Allahim atanamayan mezunlara yardim et ne olursun

bir siz biliyorsunuz zaten herşeyi. sanki ben okumayın dedim illa o bölümlerdemi okuyacaksın. devlete sırtınızı dayamaya çok meraklısınız siz zaten br devete kapağı atan bir daha hiç bahsetmiyor bu konulardan. asıl bu haksızlık. git mühendislik oku,işletme oku biz enayimiydik yani? atanamadım diye ağlayanlar garantici tipler. gidip çalışmak yerine oturup maaş almayı bekleyenler bence.

Atanamadim diye aglayan garantici tipler dedikleriniz

devlet catisi altinda devlete hizmet icin okumus kisilerdir

Dogru nasil dusunemiyorlar

Sozel sayisal ayirimi mi var

herkes muhendislik isletme okusun (sanki bun alanlarda is garanti)

Sayisali yapamayansa kalakalsin okumasin

bir siz biliyorsunuz zaten herşeyi. sanki ben okumayın dedim illa o bölümlerdemi okuyacaksın. devlete sırtınızı dayamaya çok meraklısınız siz zaten br devete kapağı atan bir daha hiç bahsetmiyor bu konulardan. asıl bu haksızlık. git mühendislik oku,işletme oku biz enayimiydik yani? atanamadım diye ağlayanlar garantici tipler. gidip çalışmak yerine oturup maaş almayı bekleyenler bence.

Daha önce yazmıştım ama açıklayıcı olmamış sanırım. Bölümlerin %90 ında atanma problemi var demiştim. Bütün bölümlerden bahsediyorum sadece öğretmenlikten değil. Ben mühendisim, "sırtına devlete dayamak" olayını ben de sevmiyorum ama özel sektör tecbrübesizsen yüzüne bakmıyor. Ancak tanıdıkla gireceksin. Çevremde tanıdığım çoğu mühendis arkadaşım işsiz. Devlette de 20-30 kişi senelik kadro veriyorlar bize. İİBF mezunları da aynı dertten muzdarip. Mesleğiniz ne bilmiyorum ama şu anki şartları bilmeden mühendislik okuyun işletme okuyun demeyin lütfen. Bu kadar işsizin olduğu, iş bulmanın zor olduğu bir ortamda da söyledikleriniz hoş değil, ,insanlar zaten gergin. Ben ne öğretmenim ne de atama bekliyorum ama en azından halden anlıyorum.

Son düzenleme:
Bende iibf mezunuyum(iktisat).gecen sene essek gibi calistim sabah ezanlarina kadar ..esim film izlerken ben ders calisiyordum.. o disari cikardi bn hep ders..ewe gel yemek utu camasir ders.hayatim bunlardan ibaretti.A grubundan hazirlandim alandan yani biliyordur ogretmen arkadaslarimda..inanilmaz sabir gerekttyo.suan ewden cikamiyorum insanlara aciklama yapmaktan biktim.ee noldu hani gecmistin bilmem ne.bizim ogretmenliktende farkli bilirsinz arkadaslar once kpss sonra kurum sinavi sonra mulakat sonra cok ii bi torpil.artk yoruldum maliye bakanligi ilani beklemektn.hayattan tat alamaz oldum.insan emek verince hicbise mutluluk vermiyo hayali gerceklessin istiyo.allahim sen duy bizi gor bizi yarabbim.bitsin bu kotu gunler.herkes atansin..cok zorrr.yasayanlar bilir..

siz mühendis misiniz pardon ?mühendislerin ne şartlar altında çalıştığını biliyorsunuz ....
önce 4 senelik üniveriste okuyun ondan sonra ahlam kesin ....

