allasen ben mi abartıyorum

kekoer

Previously
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
519
241
43
hanımlar merhaba 7 yıllık ilişkim var ve 1.5 yıllık nişanlıyım.aileler tanıştığında bohça olayları konuşulduğunda annem akrabalara bohça hazırlamayalım iki çocukta çalışıyor kendi bohçalarını keyiflerince hazırlasınlar dedi kaynanama.o da tamam dedi.sonra isteme olacağında adetleriniz nelerdir uygulayalım dedi kp babamda bizim adetler ağır hiç girmeyelim o mevzulara altından kalkamazsınız içinizden ne gelirse yapın dedi.
ailem gayet iyi niyetle hareket etti ama karşı taraf böyle yapmadı.kp şuan oturduğu ev kendi üzerine, başka bir evi daha var kendi üzerine ve bir ev parası birikmişi varmış.bana nişanda filan hiçbirşey takmadılar.nişanlım askere gideceği zaman bir burma aldılar mihir olarak istediğim bileziğin birini zorla nişanlıma aldırdılar.sonra ertesi gün saat alalım kızım dedi kaynana tamam dedim açıkçası bilmiyordum saat mevzusunu.aradan 2 dakika geçti paramızda hiç kalmadı nasıl alcaz dedi.bende tamam sorun değil düğüne yakın alırsınız dedim.3 bayram geçti nişanlı her bayram biri bir yere gitti gelinimize uğrayalım demediler.aradığımda da asla gelemedik kusurumuza bakmayın demedi hiç biri.hiç bir bayramda nişanlımıda göndermediler bir bahane bulup.kaynanam bana karşı hep yol yordam bilmiyor havası yaratmaya çalışıyor ve fakir edebiyatı yapıyor.elalemde ne biçim dünür bunlar kızı zorlamı veriyorsunuz yoksa bir açıkmı verdi kız diyorlar ve çok bunaldım.en son olayda nişanlım güneydoğuda askerdi sağsalim gelince kurban keseceğiz diye adak adamışlar.benim şans eseri nişanlım aracılığıyla haberim oldu.ne ailemi arayıp davet etme ne başka bir şey olmadı.
düşüncelerimde yanlışmıyım sizce fesat mıyım?görümcemden bahsetmiyorum bile nişanlımla fotoğraf yüklerim beni kıskandı diye yükledi diye kavga çıkaran bir tip evli çocuklu ama pişman

Böyle bir aile ile zor allah yardımcın olsun
Çok ilgisizlermiş gerçekten,

7 yıllık ilişkinin sonunda tüm beklentileriniz nişanlınızdan olsun.
Elbette o maddiyata göre size daha fazla takı vs yapabilirlerdi.
aileniz de çok güzel davranmış.
ama bayramlar konusunda çok hak vermedim.
Sizin onlara nişanlınızın size gelmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

farklı şehirlerdeyiz ama.nişanlım hazırlandı gelecekti masraf olacak dedi kaynanam

keşke benimkide bu kadar olsaydı dedim.. daha ne ınsanlar var bı bılsen.. çok takılma boşver.. onun ustune ev var bunun busu var senı ılgılendırmez. saatin olmayıversin çok mu önemli? nişanlın ne diyo? sana destek mı sen bunlardan haber ver

ailem eşşekse benim suçum ne.birşey dediklerinde cevabını ver ama bana söyleyip bunaltma herşeyini ben tam yapcam diyor...

7 yillik bir iliskiden sonra bunlari dert etmemeniz gerek neden mi? 7 yillik iliski yasadiginiz kisi sizi koruyor sahipleniyor olmali. Adetler filan onlar muhim degil. Altin para pul da muhim degil. Onemli olan nisanlinizin sizi aile icinde en kiymetli el ustunde tutmasi. Yani sen kayinvalidene bozuldugunu nisanlina soyleyince nasil yaklasti nisanlin?

hanımlar merhaba 7 yıllık ilişkim var ve 1.5 yıllık nişanlıyım.aileler tanıştığında bohça olayları konuşulduğunda annem akrabalara bohça hazırlamayalım iki çocukta çalışıyor kendi bohçalarını keyiflerince hazırlasınlar dedi kaynanama.o da tamam dedi.sonra isteme olacağında adetleriniz nelerdir uygulayalım dedi kp babamda bizim adetler ağır hiç girmeyelim o mevzulara altından kalkamazsınız içinizden ne gelirse yapın dedi.
ailem gayet iyi niyetle hareket etti ama karşı taraf böyle yapmadı.kp şuan oturduğu ev kendi üzerine, başka bir evi daha var kendi üzerine ve bir ev parası birikmişi varmış.bana nişanda filan hiçbirşey takmadılar.nişanlım askere gideceği zaman bir burma aldılar mihir olarak istediğim bileziğin birini zorla nişanlıma aldırdılar.sonra ertesi gün saat alalım kızım dedi kaynana tamam dedim açıkçası bilmiyordum saat mevzusunu.aradan 2 dakika geçti paramızda hiç kalmadı nasıl alcaz dedi.bende tamam sorun değil düğüne yakın alırsınız dedim.3 bayram geçti nişanlı her bayram biri bir yere gitti gelinimize uğrayalım demediler.aradığımda da asla gelemedik kusurumuza bakmayın demedi hiç biri.hiç bir bayramda nişanlımıda göndermediler bir bahane bulup.kaynanam bana karşı hep yol yordam bilmiyor havası yaratmaya çalışıyor ve fakir edebiyatı yapıyor.elalemde ne biçim dünür bunlar kızı zorlamı veriyorsunuz yoksa bir açıkmı verdi kız diyorlar ve çok bunaldım.en son olayda nişanlım güneydoğuda askerdi sağsalim gelince kurban keseceğiz diye adak adamışlar.benim şans eseri nişanlım aracılığıyla haberim oldu.ne ailemi arayıp davet etme ne başka bir şey olmadı.
düşüncelerimde yanlışmıyım sizce fesat mıyım?görümcemden bahsetmiyorum bile nişanlımla fotoğraf yüklerim beni kıskandı diye yükledi diye kavga çıkaran bir tip evli çocuklu ama pişman

fazla erken dalmışınız bu hesaplara..
alemin tek safı benmişim demekki hiç görmemiştim böyle şeyleri nişanlıyken..
aşktan gözüm kör olmuş demekki:KK53:

