annemin komşusu var almancı,annem o giderken,yufkasından,tişörtüne,kızına
tokasına kadar neler neler alır..allah razı olsun oda unutmaz bizi getirir bişeyler
mutlaka,annemde altında kalmaz asla..
kendini bilmekle alakalı bişey heralde..
gülsüm bizim derdimizi o kadar iyi anlatmissinki helel olsun kardesim sana
insana en cok koyan ise menfaat icin hic yakamizdan düsmayen insanlarin azbi parayi görünce selem vermemesi degilmi bizleri hicbir zaman hal hatir sormak icin aramadilar sadece para icin ararlar
ben size kendi basimdan gecen kisa bir örnek vereyim benim butun ailem burada esimin ailesi türkiyede ilk kez beraber izine gidecegiz esimle annesine babasina kiz kardeslerina halalarina teyzelerine yigenlerine okul esyalarina varana kadar aldikta aldik neyse gittik o gun bütün sülale toplanmis bizi bekliyor aman bir hürmet bir hürmet yavas yavas hepsinin hediyelerini dagittik izin bitti artik gelecegiz hicbirisi eline bir kolonya bile alipta yanimiza gelmediler inanirmisiniz bu bize o kadar koyduki anlatamam demkki bizi hic sevmiyorlarmis sevselerdi en azindan yolcu etmeye gelirlerdi insanlik hali gitmek var gelipte görmemek var öyle degilmi ama ah ettim bir daha kimseye cöp bile yok cocuklarin ellerine birer cikolata alirim yeter alemin enayisi bizlermiyiz
ay bunuda ekleyim söylemezsem siserim
bizim götürdügümüz sampuanlari begenmezlermis halilarini yikiyorlarmis
Aslinda gercegi dusununce Turkiyede yasayan insanlarimiz daha rahat!!
En basta akrabalariyla birlikteler!!! Dertlesecek konusacak insanlari var!!! Bakkala borc yazdirabiliyor!! Burda calismazsan para yok izine gideceksen 3 ay onceden heyecan +dert sariyor insani!! Sevdiklerime kavusacagim heyecani birde ayy ne hediye gotursem de yaranabilsem!! Insanlarimiz cok bilmis olmuslar sanki bizim kocalarimiz burda parayi sokaktan toplyorlar,ona gore sizin de dediginiz gibi su markadan bilmem ne varmis onu getirsenee!!!!
En iyisi hic alistirmamak!!! Yapabilene cok iyi ve tasarruflu::))) Ben yapiyorum!!!
Hepiniz haklisiniz,ama yapan kim?Gene buradaki insanimiz degil mi?Sadece iki örnek vermek istiyorum.Ben sahitim bu olaylara.Arkadasin biri sirf izin icin gitti Sharan(Yanlis yazmadim insallah)aldi.Neymis orda hava atamazmis,gelince tekrar satti,minicik arabasiyla devam etti.Bu arkadas ayrica gitmis bir mobilya magazasina orda resimler cekmis ve benim evim diye millete göstermis.:1shokBu sayede bir yasima daha girmis oldum.Insanlar neler düsünüyor)
Ikinci örnek;Esi calismayan,kendi temizlik isin de calisan biri.Tüm yil yemez,cocuklarina bir sey almaz,kendine almaz,evine almaz.Cocuklari yetersiz beslenme oldugu icin cok zayif ve celimsizler.Ama kazanilan para ile tüm sülaleye sahane hediyeler alinir.(Alti valizden asagi gitmezmis)
Eeeee böyle olunca da Türkiye de ki insanlarimiz da hakli olarak para icin de yüzüldügünü düsünüyorlar burada.........
Soylenecek herseyi o kadar guzel soylemissinizki,birkac kelime eklemeden gecemeyecegim ama,benim esimde bu konuda cok aptaldir,bizim bir dikili agacimiz yok,tr ye gittigimizde basimizi sokacak evimiz bile yok ama benim esim cifter cifter daireleri olan gorumcelerime para yagdirmaya bayilir,aman yesinler turkiyedekiler fakir diyor,fakir insanlarin evlerini bir gorseniz sasarsiniz,birde benim evimi gorseniz iki degil on defa sasarsiniz ama iste benim esim gibilere laf anlatilmiyor,birde izne gittigimizde bizi suraya goturun,gezdirin tozdurun demezlermi sinir oluyorum,20 kisiyle gezmeye gideriz eli cebine giden sadece biziz,herkesin masraflari bizden,durumlarida kotu olsa icim yanmaz,hepsi bizden 5 kat daha iyi durumda insanlar,tr de cebimizde 5 parasiz dolastigimiz cok gunler oldu desem inanirsiniz bana,elaleme para yetistirmekten sigara alacak paramiz kalmadigi gunler oldu,yazik degilmi ya ne bicim insanlik bunlarin yaptigi anlamiyorum,ya soyleyecek cok sey var aslinda bu konuda ama neyse artik allah islah etsin diyorum sadece.
cok dogru bunlar arkadaslar neyazikki,oysaki ne umutlarla getiririz yazi,
yaz gelsinde gideyim yine canim ülkeme diye,sonra gidersin ve
gittigine gidecegine pisman olursun, hediye alma gibi bir mecburiyetimizmi
var bizim acaba onu anlayamadim ben ??
neyse icinden gelir alirsin, kargalar gibi alirlar, sen giderken kardesim suda
cam sakizi coban armagini demez kimse, kuru bir tesekkür bilem etmez alistikya,birde begenmezlermi:1shok: birde iyi bisey getirdigini görsek derler
cekinmedenkafamçokkarıştı
valla kizlar biz bu yurtdisinda yabanci olmamiza ragmen bu almanlar bizi
o kadar cok iyi misafir etmislerki, onlar bize türkler diolar, kendi insanimiz bize
almanci diye sesleniolar ayrica birde baska bir irk baska bir canli türü gibi
davranmazlarmi, uzayli muamelesi görür olduk valla...
Allah sonumuzu hayir getire, ne diyelim...benneyaptımki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?