• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah'ım sabır ver:(

acekici

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
21
2
36
İstanbul
8 yıllık evliyim Rabbim korusun biri 4,5 diğeri 1 yaşında iki kızım var.
Eşim poliş ben istanbulda özel sektörde çalışıorum.Darbe sonrası eşimi mecburi şark görevi Vana tayinini çıkardılar biz tabi bekliyorduk ama enazından bir yıl daha istanbuldayız diye kendimizi avutuyorduk.Aniden olunca hazırlıksız yakalandık.Eşim ohal kalkınca mesleiğini bırakmayı başka kuruma geçmeyi düşünüyor.Ohal de uzadıkça uzuyor tabi haliyle istanbulda iki çocukla yaşam savaşı veren ben oluyorum.Eşim gittikten sonra başka memlekette yaşayan kayınvalidem ve kayınpederim geldi gündüz çocuklarla ilgilendiler.Kayınpederim ameliyat olduğu için nisan ayında kontrole gitmesi gerekiyordu yaklaşık bir ay kadar olmayacaklardı.
Benim annem de başka şehirde yaşıyor bu zamana kadar hep geldi baktı çocuklarıma ama en son artık isyan etti istanbulu sevmiyor dışarı çıkıp gezmiyor evde hapis hayatı yaşıyor buraya geldiği zaman.Artık bir dahakine gelmem çocukları sen getirirsin burada bakarım dedi.Annemin evi bahçeli tavuğun köpeğin olduğu çocuklar için ortamı çok güzel getir babanla burada bakarım dedi geri adım atmadı.bir ay çocuklara bakacak bakıcı aradık ama bulamadık.Eşim de çocukların gitmesine sürekli karşıydı her seferinde tartışıyorduk bu sebepten dolayı.Hem bir çözüm üretemiyor hem de mevcut duruma da razı gelmiyordu.Ağızbirliği yapmışlar gibi Keyınvalidem de sürekli her sohbetin arasında annen gelsin baksın annen neden gelmiyor diye sürekli imalarda bulundu.Enson patladım ben de .Bu sefer annen gelmiyorsa biz neden buradayız demeye getirdi mevzuyu.tartıştığımız akşam kayınvalide kayınpeder yemeğe bizimle oturmadı biz yedikten sonra geldiler oturdular.ertesi sabah ben de çocukları doyurdum oturdum kendi kahvaltımı yaptım.bunun üzerine söylene söylene evden dışarı kahvaltı yapmaya gittiler.o arada ben de çocuları bıakmak için hemen uçak bileti aldım eşyaları hazırladım.bu esnada geldiler ortadaki valizi ayağıyla tekmeleyip düşürme banyonun kapısını çarpma söylenme gibi bir afra tafra içinde kayınvalide.onları evde bırakıp evden çıkmak için toparlandım küçüğü kucağımda kanguruya koydun sırtımda sırt çantası vardı tam dış kapıdan çıkarken kapıyı arkamdan bir çarptı terbiyesiz kadın ben çocukla sarsıldım.tabi apartmanda ağzıma geleni bağır çağır saydım bunlara.Tüm bu olanlardan sonra bu kadını asla görmek ve çocuklarımı görmesini istemiyorum.
Eşimin ohal kalkacak da istanbula geri gelecek umudu yüzünden ben vana tayin isteyemiyorum.Ev kredisi ödüyorum bakıcı parası veremem dedi zamanında sırf bu yüzden katlandım kayıvalideye sesimi çıkarmadım. Kaldı ki şartları zorlasak küçüğün bakıcı parası büyüğün kreş parası benim maaşımı geçiyor.Şuan yavrumarımdan ayrıyım onlar annemle bense istanbulda tek başımayım:( ben ne halt ediyorum burada diye içim içimi yiyor.Elim kolum bağlı hiçbirşey yapamıyorum:( Allah ım dermansız dert vermesin bugünlerimiz de geçecek inşallah.Sadece sabır gerek.

Dengesiz insanmı yok memlekette? Ama annenin tavrıda yanlış gezmeye değil sana destek olmaya geliyor sonuçta. İllaki diretmesine ne gerek vardı. Hem senide çocuklarından ayırmış oldu. Yazık değil mi sana

Keşke annen gelebilseydi bir aylığına hem çocuklarından ayrı hem de yalnız kalmamış olurdun.
Birilerine bu şekilde muhtaç olmak çok zor.
Mecburen sen onlara uyuyorsun çünkü başka alternatifin yokmuş.
Dilerim şartlarınız en kisa zamanda düzelsin ve ailecek güzel günler yaşayın bir arada.
Kvdeni de takma bu kadar sıkıntının arasında.
Allah yardimcin olsun.

