• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanyadan türkiyeye temelli dönüs...Ayak uydurabilirmiyiz?

Hayir canim ayak uyduramazsin. Ben Istanbul'da dogmus, buyumus, okumus biri olarak kesin donus yapmaktan korkuyorum. Senin yapacagini sanmiyorum. Istanbul'da gecim zor. Cok iyi dusun.

Calismayi bilmem ama .. ben vatanimi cok sevmeme ragmen kolay kolay alisamazdim heralde .. ama bende ilerde vatanima temelli donus yapmak istiyorum Allahin izniyle :)

Ben de bir ara dusundum gidince hemen ev araba alacaktim ve esimin çok iyi bir maasi olacakti, bir tek benim is sorunum vardi onu da bir sekilde halledecektim, kizimida konsoloslugun okuluna gonderecektim ama vazgeçtim, vazgeçmemin sebebi kesinlkle ekonomik degil daha çok uyum saglayamamak

Trde yasanan haksizliklar, adaletsizlikler, insan haklari, kadin haklari, insanlarin, devletin kadina verdigi deger vs ya kanser olurum ya da katil olurum diye dusundum çunku ben bunlara goz yumamam
Avrupada kazanilmis haklar var, az çok adalet var, iyi kotu kadin erkek esitligi var, bakanlar halka hesap vermek zorunda (hiçbiri milyoner degil mesela) Trde ise cumhurriyeti çokeltmeye çalisan hirsizlara tapan koyunlar var !

Merhaba Arkadaslar....

Kisaca özetlemeye calisayim:
20 yasindayim, yarim sene önce hemsire olarak basariyla okulumu bitirdim ve evliyim (esim yari alman, yari türk).
Esim malesef yaklasik 3 aydir issiz, bense calisiyorum ama calistigim Hastaneden pek memnun degilim dogrusu.
Gecende esimle biraz sohbet ettik ve türkiyeye dönsek, acaba orda hayatimiz nasil olur, acaba ayak uydurabilirmiyiz diye sorduk birbirimize. Sizce almanyada dogup büyümüs insanlar icin, dönüs cokmu zor olur? Orda is bulmak vs. cok mu zor olur?
Calisma izni alabilirmiyizki? Esim ve ben cünkü alman vatandasiyiz.... Esimin türkceside cok iyi degil... Dönersek eger gidecegimiz sehir Istanbul olur, cünkü cogu akrabalarimiz orda.
Fikirlerinizi alabilirmiyim Hanimlar :26:

Aman canım oyle bır hata yapmayın. Yazdan yaza gelın burda hem sartlar zor hem maaslar az hemde gecım derdı ınsana verılen deger her gun 3 sayfa haberlerınden bellı

Esın orda bı ıs bulsun yanı ınan bura zor

Bizde 6,5 sene önce yerleştik Türkiyeye. Doğuma büyüme Almanya. Ailem halen Almanyada. İlk zamanlar zor oldu alişmak tabii. Ama şimdi çok memnunum. Şuan doğum için Almanyadayim ve sıkıntıdan patliyorum. Vakit geçmiyor burda. Eskiden napiyormuşum diye düşünüyorum. Alişmak acisindan senin için iş bulana kadar sorun olur bi düzen oturtana kadar zorlanirsin. Birde İstanbul faktörü tabii zorlayabilir. Bizde ilk zamanlar İstanbulu düşündük. Eşime ordan çok cazip iş teklifi gelmişti ama biz kabul etmedik. Bizim için çok zor olacakti. Eşimin daha önce çaliştiği şirket dön teklifinde bulunca hemen kabul etti. Yani biz TR döndüğümüzde eşimin işi hazirdi. 2ay sonrasa ben başladim işe gerisi çorap söküğü gibi geldi zaten Allaha şükür. Hiç pişman olmadim ben. Birtek ailemin özlemi oluyor ilk zamanlar o çok zor geldi ama aliştim tabii zamanla. Şimdi Almanyaya yerleş desen kabul etmem

