allerjik rinit ve hamilelik

esraberat

zeynep*elif*ikra
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
774
18
643
selamlar arkadaşlar
bebeğimin olmasını çok istiyorum ama allerjik hastalıklarım beni korkutuyo..yıl boyu her gün kullanmam gereken ilçalar var --oneicea-r,xyza-l,naso--ex sprey gibi..hamilelikte kullanamıycam ve çok zor durumda kalcam..
bu durumda olan var mı ve siz ne yaptınız yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler..

selamlar arkadaşlar
bebeğimin olmasını çok istiyorum ama allerjik hastalıklarım beni korkutuyo..yıl boyu her gün kullanmam gereken ilçalar var --oneicea-r,xyza-l,naso--ex sprey gibi..hamilelikte kullanamıycam ve çok zor durumda kalcam..
bu durumda olan var mı ve siz ne yaptınız yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler..
selam arkadaşım.ben de de alerjik rint var genelde geceleri nefes almakta güçlük çekiyordum.yanılmıyorsam vücudumuzda kortizon geceleri düşermiş yani bi nevi doping dediğimiz şey.ben de onceair..ve muadillerini kullanıyrdum ama şimdi hamileyim tek kullandığım okyanus suyu ehh azcık faydası oluyor aslında alerjik rinitte sinüsler şişiyor ondan nefes alamıyor insan tkanıklık yok yani burunda..olsun şurcıkta7 aycığım kaldı bebişimi görmeye:)bişey yıldırmasın seni de..

alerjik astım hastasıyım ama daha çok alerjim var hemde herşeye öle her ilacı alamıyorum

gebeliğim sonbahara denk geldi yani yazdan geçiş cnm....öldüm ama ben özel aşı oluyorum tedavi oluyorum ben.........sadece o aşıları kullandım çok şükür öle nezle olmadım

akıntı bi şey değil de geniz göz ve burun kaşıntısı beni mahvediyo kuduz gibi kaşınıyorum ilaç içmezsem..
siz hamileyken mi tedavi oluyosunuz..bi yan etkisi olurmuymuş..dayanılacak gibi olsa inanın dayanırım ama eminim mahfolurum..bi çaresi olmalı ya..

Hiçbir sorun olmaz bence..Ben allerji hapım ve burun spreyimsizde yapabiliyorum.Bendede allerji var bir çok şeye :sinifsinif:

O yazdıgın ilaçları ben kullanıyorum ama hiçbiri işe yaramıyor bence.çKullansamda aynı kullanmasamda.Onları kullanmadanda birşey olmaz bence sana.O kadarda ciddi bir hastalk değil zatenNice farklı hamileler var zorda kaldıklarında ilaç kullanıyorlar .

alerjik astım hastasıyım ama daha çok alerjim var hemde herşeye öle her ilacı alamıyorum

gebeliğim sonbahara denk geldi yani yazdan geçiş cnm....öldüm ama ben özel aşı oluyorum tedavi oluyorum ben.........sadece o aşıları kullandım çok şükür öle nezle olmadım

Bende de astim var, ventolin kullandiniz mi hamileyken cok merak ediyorum??? Ne yaptiniz ataklarda?
:uhm:

biraz açıklar mısın nasıl bi tedavi bu?sen yaptırdın mı?

Canım ben başka bir sebep yüzünden yaptırıyorum bu tedaviyi,ancak alerjik durumlar için biorezonans tedavisinin iyi geldiğini duymuştum..Buradan adres vermem yasak ama googledan biorezonans yazarsan bazı bilgiler edinebilirsin.Benim doktorum Cemalattin Ekmekçioğlu..

araştırdım biraz ama sadece istanbulda var sanırım pahalı bi tedavi mi seansı ne kadar biliyor musun..

bende de astim var, ventolin kullandiniz mi hamileyken cok merak ediyorum??? Ne yaptiniz ataklarda?
:uhm:

cnm bende nefes darlığı yok ama gebeliğimde oldu onda öle çok daraltıcı değildi...ben 3 senedir tedavideyim o yüzden bayadır geriledi nefesim darladığında balkona çıktım ben ....evde hiçbir şekilde keskin koku şeyler oluyuyordu.....

Ventolin kullanmadım...benim ilaçlarım belli zinat adında bir antibiyotiğim var üst solunum yolları ve alerjik nezlenin en ağır döneminde kullandığım ..yani ateşlendiğimde...
Bide sudefet alıyorum....brodil öksürük şurubu ,,,,aklıma gelenler ataklarda kortizonlu iğnem var...

