Aloa Veralı Ürünler Yasaklandı

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
66
Amerika’dan İthal Edilen ve İlaç olarak satılan ALOA VERALI ürünler yasaklandıAmerika’dan bizim gibi ülkelere bin bir derde deva propagandaları ile ithal edilen ve adeta saadet zincirleri oluşturularak sorumsuz ve bilinçsiz kişilerce halkımıza ilaç olarak satılmaya çalışılan aloa veralı ürünler yasaklanmıştır. Bilim Kurulunca kanser oluşturdukları ve bu yüzden 2 vatandaşımızın öldüğü belirtilerek Tarım Bakanlığına yapılan müracaat üzerine Bakanlık bu kararı almıştır.

Aloaveralı bu ürünlerin mucizevi ilaçlar olduğunu iddia edenler ve yayınlarımız sebebi ile bizi tehdit ve edep dışı mesajlarla rahatsız etmeye çalışan gözlerini para hırsı bürümüş bu insanlar acaba utanç duyacaklar mı? İnşallah Amerika’dan başka markalarla ithal edilen diğer herbal ürünlere de aynı yasakların konmasını temenni ediyoruz. GIDARAPORU
Aloe Vera tartımasında son nokta
Sağlık Bakanlığı, Aloe Vera ürününü pazarlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunurken, aynı ürünü ABD'de "kanser ilacı" diye satan bir kişi ise mahkum edildi. 26 Ağustos 2005 10:45 Aloe Vera üreticisi Forever Living Products Şirketi'nin Başkanı Rex Maughan'ın, bu ürünün Türkiye'de yasaklanmasına ilişkin olarak, "Çılgınlık, aptalca bir karar, bu karara imza atanlar hesabını verecek" şeklindeki sözleri, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı'nın sert tepkisine neden oldu. Sağlık Bakanlığı, Aloe Vera ürününü pazarlayanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Uzm.Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Aloe Vera'nın bileşiklerinin karsinojenik özellikleri olduğu, komisyon tarafından ifade edilmiştir" dedi. 'Kanser'e neden oluyor Geçtiğimiz günlerde Aloe Vera üreticisi Forever Living Products Şirketi tarafından ABD'ye davet edilen bir grup gazeteciye, bu ürünün Türkiye'de yasaklanmasıyla ilgili olarak şirketin başkanı Rex Maughan'ın eleştirilerini sert bir dille aktarması tepkiye yol açtı. Sağlık Bakanlığı'nın uyarısı üzerine, Tarım Bakanlığı'nın Aloe Vera jel ürünlerinin satışını yasaklaması ile başlayan tartışmalar, şirket yöneticisi Rex Maughan'ın sözleri ile doruğa çıktı. Sağlık Bakanlığı, Maughan'a sert tepki gösterirken, "Aloe Vera bileşiklerinin karsinojenik özellikler içerdiği"ne dikkat çekerek, tartışmalara son noktayı koydu. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,"Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 'nün Aloe Vera jel ile ilgili monografında, 'jelin dahilen kullanımının kabul edilmediği, buna gerekçe olarak da bu konuda hiç bir klinik çalışmanın bulunmaması gösterilmektedir . Ayrıca, Aloe Vera jel içerisindeki birçok bileşikle birlikte lâksatif etkili antranoid yapıdaki bileşiklerin uzun süreli ve yanlış kullanıma bağlı olarak karsinojenik etki gösterdiği ifade edilmiştir. Kararın dayanağını oluşturan Dünya Sağlık Örgütü'nün Aloe Vera Jel Monografına ilişkin her hangi bir değişiklik bulunmadığından halen bu monograf yürürlüktedir" dedi.

Eczacılıktan habersizler
Gümrükçüoğlu, Aloe Vera satan şirket yetkililerinin, "Sağlık Bakanlığı Aloe Vera'yı eczanelerde sattırmak istiyor" şeklindeki iddialarıyla ilgili olarak ise, "Aloe Vera ürünlerinin Bakanlığımızca eczanelerde satılmasının sağlanması koşuluyla kansere yol açtığına dair uyarılardan vaz geçileceğine ilişkin iddiaların mesnedi bulunmamaktadır. Varsa bilim dışı bu tür iddialar, bu iddiada bulunanların son derece bilgisiz ve eczacılık konularından habersiz olduklarını ortaya koymaktadır. Kaldı ki; Aloe Vera jel formunun belirtilen potansiyel risklerinin söz konusu ürünlerin sırf eczanelerde satılıyor olması ile bertaraf edilebileceği, ancak çok basit bir mantığın ürünü olabilir. Ayrıca Aloe Vera içeren ürünlerin üretim, ithalat, ihracat ve denetimine ilişkin usul ve esaslar Tarım Bakanlığı'nca yapılmakta olduğundan, bu ürünün satışına ilişkin düzenlemeler ilgili bakanlığın görev alanında yer almaktadır" diye konuştu.

