- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
- Konu Sahibi guneslihava
-
Cidden olayı iyice arabeskleştirdiniz. İnsanlar 40 yaşından sonra yurtdışına taşınıyorlar da hem dil öğreniyorlar, hem çalışıp çabalayıp tutunuyorlar, yine huzurla yaşıyorlar. Sizin sadece "sabredilerek" geçirilecek bir hayatınızın olması sizin sorununuz. Bunu yurtdışına taşınmanın bir getirisiymiş gibi burada insanlara anlatmanız yanlış. Almanya'nin yaşam standartları daha iyi Türkiye'den. Bieaz da aklını kullanan insan gider güzelce yaşar. Herkes sizin gibi yaşayacak diye bir şey yok.
Birebir katılıyorum...Cidden olayı iyice arabeskleştirdiniz. İnsanlar 40 yaşından sonra yurtdışına taşınıyorlar da hem dil öğreniyorlar, hem çalışıp çabalayıp tutunuyorlar, yine huzurla yaşıyorlar. Eşi yakacak bir şey yok. Saksı değilse yaşadığı yerin dilini öğrenir zaten bir insan, normal olan bu. Sizin sadece "sabredilerek" geçirilecek bir hayatınızın olması sizin sorununuz. Bunu yurtdışına taşınmanın bir getirisiymiş gibi burada insanlara anlatmanız yanlış. Almanya'nin yaşam standartları daha iyi Türkiye'den. Biraz da aklını ve potansiyelini kullanan insan gider güzelce yaşar. Herkes sizin gibi yaşayacak diye bir şey yok.
Bizim gibi yasamak derken?
Pardon da ben adamin yasamasi muhtemek zorluklardan bahsediyorum, dili yokmus adamin.
Bunu edinmesi aylar alacak diyorum iyi ihtimalle.
Cocuk dogacakmis.
Arabesklestirmek mi bu?
Iyi isim var, esim istekli, cocugun bakimina yardimcim var diye bilgi gelse baska yazmayacagim sanki.
Sizim gibi yasamak!?
Ben artik ne diyeyim.
Yazim şeklin çok negatif, ben 9 seneye yakındır almanyadayım 30 yaşında geldim, 5 ayda b1 sertifikami aldım, çocuğum oldu evde kaldım, ama kurslara gittim, yeri geldi sosyal yardım aldım ama bi Allahın kulu gelip evime ne aldım diye incelemedı..... şimdiyse çalışıyorum işyerinde benden başka hepsi saf alman, bir güne bir gün bi tanesi ters davranmadı...Bu zihniyet yüzünden zaten burada yalnizlik cekiyorum cünkü iclerine girilmeyecek kadar korkunc bir zihniyet, insan ayrimi bu.
Zaten var olan irkciliga mi gögüs gerelim yoksa kendi milletimizin bu sekilde asagilamalarina mi?
Ben yalnizim, gurur duyuyorum bu yalnizlikla cünkü cok kaliteli.
Bu zihniyetle oturup kahve icemem.
Ha yine zor, cok zor derim. Nedir yani ulu vatanina küfür mü ettim ?
Zor kardesim zor. Adam icin de zor olacak bebek dogunca sosyal yardim al bik bik demesi kolay.
Cocuguna istedigin seyi alamayinca canin iki yanacak ama.
Devletten yardim aliyorsan evine ne aldigina kadar gelip bakiyorlar adamin.
Orada idare edilebiliyorsa bosuna yipranmaya degmeze getiryorum cünkü ya sen ya o bu zorlugu cekecek baska yolu yok cok normal bir sürec bu, ülke degistiriyorsun.
Sen mutsuzsan o da sana mutsuzun türkiyeye geri dönelim der kisir döngü iste bu.
Gerci tecrube etmis kisilerin yazmasi sacma ben tihal gelinim.
Öğrenen öğreniyor, kimisi de senelerce orada yaşayıp inatla öğrenmiyor. O biraz şahsa bağlı.Sizin gibi yaşamayı zaten anlatmışsınız. Yazdığınız hayatınızı kastediyorum ben de zira buradan bakınca hiç iç açıcı bir hayatınız yok gibi görünüyor, neyse.
