Allahım sana şükürler olsun

Başkalarının acısı, kimseyi Mutlu etmemeli. Kendi hayatımla örnek veremem. Birşeyleri yaşamak için veya öneri vermek için yaşamak gerekmez.
1 haftalık evliyken kötülüğümü düşünecek, bosanmama neden olacak kadar içleri irin kaplamis insanların mutsuzluğu, gözyaşı beni öyle mutlu eder ki anlatamam. Dusunuyorum su an konu sahibi adına çok sevindim mesela. Hem içim soğur hem yoluma daha güzel bakarım. Çok güzel atlatirim bana yasattiklarini.

Ya bu dünyada yada ahirette çıkıyor acısı.. Kimsenin ahı kimsede kalmaz. Bende buna inananlardanım. Allah güzel kapılar açsın size de bundan sonra inşallah.

O karakterde bi ailenin "vah tüh gelinimize ettik de aynısı başımıza geldi" türünden ibret alma cümleleri kuracağını sanmıyorum.
ama siz rahatladıysanız o da kâfi...
akıllarına gelse bile en fazla "nası beddua ettiyse "derler yine kötülerler. oda akıllarına gelirse..

Konu sahibinin olayı daha çok yeni. Sadece 2 ay önce gece yatağından kaldırıp kızı kovmaktan beter etmişler. Normal bir aile değil. Şimdi kendi yaptıklarının aynısı başlarına gelmiş. Valla benim bile içimin yağları eridi. Konu Sahibinin bu konu karşısında sevinememesi ya da hiç bir şey histtememesi için uzun yıllar geçmesi bu olayı aşması gerekiyor. Şu anda böyle birşey beklemek hayalperestlik olur. Çünkü yara çok taze ve hala acıyor. Bu olay da güzel bir ağrı kesici krem olmuş sadece. Yarayı tedavi etmez ama acısını hafifletmiş.

Bu olayı avukatiniza da anlatin. Belki davanizda size yardımı dokunur. Peki görümce ile damat ayrılmışlar mı?

Başkalarının acısı, kimseyi Mutlu etmemeli. Kendi hayatımla örnek veremem. Birşeyleri yaşamak için veya öneri vermek için yaşamak gerekmez.

başkaları dediğiniz sizin hayatınıza dönüşü olmayan izler bırakan insanlarsa yaşadıkları acı adaletin tecellisi olarak algılanabilir. yaşamak gerekmese de en azından empati yapmak gerekir. başınıza aynı şeyler gelseydi böyle düşünemezdiniz emin olun. bu sıradan bir kötülük değil çünkü.

Sizi hatırladım o zaman çok üzülmüştüm konunuzu okuyunca.
Hatta birkaç gün boyunca düşünmüştüm sizi.
Siz böyle yazınca benim bile içim soğudu ohh dedim açıkçası.
Ki siz birebir yaşamışsınız bunları sizin böyle hissetmeniz çok normal.
Ben hiç sağlıksız bulmadım açıkçası hümanist olamayacağım kim ne derse desin.
Bundan sonra her şey çok güZel olsun sizin için dilerim.

Cidden etme bulma dünyası.

Bana da şov geliyor yok üzüldüm demeler.
Tamam o kıza da üzülür ama bir yerden çıkar derler hep.
Ve insanoğluyuz içimiz soğuması çok muhtemel.

Hangimizin haksız ahı bedduası tutuyor ki.
Allah büyük o ne derse o oluyor.
Demekki başlarına gelecek varmış onlarında

İlahi adalet bu intikam falan değil.ama anlamıyorlar ki ben ettimde başima geldi demiyorlar sorunlular bizi buluyor diyorlar
Çünkü kendileri mükemmel!

Başkalarının acılarından ve mutsuzluklarından beslenen insanlardan çok rahatsız oluyorum ve korkutucu buluyorum açıkçası.Size ne faydası var?ne kadar kötü bi düşünce yapısı ya.
Bence cok haklı konu sahibi . Bir haftalık evlıyken eve dönmüş bu nenkadar zor bısey yasayan bilir . Hiç korkutucu degıl bence

Bende böyle bisey yaşasaydim şayet ah aldilar derdim içim sogurmydu bilmem ama Allahından bulmuşlar derdim...herkes bunun düsünurdü diye tahmin ediyorum bu bir baskasının mutsuzlugundan mutlu olmak degil sadece bi ilahi adalet duygusu fikrimce..

Resmen içimi okudunuz. Bilmiyorum ama sanmam ayrılmamışlardır. Zaten neden ayrılsınlar ki? Onlarlık Bi durum yok ama demek ki neymiş her düğünde taskınlık olabiliyormuş bizim tarafımızdan kasıtlı yapılmış bişey değilmiş. Gerçi bunu da algılayacaklarını sanmıyorum

bir insan canı çok yanmadigi sürece başladınız mutsuz olup aci cekmesini istemez zaten. şahsen ben öyleyim...
demek ki senin de canin cok yanmis ki boyle düşündürdü...

bende bu dunyada kötü şeyler yasatanin aynısını yaşamadan ölmesini istemiyorum... aynısını yaşasın ki anlasın...

ben şimdi boyle düşündüm diye kötü olduysam varsin kötü olayin

Bu tür konuları okuyunca aklıma hep şu geliyor. Acaba sizin başınızdan olay geçip de baba evine 1 haftada döndüğünüz zaman da "acaba kime ne kötülük yaptım da buldum" dediniz mi? Zira bu ilahi adalete inanan insanlarda farkettiğim ortak özellik, kendi başlarına gelen için kendini sorgulamayıp, başkasına olana "ohh, ben ah etmiştim, tuttu baak" demeleri. Ha bu arada, ben bu tür seylere inanmam. Ben daha çok, insanların kendi seçimlerini yaşadığına inanırım. Sizin evliliğinizde sakat giden bir şeyler varmış, görmemiş veya önensememişsiniz, ve sonu facia olmuş. Benzeri olay sizden çok alakasız olarak eski görümcenizin meselesinde olmuş. Sizin ahınızla ilgili olduğunu sanmıyorum. Dünyada böyle bir etme- bulma denklemi yok bence.

Kavga sebepleri neymiş? Kavgayı hangi taraf çıkarmış?

Yeni gelini yatağından kaldırıp kavga etmişler, evden kovmuşlar, oğulları da sap gibi durmuş. Ben görümcenin hakettiğini düşünüyorum, inşallah o adam olmamış kocandan kısa sürede kurtulursun.

Konu sahibine cok üzülmekle birlikte aynen senin gibi dusunuyorum..olan şeyler kendi yanlış seciminden dolayı başına geldi yoksa etme bulma ile alakalı olsa kimler nerelerde olurdu şimdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…