Asil mesele meslekdaslarinda ayni egitim sureclerinden gecipte

Senin yada bazilarinin o cembere alinmamasi

Ama digerlerinin alinmasi

madem atamayacaksın
kapat ozaman bölümü
öğrencide tercih etmesin
bunu demek zor tabi
en kolayı
herkes atanmak zorundamı
herkes atanamaz zaten
burda bir sorun yokmu
biraz empati yapın

Aynen oyle neguzel yazmissin

bir siz biliyorsunuz zaten herşeyi. sanki ben okumayın dedim illa o bölümlerdemi okuyacaksın. devlete sırtınızı dayamaya çok meraklısınız siz zaten br devete kapağı atan bir daha hiç bahsetmiyor bu konulardan. asıl bu haksızlık. git mühendislik oku,işletme oku biz enayimiydik yani? atanamadım diye ağlayanlar garantici tipler. gidip çalışmak yerine oturup maaş almayı bekleyenler bence.

Back
X