Allahın varlığı?

bjornbar

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2012
11
0
16
İzmir
Önemli bir derdim var.Allah'a şüphesiz,samimi bir şekilde inanmak istiyorum.
Ama şüphelerim var.
Öncelikle Allah'a inanmayan,cehenneme gidecektir yazılıyor kur'anda.iyi bir insan düşünün.yalan söylemiyor,iftira atmıyor,dedikodu yapmıyor,ne biliyim.ama Allah'a inançsız.bu insan neden cehenneme gidicek?inanmadığı için mi?Allah mükemmel,eksiksiz olandır deniliyor.peki Allah neden kullarını acaba bana sadık olucak mı diye sınıyor.Ve bu sadakati sınama uğruna kullar acı çekiyor?neden bazı insanlar sakatken,bazıları sağlıklı.ve bazı insanlar vardırki şanssızlık üstüne şanssızlık yaşar.tabiki herkes tam anlamıyla mutlu olamaz.ama yinede bu şanssız insanlara nazaran daha mutlu olanlar var.mutlu olan insanın belkide Allah'a inkar etmemesi daha kolay bi olasılık.bilmiyorum düşüncelerimi tam olarak aktarabildim mi.kafam karışık.
Allah'ın varlığına kanıt olarak insanlar,dünyayı,yörüngeleri ne bileyim,hayvanları gösteriyorlar.Evet sistemli bir hayat.Ama hala diyemiyorumki Allah var,ama bir yandan şüphelerimin kalkmasını,samimiyetle inanmayı istiyorum.
Allah'ın varlığına delil olarak neler gösterebilirsiniz?Neden inanıyorsunuz?İnancınızda samimi misiniz?Umarım Allah'a yakınlaşabilirim...

Bence yazdigin konida tezatlik var allaha tam anlamiyla inanamıyorum dedigin halde cennet cehennem olayina inaniyorsun.rabbimiz demiski benim varlığı mi cok sorgulamayin kafayi yersiniz cunku bize o beyin gucuni vermemis yaradan.ben rabbime suphesiz inanihoeum cunku etrafmdaki bunca duzen tesadüf olamaz cunku mucizeleri apacik ortada.benim sana tavsiyem kurani kerimin meallerini oku.insallah su mubarek gunlerde rabbim icinde bulundigin bu arayistan en hauirli sekilde düze cikarir sizi. Suphesiz inandigim rabbe emanetsiniz

Bildiğim kadarıyla forumda dini konular açmak yasak, sorunuza cevap parapsikoloji forumlarında bulabilirsiniz..

Sizler gibi soruları olanlar detaylı konusup, tartısıyorlar..

Buradaki konunuzu yöneticiler muhakkak kapatacaklardır..

Öncelikle şunu demem gerekiyorki insanların beyni biryere kadar düşünebiliyor fazlasını düşünemeyiz.Allah bizi yarattığı bütün canlılardan üstün kıldı ve bize bu dünyada saymakla bitmeyecek nimetler verdi.Kimimizi maddiyatla kimimizi sağlıkla kimimizi evlatla imtihan ediyor biz bir imtihan dünyasındayız.Allahın varlığına ıspat istiyorsun ya etrafındaki herşeyi yaratan o.Bir bebek düşün sadece bir meniden oluşuyor 9 ay suyun içinde yaşıyor bu Allahın mucizesi değilde nedir kim bunu yapabılır Aldığımız nefes içtiğimiz su herşey Rabbimizin nimeti. Kuranda Allahın mucizesi kim nasıl yazabilir o yüce ayetleri.Bu dünya eğlenceden ve yalandan başka birşey değil asıl hayat Ahirettir ve biz Ahirette mutlu olmak için Allahımızın bize farz kıldıgı ibadetleri yaparak Kuranı türkçe anlayarak okuyarak kendımıze rehber etmelıyız ve hayatımızda uygulamalıyız.Sakın arkadasım şeytana uyma sakın unutmakı kafir olarak ölmek çok kötü Allah herkese kelime-i şehadet getirerek ölmeyi nasip etsin. Sana en büyük tavsiyem bu mubarek günde peygamber efendimizin hayatını ve kuranı anlayarak okumaya başlaman işte ozaman bu kafanın karışıklığı gidecek ve Allaha yöneleceksin Rabbim bunu sana nasip etsin İNŞALLAH. Allah kimi hidayete erdirmek isterse, onun gönlünü İslâm'a açar. Kimi de saptırmak isterse, sanki göğe yükseliyormuş gibi, göğsünü dar ve sıkıntılı yapar. Allah, inanmayanları işte böyle pislik içinde bırakır. (EN'AM/125)

