Allahim atanamayan mezunlara yardim et ne olursun

ayy ne kıskanç bir şeymişsiniz siz hemen de yok sen ön lisans mezunusun yok oku gel filan diye atlamışsınız evet kayıt olduğumda ön lisanstım sene 2008 ama şu anda 2. üniversitemi bitiriyorum ve çok iyi bir firmada sizlerin ancak rüyanızda görebileceğiniz bir pozisyonda çalışıyorum altımda da son model arabam var. siz daha atama bekleyin fakirler. öyle anlayıp dinlemeden atlamayın herşeye.
ön lisans olsam bile söylediklerim doğru şeyler. devlete sırtını dayanamak isteyen asalaklar olarak görüyorum sizleri. gidip çalışmak zor geliyor garanticilik istiyorsunuz. bu kafayla profesör olsan nafile.

san önce birinciyi oku ikinci eksik kalsın ...
önlisasn mezunu olmak ayıp değil ki .. yalan söyelemek ayıp ...o çok önemli şirkette çaycı falansın bence hiç bir üst düzey yönetici bu kadar basit yorumlar yapamaz hayır istesede yapamaz yani ...

Son düzenleme:
niye yalan söyleyeyim ki istersen diplomamı göndereyim bakıp bakıp kıskançlıktan kendini yersin. bak sağ üst köşede kayıt tarihim var. kör değilsen görürsün. o yüzden ahkam kesmeyi bırak. yok birinciyi okuymuş siz okudunuz da ne oldu sürünüyorsunuz işte. ben üniversite eğitimimle çok iyi bir işte çalışıyorum. ayrıca müdürüm de demedim. kıskananlar çatlasın. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
ayy ne kıskanç bir şeymişsiniz siz hemen de yok sen ön lisans mezunusun yok oku gel filan diye atlamışsınız evet kayıt olduğumda ön lisanstım sene 2008 ama şu anda 2. üniversitemi bitiriyorum ve çok iyi bir firmada sizlerin ancak rüyanızda görebileceğiniz bir pozisyonda çalışıyorum altımda da son model arabam var. siz daha atama bekleyin fakirler. öyle anlayıp dinlemeden atlamayın herşeye.
ön lisans olsam bile söylediklerim doğru şeyler. devlete sırtını dayanamak isteyen asalaklar olarak görüyorum sizleri. gidip çalışmak zor geliyor garanticilik istiyorsunuz. bu kafayla profesör olsan nafile.

[video=youtube;z_UPDiqfpIs]http://www.youtube.com/watch?v=z_UPDiqfpIs[/video]

niye yalan söyleyeyim ki istersen diplomamı göndereyim bakıp bakıp kıskançlıktan kendini yersin. bak sağ üst köşede kayıt tarihim var. kör değilsen görürsün. o yüzden ahkam kesmeyi bırak. yok birinciyi okuymuş siz okudunuz da ne oldu sürünüyorsunuz işte. ben üniversite eğitimimle çok iyi bir işte çalışıyorum. ayrıca müdürüm de demedim. kıskananlar çatlasın. :)

sen diplomanı gönder bende kıskançlığımdan kudurayım hadi .. kaıyıt tarihinle diplamanın ne ilgisi var anlamadım ... bu kulüpte kayıt olurken diplomama mı soruyorlar .ne yazıyorsan onu kabul ediyorlar işte ....
sen neden agresif yorumlar yapıyorsun cidden anlamıyorum .. devlete dayamak istiyormuşu sırtımızı isteriz seni neden geriyor bu durum ?burda dikiş tuturamayıp avrupada ikinci sınıf vatandaş olarak yaşaman benim suçum mu ... alla aalla yaaa .. ne tuhaf insanlar var ...
ayrıca sana gelene kadar kıskanabileceğim öyle çok insan var ki ... bir sabancının gelini olsan kıskanırdım tabi ....

Son düzenleme:

sen aldığın bu terbiye ile 10 kere üni bitirsen birde üstüne master yapsan yine de bir halt olamazsın...gördüğün gibi insanlığın okulu yok...:37::37::37:

sen aldığın bu terbiye ile 10 kere üni bitirsen birde üstüne master yapsan yine de bir halt olamazsın...gördüğün gibi insanlığın okulu yok...:37::37::37:

zaten bir yerden aldığı diplomada yok ... hiç üniveriste okumuş biri böyle konuşur mu bırakın yaa ..kıskandık çatladık biz ....fakirler bizi .....

