Allah'ım kimseleri bu duruma düşürmesin..

rabbim herkese hayırlı evlat,gelin,torun nasip etsin inş çok üzüldüm valla gerçekleri yok degil yaşamımızda maalesef.

bunu yapanlar kendilerini hep genç kalacak zannedenler sanıyorum...
ben şuna çok inanıyorum herkez ektiğini biçer onunda çocuğu sende babannemi istememiştin bunda ne var?diye onu huzurevine bırakıverir çocuk aileden ne görürse onu yapıyor
böyle şeyler vicdan işi bence allah insanın kalbindeki merhameti almasın kendi annemde olsa kayınvalidemde olsa hep söylemişimdir başımın üstünde yerleri var bunu fazlasıyla hakediyorlar bence....

Ben bunu ilk okuduğumda hıçkıra kıçkıra ağlamıştım.Babaannem gelmişti aklıma.Evlatları ya da gelinleri ona kötü birşey yapmadılar,el üstünde tuttular ama gene de gençliğin hükmünden sonra evlatlara muhtaç olmak zor geliyordu ona.Canım benim 2 yıl oldu onu kaybedeli çok özlüyorum.
Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

Çok zor bir durum gerçekten kimse bu durumlara düşmesin.
Bunun birde öte tarafı var birazda vicdan meselesi bu allah korkusu duyan hiç kimse bunu yapamaz herhalde.

senace napıyon seni arıyodum buldum çok şükür

BEN BURDAYIM.... :roflol:sırnaşık şey
BUNU YAZARKENDE KIZIM AKLIMA GELDİ.
UYURKEN BAZEN AĞLAYARAK UYANIYOR HEMEN KUCAĞIMA ALMAK iSTEMİYORUM. ( Çok uzun süre değil, beni görene birazcık sakinleşene kadar )
YANINA GİDENE KADARDA BENİ DUYACAĞI KADAR YÜKSEK SESLE

- BEN BURDAYIM PRENSESİM, BİR YERE GİTMEDİM, ANNECİĞİN SENİ ASLA BIRAKMAZ DİYORUM.

O DA YÜZÜME BAKIP GÜLÜYOR, ARTIK YAVAŞ YAVAŞTA OYUN OYNUYORUZ SENİN ANLAYACAĞIN. sırnaşık şey

BÖCÜĞÜM KUSURA BAKMA, KONU AMACINDAN ÇIKTI, ÖZÜR DİLERİM...
( Affettin değil mi? )

çok güzel bir yazı böcüqüm.
Allah öncelikle hayırlı evlatlar versin.
evlat anne babasına sahip çıkmadıktan sonra gelin ya da damadı suçlayamayız bence. ama bu tür durumlarda genelde el kızına(ya da oğluna) suç bulunur. ben buna anlam veremiyorum.

yine de Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin. yatalak olmadıktan sonra ebeveynlerin bakımları zahmetli olmaz. baktıktan sonra, gönül kırmadan bakılmalı ki makbul olsun.

aglattin valla gece gece ( gerçekten cok güzel bir yazi..eline saglik canim..içinde Allah korkusu olan hiçbir insan evladinin kayinvalidesine ihtiyaci oldugunda arkasini dönecegini sanmam..he Allah korkusu yoksa kayinvalideyi birakin herkes yanmiştir zaten :s

yatalak olmuş bi ebeveyne bakmanin bir zorlugu yok elbet..bebek gibi oluyorlar zaten..benim dedem suanda öyle..kendisi doktordu..beyin kanamasi geçirdiginde bile hasta muayne ediyordu 83 yasinda..öyle civil civil,hareketli,neşeli,yardimsever birinin yatmasi öyle aci ki..ona öyle agir geliyorki..annem babasina bebek gibi bakiyor..asla şikayet etmez tam tersi Allah babama bakmayi nasip etti hamdolsun diyor..

dedemi öyle görmek bukadar zorken birde onun neler hissettigini düşünüyorum..24 saat yatmak,herkesin maddi manevi dayanagi iken birden birilerine muhtac olmak..ne kadar büyük bir imtihan..Allah biliyor ya..dedemi böyle gördükten sonra hiç sevmedigim biri bile olsa Allah rizasi için seve seve bakarim..ama genede Rabbim kimseyi muhtac etmesin..muhtac olan için manevi olarak cok cok zor..

kayınvalidemi kayınpederimi seviyorum..Allah onları elden ayaktan düşürmesin..
Babacığım zaten tek..Birde bende çok hakkı olan halacım var..Bekar o da..
Hepsine birden bakarım ben..
Allahım o gücü kuvveti bana versin de yeterki..