Almanyadakı sartlar burdan daha ıyı donmeyı dusunmeyın bence

Merhaba Arkadaşlar,

ben 2006 yıllında üniversitemi bitirdikten sonra alman bir şirketle Türkiye'ye yerleştim ve bir gün pişman olmadım. Istanbul'lu oldum olalı çok seviyordum o yüzden çok kolayda adapte oldum. Sonradan evlendim ve şuanda başka bir alman şirketinde Operasyon sorumlusu olarak çalışıyorum. Istanbuldaki bulduğum şartları Almanya'da 40 yıl çalışsam bulamazdım herhalde. Çok iyi bir eşim ve çok güzel bir işim var. Artık Almanya'ya gittiğimde 10 gün zor kalıyorum hemen buradaki güzel hayatımı özlüyorum, arkadaşın dediği gibi Almanya'da zaman hiç geçmiyor ama burada o kadar çabuk geçiyor ki, bazen hatta baya çabuk :21:

Demek istediğim Türkiye'yi seviyorsanız gelin, eğer macera arıyorsanız o zaman düzeninizi hiç bozmayın. Benim burada 2-3 tanıdığım var onlar çok zorlanıyor hatta Almanya'ya dönmeyi bile düşünüyorlar. Ama bunlarda genelde çalışmayıp evde oturan insanlar maalesef :50:

Acikcasi esim ve bende kesin dönüs hayalleriyle yasiyoruz. Burda artik nefes alamiyorum, boguluyorum.
Ben ögretmenim, dönersem ancak özel okullarda ögretmenlik yapabilirim, cünkü alman vatandasiyim.
Ama illaki ögretmenlik sart degil. Biz dönersek Bursaya yerlesmek istiyoruz.
Valla hep bunun hayaliyle yasiyoruz, insallah olur bir gün.:72:

türkiyeden ne beklediğine bağlı bence. bir arkadaş demiş ben geldim çok iyi alıştım. ama eşi kamu da çalışıyor ve kendi evleri var. yani düzenli bir gelir var ev sıkıntısı yok. siz böyle olmadıktan sonra napacaksınız ki türkiyede? eşiniz iş bulur bulamazsa bile devlet yardım ediyor, çocuğunuza en güzel şekilde bakabilirsiniz orada. bakmayın siz avrupa kültürün beğenmeyenlere. milyonlarca türk avrupada yaşıyor noldu yani yozlaştık mı?

ben 2 yıldır istanbuldayım alışamadım alışamicamda. insana değer verilmiyor ki nasıl insanca yaşayacaksın.

Merhaba Arkadaşlar,

ben 2006 yıllında üniversitemi bitirdikten sonra alman bir şirketle Türkiye'ye yerleştim ve bir gün pişman olmadım. Istanbul'lu oldum olalı çok seviyordum o yüzden çok kolayda adapte oldum. Sonradan evlendim ve şuanda başka bir alman şirketinde Operasyon sorumlusu olarak çalışıyorum. Istanbuldaki bulduğum şartları Almanya'da 40 yıl çalışsam bulamazdım herhalde. Çok iyi bir eşim ve çok güzel bir işim var. Artık Almanya'ya gittiğimde 10 gün zor kalıyorum hemen buradaki güzel hayatımı özlüyorum, arkadaşın dediği gibi Almanya'da zaman hiç geçmiyor ama burada o kadar çabuk geçiyor ki, bazen hatta baya çabuk :21:

Demek istediğim Türkiye'yi seviyorsanız gelin, eğer macera arıyorsanız o zaman düzeninizi hiç bozmayın. Benim burada 2-3 tanıdığım var onlar çok zorlanıyor hatta Almanya'ya dönmeyi bile düşünüyorlar. Ama bunlarda genelde çalışmayıp evde oturan insanlar maalesef :50:

Eğer ki üniversite mezunu olunan bazı meslekleri kıyaslayacak olursak evet Türkiyede kalburüstü bir yaşam mevcut olabilir. Ama misal işçilere verilen değer kıyaslanırsa ki konu sahibinin eşi sanırım işçi olarak çalışmış durum değişir. Almanya'da işsizlik maaşı var, çocuk bakımı için verilen para var, sendikalaşma var, var da var. Burada şansınız yaver gitmezse dibi görmek olasılıklar dahilinde. Gelmeyi düşünseniz bile birikim yapın. Ve bu birikiminizi de herkese söylemeyin ya da hemen ev alın. Yani olumsuz seneryolara hazırlıklı gelin.

