- 15 Kasım 2014
- 273
- 33
- 118
- 35
- Konu Sahibi guneslihava
-
Bu kadar negatıflık fazla degilmi canımYapmayin en azindan turkce biliyorsunuz ve de turksunuz. Esiniz kendinizi ifade edemeyecek ve cok sikintilar yasayacak. Siz daha hafif gogus gerersiniz dile hakimsiniz. Ikinizden biri bu zorlugu goguslemeli. Ben esim icin Almanyada yasiyorum her turlu sikintiyi cektim. Yalnizligi kabullendim. Hic ama hic kolay degil. Cikip dergimi alip okuyabilecegim bir yer degil cunku alabilecegim dergim bile yok.
Esiniz yakmak istiyorsaniz buyrun. Ben calisirken esime bakarim diyorsaniz hayhay.
O dil okuluna gider iyi bir Is bulana kadar erkeklik gorevini siz alirsiniz iki taraf da raziysa. Ki cocuk olacak diyorsunuz. Almanyada yasamak daha zor bir türk icin. Siz iki kulture de asinasiniz yani sizin icin daha kolay olmali. Esimi yakarim diyorsan buyur hodri meydan. Esim icin katlaniyorum yoksa hicbirsey gun beni burada tutamaz. Aileden bir sekilde birinin sabir gostermesi lazim. Secimi yaptik ve sabir gosteriyoruz
Az bile. Ege orada iyi bir isleri varsa burada sil bastan baslamak cok anlamsiz. Adam issiz ve dilsiz burada ne kadar saglikli yasayabilir. Bencillik acikcasi. Birinin zaten buna katlanmasi gerekiyor ulke degistiriyorsun boru degil. Cocuk dogacak. Baba evde emzirsin Anne de ise gitsin hersey Hakim olan o cunku. Baska cozumu olan. Eve para getiren ve cocuga bakan birileri lazim. O Adam burada hemen dilsiz ne kadar iyi bir Is bulabilirBu kadar negatıflık fazla degilmi canım
Bana burayı sen betimlemeye calışma istersenAz bile. Ege orada iyi bir isleri varsa burada sil bastan baslamak cok anlamsiz. Adam issiz ve dilsiz burada ne kadar saglikli yasayabilir. Bencillik acikcasi. Birinin zaten buna katlanmasi gerekiyor ulke degistiriyorsun boru degil. Cocuk dogacak. Baba evde emzirsin Anne de ise gitsin hersey Hakim olan o cunku. Baska cozumu olan. Eve para getiren ve cocuga bakan birileri lazim. O Adam burada hemen dilsiz ne kadar iyi bir Is bulabilir
Bana burayı sen betimlemeye calışma istersen
Hani halk arasında denıyor ya ithal gelin
Bu kadar kötüydü nıye geldın
Madem kötü bır yer nıye kalıyon
Hayat müşterek sekerım kadında çalışır ev gecındırır
Burda erkegımı özellestırıyon yoksa kadını yerıyon anlamadım uzatmakta ıstemıyorum fıkırlerınle senı yalnız bırakıyorum ama başkasının hayallerıne ket vurma bu yarım yamalak Almanya görüslerınle lütfen
Zaten buraya evlenerek gelein kadinlarin hepsi cahil cüheyla kader kurbani kisiler.
Ben bile isteye geldim ve sabir gösteriyorum diyorum.
Esim icin katlaniyorum kabullendim diyorum.
O adami ikna edersem diyor. Ben de acik acik ne düsündüyügümü söylüyorum.
Neden ben betimlemeye calismayacak misim?
Hic mi sosyoloji bilmiyorum, hic mi insan psikolojisi bilmiyorum saniyorsun.
Mantikli seyler yazmaya calistim. Gecim derdim anne özlemim ya da birsürü sey de siralayabilirdi mutsuzum demesine dayanarak yazdim bunlari.
Esini buraya getirmesi kendi mutsuzluguna bir nebze care olabilir ama esinin devamli mutsuz olmasi onu da etkilemeyecek mi.
Ben türkiyeden gelmis bir insan olarak esini baz alarak yazdim.
Cinsiyetci degilim insancilim.
Ana dili gibi almanca konusmasi aylar alacak o adamin.
Sen türkceyi bildigin halde mutsuzken o adam hem kültür hem de dil savasinin icine girecek.