Allahin varligindan supe bile duyulmaz.....
Hepimiz imtihan icindeyiz.....
Kimisi bu imtihani basariyla gecer kimisi kalir

Herkesin bir sinavi kaderi vardir.....
Hepimiz bir sekilde sinaniyoruz bununla imtihan ediliyoruz.....

Bir dusunun sizin bile dunyaya gelisiniz tesadufmudur??????

Allah tekdir seksiz suphesiz vardir elhamdulillah inaniyorum diyosunki neden aci cekiyo insanlar yada neden bazilari mutlu bazilari mutsuz yasdigimiz hayatta rabbim hersekilde bizi imtehan eder zaten dunya imtehan dunyasi degilmi bu imtihanlari kazananlar icin Cennet var diyosunki cok iyi insan hic gunah islemiyo ama en buyuk gunahi zaten inancsizligi okisin tabiki yeride belli cehennem

-Hudûs (sonradan varolma) delilleriyle Allah'ın varlığını ispat.

Bu âlem, yok iken sonradan var olmuştur. O halde, başlangıcı olmayan bir var ediciye muhtaçtır. Varlığı ve yokluğu kendinden olmayan bu âlemin, varlığını yokluğuna tercih eden bir mucide ihtiyacı vardır. O mucidin de varlığının kendinden olması; Vâcibu'l-vücud olması gerekir. Bir başka yaratıcıya muhtaç olmadan varlığı kendinden olan tek varlık ise Allah Teâlâ'dır. bu halde bu âlem vâcibu'l vücud olan bir yaratıcıya muhtaçtır. Bu delîli de iki maddede inceleyebiliriz:

a) Cisimlerin sonradan yaratılması esasına dayanan delil. Kelâm âlimleri bu delîli şöyle açıklarlar: Bu âlem, suretiyle ve maddesiyle hâdistir (sonradan varolmuştur). Her hâdis (sonradan varolan) mutlaka bir muhdise (mucide) muhtaçtır. O halde bu âlem de bir muhdise muhtaçtır. O da yüce Allah'tır. Bu âlemin sonradan yaratıldığı gözlem ve aklî delillerle ispat edilmiştir. Şöyle ki: Âlem; (Evren) cevher ve arazlardan meydana gelmiştir. Ârâz, cisimlere ârız olan hareket, sükûn, ictima (birleşme), iftirâk (ayrılma) hâlleridir. Bu hâllere "ekvân-ı erbaa (dört oluş) denir. Ekvân-ı erbaa, cisimlere değişik hâl ve şekiller veren sıfatlardır. Bu sıfatların hepsi sonradan varolmuştur. Sükûndan sonra hareket, karanlıktan sonra aydınlık, beyazlıktan sonra siyahlık hâllerinin oluştuğu gibi. Bu ârâzlar yok olduktan sonra görülmezler. Görülmemeleri hâdis olduklarının, yani sonradan yaratıldıklarının delilidir. Hâdis olmasaydılar, vacip (varlığı kendinden) olmaları gerekirdi. Vacip olsaydılar bu defa da, zıdlarının gelmesiyle yok olmamaları gerekirdi. Halbuki zıdları gelince yok oluyorlar. O halde vacip değil, hâdistirler. Hâdis oldukları sabit olan ârâzlar, kendileriyle birleştikleri cevherlerin de hâdis olduklarının delilidir. Çünkü hâdis, ancak kendisi gibi hâdis olan cisimle birlikte olur. Cevherler (cisimler) de mutlaka bu dört durumdan birisiyle birliktedirler. O halde cevher ve ârâzlardan ibaret olan bu evren hâdistir sonradan yaratılmıştır. Her hadisin de bir muhdise ihtiyacı vardır. O muhdis ise; bu âlem cinsinden olmayan varlığı zatının icabı, yani Vâcibu'l-Vücud olan mutlak kemâl sahibi Allah Tebârek ve Teâlâ'dır
alintidir

