Almanyada 9 yaşından cinsel içerikli dersler.

80 kuşağındaysan bunu hepimiz yaşadık sanırım:)... konferans salonunda seminer gibi olması. pedleri saklamamız. hatta ilk ped dağıtıldığı zaman ben regl olmamıştım bile. ama hemen olmak istiyordum:)

aynen o sekildeydi :)
ben de olmamıstım o yuzden eve gelince ped nasıl suyu cekiyor diye reklamlardaki gibi deney yapmıstım:9:
arkadaslarımın sordugu soruları saf saf dinliyordum. liseye gecene kadar da anlayamamıstım.

aynen o sekildeydi :)
ben de olmamıstım o yuzden eve gelince ped nasıl suyu cekiyor diye reklamlardaki gibi deney yapmıstım:9:
arkadaslarımın sordugu soruları saf saf dinliyordum. liseye gecene kadar da anlayamamıstım.

bizim de üniversitede zıpır erkekler o deneyi yapmışlar:D
zannımca evde kız arkadaşlarının unuttukları ped üzerinde..
bir de bize anlatmışlardı.
erkekler de sanırım evlenene kadar bu merakı yenemiyor:1:

bunda endişelenecek bir şey yok ki. hem türkiyede de aynı uygulama var. tam hatırlamıyorum ama 10-11 yaşlarında fen kitaplarında bu bilgiler işleniyor.

tek takıldığım konu burada konu sahibin Almanyada yaşıyor olması.. kültürel farklılık hakkında da tam buraya takıldım zaten. mesela bir kere Merkel arkadan tamamen çıplak basına yansımıştı bikini değiştirirken.. bu kültürel olarak normal sadece bir siyasi o şekilde görülmek istemez etik olarak. ama bizim kültürümüzde baştan fiyasko öyle olması. o yüzden Almanya da bu işin dozu nedir ki?

Kültürel farkliliklar elbette var ama cinsel egitim konusunda, yani bilimsel bir konuda, olmasi gereken neyse o sekilde ögretilmelidir diye düsünüyorum. Isin dozunu söyleyeyim, ayni bizim ögrendigimiz gibi ögreniyorlar, esimden biliyorum. " Kücücük cocuklara, gidin sevisin, cinselligi yasayin artik özgürsünüz" gibi bir ifade kullanmayacaklarina göre, isin dozu ne olabilir ki?

Ayrica Merkel`in o basina yansiyan görüntüsünü bulamadim. Ama Merkel`in tek haberi "mayolu görüntüleri" var. Bundan mi bahsettiniz?

http://www.cnbce.com/haberler/dis-haber/merkel-mayoyla-yakalandi

http://www.sondevir.com/?aType=haber&ArticleID=125303

Ki bu degilse bile, Merkel`in mayolu görüntülerinden oldugu gibi, o görüntülerden de rahatsiz olmus olacagini düsünüyorum. Sanirim hic kimse gizli bir sekilde cekilen fotograflarinin basina yansimasini istemez. :)

Ayrica bu normal bile olsa, diyelim Merkel o pozlari kendisi verdi, yine de cocuklara ögretilen cinsel egitimle, yasini basini almis bir kadinin kararlari arasinda bir baglanti kurmak zor olsa gerek.

bizim de üniversitede zıpır erkekler o deneyi yapmışlar:D
zannımca evde kız arkadaşlarının unuttukları ped üzerinde..
bir de bize anlatmışlardı.
erkekler de sanırım evlenene kadar bu merakı yenemiyor:1:

aslında bu egitimin hangi yas aralıgında ve nasıl verildigi onemli,
uni.ye gelen bir erkek hala onu merak ediyorsa gecmiste bunları yasamadıklarındandır
bizim lisede aynı ilkokuldan olan kisiler ureme sistemi anlatılırken yersiz şakalar yapmamıstı, digerlerinin verdigi dalga gecme veya utanma gibi tepkileri vs anlamıyorduk hatta cocukca bulmustuk.

Son düzenleme:
Kültürel farkliliklar elbette var ama cinsel egitim konusunda, yani bilimsel bir konuda, olmasi gereken neyse o sekilde ögretilmelidir diye düsünüyorum. Isin dozunu söyleyeyim, ayni bizim ögrendigimiz gibi ögreniyorlar, esimden biliyorum. " Kücücük cocuklara, gidin sevisin, cinselligi yasayin artik özgürsünüz" gibi bir ifade kullanmayacaklarina göre, isin dozu ne olabilir ki?

