Allah’ını seven bana yardım etsin. 2 yaş yemek sorunu 6. Aydan beri ek gıda yemiyor.

Kaç kilo oğlunuz

Birebir aynı durumdayız. Bizim kansızlığımız tam 2 yaşta düzeldi 2 yaşa kadar demir depolarımız bile boştu. Çok kansızlık yaşadık hatta düzeleceğine hiç inancım yoktu sonra 2 yaş 2 aylık olunca işte geçen haftalarda yemekde iyice sıfırlanınca tahlil yaptırıdm sınırın üzerine çıkmış depoları dolmuş hala çok kanlı bi çocuk değil ama en azından değerlerin arasında çıktı çok şaşırdık. Ama 2 yaşa kadar her ay düzenli hiç bırakmadan kan ilacı kullandım. Multivitwmin kullandım easy fish oil jel tablet olanlardan jelibon gibi sadece onu yiyor çünkü kaşıkla ilaç vs içmez asla. Benim oğlumda sadece kuru şeyler yer elinde gıda tutarak yemez bile. Muzu bile eline almıyor. Kendi yediği şeyler sadece kaju kuru kayısı kurutulmuş meyveler çilek fln ve ekmek. ve sizin gibi herkes abarttığmı günü gelince yiyeceğini söylyr ama o gün ne zaman gelecek. İnanın gün içinde ev işi yemek vs yapamyrm sürekli moralim bozuk modum düşük biraz bişey yediği gün çok mutlu oluyorum enerjim keyfim yerinde oluyor diğer günler elim kolum kalkmyr ve sürekli çocuğa ne vereblrm diye dakka başı elimde bişeylerle önüne cıkyrm çünkü aç ve çok huzursuz biraz yiyip karnı doyunca onunda keyfi olyr

Ben öğretmenim ilkokul öğrencilerime sorunca onlar da neredeyse hiçbir sebzeyi yemiyolar patates hariç. Düşünüyorum küçükken belki biz de yemedigimiz şeyleri zamanla damak tadımız değiştikçe sevmeye başladık. Yemekle çok uzun bir serüven var önlerinde. Ben biraz yese çok dert etmiyorum artik seçiyor mu falan diye. Göre göre o da yemek isteyecek bir gün farkli şeyleri. Yeter ki tüm gün hiçbir şey yemeden aç gezmesin. Bu kaygılar hormonlardan mi lohusalık mi bilmiyorum 17 ay geçmesine rağmen benim duygu durumum da çok değişiyor kızımın iştahsizligi veya yemesiyle. Bir insani hayatta tutmaya çalışmak yaşamasını sağlamak yemekle pozitif ilişki kurmasını ve bunu baski hissetmeden sağlamak çok zor hele ki hiç yemiyorsa. . Hepimize sabır diliyorum

Allah kolaylık versin. Oğlum ile ilgili senelerce yaşadım bu sorunu. Şöyle çözdük. Öncelikle kolay bir süreç değil, buna kendinizi hazırlamanız gerekiyor ama pes etmeyin, yavrunuzu siz şekillendireceksiniz bunu sık sık hatırlayın. Yemek yedirme şeklinizde köklü bir değişiklik yapın . Çocuk şimdi yemek geliyor " Gardını Al" psikolojisinden çıksın. Bu değişikliği nasıl yapacaksınız siz karar verin. Otomatikleşen bir red etme durumu var ise, önünü kesmek gerek. Kaşıkla yiyebileceği, kolay yutabileceği yumuşak taneli, sıvı, sağlıklı yemekler hazırlayın. Sık aralıklarla ve az az yedirin. Örneğin, cocuk ne olduğunu daha anlamadan 4-5 kaşık ya da ne kadar yedirebilirseniz verin , yani itiraz etmesine ve red etmesine fırsat vermeyin. Bir süre ara verin 30dk. 1 saat, yediği yemeğin miktarına göre siz ayarlayın zamanı. Sonra Tekrar verin. Bir süre bu şekilde yedirin belki 1 hafta, belki 1ay, sonra yöntem değiştirin. Çocuk bu yöntemi çözmüş olacak çünkü. Gerekirse dışarıda yanınızda kavanozla yemek taşıyın. Meyveleri de yumusaklarından seçin çignemiyorsa hafif haşlayıp ya da püre yapın.

9 aylıkken 11 kilo olduğunu, 1 yaşında da 12 civarında bir kiloda olduğunu yazmışsınız. Uzun süre demir eksikliği varmış. Aynı zamanda da alerjikmiş. Cevap anlattıklarınızda gizli aslında.
1. Kansızlık aşırı iştahsızlık yapar. Demir depoları yeni dolmuş.
2. Alerjik olduğu için her gıdayı veremediniz muhtemelen. Bu yüzden damak tadı geç gelişmeye başladı. Bu durum alerjik bebeklerde normal kabul edilir. Benim kızım da alerjik ve 13 aylık olana kadar ek gıda almadı.
3. Bebekler ideal kilo aralığında kalma eğilimindedir. Yani 1 yaşına kadar oldukça iyi kilo almış. Aynı hızla kilo almaya devam etse obez olur. Muhtemelen şu anda da 12-13 kg civarındadır. 2 yaş için normal bir kilo.
4. Anne sütü açlığı bastırıyor. Emmese de yemez demişsiniz ama bu bir süreç. Günlerce aç kalacak değil. Bir noktada yemeye başlayacak.
5. Sulu yemekleri birçok çocuk sevmez zaten. Pilav makarna börek kek kurabiye çeşitleri deneyin. En azından gıdadan kaçmasın. Tatmayı öğrensin. Abur cubur hiç vermeyin. 2 yaşındaki çocuk abur cubur hiç yememeli.
6. Kalabalık ortamda büyüdü demişsiniz. Her gün dışarı çıkıyoruz demişsiniz. Belki de bir süre sakinliğe ihtiyacı vardır. Dışarıda çocukların algıları çevreye karşı açıldığı için gıda odaklı olmazlar.
7. İnternetten araştırıp farklı metaryeller kullanarak dokunma duyusunu destekleyebilirsiniz. Pamuk, sünger, tırtıklı yüzey, su, kinetik kum, oyun hamuru, slime, tüyler, toprak, çamur gibi şeylerle etkinlikler kurabilirsiniz.
Bazısı bir tabak yer kilo yapmaz, bazısı 3-4 kaşık yer yarar. Bence sizin çocuğunuzda öyle. Az yiyor ama bünye alması gerekeni alıyor demek ki.

Herhangi bi tanısı var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…