Alt kattaki komşu şikayetçiymiş

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Alt katımıza yeni aile taşındı çocukları yok, daha taşınalı 2 hafta oldu bizi diğer komşuya söylemiş sesleri çok geliyor diye, eşimde çocuğumuz var ve bazen çocuğumla oynuyorum ne var ki bunda sonuçta erken yada geç saatler değil demiş ki ben saatlere çok önem veririm zaten erken yatıyoruz, sabahta 10 dan önce iş yapmam ses olmasın diye ee diğer saatlerde ne yapıcaz ki fısıltı halinde mi konuşucaz anlamadım
Bizim üst katımızdaki erkenden gürültü yapmaya başlıyor özellikle pazar günleri kaç kez söyledik ama kadın anlamıyor, diğer saatlerde ses geldiğinde asla birşey demem ancak benim için önemli olan erken ve geç satte yapılmaması
Geçen akşam da aşağıya taşınan kişilerin gülme sesi geliyordu hatta kızım anne aşağıdan çok ses geliyor uyuyamıyorum idur yanımıza geldi baktım saat 9 buçuk gibiydi yapıcak birşey yok kızım saat çok geç değil dedik ama herkes bizim gibi değil
Evde diken üstündeyim, kendi evimde rahat edemiyorum

Saatlere dikkat ediyorsanız niye diken üstünde oluyorsunuz?

Bazı insanlar özellikle pimpirikli oluyor bu konuda, istediği kadar şikayet etsin başkalarına, siz huzursuz olmayın. Gelen her sesten şikayetçi olsak herkes birbirini şikayet edecek noktaya gelir, çoğu ev ses geçirme noktasında kağıt gibi çünkü.

Saatlere dikkat ediyorsanız niye diken üstünde oluyorsunuz?

Bazı insanlar özellikle pimpirikli oluyor bu konuda, istediği kadar şikayet etsin başkalarına, siz huzursuz olmayın. Gelen her sesten şikayetçi olsak herkes birbirini şikayet edecek noktaya gelir, çoğu ev ses geçirme noktasında kağıt gibi çünkü.
Bilmiyorum iyice sinirlerim bozuldu normal olan saatlerde bile sanki sürekli ses yapıyoruz gibi düşünmeye başladım
Ben geç ve erken saatler dışında yukarıdan gelme seslere aldırış etmem Çünkü sonuçta bir ev tabi ki ses çıkar ama erken olan saatlerde mesela sabah 7 de ya da gece 2 de vs ses olursa söylerim kendim de dikkat ederim
Eşimle İkimizin de sesi geliyormuş öyle diyorlarmış o zaman bu kadar rahatsızsa bir insan müstakil eve taşınmalı
Ne yapıcaz yani kendi evimiz de fısır fısır konuşup yerde yürümücek miyiz

Çocukları olmadığı için anlamıyor bu tip kisiler. İlerde çocuğu olunca ve özellikle ayaklanip gezmeye başlayınca anlarlar.

Cocuklari olanda anlamiyor aslinda
Bizim apartman 3 katli. En uste ben altinda cocugu ile tek yasayan 8senelik komsum onun altda 1 cocuklu yeni komsu. Ikisinin cocuklari da 2,5 yasinda

Azcik tikirti gelsen en altdaki kapiya dayaniyor. Kadin gunduz Öglen supurge acinca bile cocugum Ögle uykusunda kapat diyor.

Konu sahibi, yuz yuze konusun bence. Cok sinir bir durum

ACaba sizin oturma odanız onların yatak odasının üstü filan mı? Çocukların yaptığı ses tolere edilir aslında. sanırım onlar toplu yaşamaya alışmamışlar. Zamanla alışacaklardır. Bende mesela yatak odam üst katın oturma odası ve evde çocuk yoktu ama gece 12 gibi tam uykuya dalacağım zaman ritmik bir ses oluyordu sanki bozuk para yuvarlama gibi. Komşunuzla konuşarak çözmeye çalışın.

