Allah'tan başka yaşadıklarımı bilen yok

burcum19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
119
0
46
İstanbul
şu an ağlamaktan nasıl,ne yazacağımı gerçekten bilmiorum.tek bildiğim hayatın,insanların çok acımasız olması..birde en yakın olduğun öz kardeşlerin sana karşı acımasız olursa hayat dahada zor ve ağır geliyor insana..5 kardeşiz en ufak benim..3 ablam var biri evli diğer ikisiyle ise hep eraber aynı evde yaşıyoruz..aynı evde yaşadığımızın biri ise bir evlilik yaşadı daha önce ama resmi nikahlı bir evlilik değildi..evde olan 2 ablam her zaman aynı kafadan oldular.eraber gezdiler,içtiler,dağıttılar..kısaca hayata bakış açılarımız onlarla ilgi alanlarımız çook farklı..ben bir yıldan fazladır nişanlıyım..kısmetse ekimde düğün olacak mevlam nasip ederse..ama en ufak bir tartışmada ben bu eden defol,f........şe vs vs her zaman böyle ağır hakaretler duyyırum..üstelik hiç tartışma bile yokken bana gıcık oluyorlar,durduk yerde laf atıp sataşıyorlar,beni sığdıramıyorlar bu eve..yediğim 2 lokma ekmeğin lafı oluyor..ben şimdiye kadar namusuma kendime bir laf getirmemişim,ama onlar bir dolu yüzkızartııcı şeyler yaptılar..belki bunu belirtmemem lazım ama inanın neler yaşadığımı,daha doğrusu bana neler yaşattıklarını rabbim görüyor..annem ise sabret kurtulacaksın diyor onlara lafı geçmiyor birtürlü..bunları buraya yazmamın nedeni o kadar doldumki kadar kötü hissediyorumki.ben suçum günahım yokken bunları hakedecek ne yaptım,kardeşlerim neden bana düşman gibi..hazmedemiyorum kendimi külkedisi gibi hissediyorum..benim suçum alnımın akıyla evlilik yolunda olmammı?anlayamıyorum sadece gün sayıyorum çünkü bu kadar ezilip üzüldükçe hasta olmaktan korkuyorum

Üzme kendini şükret aksine o aileden böyle pırlanta gibi tertemiz çıktığına. Allah büyük herkes layığını buluyor herkes yaptığını bir şekilde ödüyor.Sen kendini biliyorsun sonuçta onların ne dediğine kulak asma biliyorum belli bir zaman sonra kulak asmasanda çıldırma noktasına getiriyorlar olsun sen gelme. Ağlayarak da onları mutlu etme.

Aile bile olsa bi yere kadar,çocuk mu var karşılarında
Annenin sessiz kalması onları daha çok cesaretlendirmiş sanırım
Annenin dediği gibi sanırım sadece sabretmek düşüyor sana

acaba sen onları kınadın bunu onlara yansıttın ve kendın tellı duvaklı cıkacagın için nispet mi yaptın da ondan düşman oldular sana:44:
tabıı kı bılemıyorum sadece varsayım...Belkı de kotu nıyetlı olan onlar kıskanıyorlar.
Üzücü durumlar bunlar kardeş kardeşi bile kıskanacaksa vay halımıze...
Sen onlara uyma kavga etmemeye çalış zaten yakında gıdecekmişsin.
Birde merak ettim yediğim iki lokma ekmegı laf edıyorlar demişsin bu cok çirkin bi durum sen çalışmıyorsun onlar mı çalışıyor?

Canım Allah sana Peygamber Sabrı versin inşaallah evinden de Telli Duvaklı bir şekilde gelin olarak ayrılırsın. Hiç takma kafana Allaha havale et. :2:

bencede sabret az kalmis zaten.. kardeslerin karsisindada aglayip sizlama her zaman güclü dur onlarin söylediklerini aldiris etme

Bilemiyorum.. Şaşırdım doğrusu..

Elti filan olsanız tipik kıskanmalar diyeceğim ama kardeş bu ya kardeş ötesi yok.. Bu ne kötü kalplilik

Öz kardeşine de güvenemiyorsa kime güvenebilir ki insan..

Neyse ki bunca zaman sabretmişsin Ekim e kadar da sabredersin , en azından sen derdinin sonlarına gelmişsin.. Ne güzel..

allah yardım etsin..
var böyle düşman gibi kardeşler gördüm etrafımdada...
sabırlı ol boşver....

Evet, var böyle kardeşler.

Seni çekemedikleri belli.

Sana defol git falan diyorlar ama, asıl kendileri bi an ömce defolup gitmek istiyolar.

Bi koca bulsalar hemen atlarlar üstüne.

Yazık, çok acıyorum böylelerine.
Annesini bile saymıyor, ne zannediyorsa kendini.
Böyle giderlerse daha büyük musibetler gelir onların başına.

Boşver, az daha sabret.
Başka da yapabileceğin bir şey yok ki.

ben nişanlanmadan önce ezerlerdi beni..yaşadıklarımı sadece devede kulak kalacak kadar yazdım cnm.düğüne bile gelmeyiz diyrlarmış..ben ne yaptımki??hakaret duyan ben,evde ezilen çamaşırlıktaki giysilerime kadar yere atılan sürekli uğraşılan ben ama üste çıkan yine onlar..uyuyamıyorum üzüntüden..çünkü ben bunları haketmiyorum..çok ötüyüm inan

cnm içimden sürekli geçeni yazmışsın..ben inanamıyorum bu kadar kötü kalpli olunabildiğine..düşünüyorum,bakıyorum ve görüyorumki yaptığım söylediğim hiçbirşey yok,ve bunları yaşıyorum..hayat insanlar birde et tırnak olduğun kişiler bu kadar kötü olamaz..

Senin yaşadıklarının neredeyse aynısını yaşadım sen sadece sabret ve Allah'a sığın emin ol Rabbimin adeleti herkezden farklı ve büyük... Bak benim üstüme iftira atan kişi şuanda aynı durumdan aynı iftira yada değil bilmem ama boşanıyor o yüzden sabret... Rabbim adaletliiiii...

duygularıma tercüman olmuşsun cnm..ama inanamıyorum bu kadar ALLAHtan korkmamazlık olmaz..aralarında irbirlerine ağır konuşurlar yine iyi lurlar..ben isekendi halimdeyim yukarıda yazdığım gibi külkedisi masalında hissediyorum kendimi...

nişanlım çalışmamı istemiyor cnm..evede onlar bakmıyor ayrıca..annem ve anneannem var yanımızda..ben onarın arkasını topluyorum tüm evin işi benim üzerime cnm..çalışsam inan bu kadar yorulmam.yemeğinden ein temizliğine kadar,onların dağınıklarına kadar ben yapıyrum..ALLAHım görüyor..

rabbimden başka kmsem yokki cnm

rabbimden başka kmsem yokki cnm

Şükret ki evlenip ordan kurtulacaksın eşin umarım iyidir ve anlayışla yaklaşır sana. Ve şuda bi gerçek ne olursa olsun bu konuları eşinle pek paylaşma zaten eşinden yeteri kadar ilgiyi aldıktan sonra onların söyledikleri snin umrunda bile olmayacak. Onlara Rabbim hidayet versin.. Ve onlar seni kıskanıyor bence böyle.... Sözün bittiği yer ve gelen konu burası. Senin gibi hayatları olmadıkları için kıskanıyorlar...

Son düzenleme:

Evet kesinlikle..

Belkide sizin onlar hakkındaki düşüncelerinizdir onların size cephe almasını sağlayan.Ben öyle hissettim yazdıklarınızı okurken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…