Ama ben yazmiyim betimlemeyeyim, hadi daha insancillar betimlesin sinirlerim zipladi sen betimlemeye calisma ostersen derken. Tamam örtmenim ben sustum sen anlat yapilacak islemleri.
Mutluluk garantisi var cünkü o islemler halledildikten sonra.
Yazacagim varsa da yazmam artik, kurallari koyan bayan. Siz yorum yapin bir tek. Ben ufacik benyimle betimlemeye calismayayim ha ne dersin.
Burda doğup büyüyenlerin çoğu buraya adeta aşık. Ve sonradan gelen bizleri beğenmiyorlar sanırım ( ki ben öğrenci olarak geldim yine durum bu) onlar anlamıyor aileleri anaları bacıları herkesleri yanında, dili konuşmamak gibi dertleri de yok. Onun için herkesin bakış açısı değişik, ama saygı şart.
Saygi sart kesinlikle.
Simdi bile saygisizlik degil de nedir bu bana karsi, ithal gelinmis, sen betimlememeymis.
Allah askina bunlar nedir yahu.
Sevdigim adamla evlendim ben. güvendim ona, baska ülkeye de giderdim.
Zor dedik diye su bana yapilan yoruma bakar misin?
Ben egitimimi yapip geldim, herseyimi geride biraktim esim, ailem icin. Mutsuz da olsam bir gün pisman olmadim.
Kadin bana beyenmiyorsun da neden geldin yazmis.
Annenin kinasi varmis ona geldim. Ne cevap vereyim ben sana.
Cidden olayı iyice arabeskleştirdiniz. İnsanlar 40 yaşından sonra yurtdışına taşınıyorlar da hem dil öğreniyorlar, hem çalışıp çabalayıp tutunuyorlar, yine huzurla yaşıyorlar. Eşi yakacak bir şey yok. Saksı değilse yaşadığı yerin dilini öğrenir zaten bir insan, normal olan bu. Sizin sadece "sabredilerek" geçirilecek bir hayatınızın olması sizin sorununuz. Bunu yurtdışına taşınmanın bir getirisiymiş gibi burada insanlara anlatmanız yanlış. Almanya'nin yaşam standartları daha iyi Türkiye'den. Biraz da aklını ve potansiyelini kullanan insan gider güzelce yaşar. Herkes sizin gibi yaşayacak diye bir şey yok.Zaten buraya evlenerek gelein kadinlarin hepsi cahil cüheyla kader kurbani kisiler.
Ben bile isteye geldim ve sabir gösteriyorum diyorum.
Esim icin katlaniyorum kabullendim diyorum.
O adami ikna edersem diyor. Ben de acik acik ne düsündüyügümü söylüyorum.
Neden ben betimlemeye calismayacak misim?
Hic mi sosyoloji bilmiyorum, hic mi insan psikolojisi bilmiyorum saniyorsun.
Mantikli seyler yazmaya calistim. Gecim derdim anne özlemim ya da birsürü sey de siralayabilirdi mutsuzum demesine dayanarak yazdim bunlari.
Esini buraya getirmesi kendi mutsuzluguna bir nebze care olabilir ama esinin devamli mutsuz olmasi onu da etkilemeyecek mi.
Ben türkiyeden gelmis bir insan olarak esini baz alarak yazdim.
Cinsiyetci degilim insancilim.
Ana dili gibi almanca konusmasi aylar alacak o adamin.
Sen türkceyi bildigin halde mutsuzken o adam hem kültür hem de dil savasinin icine girecek.
Ama ben yazmiyim betimlemeyeyim, hadi daha insancillar betimlesin sinirlerim zipladi sen betimlemeye calisma ostersen derken. Tamam örtmenim ben sustum sen anlat yapilacak islemleri.
Mutluluk garantisi var cünkü o islemler halledildikten sonra.
Yazacagim varsa da yazmam artik, kurallari koyan bayan. Siz yorum yapin bir tek. Ben ufacik benyimle betimlemeye calismayayim ha ne dersin.
İthal gelin ve damat ibaresini burda duydum ben, insanı aşağılayan bir saçma zihniyetin ürünü ve bu zihniyet yıllarca Türkiye'den gelen gelin ve damatlari ezdi. Kader diye bişey var sen evlendin geldin diye kimse o yakıştirmayi yapamaz. Kraldan çok kralcılar yahu. Bi insan çok sevmediği yerde de yaşamak zorunda kalabilir ve o ülke hakkında fikirlerini beyan edebilir.. Net
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?