almanyadan tup bebek tedavisi olan varmi?yasadiklarimizi paylasalim .

Sağ ol canım, orası bana uzak, ama kliniğimden 85% memnun kalmıştım, fakat şimdi başka bir klinik arıyorum, Darmstadt yada Offenbach düşünüyorum, fakat haklarında hiç bir şey bilmiyorum, sen nereden ôğrendin kliniğinin iyi olduğunu?

canim benim kendi FA im onerdi.Doktorlar tabiki daha iyi taniyorlar hangisi daha iyi biliyorlar.Ben kendim daha yakin baska 2 Klinik denedim ikisinden de memnun kalmadim.Baska bilmedigim yine ayni yere gidecektim.Kontrolumde FA söyledim.Oda bana isinize karismak gibi olmasin ama gittiginiz yer hakkinda hicte iyi deneyimler duymadim isterseniz sizi baska yere yonlendirebilirim daha uzmanlar dedi.Bende Kabul ettim.SOnra kendim nette arastirdim gercektende gidenlerin hemen hemen hepsi memnun ve genellikle ilk yada ikinci denemede basariya ulasmislar.Sende arastir nette herseyi ogrenebilirsim canim.Insallah hakkinda hayirlisi bu tedavin nerede olursa olsun sonuncu olsun ve hayalindeki gibi ikizlerin olsun insallah.Allahim yar ve yardimcin olsun

Birbirini hic tanimadan birbirinin dualarinda yer almak nekadar huzur verici canim..umarim ki birbirimize ettigimiz dualar kabul olacaktir..
benim formlar geldi, doldurdum ama yollamaya cesaret edemiyorum (( bakalim biguc bulsam baslicam sanirim..
yok sanirim aok % 75 oduyormus malesef..
dualarimiz seninle arkadasim insallah kisa zaman sonra hamileligin tadini cikarmaya baslicaksin..
Elbette yeni tedaviye baslayinca herseyi mutlaka anlaticam, ve sende hamileliginle ilgili gelismeleri aktar olurmu..

Bence uzak olmasi korkutmasin seni canim, bak bu tedavi icin istanbula bile gitmeyi goze aldin.. almanya icindeki mesafeler uzak degil insana.. bende seylaa arkadastan duyduktan sonra arastirdim nette, gayet iyi bi klinik... bende o hatayi yaptim..bize yakin diye uzaga gitmeyeyim korkusuyla o ise yaramaz klinikte hem parami hem zamanimi hemde hayallarimi bosa harcadim ...simdi burasi banada 150 km uzak .gidip gelmek sabah erken saatlerinde cokzor olucak belki ama sansimizi denicez..yinede karar senin tabiki, hakkinda hakkimizda hayirlisi olsun canim..

Çok sağ ol canım, senin FA'tın sana yardımcı olmuş, ne iyi, ben doktorumu özellikle arayıp sordum, kadın bana cevap vermedi resmen karışmak istemiyormuş, birilerini kotulemekten korkuyor...
Essen bana neredeyse 3saat, ben çalışıyorum, böyle bile cok zor, öyle daha çok stres olurum, Buda tutmazsa zaten kesinlikle İstanbul'da devam etmeyi düşünüyorum...
Sizin tedaviniz başladımı, neler yaptılar aşamaları nasıl? Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah, Allah'ım kucaklarını bebişlerle doldursun

Âmin canım, Allah hepimizin yardımcısı olsun, ben çalışmak zorundada olduğum için, yakın olması önemli, izinlerimi Türkiye'de kullanmak istiyorum... Ama şimdilik karar veremedim, siz başarılı olursanız belki fikrim değişir:)

canim ben novuma 100 kusur km uzaktayim.Banada cok yakin degil yai.Ben tedavimi oldum sukur rabbime hamileyim.Novumdan okadar memnun kaldimki anlatamam.üstelik oyle cok gitmene gerek yok.Uzaktan gelenler icin randevu saatlerini sana gore ayarliyorlar.Gerekirse is saatleri disinda dahi bekliyorlar haberleri olduktan sonra.ara muayene ve takipleri kadin doktorun yapabiliyor sürekli irtibat halinde oluyorlar FA inla.Ben toplamda ilk konusma icin gittim sonra istenilen herseyi hazirlayip postayla gonderdim.Bir defada tedavi oncesi kontrole gittim.SOnra 1 defa yumurta gelisimine gittim toplama ve Transfer olmak uzere toplam 5 defa oradaydim.Beni kontrole cagirma sebebi ise yumurta rezervim az erken menopoza girme ihtimalim cok yuksek hormonlarim alt ust durumdaydi.Rahim kalinlasmiyordu.Doktorun verdigi ilaca vucudum nasil cevap Verdi nasil devam edecegiz diye cagirdi beni.Diger klinikler gibi kaliplasmis her hastada ne olursa olsun ayni protokol uygulamasi yok novumda .Kisiye ozel tedavi yapiyorlar.Neolursa olsun canim nereye gidersen git insallah karnin sonrada kucagin dolar.

