Doğuma Hazırlık Almanya da Hami Anneler! Hangi magazadan yada hangi siteden alveri yapyorsunuz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
c&a da gercekten acaaayippp güzel seyler var yaaa, dün gittim doktordan önce... bisey almadan ciktim, doktordan sonra tekrar girdim cünkü aklimda bi kac sey kalmisti onlari toplayip öyle geldim eve ehhehehe :) cok harika seyler var ya.. hem de uygun fiyatlari.

süt verirsen eger fazla biberon gerekli degil tabiki sadece fencheltee icin gerekli olabilir basta ...
benim setim 4lü setlerden..tek tek alirsan biberonlari pahaliya gelio set halinde daha uygun fiyata satilio...
tirnak makasi setini hic duymadim normal bi makas iste, heryerde satiliyo dm den alicam bende daha almadim...

ben bi dergide sey okumustum, bebeklerin tirnaklarini 6 haftadan sonra kesin yaziyordu... dogrumu bu ya, 6 haftada nolur o tirnaklar... daha önce kesersen entzündunglara falan yol acabilirmis?? Bu arada o setlerden ben de gördüm ama gerek yok ya, fuzuli bence... ben de sadece tirnak makasi alcam. Biberon da starterset aldik Aven'ten 4 tanemi ne var icinde... ama onun disidinda siterilizasyon aleti almistik onun icinde de 2 tane biberon vardi...

hic duymadim öyle bisey 6 hafta akannehirhelede bebek tirnaklari cok keskin oluyo heryerini yolar o tirnaklarla..bide burda doktorlar diyolar ellerine eldiven takmayin ellerini parmalarini oynatmayi ögrensin hem tirnagini kesme hemde eline eldiven takma harita gibi yapar bebek kendini

Kizlar, bir sorum var, ama acilen lütfen cevap verirmisiniz
"Pampers'in New Baby 3-6kg arasi ve icerisinde 48 adet olan" bezini aldim..
Bu bez, direk hastanede bebeklere takilan ve ordan da bi kac tane istenilince verilen bezmis. Yani tam yeni dogan icin dendi, Pampers'in sitesinden de bakdim, ordada aynisi yazyiordu.
Amma velakin, coooook karasiz kuzenimle konustum onunda iki tane bebegi var ve bu bezden pisman olacagimi bunun yerine yine Pampers ama Baby Dry oda (3-6 kg arasi) almami önerdi...
Lütfen bana bu konuda yardimci olurmusunuz , sizce ne yapmaliyim ?
Bu almis oldugum New Baby'i verip, Baby Dry'mi almaliyim ?

canim bebeklerimin tirnaklarini hemen kestim ve hicbirseyde olmadi..
ya kizlar mesela bir bebege kac biberon gerekli? ya tirnak makasi felan setleri oluyormus yada böyle biberon felan setleri set olarak almak zorundamiyiz?
emzirirsen cok gerekli degil ama ben yinede Aventin setini aldim vede cok memnun kaldim..tirnak makasi seti dedigin bebek bakim seti herhalde..icinde taragi sac fircasi tirnak makasi ates derecesi suyun derecesini ölcmek icin termometre felan oluyor..ben bunlari almak zorunda oldugum icin chicconun setini aldim..cokta ucuza geldi..
canim ben aralarinda pek bir fark göremedim..bence ikisinide cok rahat kullanabilirsin..ben hastaneden sonra Baby Dry aldim ama New baby de cok güzeldi..canim adi üstünde yeni dogan icin.zaten okadar cok bez kullaniyorlarki kisa zamanda biter..sonrada bir büyük numarasini alirsin..4 kilodan sonra olanini..sanirim 3 numara oluyor..

Tesekkür ederim canim,cok sagolasin.
Peki bir soru daha sorayim: Benim aldigim 2 numara yani 3-6 Kg arasi, acaba 1 numarasini mi alsam ki 2-5kg arasini cogu arkadasim önerdi ama, kararsizim ben...
Simdiden tsk ederim canim, cevaplarin icin.