3 yıldır aynı dairede oturuyorum alt katıma gelen 2 ailenin de yenidoğan bebekleri vardı sürekli ağlıyordu ama ne bilsin bebek o saatin kaç olduğunu bebek bu ağlar . Karı koca kavgaları öyle hiç bitmezdi bağırış çağırış ama anlayışlı olmak lazım ben de yakında doğum yapacağım onlar da bizi dinleyecek . Ne gerek var şikayet etmeye . Özellikle ses yapılmadıkça saatler uygun oldukça şikayet gereksiz .

Çocukları yok detayına ne gerek vardı?
Üst komşudan rahatsızsınız belki o da rahatsızlık verdiğinin farkında değildir, alt komşu da sizden sizin farketmediğiniz şeyler yüzünden rahatsız oluyor olabilir. Bence burada garip olan iletişimsizlik, dedikoduculuk, sağa sola söyleyeceğine delikanlılar gibi gider komşuma söylerim ses geliyor hacı biraz dikkat derim. O komşuya söylemiş öteki başka komşuya söylemiş komşu komşunun dedikodusuna muhtaç olmuş. Bazı önlemler alınırsa iyi olur, sandalye masa bacaklarına keçe yapıştırmak, şapidik terlik yürünecek yerlere halı sermek gibi şeyler. Önlemler alındığı halde Çok rahatsız olan müstakile geçsin. Apartman hayatı bu şekil.

Cocuklarim var, öyle ses oluyor ki önne gecmek icin cocuklara sakinlestirici dayamam lazim
Baska türlü oyun cagindaki cocugun sessiz kalmasi imkansiz
Sakin cocuklar da var benim kücük oglan gibi enerji bombalari da var
Dün yatmadan önce bir saat boyunca yatagin üzerinde hopladi, atladi da ancak sakinlesti
Simdiki bakis acim cocuklarim büyüyünce oldu ki komsunun cocuklari gürültü yapiyor, annelerine sabir dilerdim sadece
Saygisizlik baska birsey, elde olmayan gürültü baska birsey
E tabi cocuklar oynayacak ziplayacak

Eşi vefat ettiğinde annem başsağlığına gitmişti o zaman söylemiş bi de.Kuşları salona koydum rahat rahat ötsünler diye

Bizim komsularin da kuslari ötüyor, ne güzel diyorum
Benim de cocuklar ötüyor
Siddet seni beni rahatsiz eder, yeterki kuslar ötsün cocuklar oynasin

Alt katımıza yeni aile taşındı çocukları yok, daha taşınalı 2 hafta oldu bizi diğer komşuya söylemiş sesleri çok geliyor diye, eşimde çocuğumuz var ve bazen çocuğumla oynuyorum ne var ki bunda sonuçta erken yada geç saatler değil demiş ki ben saatlere çok önem veririm zaten erken yatıyoruz, sabahta 10 dan önce iş yapmam ses olmasın diye ee diğer saatlerde ne yapıcaz ki fısıltı halinde mi konuşucaz anlamadım
Bizim üst katımızdaki erkenden gürültü yapmaya başlıyor özellikle pazar günleri kaç kez söyledik ama kadın anlamıyor, diğer saatlerde ses geldiğinde asla birşey demem ancak benim için önemli olan erken ve geç satte yapılmaması
Geçen akşam da aşağıya taşınan kişilerin gülme sesi geliyordu hatta kızım anne aşağıdan çok ses geliyor uyuyamıyorum idur yanımıza geldi baktım saat 9 buçuk gibiydi yapıcak birşey yok kızım saat çok geç değil dedik ama herkes bizim gibi değil
yaa insanlar cok degisik. bosver gec saatte yapsan haklilar ama yapmiyor mussun
benim ustteki komsum sagolsun herseyimizi duyar gelir birde ertesi gun yorumlama yapar cekinmeden 😆