Aloe Vera satıcısı mahkum edildi Aloe Vera üreticisi Forever Living Products Şirketi'nin Başkanı Rex Maughan'ın geziye katılan Türk gazetecilere söylediği, "Geçen yılki ciromuz 2.1 milyar dolar.Türkiye'de geçen yıl 30 milyon dolar ciroya ulaştık. Ancak, Türkiye'deki gibi bir sorunu hiç bir ülkede yaşamadık" şeklindeki sözleri Tarım Bakanlığı'nın da tepkisini çekti. Tarım Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, "Türk insanımızın sağlığı, başkalarının milyon dolar kazanmasından daha önemlidir. Kaldı ki, ABD Baltimore Bölge Mahkemesi, Alan Hoffman adındaki Aloe Vera satıcısını mahkûm etti. ABD Bölge Mahkemesi Hakimi William M.Nickerson, Hofman'ı Fedaral Gıda, İlâç ve Kozmetik Kanunu'nu ihlal etmekten dolayı 45 ay hapis ve 222 bin 506 ABD Doları tazminata mahkum etti. Türk insasına çağrıda bulunuyorum: Kapı kapı dolaşarak bu ürünü satanları Tarım Bakanlığımıza bildirsinler, biz gereğini yapacağız" şeklinde konuştu.
Bürokratlardan hesap soracağım Geçtiğimiz günlerde, Aloe Vera üreticisi Forever Living Products firmasının ABD'ye davet ettiği bir grup Türk gazeteciye şirketin başkanı Rex Maughan,"Raporu hazırlayan Dr.Erkan Topuz'un ilaç firmalarından 'avanta' aldığını düşünüyorum. Kendisine milyar dolarlık dava açıp bürokratlardan da hesap soracağım. Verilen zararlara ilişkin raporlar bakanlıklara dağıtıldı. ABD hükümeti nezdinde Türkiye'den gelen ürünlere kota uygulanması için girişim başlattık. Böyle bir karara devletin destek vermesi inanılmaz bir çılgınlık. Aptalca bir karar. Bu karara imza atanlar hesabını verecek, hapse bile girebilirler" demişti. Geziye katılan gazetecilerin yazdıklarına göre, Maughan, ayrıca Türk gazetecilerin önünde Başkan Bush olduğunu söylediği biriyle konuşmuş ve toplantıya katılanlardan birine telefonu uzatması ile telefon birden kesilmişti.

Herbal Ürünlerinde Bulunan Katkı Maddeleri Listesi
Jelatin: Hayvan kökenli bir katkı maddesi. Çoğunluk domuz deri ve kemiklerinden elde edilmektedir. Bugün dünya üzerinde kesinlikle helal jelatin üreten bir fabrikaya ulaşılamamıştır.

Hidroksipropilseluloz (E463) Kıvam artırıcı. Bazı ülkelerde yasaklandı.

d-Ca pantotenol: B5 vitamini. Hayvani ve bitkisel kökenli olabilir.Hayvani kökenli ise haram olma riski yüksektir. Açıklama yapılmamışsa en azından şüpheli olur.

Toz çinko oksit: Koyulaştırıcı, beyazlatıcı, yağlayıcı ve güneşin ultraviyole ışınlarına karşı koruyucu.Yer kabuğunda mineral olarak bulunur.

Vitaminler: Hayvan ve bitkilerden bir de sentetik olarak üretilirler.Köken belirtilmediği için , en azından şüpheli olur.

Talk (E553): Tabaka önleyici. Alerjik reaksiyonlara ve mide kanserine sebep olabilir.

Pridoksin Hidroklorür: B6 vitaminidir. Hayvani ve bitkisel kökenli olabilir. Hayvani kökenlisi haramdır. Açıklama yapılmamışsa, en azından şüpheli olur.
Tiamin hidroklorür : B1 vitaminidir.Bitkisel kökenlidir.

