almanyada dogdum buyudum turkiyede etl

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya tabi ki herkesin kendi memleketi birincil tercihtir. Ama bazen koşullar gereği insanlar tercihlerini değiştiriyorlar. Maddi durum belirleyici oluyor artık.
Tabi ki kültür, dil farklılığı belirgin olacak. Alışma sıkıntısı çekilecek, ülke değiştiren her insan yaşıyordur bunu zaten.
Ben şehir değiştirdiğimde bile yaşıyorum yani. Ama bunlar küçük engeller, hedefe giden yolda pes ettirici etmenler olmasına izin vermemeliyiz. Verirsek zaten dediğiniz gibi mutsuz oluruz.

Coskuyla yazmisim evet. Fakat elle tutulur bir sebep göremedigim icin yazdim. Altini ciyorum zaten, buranin sartlari yok efendim özlem, yani birsey bir ayrintiya ihtiyac duyuyor insan. Böyle ayrrinti olmayinca böyle yazdim. Aci taraflarini da yazdim. Esim istekli, ögrenip gidecek dese zaten sorun yok. Sen mutsuzsuz türkiye de o da burada olacak diyorum. Yazi dilim hodri meydan icermi, ee nolmus. Küfür sayiliyorsa simdiden özür dilerim.
Gelin iste hidri meydan, ama bana sundugun bu icerikle gelin caniniz yanmasin demeye getirdim.
Kadina sa saygi duyuyorum, o da benim gibi mutsuzluk cekmis bunu istemesi en dogal hakki. ama önünü arkasini saglama alin gelin diyorum.
Kötü niyetle de yazmadim
Herkes nasil anlamak istiyorsa anliyor zaten

eski konularına bakılırsa mutsuz olma sebebin kocan. neden ona katlanıyorsun? bir de ödül gibi Almanya teklifi mi yapacaksın?
kocan yurtdışında daha kötü koca olur bence. sen git kendi ailenle ve çocuğunla mutlu mesut yaşa.

Çok yanlış genellemeler yapılıyor.
Benim tanıdığım üç beş kişi Almanya'dan Türkiye'ye veya Türkiye'den Almanya'ya gitti.
Mutlu olanı da tanıyorum, yok ben yapamadım diyerek kocasını, eşyasını toplayıp götüreni de gördüm.
Kızın biri aylarca kocasından ayrı kaldı. Adam Türkiye'de kalıp Almanca kursuna gitti. Sınava girmesi gerekiyordu o zamanlar. Sonradan kaldırıldı galiba. Adam orada iş bulmuş araba almış. Şu an iyi gibiler.
Ama mesela bir arkadaşım var. 19 sene önce görücü usülü Türkiye'de evlenip kocasını Almanya'ya götürüyor. Adam hep ya Türk şirketlerinde veya Türklerin çok olduğu yerlerde işçi olarak çalışmış. Hiç Almanca öğrenme gereği duymamış. Kadın diyor şimdiki aklım olsa oradan buraya getirmezdim. Çocukların ödevleri bende. Toplantılarına giden ben. Bürokratik işleri halleden ben ... diyor. Her iş bende diyor.
Bir kaç gün önce Almanya'daydım. "İthal" gelin olarak Almanya'ya giden bir abla var. Bana Türkiye'ye alıştın mı diye sordu. Evet dedim. O da bana şunu söyledi. Ben ilk zamanlar sanki Türkiye'de kötü bir suç işlemişim de beni buraya sürdüler gibi hissediyordum dedi. Yani çok çok zorluk çekmiş.
Daha bir sürü iyi veya kötü örnek verebilirim.
Öncellikle gerçekten Almanya'da mutlu olabilmeleri için konusahibinin eşinin de bunu istemesi gerekiyor. Baştan zor olur. Dil öğrenir, belki meslek eğitimi alır. İşe girer çalışır. Orada 40ından sonra tekrar okula gidip hayatına yeni bir yön çizen çok. Ama sabır gerektirir. Maddi manevi zorluk orada da çekerler.

Ben bu hatunu sen böyle yazınca hatırladım grillcim. Eski konularında Almanyaya tek başına dönmesini o adamdan da ailesinden de kurtulmasını yazmıştım.

Aynısını tekrar yazmak istiyorum: G guneslihava sen adamı sevmiyorsun, o seni sevmiyor, evliliğin mutsuz, burda çektiğin yetmiyormuş gibi neden bu adamı oraya da götürüp orda sırtında taşımak istiyorsun ? Gerçekten bir mantık bulamadığım için çok merak ediyorum artık.

