Allahim ne zaman bitecek?

cnım yazılanlara katılmamak elde değil inan senide üzmek istemiyorum ama keçke bu 3 yılı böyle geçirmeseydin hem bak kendin diyosun doktora verecek para yok diye çocuk nekadar masraflı biliyomusun? bunun kontrolleri var testleri ver herşeyi geç doğumu var bi muane bindolarları aşıyosa doğum eminim 10bindolar felandır ozaman bence bu düşüncenden kesinlikle vaz geç hazır ordayken dil öğren güzel bir işe gir eğitim için ordaymışsınız zaten göçmenlik bürolarında kayıtlarınızda vardır yani yasa dışı bulunmadığınız için sende işe girebilirsigortalı çalışabilirsin böylelikle hastanelerede rahatlıkla gidebilirsin benim nacızane düşüncem bu Rabbim gönlüne göre versin inşallah bol bol du et kendine eziyet etme

Çalışmıyorsunuz, doktora gidecek sigortanız bile yok, psikolojiniz alt üst olmuş durumda, maddi imkansızlıkları sık sık dile getirmişsiniz ve çocuk istiyorsunuz!!!! Bunca sıkıntının ortasına yeni bir hayat dünyaya getirmeyin derim. Türkiye'ye ne zaman döneceksiniz? Orada çalışma imkanınız yok mu? Bence bebek fikrini erteleyin.

maddi imkansızlık ve çocuk .ayrıca siz sürekli sıkıntının kendinizde olduğunu belirtmişsiniz doktor bişey demeden belki eşinizde sıkıntı var?

İlk önce maddi kaynaklarınızı düzenli ve yeterli hale getirin. Sonra çocuk yapın.
Bu süre içinde de kendinize odaklanın.

Kusura bakmayın ama 3 senedir imkan yok deyip doktora gitmemek ihmalden başka bir şey değil.
Madem eşiniz çalışıyor sigortanız nasıl yok?
Bir de maddi imkansızlık diyorsunuz çocuk masrafını hiç küçümsemeyin onu nasıl karşılayacaksınız?
Çocuk isteği sizde bir hırsa dönüşmüş.

güney amerikadasınınız yani bir çok insanın hayallerini süsleyen yerde. 3 yıldır evde oturup kilo falan alıyosunuz kendinizi eziklemeden başka bir şey değil bu. kusura bakmayın ama hata sizde. çıkın dışarı dil öğrenin , sonra iş bulun. hayır yani paran yok çocuk diye ağlıyosunuz burda. daha kendin doktora gidemiyosun bide çocuğu mu götüreceksin. gerçekçi olun ya. yazık o çöpe attığınız 3 yıla

Evde dogum yapacaksın galiba o zaman baska, ama bebegini suan gidemedigin hastanede doguracaksın,nasıl olacak?Osuydu busuydu derken birsürü masraf.;)
Rabbimin bildigi var,bekle sende..

3koca yıl,dil yok galiba eve hapsoldugunuza göre,dil ögrenin,sonra işe girin,karı koca sırt sırta verip calısıp güzel yasarsınız da biraz caba,emek....
Öyle otur,depresyona gir,bebe bekle, onunla ve birlikte gelen extra masraflarla dahada Depression a girin bu sefer esinle beraber ohhh!Bumu yani...
Sartları degistirmek senin elinde bunu bil.

Valla konu çelişkilerle dolu.bılunduğunuz ülke anlamında vatandaşlarına sıkıntı yaşatan ülke değil yanılmıyorsam.para yoksa çocuk olayı nasıl olcak onuda anlamış değilim.nyse Rabbim gönlünüze göre versin nediim

