Almanyada 9 yaşından cinsel içerikli dersler.

nazlma

İnsanın hayatı, insanın hayalidir. (A. Gide)
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
5.036
3.375
373
Herkese selam. ..kızlar bu dertmi bilmiyorum.biz almanyada yaşıyoruz..iki kızım var. İlki 3 yaşında.ve bu kpnu beni korkutuyor..burda yaşayan arkadaşlar gerçekten böyle bir ders varmı...derse gömdermesk ceza varmı..yani içinizden bunu red eden oldumu...bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. .şimdiden teşekkür ederim. ..

Cinsiyyet l le ilgili olan her şeyi....yani bunu öğretiyorlar.okulda ders...

niye karşısın ki buna, kadın erkek cinsini öğrenmesi kötü bişey mi, bizim ülkemizde göbek deliğini kukusu sanan insanlar var bilmek her zaman artı puandır korkmayın

Cinsiyyet l le ilgili olan her şeyi....yani bunu öğretiyorlar.okulda ders...

9 yaşından itibaren bir çocuk cinselliği keşfeder zaten,bunu ders olarak en doğru şekilde öğretmeleri de bana göre sakıncalı değil neden korkuyorsunuz ki? nasıl sevişileceğini değil,kendi vücutlarını tanımayı ve cinselliğin ne olduğunu öğrenecekler sonuçta.
gidip saçma sapan yerlerden kulaktan dolma bilgilerle öğrenmelerinden iyidir diye düşünüyorum..
neden çekindiniz peki siz,üstelik daha 3 yaşındaymış kızınız??

niye karşısın ki buna, kadın erkek cinsini öğrenmesi kötü bişey mi, bizim ülkemizde göbek deliğini kukusu sanan insanlar var bilmek her zaman artı puandır korkmayın

Asıl korkum yaşın bu kadar erken olması vede kız ve erkek çokuklarin beraber bu dersi geçmesi.....
Ama yinede endişeliyim....sanki çocuğun masumluğu kayıp gidecek ne biliyimm

bende almanyada bu tarz ders gördüm..diğer dersler ne kadar zorunlu ise bu dersde zorunluydu..bence iyide oldu ailenizle konuşamıyorsunuz..vücütta olup bitenin ne sakıncası varki..ben bir zararını görmedim..çoçuklarımda daha biligili oluyorlar..en azından kulaktan dolma cahil insanların söylediklerine inanmazlar..bence hiç abartılacak bir şey değil..tam tersi diyebilirim..

9 yaşından itibaren bir çocuk cinselliği keşfeder zaten,bunu ders olarak en doğru şekilde öğretmeleri de bana göre sakıncalı değil neden korkuyorsunuz ki? nasıl sevişileceğini değil,kendi vücutlarını tanımayı ve cinselliğin ne olduğunu öğrenecekler sonuçta.
gidip saçma sapan yerlerden kulaktan dolma bilgilerle öğrenmelerinden iyidir diye düşünüyorum..
neden çekindiniz peki siz,üstelik daha 3 yaşındaymış kızınız??

Tatlim bana nasıl sevişeceğini öğretecekler diyorlar ..

Asıl korkum yaşın bu kadar erken olması vede kız ve erkek çokuklarin beraber bu dersi geçmesi.....

canım bunun belli bi yaşı vardır tutupta 3 yaşında çocuğa ne anlatıcaklar, zamanı gelincede bu eğitimin karma olmasında bence sıkıntı yok korkma, asıl korkman gereken şu olsun bence: kızının bişeyleri yanlış öğrenmesi, çünkü ille öğrenicek bunu engelleyemezsin artık devir iletişim devri telefonu neti arkadaşı olmıcak mı hem de Almanya gibi bi yerde

yok artık daha neler. kız erkek olmasında ne sakıncası var. yaşda da bir sıkıntı yok. hem internet diye bir şey var çocuk merak edip netten bakmaya kalksa daha mı iyi olur siz okulda ki dersten kaçırmaya çalışırken evdeki tehlike daha büyük olur.

bende almanyada bu tarz ders gördüm..diğer dersler ne kadar zorunlu ise bu dersde zorunluydu..bence iyide oldu ailenizle konuşamıyorsunuz..vücütta olup bitenin ne sakıncası varki..ben bir zararını görmedim..çoçuklarımda daha biligili oluyorlar..en azından kulaktan dolma cahil insanların söylediklerine inanmazlar..bence hiç abartılacak bir şey değil..tam tersi diyebilirim..