Siz eşin yaşayacağı zorluklardan bahsetmiyorsunuz. Siz olayı dramatikleştiriyorsunuz sadece. Eşini yakarmış bilmemne. Tam tersine, adamın hayatı kurtulur. Ben de yurtdışına taşındım. Benim anam babam da 40 yaşlarından sonra ne iz ne dil bilmedikleri ülkeye geldiler. Ben gayet iyi biliyorum yurtdışına taşınma ve alışma sürecinin zorluğunu merak etmeyin. Sizdeki yorum objektif değil, kendi hayatınızı dayatmışsınız herkese sadece. Herkes sizin gibi değil diyorum ben de. Dil yok dil yok diye her mesaja olağanüstü bir şeymiş gibi yazdığınız şeye de cevap vereyim, dil öğrenilebilen bir şey hanimefendi. Kişi kendini o ülkede fanusa kapatmadığı sürece saksı değilse öğrenir.
Sizin gibi yaşamayı zaten anlatmışsınız. Yazdığınız hayatınızı kastediyorum ben de zira buradan bakınca hiç iç açıcı bir hayatınız yok gibi görünüyor, neyse.
Siz eşin yaşayacağı zorluklardan bahsetmiyorsunuz. Siz olayı dramatikleştiriyorsunuz sadece. Eşini yakarmış bilmemne. Tam tersine, adamın hayatı kurtulur. Ben de yurtdışına taşındım. Benim anam babam da 40 yaşlarından sonra ne iz ne dil bilmedikleri ülkeye geldiler. Ben gayet iyi biliyorum yurtdışına taşınma ve alışma sürecinin zorluğunu merak etmeyin. Sizdeki yorum objektif değil, kendi hayatınızı dayatmışsınız herkese sadece. Herkes sizin gibi değil diyorum ben de. Dil yok dil yok diye her mesaja olağanüstü bir şeymiş gibi yazdığınız şeye de cevap vereyim, dil öğrenilebilen bir şey hanimefendi. Kişi kendini o ülkede fanusa kapatmadığı sürece saksı değilse öğrenir.
İnsan isterse öğrenir, ben nein ve ja'dan başka biseyini bilmediğim bu dili 45 günde sadece evde kendim çalışarak ankara Goethe nin A1 sınavını 92 puanla geçtim ve bu başarıdan dolayı vizemi hemen verdilerÖğrenen öğreniyor, kimisi de senelerce orada yaşayıp inatla öğrenmiyor. O biraz şahsa bağlı.
Ama yeni doğacak bebek varken riske girmemek için, bebek doğana kadar birkaç ay dil eğitimi alsa fena olmaz. Günlük yaşamı idame ettirecek kadar Almanca öğrenmek ne kadar sürer ki?
Selamlar Lingen :)İnsan isterse öğrenir, ben nein ve ja'dan başka biseyi nilos bilmediğim bu dili 45 günde sadece evde kendim çalışarak ankara Goethe nin A1 sınavını 92 puanla geçtim ve bu başarıdan dolayı vizemi hemen verdiler
Yazim şeklin çok negatif, ben 9 seneye yakındır almanyadayım 30 yaşında geldim, 5 ayda b1 sertifikami aldım, çocuğum oldu evde kaldım, ama kurslara gittim, yeri geldi sosyal yardım aldım ama bi Allahın kulu gelip evime ne aldım diye incelemedı..... şimdiyse çalışıyorum işyerinde benden başka hepsi saf alman, bir güne bir gün bi tanesi ters davranmadı...
Dil öğrenmek zor değil tabi içinde istek varsa, buranın şartları kabul etmek gerek ki türkiyeden daha güzel... ve konu sahibi de eminim ki bunları keşfettikce mutsuz oldu, imkanın varken eşini ikna et konu sahibi benden sana tavsiye...
Öğrenen öğreniyor, kimisi de senelerce orada yaşayıp inatla öğrenmiyor. O biraz şahsa bağlı.
Ama yeni doğacak bebek varken riske girmemek için, bebek doğana kadar birkaç ay dil eğitimi alsa fena olmaz. Günlük yaşamı idame ettirecek kadar Almanca öğrenmek ne kadar sürer ki?
Selam canim:)Selamlar Lingen :)
Yani olduğun sınavın yazılı mı sözlü mü bilmediğim için, şunu söyleyeyim. Yani kağıt üzerinde yazılı sınavı geçmekle, aktif konuşmak azıcık farklı oluyor. 12 sene İngilizce eğitimi alınıyor güya, sınavları geçiyorsun ama hadi konuş dendiğinde bön bön bakıyorsun. Konuşabilecek kadar öğrenmek çok mu sürer ki?
Canım üstüne gelmek olarak algılama, sadece ilk mesajın çok negatifti, yani olumsuzluklardan bahsetmek gibi değil de gel de gör gününü gibi bir tehdit havası yarattı...bu kadar tepki ondan..Sosyal hizmet alanlardan duyduklarim. Degismis olabilir, belli bir siniri asamiyorlar diye biliyorum. Yanlissa bu bilgi olabilir yani, yanilmis olabilirim. Ben de b1 sertifikasini neredeyde üc buck dört ay kursa giderek aldim. Cocuk baktigim icin yükseltemiyorum, cocuklar okula baslayinca c1 c2 ye kadar yolum var.