evet aslında Anneme de çok kızıyorum :( ama ona da ağır bir laf edip kırmak istemiyorum.20 yıllık şeker hastası çok fazla ilaç kullanıyor enazından hiç bakamama demedi getir kendi evimde rahat bakarım dedi.bu hasta haliye iki çocuğa bakıyor o da :(

Keşke annen benliğini biraz bir kenara bırakıp sana destek olsa.
Kaynana bu tabi bakmak istemez.
Dengesiz hareketleri de cabası olmuş.
Sabırlı olmaya çalış. Annenle konuş yapamıyorum evlatlarım olmadan, buraya gelseniz ne olur de.

ohal' in süresi biterse yeniden uzatılır gibi bisey söyledi cumhurbaşkani. bence yakin zamanda da kalkacak gibi degil. bu sekilde ne kadar devam edebilirsin ki??

Annenizde ,kayinvalidenizde size buyuk haksizlik yapmis ,
Sonucta siz zor bir durumdasiniz anneniz rahatini dusunmus ,
Kayinvalide zaten haksiz hem gidiyor hem afra tafra yapiyor ,tartisacak bir konu yok ,ortada o zaman kayinpeder tek gitsin o kalsaymis ,gecici bir surec ,malesef buyukler ergen gibi ,
Sonucta annene laf geciremezsin,
Cocuklarin icin calisiyorsun ,gelecek kuruyorsun ,annenin yaninda sartlari iyi ise sorun etmeyin kendinize

Bir solukta okudum ve çok canım sıkıldı. Allah sabır versin. Malesef çözüm üretemedim. Çevremde sizin gibi biri olsa seve seve o bebelere bakardım. En kötü zamanınızda destek olması gerekenler köstek olmuş. Çok yazık.:KK20:

Müjdelerim ki ohal şimdilik kalkmaz siz ona göre düşünüp karar alın

Burda ilk kizmaniz gereken anneniz kendi keyfi icin sizi cocuklarinizdan uzak tutmasi cok yanlis sonucta bakmak zorunda degiller ama bu surec cok farkli.

Kayinvalidenizde hakli anneniz arada gelip onlara izin yaptirsaydi bu surecte onlarda yipranmazlardi.Kayinvalideniz aylarca bakmis cocuklariniza cekip gitmeniz hos olmamis.

Allah yardımcınız olsun istanbulda yaşam zor eşinizin yanına gitseniz lojman falan çıkar hem beraber olursunuz böyle tek basiniza zor hemde çalışıp kazandiginiz para zaten kreş bakıcı parası derken yine maliyetli olur eşiniz kararlimi mesleği bırakma konusunda yoksa böyle yapabilirsiniz

Bir solukta okudum ve çok canım sıkıldı. Allah sabır versin. Malesef çözüm üretemedim. Çevremde sizin gibi biri olsa seve seve o bebelere bakardım. En kötü zamanınızda destek olması gerekenler köstek olmuş. Çok yazık.:KK20:
Cok teşekkür ederim. Burada dertlesmek bile bana iyi geldi

Kaynanam kapıyı arkamdan çarpacak? Kapı kolunu küpe yaparım kulağına :sinirli: Terbiyesiz kadın. Yüzlerine bakma, sana fırsat. Çocukları kreşe ver seneye. Bezli bebekleri dahi alıyorlar. Tırnağın varsa kafanı kaşırsın. Kimseye güvenmeyeceksin bu hayatta.

evet aslında Anneme de çok kızıyorum :KK43: ama ona da ağır bir laf edip kırmak istemiyorum.20 yıllık şeker hastası çok fazla ilaç kullanıyor enazından hiç bakamama demedi getir kendi evimde rahat bakarım dedi.bu hasta haliye iki çocuğa bakıyor o da :KK43:
Kv neden bakmıyor çocuklara