7 yillik bir iliskiden sonra bunlari dert etmemeniz gerek neden mi? 7 yillik iliski yasadiginiz kisi sizi koruyor sahipleniyor olmali. Adetler filan onlar muhim degil. Altin para pul da muhim degil. Onemli olan nisanlinizin sizi aile icinde en kiymetli el ustunde tutmasi. Yani sen kayinvalidene bozuldugunu nisanlina soyleyince nasil yaklasti nisanlin?
beni savunuyor laf dedirtmiyor zaten o yüzden bana böyle zıtlaştılar

fazla erken dalmışınız bu hesaplara..
alemin tek safı benmişim demekki hiç görmemiştim böyle şeyleri nişanlıyken..
aşktan gözüm kör olmuş demekki:KK53:
hesap filan yapmadım kendi kızı benden önce evlendi ve gördüm neler yaptıklarını.kızın kaynanası nişanda oğluna sakalını kes dedi diye kaynanasını deli diye çağıran bir kızı var bir de ben varım

Kp hicbirsey almak zorunda degil ki adam yinede sormus napalim diye. Bisey dememissiniz oda kafasina gore takilmis. Adamin parasi var gozunu ona dikmissin. Adam calismis kazanmis. Kendi kizina istedigini yapar. Senin babanda sana yapsin. Millet gelinine sivamak icin kazaniyo. Bisey bekliyosan kocandan bekle

Ben pek bi saf gelin olmuşum
Hiç bunlar aklıma gelmemişti mesela, maddelerden hiç biri..

beni savunuyor laf dedirtmiyor zaten o yüzden bana böyle zıtlaştılar

O zaman hic dert etmeyin. Ogullarini seviyorlarsa size iyi davranmak zorundalar. Siz de nisanlanmissiniz evlilige adimmatmissiniz. Dik durun, nisanlinizin sizin tarafinizda oldugunu hissettirin geriri hallolur.. :eek:

bence sende değil karşı tarafın ailesinde sorun var ,
bizde 7. yılımızda nişan düğün vs yaptık eşim asgari ücretli çalışan babası malulen emekli annesi ev hanımı idi ve kütahyadan geldiler mersine nişanımda da geldiler bohçadır altındır ellerinden ne geliyorsa yaptılar sizin hakkınız bunlar evet tabi adet olduğundan değil size verilen değerdir bu gelin mutlu olsun demiyorlar da varlıklı oldukları halde masraftan kaçıyorlar ..
eşin seni düşünüyor ama böyle durumlarda malesef aile faktörü baskın geliyor.. sende ilk kez evleniyorsun senn de çevren var her şeyi gereğince yapmaları lazım.. Allah yardımcın olsun diyorum bu aile ile zor..

Seni cok iyi anliyorum. Bende nisanliyim ve bayram falan gormedim yani. Maddiyet degilde deger anlaminda insan bekliyo. En azindan gelmeleri lazim bayramda ama ne geldiler nede arayip gelemiyoruz isimiz var falanda demediler. Yakinda dogum gunum var ondada birsey beklemiyorum artik. Nisanlimla aram cok iyi aileler bize karismiyo bunu dusundukce bos veriyorum. Sende oyle yap nisanlinla iyiysen takma kafana

Offff şu altın bohça adet madet bilezik işleri bayıyor beni ya. Kim gönlünden ne geçiyosa onu alsın kardeşim, eskiden erken yaşta evlenmeler, kadının çalışmaması dolayısıyla vs bunlar türemiş. Şimdi herkes kendi işinde, ne gerek var kaynanam burma almadı kayınpeder bilmemne yapmadı , annem bohçayı büyük yolladı.... Evliliğin temeli atılmak yerine, daha baştan çatlıyor. Gerek yok ilerde kimseden ne takı ne ev ne yardım beklerim herkes çalışsın kendi alsın, aile yardımıyla göklere mi çıkılıyor, beklentiler hayal kırıklığı yaratır unutmayın

Düğün bile olmamış kp niye sana altın almak saat almak zorunda olsun ki .
Düğünde hediye anlamında içinden geleni takar yani .

Ailenizin iyi niyetini kullanmışlar iyilik bilmemişler.Bu saatten sonra sen bir şey dersen kötü ve paragöz sen olursun yok mu böyle ağzı laf yapan akraban :) Bir kaç kez yanlarında laf çarpıtsa yüzleri kızarır kuzu kuzu yaparlar. Kıyamayana kıyıyorlar işte :) Nereden mi biliyorum tabi ki kendimden :D Ben de bir kaç ay önce bu evrelerden geçtim ve sineye çekebildim eğer zoruma gitmez diyorsan boş ver kendilerini akıllı seni bir şey görmüyor saf sansınlar.Kendilerini kandırırlar.

Back
X