Almalı mı beklemeli mi yol araç &yol sorunu

All is well

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.327
2.248
133
Merhaba hanımlar bilen bilir eski konularımdan iş arıyordum uzun süredir ve şükür işe başladım çalışıyorum
Ama herşey bir arada olmuyor kısaca özet geçeyim yol büyük sorun mesafe kısa ama direk gelen vasıta yok 2 vesayit yapıyrum şehir küçük ommasına rağmen çzellikle akşam çıkışta her iki otobusu de beklemek eve varmak 1.5 saate yakın zamanımı alıyor çünkü saatleri denk gelmiyor inip bimdiğim araçların.
Ehliyete yazıldım ancak şubatta hak kazanırım borçlarımızda azaldı şükür araba olacak diye düşünüyorum hem 3 yıldır evliyiz yakın yerlere bile araç olmadan gitmek mümkün ommadı gezi amaçlı olan yani göl vb burasıda daha çok öyler yerler var zaten hem de iş için 20 dk varacagım yol çok rahat olacak
Birikim yapmayı beklersem süreç uzayacak şubat gibi alsam kredi çekip üzerine faiz 500 tl civarı oluyor düşündüğüm vade de birikim mi yapsam bir kısmını yoksa beklemesem mi kararsız kaldım fikirlerinizi bekliyorum

Eve biran önve gitsem rahat edeceğim noktada ders çalışma isteğim yol çok yorunca eve yorgun gidiyorum çünkü kpss çalışıyorum bir taraftan hayallerim için biraz şartları zorlamak istiyorum açıkçası

Maaşımın nerdeyse tamamı 9 ay gidecek krediye ama biriktireyim derken de yol bıktırıcı olacak iş rahat ama yol eziyet yürüme mesafesi bile var 2 arabadan inince
Olsun hic birsey harcamak istemiosan isten cik:) ne yol parasi derdin olur ne de yol derdin..9 ay yollarda surunme imkanin varsa..

Şimdiye kadar çok borç ödedik ama ben çalışmıyordum bayağı bunaldım gezme tozma yok evde merkeze mesafesi var artık birazda gezmek rahat etmek istiyorum tabi bu da var

Vadeyi biraz uzatın. Elinizde para kaldın biraz.
Maaşınızı bilmiyorum ama Zaten vadeye vereceğiniz faiz çok büyük miktar değil
Şöyle ki yine belli borçlar bitiyor şubatta artıya geçiyor eşimin maaşından zaten kalacak tüm giderleri çıkınca .
sadece benimkinin tamamı gidecek ama yol sorun olmaktan çıkacak hiç olmazsa

Bu arada tek kapalı aracı olan var mı çocuk yok henüz insanlar duyunca direk aile arabası al boşver tek kapılıyı diyorlar ama arada ciddi fark var yaşı daha genç en basitinden fiyatları daha uygun tek kağalı olunca aile arabası olarak algılanmıyor nedense

Tek kapılı araba spor araçtır. Kendi kulvarında alıcısı olduğundan fiyat farkı çok büyük değildir yani.
Ortalama ne kadarlık araba alacaksın? Kapıdan ziyade trafiğe ilk çıkışın olduğu için sağlam almalısın.
Polo mesela.

Araba al derim ama şunu da eklemeden geçemiycem.Araba almakla bitmiyor iş.Benzini var,bakımı var,arızası var,vergisi muayenesi var.Hepsini hesaba katarak karar ver.

Yapmak istediklerin içinde kalmasın.Ne çok buna pişman kadın var.Sen de onlardan olma.Sen sıkıyorsun başkası yiyor sonra.Fırsatın varken sağlığın yerindeyken ne yapsan yanına kar.

Matrahi kadar vergi odeyip araba almak bana mantikli gelmiyor. Arabanin degeri 50 binse vergyle 90 bin oluyor. Benzinin litresi nerdeyse 6tl, mazot 5 tl, her sene vergisi bakimida var. Sayamayacak kadar cok paraniz varsa alin, yoksa almayın. Bu donemde araba=masraf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…