Almanya'ya gittiğimde düzenine kuralına yeşiline insanların her daim selam vermesine hayran kalmıştım hatta orada çalışmak istedim ama diplomam geçerli değilmiş.benim Almanya'da çok akrabam var, biri evlenip Türkiye'de kalmak istedi. Ama uyum sağlayamayınca eşini de Almanya'ya götürdü.avrupada ekonomisi ve alt yapısı en güçlü ülke Almanya.benim Almanya'da yaşama şansım olsa hiç kaçırmazdım.

sizin yerinizde olsam dönmeyi düşünmezdim çünkü istanbulda iş bulmak,yaşamak hiçte kolay değil hem eşinizin belli bi mesleğide yokken.
eşinizin çalışabileceği bi akraba işi falan yoksa ve evinizde yoksa istanbulda çook zorlanırsınız.
benim eşimde almanyada yaşıyodu ben gitmek istemedim ve evlenince kesin dönüş yaptı.mesleği olmasına rağmen iş bulurken çook zorlandı.ayrıca sosyal hayatta da sorun yaşadı.orda herşeyin düzenli olmasına alışmış burdaki karmaşa çok yordu başlarda.
iyi düşünün derim,hakkınızda hayırlısı olsun.

Doğuma büyüme İstanbullu olduğumdan alıştım karmaşasına, kaosuna şuan buradan başka bir yerde yapamam çünkü tüm akrabalarım burada, bir yaştan sonra ülke değiştirmek zor..

Ama Türkiye dışında bir ülke de yaşasaydım dönmezdim diye düşünüyorum, çünkü bu sefer de oraya alışmış olacaktım. Hele ki Almanya, ne kadar krizde de olsa Türkiye gibi olmaz diye düşünüyorum. İş bulma sıkıntısı burada had safha da. Arkadaşım muhasebe işinde çalışıyor bir firma da, genel muhasebeden ön muhasebeye temizlikten çayına ilgileniyor. Akşam çıkış saat 7' de, cumartesi ise hiç belli değil. 1,2,3,4 ve aldığı maaş 1200 lira, diğer haksızlıkları saymama gerek yok sanırım..
Türkiye şartlarında İstanbul' da yaşamak gerçekten zor.. :ssz:

Merhaba Arkadaslar....

Kisaca özetlemeye calisayim:
20 yasindayim, yarim sene önce hemsire olarak basariyla okulumu bitirdim ve evliyim (esim yari alman, yari türk).
Esim malesef yaklasik 3 aydir issiz, bense calisiyorum ama calistigim Hastaneden pek memnun degilim dogrusu.
Gecende esimle biraz sohbet ettik ve türkiyeye dönsek, acaba orda hayatimiz nasil olur, acaba ayak uydurabilirmiyiz diye sorduk birbirimize. Sizce almanyada dogup büyümüs insanlar icin, dönüs cokmu zor olur? Orda is bulmak vs. cok mu zor olur?
Calisma izni alabilirmiyizki? Esim ve ben cünkü alman vatandasiyiz.... Esimin türkceside cok iyi degil... Dönersek eger gidecegimiz sehir Istanbul olur, cünkü cogu akrabalarimiz orda.
Fikirlerinizi alabilirmiyim Hanimlar :26:
sakın dönme canm ordaki düzenden sonra burdaki düzensizlik seni gerer alısmazsın

Back
X