sen budurumda kuranada inanmiyosun demektir eger inansaydin ihlas suresinde rabbim

Ey Muhammed!) De ki: O Allah’tır, bir tektir.

2.Allahü s-samed.

“Allah samettir.(Her şey ona muhtaçtır; o, hiçbir şeye muhtaç değildir)

3.Lem yelid ve lem yûled.

O, doğurmamış ve doğmamıştır.

4.Ve lem yekûn lehû küfüven ahad.

Hiçbir şey O’nun dengi ve benzeri değildir

eger inansaydin bu delil bile inanman icin yeterli olurdu
rabbim su gunlerde kalbine Imani nasip etsin

arkadaşlar önemli yerleri çok güzel değinmişler, ben de başka binoktaya değinmek istiyorum.
acı çekiyor kullar demişsiniz.
Allah insanları eşit yaratmıştır.
kimine 100 yıl ömür verir ve huzursuz,hasta,panik bi hayat sürer.
kimisi 56sında vefat eder eşiyle evladıyla mutlu yaşamış olur o yıllarını.
mantıklı düşünürsen herkes adil bi yaşamın içinde.
ayrıca kurandaebu cehili ebedi cehennemlikler arasında oldugunu bildiren bi ayet var.
bu ayet kuranın tamamlanmasından 8 yl evvel inmiştir.
ebu cehil o 8 yıl içinde imâna gelemez miydi? bunu Allah biliyrdu ve 8 yıl öncesinden bilidrdi.
daha mı ispat arıyorsun?
ayrıca gel 1 ay mü'min gibi yaşa ne kaybedersin:)
islam sadece namaz değildir. bir gülücüktür,0,50krşluk çikolatadır. bi yap bi dene:)
kuranın mealini oku derim ayrıca

arkadaşlar önemli yerleri çok güzel değinmişler, ben de başka binoktaya değinmek istiyorum.
acı çekiyor kullar demişsiniz.
Allah insanları eşit yaratmıştır.
kimine 100 yıl ömür verir ve huzursuz,hasta,panik bi hayat sürer.
kimisi 56sında vefat eder eşiyle evladıyla mutlu yaşamış olur o yıllarını.
mantıklı düşünürsen herkes adil bi yaşamın içinde.
ayrıca kurandaebu cehili ebedi cehennemlikler arasında oldugunu bildiren bi ayet var.
bu ayet kuranın tamamlanmasından 8 yl evvel inmiştir.
ebu cehil o 8 yıl içinde imâna gelemez miydi? bunu Allah biliyrdu ve 8 yıl öncesinden bilidrdi.
daha mı ispat arıyorsun?
ayrıca gel 1 ay mü'min gibi yaşa ne kaybedersin:)
islam sadece namaz değildir. bir gülücüktür,0,50krşluk çikolatadır. bi yap bi dene:)
kuranın mealini oku derim ayrıca

Küçük yaşta tecavüze uğrayan çocuklar da adil bir yaşamın içinde değil mi?!
Mantıklı düşündüğünde bu sonuca mı varıyorsun??!

Son düzenleme:
Rica ediyorum inançlarınızda Allah ile aranıza bizi sokmayın ! Bunun kararını sen vereceksin kimse kimsenin yorumu ile inançlarını sorgulamamalı.

Doğru adres ;

http://www.diyanet.gov.tr/

Back
X