Hee kiz vallah insanin zoruna gidiyor, ne ararlar ne sorarlar ama bir ihtiyaclari olsun ohhh bak gör telefon susmaz vallah. Annemin bir lafi var lakin burda söyleyemiyorum ayip olur diye bilen biliyordur o lafi s... bir kulagmin arkasi kaldi orayida s..... bilmem anladinizmi
:Roflol::Roflol:
Inan bu konuyu burda actigimda aynen böyle yorumlar alicagmi biliyordum cünkü gercekten almanci olanin akrabasi olmuyor yani candan akrabasi hep cikari icin canim cigerim diyorlar, geneleme yapmak istemem mutlaka öyle olmayan insanlarda vardir fakat benim cevremde izledigim sey hep sizin ve benim yasadiklarim gibi malesef
Azeri Kizi bizde zamaninda hayir diyemiyorduk ama simdi öyle bi rahat diyorum hic sorma tatlicadiarzu ben onlarin her istegini yerine getirmeye calisirken onlarin manevi destegi bile vermemesi gözümü acti. Ne zaman zor duruma düstüm, tek basima kaldim ve canim akrabalarim dediklerim arayip sormadi ,dedim heeeeeeeeeee gözünü ac kizim ,bundan sonra enayi moduna girmeeeee. :1shok: onlar bana nasil davraniyorsa bende onlara öyle karsilik veriyom iyiyse iyiyim kötüyse kötüyüm .Böyle yaparak cok rahatladim ohhh be dünya varmisssssssss :içelim:
Azeri Kizi bizde zamaninda hayir diyemiyorduk ama simdi öyle bi rahat diyorum hic sorma tatlicadiarzu ben onlarin her istegini yerine getirmeye calisirken onlarin manevi destegi bile vermemesi gözümü acti. Ne zaman zor duruma düstüm, tek basima kaldim ve canim akrabalarim dediklerim arayip sormadi ,dedim heeeeeeeeeee gözünü ac kizim ,bundan sonra enayi moduna girmeeeee. :1shok: onlar bana nasil davraniyorsa bende onlara öyle karsilik veriyom iyiyse iyiyim kötüyse kötüyüm .Böyle yaparak cok rahatladim ohhh be dünya varmisssssssss :içelim:
Sevgili brontebrontecigim yazdiklarinla senin gibi burda aile destegiyle büyüyen ayaklarinin üstüne basan ve her iki ülkenin anlamlarini kavrayan geleceyinde huzur ve mutluluk duyan yasitlarinin düsünceleri (ben dahil burda yaslansamda)
Ama birde öbür yani var bizler gibi kücük yasta gelmis ,ayni köyünde yada geldigi cevredeki gibi baskiyla büyütülmüs erkek yada kiz (tabi kizlar cogunlukta) birde istem disi akraba yada köyünden biri ile evlendirilmis kocasinida kücbela buraya getirdiyse daha büyük baskiyla hayatina devam demektir , iste buhran ,nefret ve mutsuzluk.. Peki niye almanyaya karsi dersek yazlari gittinde birkac arkadasinin yasantisini gördünde ichalleri bilmeden oh ne rahat konu komsu yasam tarzi düsüncesiyle kendisini burda bir hapis hayatiyla yasadigini daha derin hissedip Almanya nefreti bir kat daha artar, deyil imkanlari anlamak bilmedinden kaygilanan bu nefreti (umarim gelicek nesil annesinin kazabina ugramaz) ... bu duygularla büyüyen anne yavrusuna destek cikma imkani olmadindan nefret tasiyan mutsuz ve ruhdengesi bozuk olan bir cok gencimiz var . Halbuki her iki Ülkeyede burda tüm imkanlarla büyüyen türk gencinin bir cok imkanlar saglaya bilcene tüm kalbimle inaniyorum . Birakalim Almanya nefretini ilkönce kendimize soralim neden nefret ettigimizi ve neden mutsuz oldugumuzu.... Kalin Huzur ve Mutluluk icinde.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?