1. tostossÜyeÜye
    Özel Mesaj At
    Beğenildi:
    67
    Ödül Puanları:
    18
    3 yildir ne zaman? diye soruyorum kendi kendime hep.. simdi bir kez olsun paylasmak istiyorum hikayemi. 3 yillik evliyim. Evlendikten iki ay sonra yurtdisina geldik esimin egitimi dolayisiyla. Geldigimizin ilk gununde itibaren bircok sorunla karsilastik cok zor gunler gecirdim, maddi olarak imkanlarmz cok kisitli oldgundan burada da hayat cok pahali oldugundan her gun bir suru sikintiyla bogusmakla gecti. fiziksel sartlar boyleyken psikoljik olarak da hic iyi degildim tam anlamiyla homesick dedikleri seyi yasadim her gun aglama krizleri.. ilk baslarda cocuk dusuncem yoktu tabiki o kadar derdin icinde cocuk fikri hic aklima gelmiyordu ama zaman gectikce cocuk istedigimi fark etttim. korunmama ragmen hamile kalamadm. yurtdisina geldgimiz ilk aydan itibaren adetlerim cok duzensizlesti bazen iki ayda bir adet olauyordum. ayrica stresten sikintidan ve de hareketsizlikten cok kilo aldim. kendimi hic iyi hissetmiyordum aslinda biseyler oldugunun farkndaydm vucudumda biseyler yanlisti ama burada doktora gitme imkanim yok o yuzden elimden bisey gelmiyordu. o ilk sene turkiyeye gittigimizde doktora gttim kimyasal gebelik gecrdigimi kanda enfksiyon oldugunu prolaktin hormonunun cok yuksek oldgnu soylediler. bir sure ilac kullandm. normale dondum. ikinci yil biraz daha iyiydim biraz daha alismistim gurbet ellere ama korunmadgm halde hala hamile kalamadm. aslida sagligim da hala duzelmis degildi adetlerim yine sikintiliydi. o sene de turkiyeye gttigmde sdece bi kere bi tanidik araciligiyla bi kadin dogumcuya gorundum ama doktor hic ilgilenmedi basi cok kalabalikti polikistikover olablir ama tam blmiyorum deyip gecstrdi baska zaman gel falan dedi. bu arada turkiyede de sigortom yok devlet hastanelerinden randevu alamiorum sistemde kaydim yokmus tum kaydimizi yurtdisina aldrdmz icin. ozel hastanlere de maddiyattan dolayi gidemiorum. o sene de duzenli bir tedavi olamadm. 3 yilim bu yil daha iyiyim spora basladm kilo vermeye calisiyorum adetlerim 7-8 aydir duzenli oluyor. hamile kalablmk icin dua ediyorum malesef bugune kadar olmadi. sogan kuru yaptim yediklerime cok dikkat ediyorum ama malesef.. benden sonra evlenenlerin hep cocuklari oldu herkes kendine gore bir hayat kurdu o kadar garip ki cocugum yok diye arkds ortamlarinda hep bakislarla ezildigimi hissediyorum. oysa ki imkanim olsa bi doktora gidebilsem su anda ne sorun oldugunu bile bilmiyorum..su an elim kolum bagli burada doktora gidemiorum bu yil ustelik turkiyeye de gidemiyorum bir doktora gorunebilsem en azindan bi sorun varsa tedaviye baslardim ama hicbir sey yapamiorum kimseye bir sey anlatamadigim icin cocuk dusunmuoruz daha deyip gecstrmeye calisiyorum. icimin nasil yandigini kimse bilmiyor, anneme bile anlatamadigim tek sey su hayatta, cok uzuluyorum dua ediyorum kendiliginden olsa Allahim diyorum benim elimden birsey gelmiyor sen ver Allahim diyorum.. beterin beteri var tabiki ama dusunun belki doktora gtsem bir ilac verse gececek bir sey belki cok basit bir kist var ya da enfeksiyon var bi ilac alsam bitecek belki ama imkanim yok sadece beklemek zorundayim turkiyeye donecegim gunu... Hrkes soruyor bebek yok mu diye surekli etrafimdaki herkesin cocuklari oluyor herkes aciyan gozlerle bakiyor bana.. Ben de artik dayanamadigim icin herkesle iliskimi kestim inan yuregim yaniyor ruyalarimdaa goruyorum cocugum olmus nasil seviniyorum. her seyin hayirlisini rabbim bilir bir hikmeti vardir tabiki inaniyorum ama kadinlarin kadinlara verdigi zarar da cok buyuk oluyor.. Ne zaman bitecek? diye bekliyorum sadece..

Öncelikle rabbim gönlünüze göre versin... Sunu da söylemeden geçemeyeceğim maddi imkanımız yok diyorsun bebeğe nasıl bakacaksın ? Bebeklerin bezi, maması, kıyafeti vs. bunları Nasıl temin edeceksin? Ya da hastalandığında doktora Nasıl götüreceksin ?
Hayat cok pahalı artık Can'ım ona göre düşün bu söylediklerimi :)

Back
X