çok güzel demişsin canım tebrik ederim seni
elimde olsada bu yazıyı o hain eltilerime okutabilsem yani
onlar ve onlar gibi olanlar elbet yaşlanaçaklar
şuan yaşlanmayız havalarındalar ama
ben bir çolk şeye bağruz kaldıgım halde k.validem için olsun k.pederim için olsun asla
dediklerini yapmamazlık etmedim
yaz kış onları küçücük bebişlerimle dr lere taşıdım
annemle gitmeye kaldıgımda ve geçenlerde
kardeşim hastanede miğdesinden ilaçlı film çekilecekti
gitmeye kalktım
eşim bana çocugu evde bırak şimdi oralarda mikrop kapar filan dedi
bende hazır cevaplar varken cevabı yapıştırdım
annenle babanı dr ye götürdüğümde
mikrop kapmadıgına göre burdada kapmaz dedim ve gittim
hadi gelde bak anasına o zaman
ne demek istediğimi anlamışsındır canım
ben o kadar bağrus kaldım ki bunların yaptıklarına ama genede hastalansınlar
yanlarındayım
ama herşey bizim için biz yaşlandığımızda ne olacağız o belli değil
kıymet bilmeyen kaynanalarada ders olsun hastalandıklarında bakıldıkları için
ama gene kıymet bilmezler o başka

benim eşimde 4 kız 4 erkekler yani siznkiler gibi 8 kardeşler
k.validemin ayagı kırık yaşı 77 her ne olursa ben ve eşim koşar neyse
başarılı bir ameliyattan sonra şuan evinde
2 gelin çekildiler kenara büyük elti görümçeniz gibi bakıcı tutalım dedi itiraz ettik kızlarla
ortancı elti k.validemin en sevdiği ve korudugu geliniydi
oda çekti kendini
yemin etmişmiş bakmamaya bende 3 numaralı her yere koşan kıymeti bilinmeyen gelin
eşim dedi biz bakarız küçük bir oğlum var birde okula giden oğlum
k.görümçem eşime olmaz dedi sırayla bakalım
bir kişiye yüklenilmek olunmaz dedi kabul ettik
kızının biri gitçek 2 gün sonra biri geldi bakmaya bakalım sıra bana ne zaman gelcek 15 gün arayla bakılacak
sizi yürekten tebrik ediyorum arkadaşım
bende çok müçadele verdim eşimin annesi için ama kıymetim hiç bir zaman bilinmedi
neyse uzun oldu bilen ve gören rabbime sığınırım

çok begendim yazıyı....ve çok üzüldüm.bizlerde yaşlanacagız.elden ayaktan düşecegiz..ama hiç kimse durup dururken kayınvalidesine yada kayınpederine bakmayacagım demez...büyükler de saglıkları varken, gelinlerini horlarlar.hayatından bezdirirler.....yaşlanınca gelin baksın diye gözlerine bakarlar...bakmayıncada kötü gelin olur...o el kızıda size gelin gelmiş.. büyüklerde ogullarının hatrına ailelerinden kabul etseler,hatalarını görmeseler, hiç bir gelinde zannetmiyorum ki bakmıcam demez...kendi kızlarına yazık derler, gelinlerine geberesice derler...ondan sonrada yine geline olur olan,bakmayıncada hep gelini suçlarlar.......adıda vicdansız gelin olur.
saglıklarında gelinlerine iyi davransınlar,, yaşlanıncada mutlu ve huzurlu yaşasınlar......ben böle düşünüyorum...

Son düzenleme:
Allahım herşeyin hayırlısını nasip etsin
helede haksız yere yaşlılara kötü davrananları anlamıyorum.
Allahım içimizdeki vicdanı öldürme.

kankim
benimde içimde olup anlatamadıgım duygularımı dile getirmişsin
beni k.validede o kıymetli geliniyle çekiştirip dururdu
eşimi doldurup başıma salarlardı
azmı ağlatmadılar beni yuvamla uğraşmadılar
ama gören ve bilen rabbim
rabbime onları havale ettim
bunlara rağmen benimde yanaşmamam gerek ama ben duramıyorum işte
çünkü bende yaşlı bir nine olacam evlatlarım var ama baksınlar ama bakmasınlar
ne ektiysem rabbim bana biçmemi nasip
etsin rabbim şaşırtmasın azdırmasın kullarını

çok üzüldüm. allah kimseleri o durumlara düşürmesin. yaş ilerledikçe hep bunu düşünüyorum. gerçekten çok acı.

Allah herkese hayırlı evlatlar versin. biz kimbilir yaşlanınca ne olucaz. Allah yardımcımız olsun.

allah sağ eli sol ele muhtaç etmesin. elden ayaktan düşürmesin inşalalh... şuan gelin rolündeyiz.. yarın kayınvalide rolünü üstleneceğiz.. allah yardımcımız olsun nesiller gittikçe tahammülsüz oluyorlar çünkü..

elbette dediğin gibi olsa daha güzel olur.
ama benim şahsi fikrim intikam almanın doğru olmadığı.onlar bana kötülük yaptı diye elime düştüklerinde taraflarına bakmamak yada kötü davranmak yakışmaz.
Allah rızası için bakarım yine de...yeter ki Allah güç kuvvet versin.
ayrıca bu kavramlar göreceli.eminim çoğu kaynanaya sorsan aynen şunları der...

-o el kızıda bize evlat gelmiş.. gelinlerde eşlerinin hatrına bizi anne kabul etseler,hatalarımızı görmeseler, annelerine gösterdikleri insiyatifi gösterseler hiç bir kaynanada zannetmiyorum ki geline geline kötü davransın...kendi annelerine iyi niyetli,iyiliğimi düşünüyo onun için söylüyo derler, eşlerinin annesine geberesice,kuyumu kazıyo derler...ondan sonrada yine kayınvalideye olur olan,her huzursuzlukta hep kayınvalideyisuçlarlar.......adıda vicdansız kayınvalide olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…