Allahim atanamayan mezunlara yardim et ne olursun

bu ülkede hiçbir şeyin garantisi yok...
devlette çalışanın da garantisi yok, ilerleyen dönemler için nelerle karşılacağız belli değil.

kopyalarla, şifrelerle o sınavlarda, hiç hak etmeyenler o okullara, bölümlere, kadrolara geçiyor ya, beni en çok üzen durum bu.

insanlarda çalışsam, emek versem yaparım, düşüncesini yok ediyorlar.
güvenleri kalmıyor; ne kendilerine, ne ülkelerine...
bu ülkede birşey yapacaksa kendi niteliklerinden çok, mevkii sahibi tanıdıklarına güvenmeye başlıyor insanlar.

Allah' a şükür, hiç gerek kalmadı kimsenin torpiline. emek verdim, elde ettim istediklerimin büyük bir kısmını.
çevremde, hiç emeksiz, minimum niteliklerle maksimum imkanlara sahip olanları gördükçe de şaşırmadan, sinirlenmeden edemiyorum.
maalesef o kadar çok ki bu şekilde bir yerlere gelenler... hakkıyla gelenlerin ayakları bir şekilde kaydırılıp, yerlerine 'tanıdık' kişiler geliyor kısa sürede. her sektörde var bunlar.

ülkemiz birçok konuda çok şanslı,kaynaklarımız çok ama değerlendirmiyoruz/yanlış değerlendiriyoruz.
hep yanlış politikalardan dolayı, en büyük kötülüğü kendi kendimize yapıyoruz.

Ben üniversite seçimimi yaparken babam yıllar önce konuşmaya başladı o bölümde iş bulamazsın, mezun olduktan sonra torpil beklersin gibi..

Ama ben şanslıydım çünkü babamda üniversitede profesör olduğu için bu işlerden anlıyordu..

Mesela şu an adını hatırlayamıyorum ama sinop tarafında bir meslek yüksek okulu vardı babam birçok kişiye orayı önerdi çocuklarının tercihlerine koymaları için..

Bitirdikleri an işe başladılar, üstelik 7 bin lira maaş alıyorlardı her ay..Şimdi daha da artmıştır.

Yani insanlar biraz da seçecekleri bölümdeki iş imkanlarını düşünmeli ama bunun için onlara yol gösterecek biri olmak zorunda.

Öğretmen arkadaşların işi çok zor maalesef bu devirde torpil olmadan olmuyor :41:

Artık nasıl bir ülkede yaşıyorsak..

ayy ne kıskanç bir şeymişsiniz siz hemen de yok sen ön lisans mezunusun yok oku gel filan diye atlamışsınız evet kayıt olduğumda ön lisanstım sene 2008 ama şu anda 2. üniversitemi bitiriyorum ve çok iyi bir firmada sizlerin ancak rüyanızda görebileceğiniz bir pozisyonda çalışıyorum altımda da son model arabam var. siz daha atama bekleyin fakirler. öyle anlayıp dinlemeden atlamayın herşeye.
ön lisans olsam bile söylediklerim doğru şeyler. devlete sırtını dayanamak isteyen asalaklar olarak görüyorum sizleri. gidip çalışmak zor geliyor garanticilik istiyorsunuz. bu kafayla profesör olsan nafile.

iste fark bu siz para icin biz meslegimizi sevdgmiz icin bu konumdayiz. sizin cahilliginimizi kıskanalım yoksa son model arabam var derkenki gorgusuzlugunumuzu. kusura bakmayinda parayi hayatiniz merkezine almak yerine keske birazda insan olmayi ogrenseydiniz. asalaklar(!) diye bahsettigniz biz OGRETMENLER sizin gibi insanliktan yoksun insan gorunumlulerin cocuklarini sizin gbi para goz ukala ve kibirli yetistirmeyecez.

Back
X