Çok teşekkür ederim...bana o kadar abartarak söyledilerki....

Tatlim bana nasıl sevişeceğini öğretecekler diyorlar ..

o yaşta zaten çocuğu leyleklerin getirmediğini biliyorlar :1:
yeğenim de aynı yaşta,herşeyi iyi biliyolar maşallah..ama sonuçta bilimsel bir doğrultuda anlatıyorlardır yanii..internetten yalan yanlış öğrenmelerinden iyidir.
amiyane olacak ama "pozisyon" öğretmiyorlar sonuçta,cinselliğin ne demek olduğunu anlatıyorlardır..:)

daha 6 sene sonrası için neden bu kadar endişelendiniz ki?

canım bunun belli bi yaşı vardır tutupta 3 yaşında çocuğa ne anlatıcaklar, zamanı gelincede bu eğitimin karma olmasında bence sıkıntı yok korkma, asıl korkman gereken şu olsun bence: kızının bişeyleri yanlış öğrenmesi, çünkü ille öğrenicek bunu engelleyemezsin artık devir iletişim devri telefonu neti arkadaşı olmıcak mı hem de Almanya gibi bi yerde

Haklısınız qaliba....ne biliyim beni korkutarak direk kötü söylediler.o yüzden kafama taktım :50:

Bende Almanyada dogdum büyüdüm, burda okudum, dediginiz derside gördüm, bikere sürekli o konu gecmiyor, yani belirli süre cocuklara erkek ve kadin vucutlari tanitiliyor, hamilelik, dogurganlik, cinsel iliski (yani acik sacik sekilde degil), adet dönemi, olasi hastaliklar, korunma falan...Bence cok faydali cocuklar bilgileniyor, iki vucududa taniyorlar... Ben faydali oldugunu düsünüyorum tabi bizim turk aileleri icin tabu bu konular, cok yanlis oyuzden kizlarimiz korkuyor erkeklerimizde bilincsizce hareket ediyorlar...
Ayrica evet zorunlu bi ders ve sirf bu konu islenmiyor, hayvanlara,böceklere,ciceklerede geciliyor :34:

Son düzenleme:
Bende Almanyada dogdum büyüdüm, burda okudum, dediginiz derside gördüm, bikere sürekli o konu gecmiyor, yani belirli süre cocuklara erkek ve kafin vucutlari tanitiliyor, hamilelik, dogurganlik, cinsel iliski (yani acil sacik sekilde degil), adet dönemi, oladi hastaliklar, korunma falan...Bence cok faydali cocuklar bilgileniyor, iki vucududa taniyorlar... Ben faydali oldugunu düsünüyorum tabi bizim turk aileleri icin tabu bu konular, cok yanlis oyuzden kizlarimiz korkuyor erkeklerimizde bilincsizce hareket ediyorlar...
Ayrica evet zorunlu bi ders ve sirf bu konu islenmiyor, hayvanlara,böceklere,ciceklerede geciliyor :34:

Anlattığınız için çook teşekkür ederim. ....

Haklısınız qaliba....ne biliyim beni korkutarak direk kötü söylediler.o yüzden kafama taktım :50:

hiç korkacak bişey yok yurtdışında yaşayan bi dolu akrabamın çocuğu cin gibi valla bizim bebeler onların yanında alık kalır :1: ki bu iyi bişey bence girişkenler konuşkanlar donanımlılar...şunu da unutma çocuk ilk eğitimini ailesinden alır temeli atacak olan sizlersiniz, sonrasında tabiki o da hayata karışacak bişeyler öğrenecek Rabbim hepimizin yavrularını korusun kollasın

Back
X