Negatif, sen de pozitif yanlarini yaz ben yok demem.
Neden olumsuz yazdim diye olumlu yanlari yok saymis profili ciziyorum anlamadim.
Odak noktasi bu olmus.
Benim hayat sartlarim belki de cok iyi aile problemleri ve tiksindigim zihniyet disinda. Hani tek tek aciklamiyorum gerek de yok ama su su su var kardesim iyi bir sebebe dayanmadan gelme demek istedim.
Ikisi de istiyorsa zaten hic beklemeyin gelin derim.
Ya sen ya o mutsuz olacak o zaman diyorum.
Mantiksiz mi konusuyorum anlamiyorum artik ya.
Bebek doğar doğmaz gitmeleri şart değil ki. Bebek doğana kadar adam dilini geliştirir, gerekirse bir süre daha kalırlar, iş güç ayarlanır. Oluruna bakılır. Yani bebek doğdu ertesi gün gidiyoruz gibi bir şey şart değil yani.Kisiye bagli, o kadar laf yedim burada yazdiklarim yüzünde ama ben en fazla dört ay icinde b1 sertifikami almistim. O kadar yazdigim olumsuzluklara ragmen. Ama ihtimallerden bahsediyorum.
Bebek varken kadin calisamaz emiyorsa hani ilk akla gelen. e adam dilsiz ne kadar maasli bir ise girsin.
Hersey hazir olsa adam istekli olsa almanca alt yapisini ayarlasa gelin zaten gercekten gelin yani bir laf dedik diye neler isittim surada. Gelin gelin.
Ha bu arada çocukların büyümesini beklemek zorunda değilsin kreşe verip dil kursuna da gidebilirsin çalışabilirsin de...Sosyal hizmet alanlardan duyduklarim. Degismis olabilir, belli bir siniri asamiyorlar diye biliyorum. Yanlissa bu bilgi olabilir yani, yanilmis olabilirim. Ben de b1 sertifikasini neredeyde üc buck dört ay kursa giderek aldim. Cocuk baktigim icin yükseltemiyorum, cocuklar okula baslayinca c1 c2 ye kadar yolum var.
Negatif, sen de pozitif yanlarini yaz ben yok demem.
Neden olumsuz yazdim diye olumlu yanlari yok saymis profili ciziyorum anlamadim.
Odak noktasi bu olmus.
Benim hayat sartlarim belki de cok iyi aile problemleri ve tiksindigim zihniyet disinda. Hani tek tek aciklamiyorum gerek de yok ama su su su var kardesim iyi bir sebebe dayanmadan gelme demek istedim.
Ikisi de istiyorsa zaten hic beklemeyin gelin derim.
Ya sen ya o mutsuz olacak o zaman diyorum.
Mantiksiz mi konusuyorum anlamiyorum artik ya.
Seni gecikmiş de olsa tebrik ediyorum.Selam canim:)
Sınav 4 bölümde oluşuyordu konuşma dinleme okuma yazma.... ve benim yazma ile konuşma 100'de 100dü... ama bunu çalışma sistemime borcluyduminek benn
Turkiyede yasayacaginiz evlenmeden once belli degil miydi? Sonucta kabul ettiniz turkiyede yasamayi ve evlendiniz.
Ama en bastan yok ben turkiyede yasayamam diyen biriyseniz o zaman almanyadan biriyle evlenecektiniz ya da esinize almanyada yasayalim yoksa bu is olmasin diyecektiniz.
Basta kabul edip evlenip hamile kaldiktan sonra hic almanyada yasamamis esinize hadi gel almanya da yasayalim derseniz kabul etmemesi cok normal.
Bebek doğar doğmaz gitmeleri şart değil ki. Bebek doğana kadar adam dilini geliştirir, gerekirse bir süre daha kalırlar, iş güç ayarlanır. Oluruna bakılır. Yani bebek doğdu ertesi gün gidiyoruz gibi bir şey şart değil yani.
Ama adamın fikrini bilmiyoruz ki. Belki asla gitmem diyecek. O yüzden burada birbirimize girmemizin manası yok.
Ama şunu da söyleyeyim, Almanya'ya yerleşme fırsatım olsa kullanırım, bebeğim varsa daha da çabalarım.
Ha bu arada çocukların büyümesini beklemek zorunda değilsin kreşe verip dil kursuna da gidebilirsin çalışabilirsin de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?