Folik Asit: B9 vitaminidir.Bitkisel kökenlidir.

Siyano kobalamin: B12 vitamini. Bakteriyel enzimler kullanılarak yapılan bir biosentetik .

Ca CO 3: Kireç taşı. Ekseriya hayvan kemiklerinden elde edilir.

Stearik asit (E570): Yağ asidi.Kökeni hayvanî olursa,haram olma riski yüksektir.Bitkisel olursa helal olur.Açıklama yoksa en azından şüpheli olur.

Na Karboksimetilseluloz (E466): Kıvam artırıcı

Meadowsweet: Bitkisel vucut bakım yağı

Mg stearat (E572): Homojenleştirici. Yağ asiti olan stearik asitin tuzudur. Kökeni hayvani yağ ise haram olma riski yüksektir. Bitkisel yağ olursa helaldir. Açıklama yapılmamışsa en azından şüpheli olur.

Şellak (E904): Bir nevi böcekten elde edilir.Hanefi mezhebine göre böcek yemek haramdır.

Hidroksipropilmetilseluloz (E464) Kıvam artırıcı.

Whey proteini konsantresi: Peynir altı suyu. Peynir üretilirken sütten arta kalan sıvı. Kullanılan mayanın haram veya helal oluşuna göre bu sıvı da haram veya helal olur.

Toz ve sıvı lesitin: Bitkisel ve hayvani yağlardan üretilir.Kökeni belirtilmediği zaman en azından şüpheli olur.

Ca sitrat (E333): Antioksidan.

Ca kazeinat: Kökeni süt ürünüdür.

Ace sulfam: Suni tatlandırıcı. Kanser riski taşıyıp taşımadığı araştırma konusudur.

Kafein: Tembih edici.

Tribazik Ca fosfat (E341): Antioksidan. Mineral tuz; kaya ve kemikte bulunur. Ekseriya kemik külünden elde edilir. Şüphenin ötesinde, haram olma riski yüksektir.

Di Bazik Ca Fosfat (E341): Antioksidan. Mineral tuz; kaya ve kemikte bulunur. Ekseriya kemik külünden elde edilir. Şüphenin ötesinde, haram olma riski yüksektir.

Niasinamid (E375): B3 vitamini.Hayvani ve bitkisel kökenli olabilir.Hayvani kökenli olanların haram olma riski yüksetir. Açıklanmamışsa, en azından şüpheli olur.

d-Alfa Tokoferil Suksinat (E306, E307, E308): Antioksidan. 'E vitamini'; soya, buğday, pirinç, pamuk tohumu, mısır gibi birçok sebzenin ve hayvanların yağında bulunur; margarin ve salata soslarında, ilaç ve kozmetik ürünlerinde kullanılır.

Biotin: B-kompleks vitamin.Hayvani ve bitkisel kökenli olabilir. Açıklama yoksa, en azından şüpheli olur.

Riboflavin (E101): 'B2 vitamini' ve renklendirici; doğal olarak sebzelerde bulunur; yumurta, süt, karaciğer ve böbrekten de elde edilir; margarin ve peynirde kullanılır. Hayvani veya bitkisel kökeni belirtilmemişse en azından şüpheli olur.

E133: Renklendirici; sentetik kömür katranı; mandıra ürünleri, tatlılar ve içeceklerde kullanılır. Çocukların tüketmesi tavsiye edilmiyor. Belçika, Fransa, Almanya, İsviçre, İsveç, Avusturya ve Norveç'te yasaklandı.
 
GIDA, İLAÇ VE KOZMETİK ÜRÜNLERİNDE KOYULAŞTIRICI VE ÖRTÜCÜ OLARAK KULLANILAN EMİLGATÖR SADECE JELATİN MİDİR?
Hayır, JELATİN’den başka bu maksat için kullanılabilecek Emilgatörler vardır
Bunlar:

PEKTIN (bitkisel-elma kabuklarindan elde edilir) E 440a
AGARAGAR (bitkisel-bir cins deniz yosunundan elde edilir) E 406
GUARK TOHUMU UNU (bitkisel) E 412
MODIFIYE NISASTA (bitkisel) E 1400-E 1450
KITRE ZAMKI (bitkisel) E 413
ARAP ZAMKI (bitkisel) E 414
ALGINATLAR (bitkisel) E 401-E 404
KARRAGENAN (bitkisel) E 407


helal kesim derken,1-domuz eti 2-sığır vs domuz müslümanlığa haram kılınmış,sığır ve inek yada koyun dinimizin şartları usulüyle hayvana eziyet vermeden kesilirse helaldır
kurban bayramlarında görüyoruz yapılan işkenceleri

ayrıca helal haram yediklerimizde önemli bana göre,ama kozmetiktede zarar verici maddeler kullanmak kansere kapı açar,emilgatörler kozmetikte genelde kullanılmakta,eskiden türkiyede doğumda çıkan çocuk eşlerini hastanelerin biriktirdiğini ve kozmetikte kullanıldığını basında çıkmadan duymuştum
Link Silinmiştir.

buraya göz at istersen
 
Aloe Vera yasağı kalktı !
Halk arasında "mucizevi bitki" olarak bilinen Aloe Vera için artık yasak kalktı.



Aloe Vera Kaktüse benzemesine rağmen zambakgiller familyasına ait bir bitkidir, Mısırlılar
ALOE’yi “ölümsüzlük bitkisi” olarak adlandırırdı çünkü topraksız olarak yaşayabilir, hatta çiçek açabilirdi. Aloe ilk yüzyıldan beri tıbbi anlamda da kullanılmıştır ve halen de kapsamlı olarak dünya çapında kullanılmaya devam etmektedir.

Çok çeşit Aloe ürünü vardır. İnsan sağlığına zararsız olan kullanmakta olduğumuz bitkinin ismi Latincede ALOE BARBADENSİS Türkçede SARISABIR’DIR. Aloe Vera; Aloe içecekleri, besin tamamlayıcıları ,cilt bakımı ürünleri ,kişisel bakım ürünleri ,kilo kontrolü, makyaj malzemeleri ürünleri olarak dünyada satılmaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen, ağız yoluyla alınan sıvı halde perakende satışa sunulan Aloe Veralı içecekler ile ilgili olarak yaklaşık 17 ay önce Sağlık Bakanlığı'nın talebiyle Tarım Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu yasak artık kalkmış bulunmaktadır.

Sağlıklı ve güvenli üretim yapan dünya markası olan firmaların Aloe Veralı içeceklerinin satışında yasal bir engel kalmadı.

Yasaklama nedeni olarak Aloe Vera Jel’in dahili, uzun süreli ve yanlış kullanımına bağlı karsinojenik etkiler gösterdiği ve Dünya Sağlık Örgütünün Aloe Vera Jeli yasakladığı iddia edilmişti.
Forever Living şirketine ait Aloe Vera Jel içeceklerinin kanser yapmadığı, Dünya Sağlık Örgütü’nün bu ürünleri yasaklamadığı artık kanıtlanmış bulunmakta.

Yasağın kaldırma sürecinde, dünyanın en büyük Aloe Veralı içecekler üreticisi olan, ürünlerini tüm dünyayla(120 ülkede) paylaşan, Forever Living’in hem Türkiye hem Amerika’daki merkez şirketini MÜNCİ İNCİ HUKUK BÜROSU temsil etmiş bulunmaktadır.

Avukat Münci İNCİ’nin yasağın kaldırılma sürecini anlatan görüşleri;
“1978 yılında kurulan Forever Living Products, 28 yılı aşkın bir süredir, doğal kaynakları kullanarak ürünlerini bütün dünya ile paylaşmaktadır. Şirketin Aloe Vera ürünlerinin 15 Temmuz 2001 tarihinden beri Türkiye’de dağıtımı yapılmaktadır.

Dünya genelinde 120 ülkede faaliyetini sürdüren FOREVER LIVING, dünyanın en büyük Aloe Vera yetiştiricisi, üreticisi ve dağıtıcısı durumunda olan bir şirkettir. Şirket Genel Müdürlüğü Arizona, Scottsdale’de olup, tüm dünya’da 8.5 milyon distribütörü bulunmaktadır.
Firmanın içecekleri Amerika’da imal edilmektedir ve Amerikan Besin ve İlaç Komisyonu olan FDA (Food and Drug Administration) dan onay almıştır. İmal edildiği eyalet olan Texas Sağlık Servisi’nden onaylıdır. Ürünlerin uygunluğunu ve içindeki maddelerin varlığını ve dünya standartları dahilinde olup-olmadığının bir kez daha kontrolünü yapan Uluslararası Aloe Bilim Konseyinden onaylıdır ve kutularının üzerinde damgası mevcuttur. Aloe vera jelin dahilen kullanılabileceğine, ilaç olmadığına, sağlığa yararlı olduğuna dair Amerikan Botanik Konseyinin belgesi mevcuttur.

