senace napıyon seni arıyodum buldum çok şükür
kayınvalidesine eften püften sebeplerle tavır koyan,konuşacak şeyim yok diye yanına gitmekten kaçan,kendi annesi yaptığında susacağı şeyleri kayınvalidesi yaptığında olay çıkaran,her kayınvelideyi potansiyel cadı olarak gören,kendi annelerininde bir sürü kuuru varken kayınvalideden mükemmel olmasını bekleyen,en ufak bir müsamahası olmayanlara biraz vicdan muhasebesi yaptırır umarım bu yazı...
çok güzeldi gözümden yaş geldi okurken senağlama
benim kayınvaldemin 8 çocuğu var 4 kız 4 erkek
bizler kayınvaldeme sırayla bakıyorduk kızına sıra
gelince annesine bakmak için para istedi aylık vericekmişiz hanıma
durumu iyi değilmiş oğlu kızı var çalışıyor kocasından emekli maaşı alıyor ve utanmadan
annesine parayla bakıcakmış
söyleyin arkadaşlar bir evlat nasıl böyle bir şey söyler ya her gün o evde yemek pişiyor
anneye bir tabak yemek vermek bu kadarmı zor kendi yediği ekmekten bir dilim vermek
bu kadarmı zor senağlamasenağlama
bende hayır verilmiycek dedim parayla bakıcaksa annesine hiç bakmasınklava:
ben bakarım deyip baktım bayağı bir süre
hep şunu dedim ben kayınvaldemi kaynana gözüyle bakmam o bir yaşlı bizde
yaşlanıcaz hep bu yaşta kalıcak değiliz bir büyüğümüz annane babaanne gözüyle gördüm
daha sonra utandılar aldılar kayınvaldemi benden bir süre sonra kızı tutturdu
huzurevine yatıralım dedi çıldırdım ya ben gelin olduğum halde böyle birşeye sinirlendim
kıyameti kopardım utanmıyormusunuz yuh size 8 kardeşiniz ne terbiyesiz insanlarsınız
hepsi küstü bana umrumda değil veremediler ya huzur evine hanımın dediği olmadı
küsmüş benle umrumda değil
şimdi sırayla bakıyoruz yine :1hug:
çok begendim yazıyı....ve çok üzüldüm.bizlerde yaşlanacagız.elden ayaktan düşecegiz..ama hiç kimse durup dururken kayınvalidesine yada kayınpederine bakmayacagım demez...büyükler de saglıkları varken, gelinlerini horlarlar.hayatından bezdirirler.....yaşlanınca gelin baksın diye gözlerine bakarlar...bakmayıncada kötü gelin olur...o el kızıda size gelin gelmiş.. büyüklerde ogullarının hatrına ailelerinden kabul etseler,hatalarını görmeseler, hiç bir gelinde zannetmiyorum ki bakmıcam demez...kendi kızlarına yazık derler, gelinlerine geberesice derler...ondan sonrada yine geline olur olan,bakmayıncada hep gelini suçlarlar.......adıda vicdansız gelin olur.
saglıklarında gelinlerine iyi davransınlar,, yaşlanıncada mutlu ve huzurlu yaşasınlar......ben böle düşünüyorum...
çok begendim yazıyı....ve çok üzüldüm.bizlerde yaşlanacagız.elden ayaktan düşecegiz..ama hiç kimse durup dururken kayınvalidesine yada kayınpederine bakmayacagım demez...büyükler de saglıkları varken, gelinlerini horlarlar.hayatından bezdirirler.....yaşlanınca gelin baksın diye gözlerine bakarlar...bakmayıncada kötü gelin olur...o el kızıda size gelin gelmiş.. büyüklerde ogullarının hatrına ailelerinden kabul etseler,hatalarını görmeseler, hiç bir gelinde zannetmiyorum ki bakmıcam demez...kendi kızlarına yazık derler, gelinlerine geberesice derler...ondan sonrada yine geline olur olan,bakmayıncada hep gelini suçlarlar.......adıda vicdansız gelin olur.
saglıklarında gelinlerine iyi davransınlar,, yaşlanıncada mutlu ve huzurlu yaşasınlar......ben böle düşünüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?