Daha önce yazmıştım ama açıklayıcı olmamış sanırım. Bölümlerin %90 ında atanma problemi var demiştim. Bütün bölümlerden bahsediyorum sadece öğretmenlikten değil. Ben mühendisim, "sırtına devlete dayamak" olayını ben de sevmiyorum ama özel sektör tecbrübesizsen yüzüne bakmıyor. Ancak tanıdıkla gireceksin. Çevremde tanıdığım çoğu mühendis arkadaşım işsiz. Devlette de 20-30 kişi senelik kadro veriyorlar bize. İİBF mezunları da aynı dertten muzdarip. Mesleğiniz ne bilmiyorum ama şu anki şartları bilmeden mühendislik okuyun işletme okuyun demeyin lütfen. Bu kadar işsizin olduğu, iş bulmanın zor olduğu bir ortamda da söyledikleriniz hoş değil, ,insanlar zaten gergin. Ben ne öğretmenim ne de atama bekliyorum ama en azından halden anlıyorum.

ben mühendislik mezunuyum kendi alanımda hiç çalışmadım ..bir çok arkadaşımda ya devlete girdi yada bankada falan çalışıyor ..
oturdukları yerden atıyorlar ...
lise mezunu olup iki senelik yüksek okul okuyup üniveriste mezunuyum diyor insanlar bu memlekette ...
torpilin varsa lise mezunu ol en iyi yerlere gelirsin ..bu memlekette böyle ... maalesef ... cahile okumuştan daha çok değer verilir ...

bir arkadaşımda boğaziçi mezunu kız ... ingiliz dili ve edebiyatı okudu .. yıllarca bekledi atanamadı .özelde doğru düzgün iş yok ...
senin eğitimini birikimini hiçe sayıyorlar .. ..
kız bir yerde çalıştı bir şirkette yabancı dili var diye .çay bile getir dediler yani ... kızda sinir oldu çıktı şimdi evlendi çalışmıyor ... yani hani boğaz içi en iyi üniveriste diye girdi .ama yapılana bak yani ... birde insan eğitimi kültürü seviyesinde bir işte çalışmak istiyor ... git tezgahtarlık yap onu yap bunu yap demek kolay ... öyle olmuyor işte ...
bir şeye alışmamışsan yapamıyorsun ..bende kabin memurluğu yaptım bir süre canımdan bezdim ... saçma sapan insanların nazını çekiyorsun ...ağzı olan konuşuyor işte şunu yapın bunu yapın ... bu ülkede üniveriste mezunu insanlar iş bulamıyorsa kendine göre ilerlemesini bekleyemezsin .....

ben muhasebe ve işletme mezunuyum
eğitim fakultesini bitiren genç atanamadığı için
benim çalışmam gereken memur kadrolarına 4001 le işe giriyor
ya da dışarıdan atamayla kadro alıyor sydv gibi devlet kurumlarında
düz memur olarak çalışan bir sürü eğitim fakulteli var
ne biçim iş bu....!!!!!!!!!!

peki siz devletin ayıbının üzerine bide siz ayıp yaptığınızı bilmiyor musunuz
ücretli öğretmenlik denilen saçmalığı sadece öğretmenler mi yapıyor
araştırın göreceksiniz
kamu yönetimi, işletme, muhasebe, su ürünleri vs.
öğretmenlikle alakası olmayanların öğretmenlik yapması nasıl bir iş
bunu da açıklarmısınız.
sistemin bozukluğunu birbirimize çamur atarak çözemeyiz

kızım sen safmısın mühendislik ve işletme okuyanlar atama sorunu yok mu zannediyorsun.
özel sektörde çalışmak avrupa gibi değildir türkiye de
adamın anasını ağlatırlar da yine de karşılığını alamazsın

sen gerçetken isveçte yaşayan ÖN LİSANS mezunu isen, bu konulara bulaşma hiç sana göre değil
ne eğitimin bu yorumları yapmaya müsait, ne de sosyal durumun

Son düzenleme:
kızım sen safmısın mühendislik ve işletme okuyanlar atama sorunu yok mu zannediyorsun.
özel sektörde çalışmak avrupa gibi değildir türkiye de
adamın anasını ağlatırlar da yine de karşılığını alamazsın

sen gerçetken isveçte yaşayan ÖN LİSANS mezunu isen, bu konulara bulaşma hiç sana göre değil
ne eğitimin bu yorumları yapmaya müsait, ne de sosyal durumun

helallll ....
olur mu iki senelik yüksek okul mezunu olanlar kendilerini üniveriste mezunu sanıyorlar .. şimdi yüksek lisans yaptığınıda söyler ....