A! cok sevindim, Allah kucagina almayida nasip etsin insallah, kac haftalik hamilesin, kacinci denemen?
sana kacinci gün embrysu transfer edildi, rahmine cizik attilarmi... :) biraz bilgi verirmisin?

A! cok sevindim, Allah kucagina almayida nasip etsin insallah, kac haftalik hamilesin, kacinci denemen?
sana kacinci gün embrysu transfer edildi, rahmine cizik attilarmi... :) biraz bilgi verirmisin?

benim hikayem biraz uzun canim.Ben 2 asilama ve 4 icsiden sonra kizima kavustum.2 asilama ve 3 icsi burada almanyada yapildi. 2. asilamada hamile kaldim ama disgebelik oldu.SOnra icsiye gectik.2 icsiden sonra dogal yoldan hamile kalmisim.Yine disgebelik oldu.Bu defa gec kalmisiz tupum patladi ve tuple birlikte aldilar melegimi.sonra 3. icsi denedik olmadi.Esime yeter dedim o zamanki psikoloji ile istemiyorum artik.Sonra esimle uzun bir tatile ciktik karayiplere.Donuste yine kararimi degistirdim.Ama bu defa turkiyede devam edelim dedim.2008 subatta adanada tedaviye basladim toplamda 4 turkiye ilk denemede kizima hamile kaldim:Allahim esirgesin kizim 5 yasinda.Benim icin bu defter kapanmisti aslinda .Ama kizim 2 yasina geldiginde kardes diye tutturdu bu istegi hic bitmedi.Almanyada bana yakin baska bir klinikte denedik olmadi ara verdik.Hem cocuk hem tedavi zor oluyor diye.Gectigimiz yaz turkiyedeyken hadi deneyelim dedim ama orada hormonlarimin alt ust oldugunu rahim problemim oldugunu ogrendim.Doktor elini Cabuk tut diyordu.Denedik ama malesef 5 yumurta gelisti.Oda zorla.Sonra beynim oyun oynadi ve istenilenden once yumurtalarim catladi..Opu gunu karin boslugunda bir folikul buldular tam ermemis kucuk bir folikiul.Onu yinede lab. ortaminda olgunlastirdilar ama kalite cok kotuydu tabiki sonuc negatif.Almanyaya gelince kadin doktoruma gittigimde olanlari anlattim Boyle basladi Novum hikayem.Rahime cizik atilmadi canim.Ama yeni bir ilac denedi doktorum katzorke.BU yeni ilac gonal ve diger ilaclara gore cok daha pahali ama benim durumundaki kadinlar icin buyuk bir umut isigi ....ilaca vucudum cok guzel tepki Verdi ve 9 yumurta olustu .Hepsi toplandi ertesi gun 8 tanesi dollendi.blastozysten olmalarini beklediler yasimda Ileri oldugu icin yeterli yumurta sayisi var dedi doktorum.7.tanesi 5, gune dayandi , 1 tanesi a kalite 2 tanesi b kalite dediler digerleri kotu dondurmaya degmezmis.3 taneyide Transfer ettiler.hatta doktorum 1 tane blastimin ikiz oldugunu soyledi .Transfer aninda bana hepsi tutarsa dorduzlerin olur haberin olsun dedi sok olmustum.Simdi 7. haftamizdayiz.Gecen sali kucuk bir tane kese gorduk.Sali gunu yine terminim var bakalim ozamanda insallah Dottersack ve embroyumuzu gorurruz.Daha hersey bitmis degil yani.Allahim nerde hamile varsa sag salim kucagina almayi nasip etsin.Nerede tedavi olan evlat hasreti ceken varsa karinlarini kucaklarini doldursun insallah. Herzaman dualarimdasiniz

Kizlar, rahime cizik atmayi anlamadim.. anlatirmisiiniz o ne oluyor acaba? Merak ettim.
buarada seylacigim hayirli haberlerini bekliyoruz..

