eh pes artik diyorumda baskada birsey demiyorum pardon ama sizinkilerde iyi alismislar birseyler beklemeye sizde plajdan bir iki midye kabugu falan götüreydiniz hediye anlaminda :Roflol::Roflol: annende deseymis bu senede sizden bekliyorlar hediye ondan bos gelmisler diye herhalde teyzen :1shok::1shok: böyle olurdu.
Birsey getirmek zorunda degiliz güzelim ama insan elli bos gitmek istemiyor bu sefer haydi haydi konusuyorlar ahh suraya bak hicbirsey getirmediler bence hediyenin büyü kücügü olmaz bana tr.den 200g lik cekirdek veya sakiz bile gelse seviniyorum ne güzel beni düsünmüs de yollamis diyorum kimsenin bir mecburiyeti yok ama herseyde karsilikliymis bu dünyada sen hep götür ver yap et karsi tarafdan hicbirsey yok olmuyor öyle kimse salak degil ve cokta hakli.
Vallah ben artik umursamiyorum bile hatta bu sene ne oldu biliyormusunz anlatmasam catlarim. Antalyaya gittik 2 hafta otelde kaldik e haliyle hediye falan götüremedik bu sene kimseye otele götürecek halim yokya cikolata falan neyse antalyadan sonra memlekete gittik tabiki kimseye birsey yok almanyaya döndükten sonra annem teyzem ne demis biliyormusunz bari antalyadan birseyler getirseydi bos elle gelinirmi?????:Roflol::Roflol::Roflol:
Inaninki artik gülüyorum o kadar trajikomik bence aman bosver diyeceksin
:icecream::icecream:
Hepimiz ayni dertten müzdaribiz sanirim.Cocuklugumda Türkiyedeyken,hep yazlari severdim.Yazlari bizim yurtdisindaki akrabalar gelir,cay,cikolata,bebek,sampuan vs.seyler getirirlerdi.Cocukluk iste,sevinirdik.Halbuki ne gerek varsa,cay desen alasi,cikolata desen alasi var Türkiyede.Ama iste alman mali ya,nimetten sayardik..Yillar sonra yurtdisina geldigimde,en ucuz cikolata ve sampuanlarin bize kakalandigini anladim..:)Simdi marketlerde 70 cente satilan cikolatalardandi getirdikleri.E onlarda hakli,hangi birine getirecekler.Türkiyedekiler hediye bekliyor.Simdi tek bir cikolata alip yemisligim yok burda,sevmiyorum ama cocukken yemeye korkardik,hemen bitmesin diye.
Sanki burda para gökten yagiyor,saniyorlarki para cok kolay kazaniliyor.Sabahin 5 inde kalkip,is basi yaptiklarini bilmiyorlar tabi.Anneler de calistigi icin cok ama cok zor oluyor.Dünya menfaat dünyasi.Birseyler verdigin sürece iyisin,biseyler vermedigin sürece senden kötüsü yoktur.1 yil burada calisip,2 aylik Türkiye tatilinde paralar su gibi gidiyor.Krediyi cekiyorlar,forslu forslu gidip Türkiyede havasini yapiyorlar,e tabi Türkiyedekiler de birsey zannediyor burayi.Bilmiyorlar ki ,o cekilen kredi tüm sene calisarak ödeniyor.
Simdi Avrupa da bitti,eskiden maddi olarak cok iyiymis.Euro ya gectikten sonra,piyasa berbat.Burda da karin tokluguna calisiliyor,Türkiyede de.o zaman burda durmanin manasi ne??Inanin artik 5 kurus biriktirilmiyor.Yok ona para,yok buna para.Türkiye de bu kadar degil yani..Burda hersey para.. Zaten artik yasalar da agirlasti.Aile birlesiminden gelmesi zor,oturum iznini alsa bile 5 yil calisma hakki yok.Resmen ülkenize geri dönün diyorlar,piyasayi rahatlatmak amaci ile.
Arkadaslarima anlatiyorum,Avrupaya özenmeyin,sizin bizden daha rahat hayatiniz var.Vize isleri yok,kagit kürek isleri yok,sosyal faaliyet dersen yine yok.Insanlar robot gibi,sabah is,aksam ev.Inanin merak ediyorum bu millet ne yapiyor,hic mi canlari sikilmiyor?Mesela Viyanadaki evler hep eskiden kalma,tarihi binalar.Bazilarinin tuvaletleri bile disarida,arkadaslarima anlattigim zaman inanmiyorlar,dalga gectigimi saniyorlar.Sen Avrupadasin artik bizi tanimazsin diyorlar.Ne bu yani?Avrupaya geldim diye degiseceksem herkes tükürsün yüzüme.Burasi ne ki,yani neden degiselim?Artik inanin Türkiyedeki arkadaslarima alinganlik bile yapamiyorum,yanlis anlamasinlar diye,havalandi falan sanirlar neme lazim.
Kisacasi su ki,Avrupa artik öldü.Siz Almancisiniz size dokunmaz diyorlar,niye biz burada parayi oturdugumuz yerden mi kazaniyoruz?Insanlari anlamak zor..
Cok güzel bir konuya deginmissiniz,tesekkür ederim.Kusur ettiysem affola...Huzurlu günler.
Benim akrabalarim Allah'tan hic bi$ey istemezler.Ama ben yinede dayanamam,her gittigimde hepsine bi$eyler götürürüm.Annemlere de alirim sürekli.Icimden geliyor cünkü ne yapayim.Annemler her gittigimde kizarlar bana,niye getiriyorsun bu kadar $ey diye.Ama benim üc ya$ kücük kizkarde$im sanki bizden degil.o tam tersi,isterde ister.Önceden sipari$leri verir.Heee bide ucuz $eyler istemez.Tabii bunun yaninda bide para ister.Tabii bide kaynim ve kayinvalidem var.Onlarda öyle.Önce para sonra da yaninda bir cok hediye olsun isterler.Aslinda cok iyilerdir,cok severim e$imin ailesini,Cok ta ii anla$iriz.Ama onlar para isteyincede sinir oluyirum. Ama ben o kadar saf biriyimki,hayatta kimse hayir diyemiyorum.Kendi kendime sinir bile olsam,dayanamam her$eye tamam derim.Ben hayir demedikce de bu böyle sürüp gider...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?