Peki bir soru daha sorayim: Benim aldigim 2 numara yani 3-6 Kg arasi, acaba 1 numarasini mi alsam ki 2-5kg arasini cogu arkadasim önerdi ama, kararsizim ben...

canim hic gerek yok..bebekler zaten yaklasik 3 kilo yada daha fazla doguyorlar..o yüzden 3-6 kilo arasi daha iyi..digeri bir zaman sonra dar gelebilir..belki bir tosuncuk dogurursan tosunun poposunu mu siksin yani bez...

ay canim benim cok sagolasin... tikir tikir cevap yazmissin valla güzelim sagolasin!

bende aldim gecende newbabykaydirigubbakcemile5.pek cok yerde baktim yenidogan bezleri pek bulunmuyo büyük marketlerde dahil...bende 1 paket yeni dogan aldim ilk günler isimi görsün bebegin kilosuna ve bezden memnun kalmama göre yine pampers in diger cesitlerini denerim diye düsündüm..bence sende öyle yap

Haklisin canim, öyle yapicam artik. Aldigimi degistirmeyecegim.
Evimin girisinde Schlecker var cok sukur.
Canim siparis et sende satis yapilan bir markete, dogumuna daha var nasilsa..

Haklisin canim, öyle yapicam artik. Aldigimi degistirmeyecegim.
Evimin girisinde Schlecker var cok sukur.
Canim siparis et sende satis yapilan bir markete, dogumuna daha var nasilsa..
benimde evimin yaninda var acaba komsu falanmiyizkaydirigubbakcemile3
bi paket yedek bulunsun zaten yeni dogan bezleri cok uzun kullanilmiyomus eltim birsürü almisti cogunu kullanamadan numarasi büyüdü oglunun onlarida bana verdi...:lepi:
simdi baby dry mi daha iyiymis yani ozaman onu takip edeyimde ayalim bari..
doguma az kaldi hazirliklarin bitmesi gerek artik

Olabilllleeeerrrr kaydirigubbakcemile3 Ben Münih'deyim seker buyrunnnnnnnnn
Canim dedigim gibi, herkes New Baby serisini tavsiye ediyor ama kuzenim beni yaniltti birazcik.
Bence hic alma canim, eger bez aldiysan yani ne olursa olsun (markasi ve büyüklügü) onu kullan ve memnun kalirsan devam, memnun kalmazsan eger diger dedigimi yani Baby Dry'a gecirsin.
Ben öyle yapicam, zaten pisman olacagim fuzuli bi alis veris de yapmak istemiyorum sende öyle yap canim. Hani zor bi yerde degiliz, elimizin altinda hersey.. Rabbim hayirlara erdirsin insallah.

Kizlar bisy daha sorucam, bende de maassallah soru bitmiyor zemuszemus
Bebekleriniz icin, hangi sampuani ve hangi banyo ve sonrasi icin ürünleri aldiniz ( Creme bad, öl vs.. ) markalari ile birlikde.
Ve, hangi deterjani ve yumusaticisini kullanacaksiniz ?

:tomato:

olmadi ben frankfuttayim...
pampers dan baska bez kullanmayi düsünmüyorum..bazilari diyo ALDI bezleride iyi ama güvenmiyorum acikcasi..pampers in dayanma süresi cok daha uzun fazla öderim ama rahat ederim..simdi elimde 100 taneye yakin bez var nekadar gider numaramiz ne zaman büyür bilmedigim icin simdilik dursun sonra alirim...
dün aksam EBAY den baktim bezlere toptan satan yerler var. 3 numaraya gecince belki ordan toptan ismarlarim sonucta günde en az 7 bez kullaniliyomus...baya bi lazim bisee..

ben penaten baby lotion, penaten kopf bis fuss waschgel,yine penaten naturals wasch und dusch creme bide naturals lotion aldim..pisik kremi almadim cünkü ilk basta poposunu ilik su pamukla temizleyip zeytinyagiyla yaglicam...cok faydaliymis kabizlik cekmemesi icin...

yumusatici olarakta herzaman vernel kullanirdim yine vernel in anne bebek icin olanini aldim..

Son düzenleme:
yumusatici olarakta herzaman vernel kullanirdim yine vernel in anne bebek icin olanini aldim..

Canim, ben arastirdim ben esim ve kendim icin devamli Persil kullaniyordum.
Yine bebek icin en hassas olani Persil Senstive aldim, ( Ister toz olanini, istersen sivisini al, ben siviyi tercih ettim ) bütün testlerden gecmis ve insan cildi bebek cildi icin en iyisi bu. Yumusatici olarakda, Vernel'in bende anne bebek olanini aldim bakalim..
Esyalarini daha yikamadim, erken die ama bakalim..
kaydirigubbakcemile5

canim bende Münihteyim..ben birkac bez denedim ve en cok Pampers tan memnun kaldim..

sampuan,öl ve bakim ürünleri Penatenin,pisik kremi Bübchen,cok pisik varsa daha etkilisi olarakta Weleda kullaniyorum..poposu icin Pampers Sensitive Feuchttücher deterjan olarakta persil sensitive kullaniyorum.,yumusatici ise vernel sensitive...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…