şiddet var, engelli kaynına bakıcılık vardı en son. ama niyeyse evliliği çok güzelmiş gibi çocuk yapmak, üstüne Almanya teklifi. ilginç düşünceler.

Ben de baska bir sey merak ettim :)
En son kac aylikken dogum icin Almanyaya gitmeyi dusunuyorsunuz?
36 hafta ve sonrasinda doktor izni olsa dahi ucaklar kabul etmez.

Yarama tuz basılan bir konu ya denk geldim . Bende eşimle Türkiye'de tanıştım ve evlendim o bu sırada Almanya'da master yapıyordu biz çok severek evlendik Almanya'ya gelme fikri beni başta heyecanlandırdı kursa gittim serifikami aldım eşim Türk vatandaşı olduğu için Sadece 3 aylık vize alabildim sonra Baktık olmuyor o Alman vatandaşı oldu artık temelli Almanya'ya kapak atmış oldum eşim öğrenci idi bende dil kursuna yazıldım â2 seviyesine geldim ki hamile kaldım 37. Haftaya kadar gidebildim sonra doğum çocuk bakımı şu bu daha gidemedim çevremde pek Türk yok akrabamız zaten yok pratik yapmadan da Almanca ogrenemiyorsun zaten bebek var arada türkiyeye tatile gidiyoruz Allahım ilaç gibi geliyordu zamanla bunalimlara girmeye başladım bu arada tatilde yine hamile kaldım :) Şuan oğlum 20 aylık ikinci si de yolda . Şuanki psikolojik durumum çok kötü eşim daha yeni iş buldu evimiz küçük ev arıyoruz yok akrabam eşim dostum komşum kimse yok çok yalnızım ve Türkiye'de çalışan sosyal hayatı olan parasininkazanip gezip tozan biriydim e şimdi dilimde yeterli değil dışarıya çıkıyorsun catpat anlıyorsun ama kendini salak gibi hissediyorsun. Baştan durumun vahametini anlamadım evlilik heyecanı yeni ülke çevre galan 3,5 yıldır burdayım şuan çok depresyondayım türkiyeye dönme ihtimalimiz yok eşim burdaki imkanları bırakıp gidemem orada aç kalırız burda en azından devlet bakıyor çocukların geleceği için burası daha iyi bende artık yavaş yavaş bu duruma alışmaya çalışıyorum beni ehliyet ve araba almakla kandırıyor yeni eve taşıniruz yeni eşyalar alırız yeni bir çevren olur bakalım hayırlısı Almanya'ya ailesini getirceklere bir örnek olsun

Esiniz haklii egitim turkiye ile kiyaz olamazz amaa yinede tabiki bolgeyede bagli ....
ya dernekler var boyle anne cocuklar icin bir baksaniz kres tarzi olur genelde turk calisanlarda olur ...kahve icmeler cocuklarla oyunlar vs yasadiginiz yer neresi ben sizin icin bakabilirim isterseniz..

Ya ne kadar iyisiniz çok teşekkür ederim sarılmak istiyorum şuan size biryer bulamasakta düşünceniz beni çokkk mutlu etti. Ben onu duymuştum eşim sen bir bak dedi hemde Almancani ilerletirsinbböylelikle ise başladığından beridir doktorlara yalnız gidiyorum hamile halimle çok zor sgercekten biz hessen darmstadttayiz

ne mutlu bana ozaman hamile birisini mutlu ettiysem:))
Evet sizi cok iyi anliyorum yabanci dairesinde calistim tercumanlik yaptim sizin zorluklarinizi cok iyi biliyorum o yuzden sormak istedim cok secenekler var faydana bileceginiz
Cok tanidigim var ilk zamanlar bocalayan hatta depresyona giren ama suan isi cevresi olan en onemlisi mutlu olan ...
Ok ben bakacagim size ozelden yazarim

Allahım inşallah sizinde ne sıkıntınız varsa yardımcı olsun. Çevremde bu şekilde yardım eden görmeden internetten hiç tanımadığım birinin yardımcı olması inan şu an burnumun direği sızlıyor düşün şuan çok hassas durumdayım.

Siz dil bilirken bu kadar zorlanıyorsunuz, adam almanca bile bilmiyorken nasıl yapsın? Onun da dogup büyüdüğü yer sonucta. Dil öğrenmesi lazım, iş ayarlamanız lazım işiniz zor.

eşinizle burda mutlu olabilmeniz için eşinizin gerçekten Almanya'da yaşamaya istekli olması lazım. Aksi takdirde sizin zorlamanızla malesef cok zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…