8 yıllık evliyim Rabbim korusun biri 4,5 diğeri 1 yaşında iki kızım var.
Eşim poliş ben istanbulda özel sektörde çalışıorum.Darbe sonrası eşimi mecburi şark görevi Vana tayinini çıkardılar biz tabi bekliyorduk ama enazından bir yıl daha istanbuldayız diye kendimizi avutuyorduk.Aniden olunca hazırlıksız yakalandık.Eşim ohal kalkınca mesleiğini bırakmayı başka kuruma geçmeyi düşünüyor.Ohal de uzadıkça uzuyor tabi haliyle istanbulda iki çocukla yaşam savaşı veren ben oluyorum.Eşim gittikten sonra başka memlekette yaşayan kayınvalidem ve kayınpederim geldi gündüz çocuklarla ilgilendiler.Kayınpederim ameliyat olduğu için nisan ayında kontrole gitmesi gerekiyordu yaklaşık bir ay kadar olmayacaklardı.
Benim annem de başka şehirde yaşıyor bu zamana kadar hep geldi baktı çocuklarıma ama en son artık isyan etti istanbulu sevmiyor dışarı çıkıp gezmiyor evde hapis hayatı yaşıyor buraya geldiği zaman.Artık bir dahakine gelmem çocukları sen getirirsin burada bakarım dedi.Annemin evi bahçeli tavuğun köpeğin olduğu çocuklar için ortamı çok güzel getir babanla burada bakarım dedi geri adım atmadı.bir ay çocuklara bakacak bakıcı aradık ama bulamadık.Eşim de çocukların gitmesine sürekli karşıydı her seferinde tartışıyorduk bu sebepten dolayı.Hem bir çözüm üretemiyor hem de mevcut duruma da razı gelmiyordu.Ağızbirliği yapmışlar gibi Keyınvalidem de sürekli her sohbetin arasında annen gelsin baksın annen neden gelmiyor diye sürekli imalarda bulundu.Enson patladım ben de .Bu sefer annen gelmiyorsa biz neden buradayız demeye getirdi mevzuyu.tartıştığımız akşam kayınvalide kayınpeder yemeğe bizimle oturmadı biz yedikten sonra geldiler oturdular.ertesi sabah ben de çocukları doyurdum oturdum kendi kahvaltımı yaptım.bunun üzerine söylene söylene evden dışarı kahvaltı yapmaya gittiler.o arada ben de çocuları bıakmak için hemen uçak bileti aldım eşyaları hazırladım.bu esnada geldiler ortadaki valizi ayağıyla tekmeleyip düşürme banyonun kapısını çarpma söylenme gibi bir afra tafra içinde kayınvalide.onları evde bırakıp evden çıkmak için toparlandım küçüğü kucağımda kanguruya koydun sırtımda sırt çantası vardı tam dış kapıdan çıkarken kapıyı arkamdan bir çarptı terbiyesiz kadın ben çocukla sarsıldım.tabi apartmanda ağzıma geleni bağır çağır saydım bunlara.Tüm bu olanlardan sonra bu kadını asla görmek ve çocuklarımı görmesini istemiyorum.
Eşimin ohal kalkacak da istanbula geri gelecek umudu yüzünden ben vana tayin isteyemiyorum.Ev kredisi ödüyorum bakıcı parası veremem dedi zamanında sırf bu yüzden katlandım kayıvalideye sesimi çıkarmadım. Kaldı ki şartları zorlasak küçüğün bakıcı parası büyüğün kreş parası benim maaşımı geçiyor.Şuan yavrumarımdan ayrıyım onlar annemle bense istanbulda tek başımayım:KK43: ben ne halt ediyorum burada diye içim içimi yiyor.Elim kolum bağlı hiçbirşey yapamıyorum:KK43: Allah ım dermansız dert vermesin bugünlerimiz de geçecek inşallah.Sadece sabır gerek.
Sizi coi iyi anlayabiliyorum ama keske ona buna agiz egmek yerine 1 senede olsa tayin isteseydiniz ..

Annen hakli kizi da olsan surekli gelip bakmak zorunda degil hastaymis zaten .
Kaldi ki yine kendi evinde gozu gibi bakacaktir merak etme
Asil uyuz kv ymis
Ben olsam o kapidan bi daha giremez ..
Bakip bakmamasi degil mevzu
Ergen gibi davranip huzursuzluk cikarmasi ..
Esinde bi garip o zaman calistirmicak seni iki is yapicak rahat ettircek Alla Alla

Annen yerden göğe kadar haksız kusura bakma. Bak sende annesin çocukların için ne fedakarlıklar yapıyorsun.
1 ay idare edilemeyecek durum değil. Annen idare edebilirdi. Hastalık vs olsa neyse sadece keyiften gelmediği için yazıyorum

Senin icin belki tek başına zor olacak ama bence cocuklar köy evinde çocukluklarinı doya doya yasayacaklardir. Bence bu onlar için cok iyi bir durum

Durumunuz çok çok zor.. Rabbim yardmcınız olsun. Keşke çocuklarınızı annenize götürmeseydiniz.. Bir bakıcı bulunurdu 1 aylığına, yahutta kreşe verirdiniz.. İstanbul da bir sürü kreş var. Hem gözünüz arkanız da kaldı, yavrularınız da gözü yaşlı olmazdı. Yanınız da olurlardı. Nereye kadar kayınvaliden, annen gelecek ki.. Herkesin kendisine göre hayatı var.. Kurulu düzeni var, kimse düzenini bozmak istemez..
Ohalin de kalkacağı yok. Kalkmaz da, siz en iyisi bir bakıcı bulun, küçük kızınız için.. Çocuklarınızı geri yanınıza alın.. Borcunuz harcınız olsun. Az yiyin, huzurlu yiyin. En azından çocuklarınız yanınızda olur..

Back
X