Ayrica Merkel`in o basina yansiyan görüntüsünü bulamadim. Ama Merkel`in tek haberi "mayolu görüntüleri" var. Bundan mi bahsettiniz?

http://www.cnbce.com/haberler/dis-haber/merkel-mayoyla-yakalandi

http://www.sondevir.com/?aType=haber&ArticleID=125303

Ki bu degilse bile, Merkel`in mayolu görüntülerinden oldugu gibi, o görüntülerden de rahatsiz olmus olacagini düsünüyorum. Sanirim hic kimse gizli bir sekilde cekilen fotograflarinin basina yansimasini istemez. :)

Ayrica bu normal bile olsa, diyelim Merkel o pozlari kendisi verdi, yine de cocuklara ögretilen cinsel egitimle, yasini basini almis bir kadinin kararlari arasinda bir baglanti kurmak zor olsa gerek.

kaynak hatırlamıyorum gerçekten ama alt bikinisi kesin yoktu. yani onu yargılamıyorum zaten de...benim de çocuğum var. henüz 3,5 yaşında ama bizim de bilgilenmemiz gereken bir konu...yani ben ne uzmanım ne de uzman fikri aldım bu konuda. yaşla doğru orantılı olarak bu bilgiler nasıl verilmelidir şeklinde bir tema oluştursam daha doğru olur.

Bence en dogrusu bu konularda egitim almak. Hiç bir zaman bilgiden korkmuyacaksin. Burda birçok kisi 12-13 yasindaki hamile kalan kizlar var diye yorum yazdi fakat onlar egitim alip veya almadiklarindan dolayi hamile kalmadilar. Hatta çogu egitmsiz ve üstelik cahil ailelerden gelen kizlar.

Cinsellik sadece okulda degil, evdede konu olabilmeli. Heleki bir kiz ise, bu tür konularda rahatlikla anne ile konusmasi gerekiyor. Artik bu konu cidden tabulardan çikmasi gerekiyor. Ergenlik döneminde hem kiz hem erkek birçok degisiklik yasiyor. Yani cinsellik sadece bir penisin vajinaya girmesi degilki, çok daha genis konulari kapsiyor.

Konu sahibine sesleniyorum, sen o diger cahil annelere bakma. Bende yurtdisinda kaliyorum ve iyiki o egitimi aldim diyorum. O egitimin yaninda sende kizin ile açik ol, rahatlikla regl dönemine, oglanlara karsi ilgi,.. konusman gerekiyor. Bu konusmada sadece parmak ile "aman aman, sakin yapma" gibi bir konusma olmasin. Cinselligin dogal oldugunu anlatirsin fakat yasi daha çok küçük felan oldugunu anlatirsin, yoksa cinsellik mesela kari koca arasinda yasanilcak en güzel duygulardan birisi.

kaynak hatırlamıyorum gerçekten ama alt bikinisi kesin yoktu. yani onu yargılamıyorum zaten de...benim de çocuğum var. henüz 3,5 yaşında ama bizim de bilgilenmemiz gereken bir konu...yani ben ne uzmanım ne de uzman fikri aldım bu konuda. yaşla doğru orantılı olarak bu bilgiler nasıl verilmelidir şeklinde bir tema oluştursam daha doğru olur.

Aslinda büyük ihtimalle internette kaynaklar vardir, eger ben denk gelirsem size memnuniyetle gönderirim. Evet cocuga nasil aktarilmali konusunda ben de kendimi gelistirmek istiyorum aslinda. :34::34::34: Siz benden önce bulursaniz, siz bana gönderin olur mu? :1::1::1:

Aslinda büyük ihtimalle internette kaynaklar vardir, eger ben denk gelirsem size memnuniyetle gönderirim. Evet cocuga nasil aktarilmali konusunda ben de kendimi gelistirmek istiyorum aslinda. :34::34::34: Siz benden önce bulursaniz, siz bana gönderin olur mu? :1::1::1:

burada ince bir nüans var sanki ama akşamın bu vakti yakalayamadım.:1:aynı yerden bakıyoruz aslında ama...bir iğneleme varsa açıkca bildirir misin? merak ederim şimdi:1:

Bencede korkmayın çok güzel bir ders bence sizin anlatamadıklarınızı bilimsel biçimde anlatıyor ögretmenler ayrıca annesi babası ayrı olup babasıyla yaşayan kızlar için çok iyi bir de bu açıdan bakmak lazım :34:

Acik acik anlatmiyorlar arkadaslar, yani söyle cinsel iliskiniz olsun böyle olsun yada pozisyonlar degil :1:
Kitaba göre ordaki resimlerle vucutlar tanitiliyor,öneriler,uyarilar,bilgiler veriliyor...
Burdaki aileler neden abartiyor, cünkü bunlar rahat bi sekilde sunuluyor, cünkü almanlara göre dogal bisi ama bizim türk ailelerine böyle uluorta konusulmasi dogru degil dogal bisi degil ya :9:
Erkekli kizli olmasida rahatsiz ediyor, albuki o yastaki cocuklar zaten cogunlugu o konu islerken birbirinden utaniyorlar, yani masumane halde dersi dinliyorlar...
Asil aileler icin can alici olay, cocuklar eve gelince bu konu hakkinda soru sormasi, yani alman bi aile oturup tekrar evladina bisekilde anlatirken cinselligi,kadini, erkegi, bizim türk ailelerinde cocuklar genelde söyle bi cevap aliyorlar " de get :57: bu yastaki sordugu soruya bak, büyü sen ilk önce, hanim yarin okulla bi konus ne bicim seyler ögretiyorlar cocuklara aaaaaa" gibi bisi oluyo, bu en yumusagi tabiii..

Son düzenleme:
Regl olmayı bile ayıp sanan utana sıkıla ped alan kızlarımız var. Evlendiğinde daha çok korku sebebiyle vajinusmus olan kadınlarımız var. Erkek arkadaşımla öpüştük acaba hamile miyim diyen bilinçsiz kızlarımız var. Bildiğiniz şeyden değil bilmediğiniz şeyden korkarsınız.

Bırakın efem; çokta iyi yapıyorlar. Doğru bilginin cehaleti olmaz.

bizde de 6. sınıfta fen dersinde üreme dersi var bildiğim kadarıyla D:

orkidin meb ile protokolü var ve 2 yılda bir kız ve erkek çocuklarına bilgilendirme seminerleri düzenleniyor.

yurt dışındakinin kapsamını bilmiyorum am abence yararlı bir uygulama.:16:

8. ve 7. sınıfa giden çoçuklarım var onlarda bu eğitimi gördüler.Hatta 6. sınıftan itibaren anlatıyolar.Hatta bu sene ped bile dağıttılar.Kız erkek karışık ders alıyolar.Türkiye bildiğiniz eski Türkiye değil arkadaşlar!!!:72:

Herkese selam. ..kızlar bu dertmi bilmiyorum.biz almanyada yaşıyoruz..iki kızım var. İlki 3 yaşında.ve bu kpnu beni korkutuyor..burda yaşayan arkadaşlar gerçekten böyle bir ders varmı...derse gömdermesk ceza varmı..yani içinizden bunu red eden oldumu...bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. .şimdiden teşekkür ederim. ..

Uygulama yaptıracak halleri yok ya.:27::1: Bilinçli ağızlardan dinlemesi gayet normal,onlar ölçüyü bilir;içiniz rahat olsun.

Regl olmayı bile ayıp sanan utana sıkıla ped alan kızlarımız var. Evlendiğinde daha çok korku sebebiyle vajinusmus olan kadınlarımız var. Erkek arkadaşımla öpüştük acaba hamile miyim diyen bilinçsiz kızlarımız var. Bildiğiniz şeyden değil bilmediğiniz şeyden korkarsınız.

Bırakın efem; çokta iyi yapıyorlar. Doğru bilginin cehaleti olmaz.

Cok, cok güzel ifade ettin. O cümleyi sakliyorum, gerekirse baska konularda çalip, kullanirim, haberin olsun :9:

Bizim almanyada 9 .sınıfta diskoya giderlerdi,lisedede öpüşen çiftler olurdu sınıfta saçlarka punk olurdu hatta hamilede vardı okulda

Erken yaşta cinsellik yaşaması çok korkulacak bir şeydir fakat cinselliği merak ettiği yaşta öğrenmesinde ne sakınca var ki? Ben neyin ne olduğunu geç öğrendim ve hep içimdeki merak büyüdü bu yüzden.

Son düzenleme:
Bizim almanyada 9 .sınıfta diskoya giderlerdi,lisedede öpüşen çiftler olurdu sınıfta saçlarka punk olurdu hatta hamilede vardı okulda

Ve bunlar sizce cinsellik konusunda ders aldiklarindan dolayimi?

Bilemem ben gördüklerimi ve içinde bulunduğum bir zamanlar toplumu yazayım dedim orada bakire kalmak ayıp ve gülünç lisede çoğunluk bu bakirelikten kurtulmaya çabalar
Ve bunlar sizce cinsellik konusunda ders aldiklarindan dolayimi?

Back
X