Son düzenleme:
haha çok güldüm birinci sınıf(?) yaşayanlara bak sürünüyorlar atanamadım diye.her yurtdışında yaşayan sizler gibi olmuyor hanımlar ben gayet iyiyim ayrıca ailem buradaysa doğduysak burada nasıl alışalım zaten buranın yerlisi gibiyim yani hiç boşuna kıvırmayın siz devlete yalvarmaya devam edin ben de arabamla biraz tur atayım :))

haha çok güldüm birinci sınıf(?) yaşayanlara bak sürünüyorlar atanamadım diye.her yurtdışında yaşayan sizler gibi olmuyor hanımlar ben gayet iyiyim ayrıca ailem buradaysa doğduysak burada nasıl alışalım zaten buranın yerlisi gibiyim yani hiç boşuna kıvırmayın siz devlete yalvarmaya devam edin ben de arabamla biraz tur atayım :))
süründüğümü nerden çıkardın çok şükür ...özeldede çalıştım ayrıca yıllarca ....
arabası olan kişi hayatta kazanmış kişi oluyorsa benimde var arabam .. ama kazandığım birşey yok ... sizin hele hiç yok ...

Son düzenleme:
Arkadaşlar herşey şans ve büyük olasılıkla torpil işidir :) Şimdi siz en iyi okullardan da mezun olsanız eğer ki şansınız ve torpiliniz yoksa çok düşük ihtimalle iyi bir iş bulursunuz.Demek ki bu arkadaşımız şanslıymış.O kendini bizimle bir tutamaz biz onunla kendimizi bir tutamayız.Çünkü meslek yüksek okulunda yahut teknik bölümlerde okuyan bir öğrenci eğitimi süresince özel sektöre hazırlık yapar.Öğretmenlik okuyan bir öğrenci ise aldığı eğitim ve alan bilgisi dersleriyle ancak kadrosunda çalışmaya kendini hazırlar.Siz sanıyor musunuz ki;4 yıllık eğitim fakültesi mezununu bir firma havada kapar(?)
Arkadaşım haklısınız,devlete sırtını dayamak-ki bu sizin tabiriniz- doğru bir düşünce değil.ANCAK bizler meslek olarak sadece öğretmeniz.Bizler teknik okul mezunu değiliz.Bir mühendisin,bir doktorun,bir teknisyenin,bir hemşirenin özelde yapabileceği iş çok.Bizler sadece öğretmenlik yapabiliriz.Yani sizlerin çocuklarına gelecek hazırlarız.Bu bizim işimizdir.Bizim ülkemizde de büyük bir kısım çocuğunu devlet okulunda okutur.Haliyle biz devlet bünyesinde çalışabiliriz.Ben bir öğretmen olarak ne iş yapabilirim başka?Fikriniz varsa paylaşın,bizde belki farklı iş olanakları öğreniriz sayenizde.Ayrıca Allah size daha çok versin ama:'Eşekten düşenin halini ancak eşekten düşen anlar.'derler.Sizin arabanız,makamınız,paranız değil bizlere vereceğiniz olumlu fikirlerdir bizi ilgilendiren.
SORARIM SİZLERE BİR ÖĞRETMEN NE İŞ YAPAR?

Son düzenleme:
bir siz biliyorsunuz zaten herşeyi. sanki ben okumayın dedim illa o bölümlerdemi okuyacaksın. devlete sırtınızı dayamaya çok meraklısınız siz zaten br devete kapağı atan bir daha hiç bahsetmiyor bu konulardan. asıl bu haksızlık. git mühendislik oku,işletme oku biz enayimiydik yani? atanamadım diye ağlayanlar garantici tipler. gidip çalışmak yerine oturup maaş almayı bekleyenler bence.

kusura bakmayinda ogretmenlere yaptiginiz hakaretin farkindamisin. ogretmenler oturup mu maas aliyo bazn annelerinde illallah ettigi en az 30 cocukla ugrasilan peygamber mesleginden bahsediyoruz . biz size sectiginz meslkle yargilamiyorsak sizede bu lafi soylemek dusmez. devletin actigi bi bolum varsa bana is imkani saglamak zorunda

Şans faktörü en büyük etkendir bu iş konularında.
Bizim asistan hocamız kendi ağzıyla dedi bir de bunu.
O yüzden daha çok inanır oldum.

atanamayan bütün ögretmen arkadaslarım insallah en kısa zamanda atanırsınız Allah iş bekleyen herkese iş kapısı acsın insallah :) bende işsiz inşaat mühendisiyim sizlerde bana dua edin :) ayrıca bos konusan arkadaslara aldırmamak lazım okumak cehaleti alır eseklik baki kalır diye bir laf var ya o yorum yapan arkadasın cehaletini okumakta almamış belliki... yazık böyle insanlar da mı var dedigimiz türden...

