Seni cocugun 5 yasinda cabuk yer bulursun Vorschule kind oldugu icin ..evinin çevresindeki butun Kindergarten (yuva ) basvuru yap birisinden birisi mutlaka alirMerhaba herkese. Yakin zamanda master yapmak icin Almanyaya gidecegim. Bir sure sonra oglumu da yanima alacagim bir sorun cikmazsa insallah. Oglum 5 yasinda. Sorun şu ki orada cocugumu birakacagim biri yok. Gideceyim bolgedeki ana okullarini araştirdim, bir coguna email yazdim ama geri donen olmadi. Ozel bakicilara guvenemiyorum , ustelik cok pahali. Bu konuda bilgili olanlar beni yonlendirirse cok mutlu olurum. Ne yapa bilirim oglumla ilgili, ne gibi secenekler ola bilir benim bilmedigim? Yazim hatalari icin kusura bakmayin, ana dilim turkce degil. Onceden herkese cok teşekkür ederim.
Almanyada kreş yeri bulmak çok zor, helede yılın ortasında. Dönem başında tüm kontenjanlar doluyor malesef
Bazı bölgelerde kadınlar hamile kalır kalmaz kreşe kayıt yaptırıyorlar, doğmamış çocuğu. Ki 2 yaşında geldiğinde kreş yeri hazır olsun diye. Şansınız varsa bir kreşden ayrılmış bir çocuğun yerine sizin çocuğunuzu alırlar.
O yüzden gitmeden ayarlarsanız daha iyi olur, diğer türlü gittiğinizde açıkta kalma olasılığınız çok yüksek.
Cok teşşekkur ederim. Eşim bir sureligine gelemeyecek işlerinden dolayi. Tagesmutter fiyatlari nasil, bir bilginiz varmi ?Konu sahibesi Almanyada kreşler tek tek kabul yapmıyor, kitafinder.com dan başvuruyorsunuz onlar sıra gelince size haber veriyor. Yer bulmak saçma bir şekilde çok çok zor. Özel kita düşünürseniz de paranın bir kısmını devlet ödüyor sanırım. Bir başka seçenek de Tagesmutter, bir kadın evinde 3-5 kadar çocuk bakıyor gündüzleri ona da Tagesmutter deniyor. Gideceğiniz şehirde expat kadın Facebook grubu varsa ona katılın orda sorun derim insanlar nasıl bulmuş.
Baba gelmiyor mu, o ne diyor bu konuda?
Bol şans dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?