Almanyada ana okul ya da bakici

mytrip

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2020
2
0
1
36
Merhaba herkese. Yakin zamanda master yapmak icin Almanyaya gidecegim. Bir sure sonra oglumu da yanima alacagim bir sorun cikmazsa insallah. Oglum 5 yasinda. Sorun şu ki orada cocugumu birakacagim biri yok. Gideceyim bolgedeki ana okullarini araştirdim, bir coguna email yazdim ama geri donen olmadi. Ozel bakicilara guvenemiyorum , ustelik cok pahali. Bu konuda bilgili olanlar beni yonlendirirse cok mutlu olurum. Ne yapa bilirim oglumla ilgili, ne gibi secenekler ola bilir benim bilmedigim? Yazim hatalari icin kusura bakmayin, ana dilim turkce degil. Onceden herkese cok teşekkür ederim.

Konu sahibesi Almanyada kreşler tek tek kabul yapmıyor, kitafinder.com dan başvuruyorsunuz onlar sıra gelince size haber veriyor. Yer bulmak saçma bir şekilde çok çok zor. Özel kita düşünürseniz de paranın bir kısmını devlet ödüyor sanırım. Bir başka seçenek de Tagesmutter, bir kadın evinde 3-5 kadar çocuk bakıyor gündüzleri ona da Tagesmutter deniyor. Gideceğiniz şehirde expat kadın Facebook grubu varsa ona katılın orda sorun derim insanlar nasıl bulmuş.

Baba gelmiyor mu, o ne diyor bu konuda?

Bol şans dilerim

Almanyada kreş yeri bulmak çok zor, helede yılın ortasında. Dönem başında tüm kontenjanlar doluyor malesef
Bazı bölgelerde kadınlar hamile kalır kalmaz kreşe kayıt yaptırıyorlar, doğmamış çocuğu. Ki 2 yaşında geldiğinde kreş yeri hazır olsun diye. Şansınız varsa bir kreşden ayrılmış bir çocuğun yerine sizin çocuğunuzu alırlar.
O yüzden gitmeden ayarlarsanız daha iyi olur, diğer türlü gittiğinizde açıkta kalma olasılığınız çok yüksek.

Merhaba herkese. Yakin zamanda master yapmak icin Almanyaya gidecegim. Bir sure sonra oglumu da yanima alacagim bir sorun cikmazsa insallah. Oglum 5 yasinda. Sorun şu ki orada cocugumu birakacagim biri yok. Gideceyim bolgedeki ana okullarini araştirdim, bir coguna email yazdim ama geri donen olmadi. Ozel bakicilara guvenemiyorum , ustelik cok pahali. Bu konuda bilgili olanlar beni yonlendirirse cok mutlu olurum. Ne yapa bilirim oglumla ilgili, ne gibi secenekler ola bilir benim bilmedigim? Yazim hatalari icin kusura bakmayin, ana dilim turkce degil. Onceden herkese cok teşekkür ederim.
Seni cocugun 5 yasinda cabuk yer bulursun Vorschule kind oldugu icin ..evinin çevresindeki butun Kindergarten (yuva ) basvuru yap birisinden birisi mutlaka alir

Almanyada kreş yeri bulmak çok zor, helede yılın ortasında. Dönem başında tüm kontenjanlar doluyor malesef
Bazı bölgelerde kadınlar hamile kalır kalmaz kreşe kayıt yaptırıyorlar, doğmamış çocuğu. Ki 2 yaşında geldiğinde kreş yeri hazır olsun diye. Şansınız varsa bir kreşden ayrılmış bir çocuğun yerine sizin çocuğunuzu alırlar.
O yüzden gitmeden ayarlarsanız daha iyi olur, diğer türlü gittiğinizde açıkta kalma olasılığınız çok yüksek.

Katiliyorum, is arkadasim cocuk dogudugunda basvurmustu:bicak:

Avrupa’nın bir çok yerinde özel kreş diye bişey yok yani monopol sistem o yüzden sıra uygulaması yapılıyor. Benim kaldığım şehirde ( Göteborg) 4 ay yer bulma garantisi var , bu belki seçtiğin kreş olmayabiliyor. Bence seçeceğiniz kreşin müdürünü arayıp aciliyeti bildirin , ayrıca kreş ve çalışanları hakkında iltifat etmek çok işe yarıyor 🥰 .örneğin kreşiniz hakkında çok övgü duydum herkes çok memnun bende özellikle burayı istiyorum diye . Bende çok işe yaramıştı ☺️

Bence sizin çocuğunuz okula başlamak üzere olduğu için Kindergarten a kabul olma ihtimali yüksek. Dil öğrenmesi gerek. Bunu bütün eğitimciler bilir. Yoksa bu çocuk 1. Sınıfta dil mi öğrensin, okumayı yazmayı mı, kuralları mı? Hangi birine yetişsin?

Diger arkadaslarinda yazdigi gibi cocugunuz 5 yasinda oldugu icin daha cabuk sira gelir, bunun icin ama biranevvel cocugunuzu kayit ettirmeniz gerekir. Kayit durumuda eyalet eyalet degisiyor,hangi eyalete gideceksiniz? kimi eyaletlerde kindergartenden form alip doldurup onu geri veriyorsunuz kimisinde kitalarin ortak kullandigi bir sistem var oraya kayit oluyorsunuz, hic olmadi tagesmutter (ben sahsen tercih etmedim) onlarda öyle cok pahali olmuyor.

Hayırlı olsun master
Almanya’da kuzenim yaşıyor o çocuğu 7 aylıkken başvurdu 1 sene sonra çıktı
Sizde önceden başvurun

Konu sahibesi Almanyada kreşler tek tek kabul yapmıyor, kitafinder.com dan başvuruyorsunuz onlar sıra gelince size haber veriyor. Yer bulmak saçma bir şekilde çok çok zor. Özel kita düşünürseniz de paranın bir kısmını devlet ödüyor sanırım. Bir başka seçenek de Tagesmutter, bir kadın evinde 3-5 kadar çocuk bakıyor gündüzleri ona da Tagesmutter deniyor. Gideceğiniz şehirde expat kadın Facebook grubu varsa ona katılın orda sorun derim insanlar nasıl bulmuş.

Baba gelmiyor mu, o ne diyor bu konuda?

Bol şans dilerim
Cok teşşekkur ederim. Eşim bir sureligine gelemeyecek işlerinden dolayi. Tagesmutter fiyatlari nasil, bir bilginiz varmi ?

Benim bildigim her eyalette farkli.

Back
X