• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'dan Türkiye'ye

Cinderella90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2011
7
0
36
Almanya
Herkese merhaba :)

Almanyada yasiyorum, suan 18 yasindayim ve iki sene sonra okulum bitiyor. Özel bi okula gidiyorum, dil üzerine okuyorum. Dört dil konusuyorum ve ilerde türkiyede yasamayi düsünüyorum. Türkiyede sevgilim var. Üc sendir bi iliskimiz var ve ciddi bisey düsünüyoruz. O okulum bitmesini istiyor, ailemle aram iyi olusun diyor. Cok anlayisli birir ve onun ailesiylede tanistim, cok sevdiler beni ve onlarla cok iyi anlasiyorum. Annem konustugmuzu biliyor. Babamin haberi de var ama oda önce okulumun bitmesini istiyor. Ben türkiyeye gelmek istiyorum, o burda zorlanir diye düsünüyorum. Cünkü almanca konusmuyor. Alman vatandisi olmasi gerekiyor ve burda iyi bi is bulamaz. Hickimsesi yok burda, akrabalari hepsi türkiyede. Türkiyede benim babamin bütün akrabalari yasiyor. Ve onun oturdugu yerde benim teyzemde yasiyor. Iki sene sonra oraya gelmeyi düsünüyorum. Problem iste ailemde, yani nasil söylicem onlara. Onunla gercekten evlenmek istiyorum. Cok mutlu ediyor beni. Bukadar uzakta olmasina ragmen cok güveniyoruz birbirimize ve bisürü engel cikti karsimiza ve biz hic bir zaman pes etmedik. Aileme nasil söylicem onu bilmiyorum iste. Yani okulum bitince anneme evlenmek istedigimimi söylicem yada seneye ailemle birlikte türkiyeye gidiyoruz ozaman tanistirsammi düsünüyorum. Kafam cok karisti bu aralar. Yardima ihtiyacim var..

Herkese merhaba :)

Almanyada yasiyorum, suan 18 yasindayim ve iki sene sonra okulum bitiyor. Özel bi okula gidiyorum, dil üzerine okuyorum. Dört dil konusuyorum ve ilerde türkiyede yasamayi düsünüyorum. Türkiyede sevgilim var. Üc sendir bi iliskimiz var ve ciddi bisey düsünüyoruz. O okulum bitmesini istiyor, ailemle aram iyi olusun diyor. Cok anlayisli birir ve onun ailesiylede tanistim, cok sevdiler beni ve onlarla cok iyi anlasiyorum. Annem konustugmuzu biliyor. Babamin haberi de var ama oda önce okulumun bitmesini istiyor. Ben türkiyeye gelmek istiyorum, o burda zorlanir diye düsünüyorum. Cünkü almanca konusmuyor. Alman vatandisi olmasi gerekiyor ve burda iyi bi is bulamaz. Hickimsesi yok burda, akrabalari hepsi türkiyede. Türkiyede benim babamin bütün akrabalari yasiyor. Ve onun oturdugu yerde benim teyzemde yasiyor. Iki sene sonra oraya gelmeyi düsünüyorum. Problem iste ailemde, yani nasil söylicem onlara. Onunla gercekten evlenmek istiyorum. Cok mutlu ediyor beni. Bukadar uzakta olmasina ragmen cok güveniyoruz birbirimize ve bisürü engel cikti karsimiza ve biz hic bir zaman pes etmedik. Aileme nasil söylicem onu bilmiyorum iste. Yani okulum bitince anneme evlenmek istedigimimi söylicem yada seneye ailemle birlikte türkiyeye gidiyoruz ozaman tanistirsammi düsünüyorum. Kafam cok karisti bu aralar. Yardima ihtiyacim var..

18 yaşındasın..çok şey yaşadık çok şey atlattık diyorsun!
ciddiyiz diyorsun!!
canım ne bu acelen...okulunu bitir üniversiteni oku..
erkek arkadaşın kaç yaşında?