Fakat genel bir yasaklama kararı ile tüm firmaların ürünleri yasaklanmış olduğundan Forever Living’in de Aloe Vera Jel ürünleri de yasaklamıştır. Bizler hukuk bürosu olarak büyük bir ekip çalışmasıyla tüm dünyanın kabul etmiş olduğu standartları, bilimsel verileri Sağlık Bakanlığı’na gerek Tarım Bakanlığı’na sunduk.

Sağlık Bakanlığı Refik saydam Hıfzıssıhha Merkezi’nde yapılan test sonuçları, Amerika’da Forever Living Aloe Vera Jel içecekleri üzerinde rutin olarak yaptırdıkları laboratuar analizleri, içinde insan sağlığını riske edecek sınırlarda hiçbir zararlı madde olmadığını göstermiştir. Sunmuş olduğumuz bu veriler doğrultusunda Bakanlık yetkilileri oluşturdukları komisyonlarla konuyu tekrar incelemiş, firmamızın ürünleri üzerinde analizler yapmışlardır.

Çalışmalarından dolayı Tarım Bakanlığı yetkililerine ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederiz. Yapılan bir hatayı düzeltmişler, sağlıklı ürünle sağlıksız ürünün farkını getirilen standartlarla artık belirlemiş bulunmaktalar, sağlığı tehdit eden yasağa neden olan asıl zararlı ürünler piyasada artık bulunmayacaktır.
 
Aloe Vera yasağı kalktı !
Halk arasında "mucizevi bitki" olarak bilinen Aloe Vera için artık yasak kalktı.



Aloe Vera Kaktüse benzemesine rağmen zambakgiller familyasına ait bir bitkidir, Mısırlılar
ALOE’yi “ölümsüzlük bitkisi” olarak adlandırırdı çünkü topraksız olarak yaşayabilir, hatta çiçek açabilirdi. Aloe ilk yüzyıldan beri tıbbi anlamda da kullanılmıştır ve halen de kapsamlı olarak dünya çapında kullanılmaya devam etmektedir.

Çok çeşit Aloe ürünü vardır. İnsan sağlığına zararsız olan kullanmakta olduğumuz bitkinin ismi Latincede ALOE BARBADENSİS Türkçede SARISABIR’DIR. Aloe Vera; Aloe içecekleri, besin tamamlayıcıları ,cilt bakımı ürünleri ,kişisel bakım ürünleri ,kilo kontrolü, makyaj malzemeleri ürünleri olarak dünyada satılmaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen, ağız yoluyla alınan sıvı halde perakende satışa sunulan Aloe Veralı içecekler ile ilgili olarak yaklaşık 17 ay önce Sağlık Bakanlığı'nın talebiyle Tarım Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu yasak artık kalkmış bulunmaktadır.

Sağlıklı ve güvenli üretim yapan dünya markası olan firmaların Aloe Veralı içeceklerinin satışında yasal bir engel kalmadı.

Yasaklama nedeni olarak Aloe Vera Jel’in dahili, uzun süreli ve yanlış kullanımına bağlı karsinojenik etkiler gösterdiği ve Dünya Sağlık Örgütünün Aloe Vera Jeli yasakladığı iddia edilmişti.
Forever Living şirketine ait Aloe Vera Jel içeceklerinin kanser yapmadığı, Dünya Sağlık Örgütü’nün bu ürünleri yasaklamadığı artık kanıtlanmış bulunmakta.

Yasağın kaldırma sürecinde, dünyanın en büyük Aloe Veralı içecekler üreticisi olan, ürünlerini tüm dünyayla(120 ülkede) paylaşan, Forever Living’in hem Türkiye hem Amerika’daki merkez şirketini MÜNCİ İNCİ HUKUK BÜROSU temsil etmiş bulunmaktadır.

Avukat Münci İNCİ’nin yasağın kaldırılma sürecini anlatan görüşleri;
“1978 yılında kurulan Forever Living Products, 28 yılı aşkın bir süredir, doğal kaynakları kullanarak ürünlerini bütün dünya ile paylaşmaktadır. Şirketin Aloe Vera ürünlerinin 15 Temmuz 2001 tarihinden beri Türkiye’de dağıtımı yapılmaktadır.