ben mühendislik mezunuyum kendi alanımda hiç çalışmadım ..bir çok arkadaşımda ya devlete girdi yada bankada falan çalışıyor ..
oturdukları yerden atıyorlar ...
lise mezunu olup iki senelik yüksek okul okuyup üniveriste mezunuyum diyor insanlar bu memlekette ...
torpilin varsa lise mezunu ol en iyi yerlere gelirsin ..bu memlekette böyle ... maalesef ... cahile okumuştan daha çok değer verilir ...

ne çok yaranız varmış yahu he siz yüksek okulu ve liseyi okumaktan saymıyorsunuz öylemi!! nasıl tiplersiniz siz ya bu ukalalık bu kendini beyenmişlik 4 yıl okumuş kendini ne sanıyor acaba senin gibiler çok fazla bu memlekette elini sallasan mühendise çarpıyor zaten

ne çok yaranız varmış yahu he siz yüksek okulu ve liseyi okumaktan saymıyorsunuz öylemi!! nasıl tiplersiniz siz ya bu ukalalık bu kendini beyenmişlik 4 yıl okumuş kendini ne sanıyor acaba senin gibiler çok fazla bu memlekette elini sallasan mühendise çarpıyor zaten

valla yaram yok ama sizin yaranız çok var belli ...
ben kendimi birşey sandığım için yazmadım .. iki senelik okul bitirip burda millete akıl veren okumasaydınız o zaman diyenler için söyledim ...
yüksek okul bitirip üniveriste mezunuyum diyemez kimse ... bu çok saçma ..
yüksek okul başla fakülte başkadır ..açık öğretim okuyup üniveriste bitirdim diyende var ...
elinize çarpan mühendisler o fakülteleri bitirmek için yeri geliyor gece gündüz çalışıyor ...
fabrikalar iki kuruş eksin veririm teknisyen çalıştırırım mantığında işte ...

arkadaşım cahil cahil konuşma yaaaa...ben fef mezunuyum ben okurken işletmelerin suratına bakan yoktu elini sallasan işletmeciye çarpıyor derlerdi...cafelerde garsonluk yapıyorlar derlerdi...bizde salaktık ya sabahlara kadar ders çalışıp bu okulları bitirdik...sırf zevk olsun işte bizimkisi ..heyecan arıyoruz ..boşuna okuyalım..nasıl olsa para gani okul bitince de gelir kadınlar kulübünde ahkam keseriz diyoruzzzz....
geleceği göremediğimizden biz şuan atanamıyoruz...bir zamanlar suratına bakılmayan iibf ler şimdi kıymetli oldu...
kimsenin nasıl okuduğunu nasıl çaba sarf ettiğini bilmeden can sıkıcı yorumlarda hiç bulunmayın...

arkadaşım cahil cahil konuşma yaaaa...ben fef mezunuyum ben okurken işletmelerin suratına bakan yoktu elini sallasan işletmeciye çarpıyor derlerdi...cafelerde garsonluk yapıyorlar derlerdi...bizde salaktık ya sabahlara kadar ders çalışıp bu okulları bitirdik...sırf zevk olsun işte bizimkisi ..heyecan arıyoruz ..boşuna okuyalım..nasıl olsa para gani okul bitince de gelir kadınlar kulübünde ahkam keseriz diyoruzzzz....
geleceği göremediğimizden biz şuan atanamıyoruz...bir zamanlar suratına bakılmayan iibf ler şimdi kıymetli oldu...
kimsenin nasıl okuduğunu nasıl çaba sarf ettiğini bilmeden can sıkıcı yorumlarda hiç bulunmayın...

iibf liler banka çağrı merkezinde bankanın gişesinde üç kuruşa çalışıyorlar yaa .. kimse bilmeden konuşuyor ... sektörü iş hayatını bilmeyen insanların yorumları ...
varsa torpili girer iyi bir yere yoksa ya atanmayı beklicek yada üç kuruşa bankaya giricek ...
şansı varsa bankada yükselir yoksa gişede kalmaya mahkum ...
bu ülkede okumak kar etmiyor .... az para vereyim fakülte mezunu çalıştırmayalım diyor işletmeler artık ...