Evlilik düşünmek için çok erken. Aceleniz niye.
Ve madem bu kadar ciddisiniz. Ailenizle tanıştırın mutlaka.

ah be güzel kardeşim. almanya gibi yerdesin, 18 yaşındasın, önünde koca bir hayat var. ben bu yaşımda imkanım olsa gider almanyaya master yapar okumaya devam eder, kendimi geliştiririm. sen evlilik hayalleri kuruyorsun bu yaşta. 2 yıl sonra evlenip bebek pışpışlamak mı istiyorsun. ideallerin yok mu, okuldan sonra biraz daha kendini geliştirip güzel mevkilere gelmek istemiyor musun?

Demek ki insan elindeyken değerin bilmiyor bazı şeylerin ..

Benim hiçbirzaman yurt dışında okuma imkanım olmadı , uğraştım imkansızlıklarım vardı ..
Türkiyeye gelmek istiyorsun ama Tr. durumunu biliyormusun ??
Özel bir okulda okuyormuşsun , 4 dil biliyormuşsun Almanyada yapamıyorsan bile oradan başka bir ülkeye geçip eğitimini üst seviyelere çıkartabilirsin .. Ne işin var Türkiyede ..

Daha hayatın başındasın ve evliliği düşünüyorsun çok yanlış ..

yardimlariniz icin cok tesekür ediyorum gercekten...
ben ne yaptigimi cok iyi biliyorum daha erken ama heme oraya gelip hemen evlenmek istemiyorum, önce orda yasamak, alismak istiyorum zaten olmassa geri dönerim.
is buldum coktan babamin arkadasi hava limaninda calisiyor kisin is görüsmesine gidicem, neyse genede cok saol cevablariniz icin...

yardimlariniz icin cok tesekür ediyorum gercekten...
ben ne yaptigimi cok iyi biliyorum daha erken ama heme oraya gelip hemen evlenmek istemiyorum, önce orda yasamak, alismak istiyorum zaten olmassa geri dönerim.
is buldum coktan babamin arkadasi hava limaninda calisiyor kisin is görüsmesine gidicem, neyse genede cok saol cevablariniz icin...

Çalışmanız harika. Bu arada değerlendirme fırsatı da bulacaksınız

okulunu bitirdikten sonra denemenin hic bir zarari yok bence
dene yoksa denemedim diye üzülürsün
evet yasin cok genc evlilik icin
ama türkiyeye gittiginde yakindan tanirsiniz birbirinizi

O almanyada yapamaz diye kendi düzenini bozmayı kafaya koymuşsun
Peki sen türkiyede yapabilecek misin? Ben londradan geldim 7 seneyi geçti, hala alışamadım Türkiyeye

Okul bitmemiş iş bulunmamış daha yaş 18
Güzelim bu yaşında başka işin mi yok ülke değiştirip evlenip bir sürü sorumluluk alma planı yapıyorsun?

ah be güzel kardeşim. almanya gibi yerdesin, 18 yaşındasın, önünde koca bir hayat var. ben bu yaşımda imkanım olsa gider almanyaya master yapar okumaya devam eder, kendimi geliştiririm. sen evlilik hayalleri kuruyorsun bu yaşta. 2 yıl sonra evlenip bebek pışpışlamak mı istiyorsun. ideallerin yok mu, okuldan sonra biraz daha kendini geliştirip güzel mevkilere gelmek istemiyor musun?

Katiliyorum..

22 yasindayim suan ve seneye evlenip türkiye ye gelicem..

Ama sanirim 18 ile 22 yas arasinda büyük bi fark var..

Ben uni terkim farkli sebeblerden dolayi uniyi birakmak zorunda kaldim..

Elinde imkanin varken okuluna devam et..

20 yasina bi gel bakalim ondan sonra tekrar düsünürsün bütün bunlari..

Türkiyeye her zaman geri dönebilirsin önemli olan okulun ve kariyerin sonucta Türkiyedede is bulmak ve yasamak öyle kolay degil ne yazikki :19:....

ya ben size hemen evlenecem demedimyaaa:20:
daha iki sene okulum var dedim, ve oraya gelip alismak istiyorum, isim zaten belli oldu. türk hava yollarinda calisiyorum 2013 senesinde

Back
X