- 17 Nisan 2013
- 216
- 13
- 68
- Konu Sahibi emberassed
sürekli ders çalışıldıgı için içe kapanma, asosyal olma olabilir tıp öğrencilerinde. ama nice tıp öğrencileri de görüyorum gayet şenşakrak, sosyal,eğlenceli... kütüphane imkanın varsa kütüphanede çalışabilirsin bence fakültende...
ben fakültede o kadar içe kapanıktım ki, başka şehre gelme,yurt hayatı,üniversite hayatı vs. derken iyice bocalamıştım adaptasyon sürecinde. sende böyle bir durum var mı bilmiyorum... bir de sanırım üniversite 1. sınıftayken bakkaldan atıyorum cips alınacaktı bir ilçede, kuzenimle ben yiyecektik, kuzenim erkekti ve aşırı utangaçtı, o ortaokul son sınıfa gidiyordu... ben ne kadar utangaçsam, çocugu ısrarlarım sonucu zorla bakkala gönderdim, ben de bakkalın ilerisinde bekledim, sonra kuzenimin ablası kuzenimin bakkala gittiğine çok şaşırmıştı, inanamamıştı hatta, o cesaret edip hiç ekmek bile almaz, şimdiye kadar hiçbir şey almadı kendi başına demişti. işte ben nasıl daha kötü bir haldeysem, o haldeki çocugu bile ilk kez bakkala sokabilmişimyalnız şu an çocuk öyle bir açıldı, sosyalleşti ki, onu tutabilene aşk olsun, belki de o bakkala giden ilk adım sayesinde oldu bunlar
bense tabi ki zamanla bayağı açıldım. fakültede bir erkekle bir cümle bile konuşabilsem çok mutlu oluyordum, hukuk fakültesi okudum, büyük amfilerde zaten çok kaynaşma imkanı olmuyordu. arkadaş ortamım oluştu ama üniversiteden sonraorada kızlı erkekli ilişkilerde erkeklerle diyalog kurmayı, hatta bir erkeğin karşısında yemek yiyebilmeyi! öğrendim. şimdi o ilişkilerim koptu ama yine de şimdi bir erkeğin karşısında utanmadan yemek yiyebilirim (utanmadan derken yanlış anlaşılmasın,utanılacak bir şey değil bu zaten
), muhabbet edebilirim. bunlar imkansızdı benim için bir zamanlar, şimdiyse hiç önemsemiyorum, hapur hupur yiyorum valla
bir arkadaş gurubunun içine girebilirsen, orada belki daha sessiz kalsan da, zamanla açıldığını görürsün sen de.
psikologa kesinlikle git, en azından kendinle ilgili farkında olmadıgın şeylerin farkına varırsın, rahatlarsın. illa ki faydası olur, o seni yönlendirir, ama bunu kendi içinde yenecek olan kişi yine sensin, bu gücü de psikolog sayesinde kendinde daha kolay bulabilirsin.
ben de 1.sınıf öğrencisiyim hiç arkadaş edinmeyi bilmem ne bileyim bi tavsiyen olur mu bu konuda?