Dünya genelinde 120 ülkede faaliyetini sürdüren FOREVER LIVING, dünyanın en büyük Aloe Vera yetiştiricisi, üreticisi ve dağıtıcısı durumunda olan bir şirkettir. Şirket Genel Müdürlüğü Arizona, Scottsdale’de olup, tüm dünya’da 8.5 milyon distribütörü bulunmaktadır.
Firmanın içecekleri Amerika’da imal edilmektedir ve Amerikan Besin ve İlaç Komisyonu olan FDA (Food and Drug Administration) dan onay almıştır. İmal edildiği eyalet olan Texas Sağlık Servisi’nden onaylıdır. Ürünlerin uygunluğunu ve içindeki maddelerin varlığını ve dünya standartları dahilinde olup-olmadığının bir kez daha kontrolünü yapan Uluslararası Aloe Bilim Konseyinden onaylıdır ve kutularının üzerinde damgası mevcuttur. Aloe vera jelin dahilen kullanılabileceğine, ilaç olmadığına, sağlığa yararlı olduğuna dair Amerikan Botanik Konseyinin belgesi mevcuttur.

Fakat genel bir yasaklama kararı ile tüm firmaların ürünleri yasaklanmış olduğundan Forever Living’in de Aloe Vera Jel ürünleri de yasaklamıştır. Bizler hukuk bürosu olarak büyük bir ekip çalışmasıyla tüm dünyanın kabul etmiş olduğu standartları, bilimsel verileri Sağlık Bakanlığı’na gerek Tarım Bakanlığı’na sunduk.

Sağlık Bakanlığı Refik saydam Hıfzıssıhha Merkezi’nde yapılan test sonuçları, Amerika’da Forever Living Aloe Vera Jel içecekleri üzerinde rutin olarak yaptırdıkları laboratuar analizleri, içinde insan sağlığını riske edecek sınırlarda hiçbir zararlı madde olmadığını göstermiştir. Sunmuş olduğumuz bu veriler doğrultusunda Bakanlık yetkilileri oluşturdukları komisyonlarla konuyu tekrar incelemiş, firmamızın ürünleri üzerinde analizler yapmışlardır.

Çalışmalarından dolayı Tarım Bakanlığı yetkililerine ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederiz. Yapılan bir hatayı düzeltmişler, sağlıklı ürünle sağlıksız ürünün farkını getirilen standartlarla artık belirlemiş bulunmaktalar, sağlığı tehdit eden yasağa neden olan asıl zararlı ürünler piyasada artık bulunmayacaktır.
 
yasaklanması çok ii olmuşta , aloe vera satışını yapanlar hala anlata anlata bitiremiyorlar faydalarını leblebi gibi haplarını satıyolar cahil insanlara ,bunların yasaklandığını sölediğinizde ise asla kabul etmeyip üste çıkmaya çalışıyolar. Kesinlikle kullanılmaması gereken ilaçlar özellikle ciddii hastalığı olanlar asla kullanmamalı,onlara kalsa kanserin bile ilacı o sattıkları uyduruk şeyler:))
 
yasaklanması gerçekten ii oldu ama bazı ürünleri gerçekten harika kabul etmek lazım...
mesela şampuan ve stick... bn ztn ikisini kullanıorum. öle saf aleo vera sularını veya haplarını fln içmem... ama şampuan saçlarımı o kdr harika yaptı ki anlatamam... tavsiye ederim...
Bide stick var. onuda sivilcelerimin üstüne sürüorum... sabaha sivilcenin iltihabı bi yere toplanmış oluo ertesi akşam tekrar sürüorum sabaha hibişy kalmıo kızlar...
 
yasak kalkmis diyor yukardaki yazi arkadaslar,yasak kaldirilmis yani:))))
bende stick sabun kullaniyordum beyimin hosuna gitmiyor kokusu o züzden kullanmiyorum.aparttilar herseyde de bu ürün kullaniliyor.
 
Yasaklanması çok iyi olmuş,ben bu yüzden kaç kere hastaneye gittim,ben bilirim.Rahatsızlığımın aloe veradan kaynaklandığını anlamam geç oldu ama şu an bundan bir kez daha emin olmuş oldum.
 
X