Rabbim size istediginiz hayati sunmus ne guzel

İnsallah bu FAKiR dediginiz kullarinada verir birgun

Once veripte sonra alarak sinamaz kimseyi

İnsan ne olursa olsun sahip olduklari icin kibirlenmemeli

Heleki karsisindakini sende yok diye asagilamamali

Yaradan verdigi gibi aliyorda

Sabah bir kalkiyorsunuz degismis hersey

Herkesin sinavi farkli bu hayatta

İnsanin egitimini aldigi ve sevdigi isi yapmasi ne kadar onemli su hayatta

Ben derdimi actim destek olan tumm yarenlere sonsuz tesekkurler

İnsallah Allah herkesin gonlune gore verir

valla yaram yok ama sizin yaranız çok var belli ...
ben kendimi birşey sandığım için yazmadım .. iki senelik okul bitirip burda millete akıl veren okumasaydınız o zaman diyenler için söyledim ...
yüksek okul bitirip üniveriste mezunuyum diyemez kimse ... bu çok saçma ..
yüksek okul başla fakülte başkadır ..açık öğretim okuyup üniveriste bitirdim diyende var ...
elinize çarpan mühendisler o fakülteleri bitirmek için yeri geliyor gece gündüz çalışıyor ...
fabrikalar iki kuruş eksin veririm teknisyen çalıştırırım mantığında işte ...

şu hayatta bir işe yaramamanın ezikliği çok fazla üzerin belliki.. muhtemelen sen makina mühendisisin maşallah memleket boş gezen makina mühendisi cenneti, neyse senin o beğenmediğin teknisyen senden çokdaha mesleki bilgiye sahipte ondan o çalıştırılıyor başka birşey arama altında hayatında kumpasın bile ne olduğunu bilmeyen gördüğünde dünya dışı varlıkmış gibi davranan adam bir anda mühendis oldum diyip çıkıveriyor ortaya iş hayatına atılıp eskaza işte bulursa o beğenmediğin lise ve yüksek okul okumuş adamlar olmadan iş yapamıyor çoğu zaman onlardan iş öğreniyor çünkü kafa boş! sen 4 yıl değil 8 yıl okusan o beğenmediğin torna tesviye mezunu liseli kadar olamazssın size çok gaz vermişler okulda ama hayatın gerçekleri öyle olmuyor senin gibilerin kafasınada vura vura öğretiyor senin o diploman ancak burda fakülte mezunuyum diye bas bas bağırmana yarar başkada bir işe yaramaz..

Yegenim atanamiyor 4yildir
Yok teyze benim neyime kart ben kimimki dedi

yeğeniniz adına çok üzüldüm. kurduğu cümle gerçekten Türkiye' nin acı gerçeğini yansıtıyor. gençlerin çoğunda bu umutsuzluk durumu hakim. düzeltilmek için bir çaba yok. bence de en önce yapılması gereken, emekliliği gelen kişilerin yavaş yavaş ayrılması. onlar da belki zorunluluktan çalışıyor, çocuklar için diyorlar ama, onlar ayrılmalı ki, gençler de iş bulsun. öğretmenlik branşına göre küçük değişimler olsa da, gerçekten ilerleyen yaşlarda verimli olmuyor. çok enerji ve sabır isteyen bir meslek, bunlar da yaş ilerledikçe azalıyor. kendini yenilemeyen de çok. ben de özelde çalıştım yıllarca. okuldaki deftere bakıyorum, konu kitaptan aynen aktarılmış, çözümsüz problemler yanlış veya gereksiz uzatmalara gidilerek çözülmüş. öğrenciler öğrenemiyor. yaşı ilerlediği halde, mesleğini iyi yapan da vardır ama çok az bir oranda oluyor. o yüzden kişiler kendini bilmeli, gerektiğinde mesleği bırakabilmeli.

öğretmenleri aşağılayan meslek grupları, o konumlara kimler sayesinde geldiler unuttular herhalde.
bazı arkadaşlar da eğitim süresini gereksiz yere dillendirip durmuş, yanlış genellemeler yapılmış yorumlarda.
bu ülkenin her meslek grubundan çalışana ihtiyacı var. gönül ister ki, hepsi en iyi eğitimi alarak(örgün veya yaygın eğitim fark etmez), en iyi şekilde mesleğini yapsın.
işini iyi yapan,hakkını veren herkese sonsuz saygım vardır. aldığı eğitim süresi bunu değiştirmez. yeter ki işine saygı duysun, önemini bilsin.
yıllarca okumuş olan kişiler en iyi projeleri yapsınlar, eğitim almayan inşaat işçileri, işini düzgün yapmazsa, o bina yine düzgün yapılmamış olur. tepeden tırnağa, her kademeden insanın elinden geçiyor her şey.

öğretmenlerin yanlış tutumlarından bahsetmiş bir arkadaş; öğretmenin velilerden maddi beklentilerde bulunulması... bu öğretmenden çok velilerin hatası. kendi çocuklarına iyi davranılsın, ayrıcalık gösterilsin, ya da herkes yapıyor benim çocuğum hor görülmesin diye, veliler yanlışı desteklerse, hediye adı altında rüşvet verirse; öğretmenlerden önce kendilerini suçlamalıdır bu veliler. mesleğin etik değerlerine uymuyor bunlar. her veli bu duruma tepki gösterirse, öğretmen de kendini toplar, talepte bulunmaz...

Back
X