Evet canım mtfhr 1298c heterozigot PAI 4G 5G heterozigot diye 2 gen mutasyonu çıktı bi de lopus antikoagülan diye bişeyde sorun çıktı bunlar pıhtılaşmaya yatkınlık olduğunu gösteriyormuş bu da gebelik ilerledikçe bebeği besleyen damarlar ya tamamen tıkanıp kalbini durduruyor ya da kısmen tıkayıp kan ve oksijenini azaltıyor o da bebek de gelişme geriliği suyunun azalması hatta annede tansiyonu yükseltip preklampsi ve yine bebeğin kalbinin durmasına neden oluyormuş..İnşallah sende nedenini öğrenirsin biran önce benim test sonuçlarım 2,5 ayda çıktı daha erken 1,5 2 ayda öğrenenler var şimdi sende gebelik hormonları var ben 3 hafta bekledim kan vermek için üniversite hastaneleri ücretsiz yapıyor bu tarama testlerini ama en az 3 kayıp yaşamanı bekliyorlar malesef benim özelde gittiğim doktorum sağolsun 3.trimester de yaşadığımız için bu kaybı hemen tahmin etti ve bu testleri istedi özelde de1200 tl civarı tutuyor..nedenini bilmek de insanı rahatlatıyor inan yoksa dediğin gibi kafanda bir sürü soru ile yaşamak çok zor..Ama sakın kendini suçlama sonuçların çıktıktan sonra da sormak paylaşmak istediğin birşey olursa herzaman özelden mesaj da atabilirsin..herşeyde bir hayır vardır unutma belki de hayırlı bir evlat olmayacaktı bizim evladımız bizi perişan edecekti Allah en iyisini bilir çünkü ben hep hayırlı ise ver diye dua ediyordum..