- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.156
- 298
- Konu Sahibi guneslihava
-
Ya tabi ki herkesin kendi memleketi birincil tercihtir. Ama bazen koşullar gereği insanlar tercihlerini değiştiriyorlar. Maddi durum belirleyici oluyor artık.Zaten ben de a1 sertifikami aldim. Verilen bilgilere göre yazdim, bir zaman ibaresi yok. Mutsuzum gelmek istiyorum, esimin dili yok falan filan belirleyici oldu. Yoksa es istesin, dil ögrensin. Ikisi da anlasarak gelsin, cünkü bu sefer de ilk zamanlar ayni kadin gibi mutsuz olabilir. Sonu yok bunun, bile isteye gelsinler ne ala. Ben zaten cocuklarin egitimi icin muhtemelen uzunca süreler buradayim. Burada yasiyorum, yasayacagim. Ben kimseye girmedim, ama konunun cercevesine göre bunlari yazdim. Esimi ikna etmem lazim derken iyice kopmus olabilirim. Ikna etmelik bir durum var diye. Cünkü insan istemeli, hicbirseyin garantisi yok, isler yolunda gitmeyince senin yüzünde oldu kavgasi yasamasinlar istedim. Ilk mesaji sert yazdim.
yine de kendi bilecekleri is.
Olumsuzluklar kralicesi oldum iki dakikada. Ama var bunlar da diyorum yani. Yoksa dedigim gibi yasam sartlari zaten iyi gelsinler.
Bencede yaaa bu korkutma çalışmak da ne demek sanki ölüme götürücek kocasını.
Hodri meydanmis. Sen eşin için almanyaya gelebiliyosun sa konu sahibinin de kocası belki karısı için almanyayi tercih edecek ,kadın baktı ki mutlu değil?
Fikir verebilirsin ama sana uymuyor diye meydan okumalar felan
Hey allahım allah herkese akıl fikir versin
eski konularına bakılırsa mutsuz olma sebebin kocan. neden ona katlanıyorsun? bir de ödül gibi Almanya teklifi mi yapacaksın?selam kizlar almanyada dogdum buyudum turkiyeden evlendim ve turkiyede yasiyorum ama burda cok mutsuzum. hamileyim almanyada olucak dogumum ve ben artik esimi ikna edebilirsem temeli almanyada yasamak istiyorum sorun suki esimin ne vizesi nede pasportu var benim turk pasaportum var zaten bu yuzden her alti ayda giris cikis yapiyorum. esimi almanyaya nasil goturebilirim neler bekliyo bizi. esim almanca bilmiyor.
eski konularına bakılırsa mutsuz olma sebebin kocan. neden ona katlanıyorsun? bir de ödül gibi Almanya teklifi mi yapacaksın?
kocan yurtdışında daha kötü koca olur bence. sen git kendi ailenle ve çocuğunla mutlu mesut yaşa.
şiddet var, engelli kaynına bakıcılık vardı en son. ama niyeyse evliliği çok güzelmiş gibi çocuk yapmak, üstüne Almanya teklifi. ilginç düşünceler.Ben bu hatunu sen böyle yazınca hatırladım grillcim. Eski konularında Almanyaya tek başına dönmesini o adamdan da ailesinden de kurtulmasını yazmıştım.
Aynısını tekrar yazmak istiyorum: G guneslihava sen adamı sevmiyorsun, o seni sevmiyor, evliliğin mutsuz, burda çektiğin yetmiyormuş gibi neden bu adamı oraya da götürüp orda sırtında taşımak istiyorsun ? Gerçekten bir mantık bulamadığım için çok merak ediyorum artık.
Yarama tuz basılan bir konu ya denk geldim . Bende eşimle Türkiye'de tanıştım ve evlendim o bu sırada Almanya'da master yapıyordu biz çok severek evlendik Almanya'ya gelme fikri beni başta heyecanlandırdı kursa gittim serifikami aldım eşim Türk vatandaşı olduğu için Sadece 3 aylık vize alabildim sonra Baktık olmuyor o Alman vatandaşı oldu artık temelli Almanya'ya kapak atmış oldum eşim öğrenci idi bende dil kursuna yazıldım â2 seviyesine geldim ki hamile kaldım 37. Haftaya kadar gidebildim sonra doğum çocuk bakımı şu bu daha gidemedim çevremde pek Türk yok akrabamız zaten yok pratik yapmadan da Almanca ogrenemiyorsun zaten bebek var arada türkiyeye tatile gidiyoruz Allahım ilaç gibi geliyordu zamanla bunalimlara girmeye başladım bu arada tatilde yine hamile kaldım :) Şuan oğlum 20 aylık ikinci si de yolda . Şuanki psikolojik durumum çok kötü eşim daha yeni iş buldu evimiz küçük ev arıyoruz yok akrabam eşim dostum komşum kimse yok çok yalnızım ve Türkiye'de çalışan sosyal hayatı olan parasininkazanip gezip tozan biriydim e şimdi dilimde yeterli değil dışarıya çıkıyorsun catpat anlıyorsun ama kendini salak gibi hissediyorsun. Baştan durumun vahametini anlamadım evlilik heyecanı yeni ülke çevre galan 3,5 yıldır burdayım şuan çok depresyondayım türkiyeye dönme ihtimalimiz yok eşim burdaki imkanları bırakıp gidemem orada aç kalırız burda en azından devlet bakıyor çocukların geleceği için burası daha iyi bende artık yavaş yavaş bu duruma alışmaya çalışıyorum beni ehliyet ve araba almakla kandırıyor yeni eve taşıniruz yeni eşyalar alırız yeni bir çevren olur bakalım hayırlısı Almanya'ya ailesini getirceklere bir örnek olsun
Ya ne kadar iyisiniz çok teşekkür ederim sarılmak istiyorum şuan size biryer bulamasakta düşünceniz beni çokkk mutlu etti. Ben onu duymuştum eşim sen bir bak dedi hemde Almancani ilerletirsinbböylelikle ise başladığından beridir doktorlara yalnız gidiyorum hamile halimle çok zor sgercekten biz hessen darmstadttayizEsiniz haklii egitim turkiye ile kiyaz olamazz amaa yinede tabiki bolgeyede bagli ....
ya dernekler var boyle anne cocuklar icin bir baksaniz kres tarzi olur genelde turk calisanlarda olur ...kahve icmeler cocuklarla oyunlar vs yasadiginiz yer neresi ben sizin icin bakabilirim isterseniz..
Ya ne kadar iyisiniz çok teşekkür ederim sarılmak istiyorum şuan size biryer bulamasakta düşünceniz beni çokkk mutlu etti. Ben onu duymuştum eşim sen bir bak dedi hemde Almancani ilerletirsinbböylelikle ise başladığından beridir doktorlara yalnız gidiyorum hamile halimle çok zor sgercekten biz hessen darmstadttayiz
Allahım inşallah sizinde ne sıkıntınız varsa yardımcı olsun. Çevremde bu şekilde yardım eden görmeden internetten hiç tanımadığım birinin yardımcı olması inan şu an burnumun direği sızlıyor düşün şuan çok hassas durumdayım.ne mutlu bana ozaman hamile birisini mutlu ettiysem:))
Evet sizi cok iyi anliyorum yabanci dairesinde calistim tercumanlik yaptim sizin zorluklarinizi cok iyi biliyorum o yuzden sormak istedim cok secenekler var faydana bileceginiz
Cok tanidigim var ilk zamanlar bocalayan hatta depresyona giren ama suan isi cevresi olan en onemlisi mutlu olan ...
Ok ben bakacagim size ozelden yazarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?