3 yıldır aynı dairede oturuyorum alt katıma gelen 2 ailenin de yenidoğan bebekleri vardı sürekli ağlıyordu ama ne bilsin bebek o saatin kaç olduğunu bebek bu ağlar . Karı koca kavgaları öyle hiç bitmezdi bağırış çağırış ama anlayışlı olmak lazım ben de yakında doğum yapacağım onlar da bizi dinleyecek . Ne gerek var şikayet etmeye . Özellikle ses yapılmadıkça saatler uygun oldukça şikayet gereksiz .

ben de bizim alt komşunun seslerinden rahatsiz olurdum. bebek 2 yaşındayken bile gece kalkar aglardi. hala bu yasta neden aglar acaba diye ic gecirirdim gece uykumdan uyaninca.

az biraz daha buyuduler ailece bagris cagris cocuklara ne cok bagiriyorlar diyordum. hatta kadin ileriki zamanda benim ogluma bakmak istemisti de kendi cocuguna boyle bagiran benimkine hic sabredemez diye dusunmustum.

ama hic onlara gidip bir sey demedim. esime bile cok nadir dert yanmisimdir. hep icimden hayret ediyordum gürültülerine.

taaa ki benim cocugum olana kadar. 2 yasi birakin 3 yasta bile gece kalkip aglamalar oluyordu. onlarin 2 oglu var..bizim de su an oyle. o iki erkek evde nasil kaos oluşturuyor ve anne babayi nasıl cildirtiyor onu gordum. esim daha sabirlidir o bile sesini yükseltiyor.

simdi onlar da bizim gürültumuzu cekiyor. baskasi olsa cekmezdi diyorum. uyaniyorim engel olmaya çalışıyorum vs ama dikkat ettigim halde baya gürültü oluyor.

bile isteye yapilmadigi sürece hosgorulu olmak lazim. o vakitler ben onlari uyarsaydim simdi onlar da benle zitlasirdi. huzurumuz kalmazdi.

Ben de yandaki komşudan şikayetçiyim gündüzleri elaaa elaaa diye bağırıyo sürekli ama gündüz saatleri. Sabah 10 dan sonra akşam 9 dan sonra ses mes olmaz. E gündüz vaktide bir şey söylenmez. Ki benimde sesim gidiyodur müzik açıyorum kızı. 3 aylım onunda oynuyorum falan.
Diken üstünde olacak bir durum yok alışır zamanla onlarda

Eşi vefat ettiğinde annem başsağlığına gitmişti o zaman söylemiş bi de.Kuşları salona koydum rahat rahat ötsünler diye

Yatak odasında mı duruyordu? Kuşlar sabah çok ötüyor eğer öyleyse komşunuz rahatsız olabilir. Benim de evimde 3 tane var sabah 6 da salondan sesleri geliyor odama iyi bağırıyorlar :)

Yatak odasında mı duruyordu? Kuşlar sabah çok ötüyor eğer öyleyse komşunuz rahatsız olabilir. Benim de evimde 3 tane var sabah 6 da salondan sesleri geliyor odama iyi bağırıyorlar :)
Benim odam komşunun salonuyla bitişik.Geceleri uyurken yaz kış üstlerini örtüyorum sabahları ötmüyorlar o yüzden.Gündüz çıkartıyorum kafesten,ya kafesin üstünde ya da pencerenin önünde oynuyorlar ama öyle aşırı çığırmıyorlar.Zaten dişi olanın hiç sesi çıkmaz.Erkek olanda konuşur oyuncaklarıyla oynar genelde

Saatlere dikkat ediyomuşsunuz zaten. Bende dikkat ederim. Sabah 10dan önce akşam 10dan sonra ses yapmamaya çalışırım. Kızım 16 aylık alt katımda da 2 yaşlarında bebek var bi sıkıntı çıkmadı. Ama üst katımda 60 yaşlarında bi teyze var tek başınada yaşıyo gece terlikle dolanır topuk sesleri gelir. Sandalye çeker eşyaları çeker uyardım bi hafta sürdü yine aynı.

Back
X