Bu saydığım ilaçların hiçbirini hamişken kullanamdım
hamileyken birkere çok ateşlendim hastaneye yattım ondada..
Ama nefes problemin ilk 3 ay içinde olmadı

konuyu açan arkadaş kaşıntılardan bahsetmiş bendede oluyordu hapşırmaktan hasta oluyordum ben....ama birkere oldu bu burnum tıkandı sadece minoset limonlu ıhlamur ballı tarcın yedim...ve vicks sürdüm burun ucuna göğüsüme ...terledim attımm...
Allah sabır versin çok zor yaaa

bu arada arkadaşım ventolinşurubunu bebeklerim üst solunum enfeksiyonu olduğunda veridler
tabi bebekler için olan olsa gerek ne dir bu ilaç merak ettm

araştırdım biraz ama sadece istanbulda var sanırım pahalı bi tedavi mi seansı ne kadar biliyor musun..

Nasıl sadece istanbulda var ? Cemalettin Ekmekçioğlu yazıp bakmadın mı ?

Ben İstanbul da değil izmir de yaşıyorum canım.......

biorezonans yazdım..ama o dediğin kişinin ismini de gördüm evet izmirde..
en azından benim iç,in i alternati foldu çok zor durumda kalırsam giderim napıyım..denizlide değilim şu an ankaraya daha yakınım belki orda da vardır bi araştırmam lazım.sağol ama daha önce hiç duymamıştım böyle bişey..

biorezonans yazdım..ama o dediğin kişinin ismini de gördüm evet izmirde..
en azından benim iç,in i alternati foldu çok zor durumda kalırsam giderim napıyım..denizlide değilim şu an ankaraya daha yakınım belki orda da vardır bi araştırmam lazım.sağol ama daha önce hiç duymamıştım böyle bişey..

Biorezonans için 10 günde 1 falan gidiliyor zaten canım...Seanslar öyle yani..

Ankarada da vardır sanırım..Ankara'da da biorezonans merkezleri varmış..Google dan baktım....

cnm bende nefes darlığı yok ama gebeliğimde oldu onda öle çok daraltıcı değildi...ben 3 senedir tedavideyim o yüzden bayadır geriledi nefesim darladığında balkona çıktım ben ....evde hiçbir şekilde keskin koku şeyler oluyuyordu.....

Ventolin kullanmadım...benim ilaçlarım belli zinat adında bir antibiyotiğim var üst solunum yolları ve alerjik nezlenin en ağır döneminde kullandığım ..yani ateşlendiğimde...
Bide sudefet alıyorum....brodil öksürük şurubu ,,,,aklıma gelenler ataklarda kortizonlu iğnem var...

Bu saydığım ilaçların hiçbirini hamişken kullanamdım
hamileyken birkere çok ateşlendim hastaneye yattım ondada..
Ama nefes problemin ilk 3 ay içinde olmadı

konuyu açan arkadaş kaşıntılardan bahsetmiş bendede oluyordu hapşırmaktan hasta oluyordum ben....ama birkere oldu bu burnum tıkandı sadece minoset limonlu ıhlamur ballı tarcın yedim...ve vicks sürdüm burun ucuna göğüsüme ...terledim attımm...
Allah sabır versin çok zor yaaa

bu arada arkadaşım ventolinşurubunu bebeklerim üst solunum enfeksiyonu olduğunda veridler
tabi bebekler için olan olsa gerek ne dir bu ilaç merak ettm

Hayatim Ventolin halk arasinda FISFIS tabir edilen inhaler. Krizlerde (ki bende Allah'tan yataklara dusurecek sadece iki kez oldu) hekimin tavsiyesine gore (bana turkiyede iken hekimim 3 fis, buradaki doktorum 2 fis onerdi) kullanilir. Korkum su ki; bu ilac icinde kortizon muhteva ettiginden bunu kullanan hamile arkadas var mi merak ettim? Ama bebisler icin surup halinde piyasaya sunulan ilacla ilgili hic bir fikrim yok. Muhtemelen gogus yolu acilsin, hiriltili nefes almasin diye verilmistir tahminim. Serde Tuk'uz ya illa her konuda bir fikrimiz olacak, doktorculuk yapayim.:)

Back
X