Kizlar, rahime cizik atmayi anlamadim.. anlatirmisiiniz o ne oluyor acaba? Merak ettim.
buarada seylacigim hayirli haberlerini bekliyoruz..

canim rahime cizik atma denilen olay ayni kurtaj gibi.Rahim kalinlasma problemi yasayan kadinlarda rahim kan akisini uyarmak amaci ile transferden onceki ay kucuk bir anestezi altinda rahim duvarina atilan birkac kucuk kesiden ibaret.Rahimi uyarmak amaciyla yapiliyor.sagol canim bende bekliyorum sali gununu iple cekiyorum.Allahim hayirlisini versin insallah canim hepimiz hakkinda

Allah bütün evlatlarınaı sana bağışlasın, belki bu hafta bir kese daha görünür:😉 ama dördüz riskini nasıl göze aldınız, çok şaşırdım, benim dondrulmuş transferimde 3 embroyo konulmasını cok istedim, fakat "yaşın 33 daha gençsin üçüz olur yoksa" deyip koymadılar.
Essen'de önce hepsini 5. Güne kadar bekletip en iyilerini transfer etmelerini beğendim, burada yasak dediler, rastgele 2 tanesini secçtiler, digğrlerini hemen dondurdular, ilk transferimde biri a kalite fakat diğer embriyonun bölümü durmak üzere dediler, çok üzülmüştüm. Haftaya Offenbach'da görüşmem var tedavi yöntemleri aklıma yatmazsa Essen'nide düşünmeye başladım...
İyi haberlerini bekliyorum, kendine iyi bak

Nekadar sacma , isini iyi yapmayan bir klinikmis canim ya., oda senin sansinmis herhalde..5 gune kadar bekletmek yasak degil, sadece klinigin labarotuarinin yeterli seviyede olmasi gerek.
Benim daha onceki klinigimde embriyolari 5.gune kadar bekletip blastosits transferi yapmisti, 5 tane 1.kalite embriyom vardi, ama 37 yasinda olmama ragmen nekadarda istedimse malesef sadece 2 embriyo transfer etti.cogul gebelik riski olurmusda zaten 3 tane koymanin hicbir getiriside yokmusta felan gibi bahaneler uretti hep..zaten yinede tutmadi hic..
anlicagin demekki her klinik kendine gore bir kanun uretiyor:)) demiyorlarki biz bu konuda eksigiz yetersisiz..
insallah bu yeni klinikte hayallerine kavusursun..

Son düzenleme:

canim senin tedavin nasil gidiyor, sende Essen'de tedavi görüyorsun degilmi?

canim senin tedavin nasil gidiyor, sende Essen'de tedavi görüyorsun degilmi?

Ben daha baslamadim canim. 2.ci denemem 20subatta negatif sonuclandi. Yeni bir denemeye hazir hisetmiyorum kendimi, hem vucudum dinlensin toparlansin istiyorum.transferden sonraki ilk adetimi daha yeni gordum.ama bikac zaman sonra baslicam insallah essende. aradim bana bazi formlar gonderdiler, doldurdum.bakalim hazir hissedince yollucam..

Seylaa bugun dr gidecektin canim, keseleri gordunmu? Yaramaz birdurum yoktu umarim. Bu saate kadar yazmis olursun diye umdum. herseyin hayirlisi olsun hakkina arkadasim..

Seylaa bugun dr gidecektin canim, keseleri gordunmu? Yaramaz birdurum yoktu umarim. Bu saate kadar yazmis olursun diye umdum. herseyin hayirlisi olsun hakkina arkadasim..

canim doktora bugun ogleden sonra gidecegim .Terminim Saat 15:45 te gelir gelmez yazacagim .ALlahim hakkimizda hayirlisini versin insallah

Gecmis olsun canim, bene 3. negativimi 18 subatta almistim ve hala regel olmadim, ama 3 merkeze basvuru yaptim, grüsüp ogle deyerlendirmek istiyorum, sende bir an önce yolla bence, randevunu al, sonra tedavi icin istediyin zamani yine beklersin, ilk görüsme icin randevuyu bir kac ay sonrasina veriyorlar cunku, daha sigortanin onayina tekrar ihtiyacin olucak...
acaba doktorlarin hangisi cok iyi :26:

Ben geldim yada biz geldikmi desem Canim doktorda bugun cok ama cok guzel haberler aldim.Ikizlermis biz bir tane gorelim Rabbim bir kalp atisi nasip etsin diye dua ederek gittik.Us de iki kese ve iki kalp atisi gorunce sok olduk.Gecen hafta doktorum ikinci keseyi gormus ama cok kucuk oldugu icin soylemek istememis bizi ümitlendirmemek icin.Bugun ikiside cok net sekilde gozuktu .KAlp atislarinida gorduk ALlahima binlerce kere sükürler olsun.Halen ruyada gibiyim.ALlahim insallah sanada nasip etsin canim benim .Bak bende 35e girecegim nisanda.Cok bekleme novuma gonder formlari.Randevu almak sigortani halletmek felan hic yoksa 1 ay surer zaten.SOnra kendini Hazir hissedince baslarsin.Ozellikle dr. Katzorke den al randevunu.Duamdasin insallah seninde yakinda guzel haberlerini alacagiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…