çok güzeldi gözümden yaş geldi okurken senağlama
benim kayınvaldemin 8 çocuğu var 4 kız 4 erkek
bizler kayınvaldeme sırayla bakıyorduk kızına sıra
gelince annesine bakmak için para istedi aylık vericekmişiz hanıma
durumu iyi değilmiş oğlu kızı var çalışıyor kocasından emekli maaşı alıyor ve utanmadan
annesine parayla bakıcakmış
söyleyin arkadaşlar bir evlat nasıl böyle bir şey söyler ya her gün o evde yemek pişiyor
anneye bir tabak yemek vermek bu kadarmı zor kendi yediği ekmekten bir dilim vermek
bu kadarmı zor senağlamasenağlama
bende hayır verilmiycek dedim parayla bakıcaksa annesine hiç bakmasınklava:
ben bakarım deyip baktım bayağı bir süre
hep şunu dedim ben kayınvaldemi kaynana gözüyle bakmam o bir yaşlı bizde
yaşlanıcaz hep bu yaşta kalıcak değiliz bir büyüğümüz annane babaanne gözüyle gördüm
daha sonra utandılar aldılar kayınvaldemi benden bir süre sonra kızı tutturdu
huzurevine yatıralım dedi çıldırdım ya ben gelin olduğum halde böyle birşeye sinirlendim
kıyameti kopardım utanmıyormusunuz yuh size 8 kardeşiniz ne terbiyesiz insanlarsınız
hepsi küstü bana umrumda değil veremediler ya huzur evine hanımın dediği olmadı
küsmüş benle umrumda değil
şimdi sırayla bakıyoruz yine :1hug:
lunetka .!.:Benim anaannem parkinson hastası (istem dışı elleri titriyor)...gençliğinde herbikeslere yetişmiş şimdi kimsecikler ona yetişemiyo...yalnız oturuyo...ne gelin yanında ne de damat yanında rahat edemiyo...hassas bir kadın...ellerinin titremesi zamanında onca işi tek başına yapmış bir kadın olarak ona ağır geliyor...bize misafirliğe geldiğinde hani misafirler arasında çekineceği brileri varsa yemek koyarken "ben sonra yerim kızım mutfakta şimdi hiç aç değilim "diyo ya içim acıyo...eli titrerken başkaları görmesin diye diyo çünkü...Bizim yaşlılık hallerimizi kim bilebilir ki....Allah kimselere muhtaç etmesin.
yav senace bazen öyle şeyler okuyorum ki zorla kaynanayı savunmak zorunda kalıyorumYAZI AĞLATTI BENİ.
KROM SANA DA TEŞEKKÜR EDERİM.
EVET KAYINVALİDE PAMUK OLUP DÜŞSE GELİNİN BAŞI YARILIR. ( Gelin içinde uyarlanabilir )
ASLINDA ÖLÜMLÜ DÜNYA BİRAZ HOŞGÖRÜ BiRAZ SABIR GEREKTİRİYOR.
BİRDE ŞÖYLE DÜŞÜNÜLMELİ.
GÜN OLUR DEVRAN DÖNER ALLAH VERMESİN BİR KAZA GEÇiRİRSİN, O İSTEMEDİĞİN KAYINVALİDENE MUHTAÇ OLURSUN.
O NEDENLE İLİŞKİLERİ SICAK AMA SEViYELİ TUTMAKTA FAYDA VAR.
İLLEDE DÜŞMEKMİ GEREKİR NE VAR YANİ İÇİMİZİ FESATLIKLARDAN ARINDIRIP YAŞASAK
Allah ele muhtaç etmesin
eğer edeceksede tez zamanda alsın canımı
çok duygulandım okurken
bir anda kayınvadem geldi gözümün önüne :dilcikar:
en son ipleri koparmıştık onunla daha doğrusu o koparmıştı
dedimki ölse bile cenazesine gitmem elimden 1 bardak su içemez
bunu okuyunca ne kadar kötü birşey söylediğimi anladım
Allah onuda elden ayakdan düşürmesin ama sevmesemde böyle acılar yaşatmam ona :1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?