nurdan'cim Almanya'nin fakirlesme orani iyice yükselmeye basliyor, bunun önümüzdeki 15 yil icinde düzelme imkani olmadigini acikliyorlar, tabiki 15 yildan sonra da düzelecek diye bir garantisi yok.gurbetligi bizler bilmiyoruz.fakat orada yaşam daha kolay bence,yani maddi açıdan
lale devri cevre cok önemli, sana katiliyorum. Ben izine gittigimde de eski dostlarimda, arkadaslarimda da ayni sicakligi bulamiyorum artik maalesef.yasadigim ortamda duygu eksik´se güneyin insanini tamamlamak daha da zordur...
nurdan kardesim kolay diye bisi yok bunu okuyan ve farkinda olmayanlar icin yazmak istedim emeksiz yemek dunyanin hic bi yerinde yok almanya da hic yok.ayrica yasamin daha kolay olup olmadigi goreceli bi kavram belki brunei sultani icin bile su an hayat hic kolay degildir kimbilebilir:))
kendin ol oldugun yerde mutlu ol sonra baska yeri merak ediyosan gez dolas gor:))
cok filozofi oldu ama napiyim ya gercek bu aslinda
aslinda onlarin öyle olmasinda burada yasayanlarin kabahati yokmu sanki??ilk almanyaya gelen türk aileleri hava atma derdinde burada oturdugu evi ev degil onun bunun pisliklerini temizlerler sonrada bankalardan kredi cekip araba kiralayip türkiyeye hava atmaya giderlerdi ama burada nasil yasadiklarini gercek anlamda anlatmazlardi.ne insanlar biliyorum ben pazarin kapanmasina yakin gider cürükleri alirlar ikinci esya giyerlerdi türkiyeye gidincede hava atarlardi,sanki cok zenginmisler gibi.eeee sonrada alistilar tabii,ucuzunu getirmeye basladigin zaman begenmezler.ne insanlar var hala tuvaleti olmayan evlerde yasiyorlar sanki para olmadigindanmi hayir daha fazla para biriktirip türkiyede daha iyi gösteris yapmak icin.ondan sonrada cocuklarini sokaklardan toplarlar.biz ne yaptikda bu cocuklar böyle oldu diye dert yakinirlar.hep baskalarinin cocuklarina özendirdiler.iste böyle.
aslinda onlarin öyle olmasinda burada yasayanlarin kabahati yokmu sanki??ilk almanyaya gelen türk aileleri hava atma derdinde burada oturdugu evi ev degil onun bunun pisliklerini temizlerler sonrada bankalardan kredi cekip araba kiralayip türkiyeye hava atmaya giderlerdi ama burada nasil yasadiklarini gercek anlamda anlatmazlardi.ne insanlar biliyorum ben pazarin kapanmasina yakin gider cürükleri alirlar ikinci esya giyerlerdi türkiyeye gidincede hava atarlardi,sanki cok zenginmisler gibi.eeee sonrada alistilar tabii,ucuzunu getirmeye basladigin zaman begenmezler.ne insanlar var hala tuvaleti olmayan evlerde yasiyorlar sanki para olmadigindanmi hayir daha fazla para biriktirip türkiyede daha iyi gösteris yapmak icin.ondan sonrada cocuklarini sokaklardan toplarlar.biz ne yaptikda bu cocuklar böyle oldu diye dert yakinirlar.hep baskalarinin cocuklarina özendirdiler.iste böyle.
ah gülsümüm senin ve ailenin cani cok yanmis bu konuda .seni cok iyi anliyorum.yarim elma gönül alma senin demek istedigin bu aslinda ama yapmiyorlar degilmi,üzülme ya hersey biz insanlar icin.bundan sonrada sen yapmazsin olur biter.
ne ezdirin nede kendinizi yedirin,rizkinizi vermeyin nankörlere.benimde burda bir arkadasim var ailesine tam 6000 euro yolladi 3 sene icinde ve kadinin gelelide 3 sene oluyor.burada ailesiyle internetten konusuyor nasilsin iyimisin demeden önce hemen kizim bize su kadar para daha lazim neymis abisi ev aliyormus.kadin hamile ve temizlik islerine giderek para kazaniyor kendi ihtiyaclarida bir sürü ama düsünen yok.okadar söyledim kiz artik yeter birazda kendi ihtiyaclarini gider.ama naapayim istiyorlar diyor.ben ondada suc buluyorum.aldanmayin kanmayin.
iyide bu kadinin kocasi müsade veriyorda para yolluyor.herhalde benim esim ben hamileyken calisip aileme asla para göndertmez.hadi bir kere istediler lazim oldu ama bunlar dozunu kacirmislar hemde yüksek miktarda ya.abisi ev yaptiriyormus bak bak.yarin bir gün abisi dönüp yüzüne bile bakmaz ahada suraya yaziyom.
Ayni seyleri bende yasadim,biz bavullar dolusu hediye götürürken karsiliginda hic birsey görmezdik.Cocukken yasadiklarimdan ders aldim,kim bana deger veriyorsa bende onlara hediye götürüyorum,ne az ne fazla.Artik onlarda anladilar.Almanyada gecim gercekten zorlasti,gün geliyor centleri hesaplar oluyoruz.Bizi ancak biz almancilar anlariz.Ben ilk defa yaziyorum ,ilk okudugum arkadaslarin yazilari hatiralarimi canlandirinca bende yazmak istedim.Sevgilerimle....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?