iibf liler banka çağrı merkezinde bankanın gişesinde üç kuruşa çalışıyorlar yaa .. kimse bilmeden konuşuyor ... sektörü iş hayatını bilmeyen insanların yorumları ...
varsa torpili girer iyi bir yere yoksa ya atanmayı beklicek yada üç kuruşa bankaya giricek ...
şansı varsa bankada yükselir yoksa gişede kalmaya mahkum ...
bu ülkede okumak kar etmiyor .... az para vereyim fakülte mezunu çalıştırmayalım diyor işletmeler artık ...

cnm en azından devlette bir bak vakıflar eleman alıyor iibf istiyor....gümrük acıktan alım yapıyor iibf istiyor....vs ler çogalır en azından alımı çok ben parasını geçtim artık.....evde oturmak hepsinden kötü....

Benimde bir kuzenim var 3 ya da 4 yıl oldu atanamadı ama özelde iş beğendiremiyoruz kendisine özelde iş bulduk kaç kere ya beğenmedi ya da 3 gün çalıştı baba parası yemeye devam sonra . Ben bile öğrenci halimle yazları çalışıyorum bu yaz komik bir paraya sırf mesleğimle ilgili olduğundan çalıştım. Su an ülkemizde eğitim sistemi çok kötü tamam ama iyi kötü bir üniverste mezunu biri iş bulur devlet bizi atasın demek çok saçma. Her ile üniverste açılırsa olucağı bu. İnsanlarımız hazıra alışmış ama eğer iyi biyerlere gelmek istiyosan üniverste bitirmek yetmiyor maalesef

cnm en azından devlette bir bak vakıflar eleman alıyor iibf istiyor....gümrük acıktan alım yapıyor iibf istiyor....vs ler çogalır en azından alımı çok ben parasını geçtim artık.....evde oturmak hepsinden kötü....

evet var ama yinede mezun çok iibfden .yani yine karşılamıyor işsiz çok var işletme iktisat bitirip var benim arkadaşlarım yani ..
özeldede liseyi bitirmiş işe girmiş insan senden daha kıymetlidir .. ne varmış deneyimliymiş .. üff bir gitsinler yaa .ucuza eleman çalıştırmak işe geliyor .. e bizde çalışmadan duramıyoruz mecburen giriyoruz işte olmayacak yerlere ...

valla bu atama konusu benim kanayan yaram...o yüzden ters tepki verebiliyorum.okurken 1. sınıftan itibaren her yaz bölümümle ilgili bedavaya çalıştım ..okul bitti elimden geleni yaptım ..hastaneye basvuru yapıyorum tecrübem var.. adam gitmiş yeğeni diye su ürünleri mezununu getirmiş ...işe almamak için türlü türlü bahaneler..kendi memleketim yetmedi başka yerlerin hastanelerine gittim..almamak için bahaneler o kadar saçma ki bir de utanmadan mülakata çağırıyorlar...

Son düzenleme:
valla bu atama konusu benim kanayan yaram...o yüzden ters tepki verebiliyorum.okurken 1. sınıftan itibaren her yaz bölümümle ilgili bedavaya çalıştım ..okul bitti elimden geleni yaptım ..hastaneye basvuru yapıyorum tecrübem var.. adam gitmiş yiğeni diye su ürünleri mezununu getirmiş ...işe almamak için türlü türlü bahaneler..kendi memleketim yetmedi başka yerlerin hastanelerine gittim..almamak için bahaneler o kadar saçma ki bir de utanmadan mülakata çağırıryorlar...

hastanede niye çalışmak istiyorsun ki ?biyoloji mezunu musun ?

ayy ne kıskanç bir şeymişsiniz siz hemen de yok sen ön lisans mezunusun yok oku gel filan diye atlamışsınız evet kayıt olduğumda ön lisanstım sene 2008 ama şu anda 2. üniversitemi bitiriyorum ve çok iyi bir firmada sizlerin ancak rüyanızda görebileceğiniz bir pozisyonda çalışıyorum altımda da son model arabam var. siz daha atama bekleyin fakirler. öyle anlayıp dinlemeden atlamayın herşeye.
ön lisans olsam bile söylediklerim doğru şeyler. devlete sırtını dayanamak isteyen asalaklar olarak görüyorum sizleri. gidip çalışmak zor geliyor garanticilik istiyorsunuz. bu kafayla profesör olsan nafile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X