Allahımm noluur :(

sosyalbilimci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
3.878
1.546
133
Çoğu kişi evlenir evlenmez hamile kalıyo en geç bir sene içinde...
Kimisi kazayla oldu diye aldırıyo..
Kimisi evlilikdışı birliktelik yaşayıp doğurup çöpe atıyo..
Kimisi tecavüze ugruyo ne yazıkki öyle hamile kalıyo..
Peki biz?? Ben ve benim gibiler yaşı geçtiği halde evleneli korunmadıgı halde çok istediğimiz halde her türlü itinayı gösterdiğimiz halde helalimiz olan kocamızdan ve kendimizden bir parça olsun yuvamıza neşe katsın sıcacık diye deli gibi istedğimiz halde neden olmuyo??
Rabbimin bi bildiği vardır elbet bi zamanı vardır ama yukarda yazdıklarımı da kafama takıyorum ister istemez..yaşım da artık 30a geldi evladımı doğurup okul çağı lise üniv iş hayatı ergenlik zamanları sorunları evliliği arkadasları vs..bunlara harcayacak enerjim kalacak mı acaba

Bence takıntı haline getirmeyince oluyor. Genellikle çevremde surekli cocuk isteyip de olmayanlar artik pes edince bir bakiyorlar hamileler. Tabi bi saglik sorunu falan yoksa.
Eminim pes etmemislerdir dışarda öyle gözüküp içinde yaşamak ya bilmiyorum herkes bekliyo şimdi sorup duruyo

yapmayın böyle.. strese girmişsiniz iyice ama yaşınız 30!
bende 30 yaşındayım yeni evlendim 2 sene daha çocuk düşünmüyorum.
Benim arkadaşlarımdan 5 sene evli olup hala maddi şartlarımız sebebiyle daha düşünmüyoruz diyeni mi dersin daha çocuk yapacak ve bakabilecek cesareti bulamıyorum diyen mi.... sanırım sizin çevreniz de genel olarak evli ve çocuklulardan oluşuyor ki sizde bir mahalle baskısı oluşmuş.
umarım en doğru zamanda olacak hiç merak etmeyin... 40 yaşında doğuran var bebişin olunca enerjin de oluyor merak etme hatta gençleşiyorsun valla billa gözümle gördüm :)

Hak için demedim bukadar kolay bişeyse bukadar imkansız değilse neden çabalayınca olmuyorki o açıdan örnek verdim..eskiden kadınlar hemen hamile kalırmıs misal annem

Sizi cok iyi anliyorum. Bazen bende sizin gibi düşünüyorum. Hele de şu cocugunu sokaga atan insan müsvettelrini görünce ister istemez Allahım ne olur bize ve tum isteyenlere hak edenlere ver diyorum. Belki yanlis dua ediyorum bilmiyorum. Tabi ki o insanların imtihani bu olanlar ama insanin evlat hasreti cekmesini yasayan biliyor sadece. Dua edelim Allahtan umut kesilmez. İnşallah bir gün bu yaşadıklarimiza gülup gecmek dilegimle....

Aynı yaştayız demek ne biliyim bana 30dan sonra doğurmak büyütmek zor geliyo ben hep çocuğumla arkadas gibi olmak isterdim annem bizi erken doğurmus oyüzden aramızda cok yas yok ama benim cocugumla yas farkı olacak
Genç annelere hep özenmişimdir :)

Aynı şeyleri yaşıyoruz işte oyüzden beni anlarsın
Tamam daha yıllar yıllar geçmedi belki daha tam tedaviye başlamadım
Belki yıllardır ugrasanlara haksızlık ediyorum
Belki daha zamanı gelmed bebeğim gelcek ama zamanı değil bunları da düşünüyorum Rabbime hep sıgınıp şükrediyorum ama aklıma baska düşünceler de geliyo misal hiç bebeğim olmayacak gibi geliyo

Hak için demedim bukadar kolay bişeyse bukadar imkansız değilse neden çabalayınca olmuyorki o açıdan örnek verdim..eskiden kadınlar hemen hamile kalırmıs misal annem

Dar pencereden bakıyorsunuz olaya.
Eskiden kadınlar çocukları olmayınca kendilerine kuma bulurlarmış, misal annemin halası.
Her istediğimiz şey istediğimiz zaman gerçekleşecek diye bir kural yok.
Bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız iyi bir jinekoloğa gidin eşiniz de ürolojiye görünsün. Bu işin çözümü budur.

Annem beni 38 yaşında doğurmuş. Okul çağım, lise çağım, üniversite çağım, evlilik çağım, iş güç stresim bu da yetmiyormuş gibi şimdi bi de torun torba her işe koşacak enerjisi oldu ve hala daha var çok şükür. Diyeceğim o ki yaşa takılmayın. Allah doğru zamanda size de hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip eder inşallah. Ve isteyen herkese.

lütfen başkalarıyla kıyaslamayın,
özellikle de istemeden hamile kalanlara,
burda bazı konularda çok görüyorum, biz yıllardır uğraşıyoruz olmuyor, millet istemeden hamile kalıp aldırıyor diyenleri, ama kimse kimsenin sırasını kapıp çocuğunu aldırmıyor ki.
demek istediğiniz buysa aynen katılıyorum; çocuk sadece, gerçekten anne baba olmak isteyen, anne baba olmayı hakeden, ona huzurla bakabilecek sabır ve manevi güce sahip olanların olsa keşke...

öncelikle stresten ve stres kaynaklarından uzak duracaksın.
ikincisi; beklemeyeceksin, düşünmeyeceksin. olursa olur olmazsa olmaz modunda yaşa ki stres oluşmasın.
kurs, iş, dışardan 2. ünv gibi meşgaleler bul.

Gidiyorum zaten doktorum var ve aşılamaya başlanacak buhafta..
Evlenmeden önce hemen bebek olur hemen hamile kalırım diye düşünüyodum öyle olmuyomus oyüzden imkansız geliyo şuan

Maşallah annenize tabi herkes bir olmuyo ben kendimde o enerjiyi bulamıyorum pek yani 19yaşımdaki enerjimle şimdiki aynı değil oyüzden keşke 22-23yaşında anne olabilseydim :)

Örneği şu sebeple verdim
Bu konu bukadar imkansız değilken biz neden imkansızlaştırıyoruz anne olmak bukadar olagan bişeyken neden bana imkansız geliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…